Χωρίς Βαρύτητα!

ΤΟ " nο Gravity Zone" αποτελεί το παιδί του ιστότοπου γνωστού ως "ενάντια στην επιπεδούπολη" (antidras.blogspot.gr). Με ορμητήριο αυτό το χώρο, ανοίγουμε τα φτερά μας για πτήσεις προς θαυμαστούς, παράξενους, φιλόξενους κι αφιλόξενους, μα σίγουρα θαυμαστούς ορίζοντες. Μακρινούς ή κοντινούς, "εσωτερικούς" κι εξωτερικούς. Μεταφέρουμε εδώ κι επιλεγμένα κείμενα, δικά μας κι όχι μόνο, από το παλιό μπλογκ. Το "παλιό μας σπίτι" θα συνεχίζει να μας φιλοξενεί και αυτό και να αποτελεί σημείο αναφοράς και για καινούργιες εδώ αναρτήσεις μας.
Η
υπέρβαση των ανθρώπινων όντων προς ανώτερα (κι άρα ποιοτικότερα) επίπεδα ύπαρξης αποτελεί, όπως το βλέπουμε εμείς, αποτέλεσμα των ιδιοτήτων εκείνων που συνιστούν το μεγαλείο του ανθρώπου: Απλότητα, Ανεξαρτησία Αντίληψης, Αμφισβήτηση των συλλογικά αποδεκτών καταστάσεων και παραστάσεων, Περιέργεια, Φαντασία, Εκστατική διαίσθηση, Εκστατικός Θαυμασμός. Κι εμείς σκοπεύουμε στο νέο εγχείρημά μας να αδράξουμε κι αυτές τις ποιότητες που διαμορφώνουν κι ανάλογες διαδρομές κι αφηγούνται ιστορίες για "περιοχές μυθικές ή απαγορευμένες" .
(Ποιοι άραγε ορίζουν τι είναι μύθος ή απαγορευμένο ή απρόσιτο για τις μάζες και πόσοι ακόμη κι αυτοαποκαλούμενοι ή θεωρούμενοι ως "επαναστάτες" ενστερνίζονται αυτές τις οδηγίες;)
Κάτι μέσα μας μάς τρώει να αιωρηθούμε πάνω απ'όλη την ακαμψία και στατικότητα και πάνω απ'όλες τις παρανοήσεις του κόσμου, χαράσσοντας ρότα για τη λεωφόρο των...άστρων! Κάνοντας και μια απαραίτητη στάση στο "Μπαράκι στην Άκρη του Γαλαξία", ωθούμενοι από μια αρχέγονη μέθη, για να γευτούμε παράξενα ελιξίρια, μεθυστικά κοκτέηλ αστρικής σκόνης, κοσμικής ακτινοβολίας και φλεγόμενα υπολείμματα αστρικών (κι όχι μόνο) συστημάτων, με παγάκια από την ουρά αλητήριων αστεροειδών.
Και για να καταφέρουμε αυτά κι ακόμη περισσότερα, πρέπει να αφήσουμε τη...βαρύτητα πίσω μας. Χωρίς να ξεχάσουμε να πατάμε και γερά στο έδαφος!

Bρίσκεστε σε "no Gravity Zone" λοιπόν! Γιατί είμαστε ονειροπόλοι και με αιτία:

ΟΝΕΙΡΟΠΟΛΟΙ (του ανιχνευτή)


Ονειροπόλος είναι αυτός που μπορεί να βρει τον δρόμο του μόνο στο φως του φεγγαριού. Τιμωρία του είναι ότι βλέπει το ξημέρωμα πριν τον υπόλοιπο κόσμο. - ΟΣΚΑΡ ΟΥΑΪΛΝΤ

Αυτή είναι και η κατάρα του! Η πιο γλυκιά και πικρή συνάμα, η πιο αποκηρυγμένη και γι'αυτό ανεκτίμητης αξίας, η πιο επικίνδυνη και γι'αυτό άξια μόνο για όσους αντέχουν να τη βαστάξουν, η πιο μαγική και συνάμα απαιτητική, η πιο δύσκολη να περιγραφεί με τη συνηθισμένη μορφή ανθρώπινης έκφρασης, κατάρα του κόσμου ετούτου.
Αλλά τι θα'τανε ο κόσμος χωρίς τους "καταραμένους" του; Αν όχι καταδικασμένος, από πολύ παλιά, σε έλλειψη οξυγόνου και σε πλήρη μαρασμό;

Ονειροπόλοι είναι αυτοί που, με τις (μυστηριώδεις για την κοινή λογική) ενοράσεις και τα όνειρά τους και τη διάθεσή τους να γυρέψουν την εκπλήρωσή τους, επιτρέπουν ακόμα στη γη να γυρνάει!
Oνειροπόλοι είναι αυτοί που βλέπουν όσα οι πιο πολλοί αδυνατούν ή αρνούνται να δουν, γιατί δεν μπορούν να εγκαταλείψουν τη βολή του δοσμένου, καθιερωμένου πλαισίου. Αυτοί που ανακαλύπτουν τις εικόνες πίσω από τις εικόνες ή ανοίγουν το δρόμο προς νέους κόσμους εκεί όπου οι παλιοί αργοπεθαίνουν και σβήνουν.
Αλλά αυτό έχει πάντα τίμημα και τις περισσότερες φορές πολύ σκληρό.
Ονειροπόλοι είναι κι αυτοί που συχνά οδηγούνται στο γλυκόπικρο καταφύγιο της μοναξιάς και στην τρέλα που επίσης συχνά συνοδεύει την "ιερή μέθη" τους. Αυτοί που, διόλου σπάνια, συντρίβονται κάτω από όλη την κακότητα, τη μικροψυχία και το φθόνο που ξεχειλίζει στον κόσμο.
Αλλά και αυτοί οι οποίοι σαν τους τρελούς αλήτες που σέρνονται από μια πλανεύτρα εσωτερική μούσα: "ποθούν τα πάντα ταυτόχρονα, αυτοί που ποτέ δε χασμουριούνται ή λένε έστω και μία κοινοτοπία, αλλά που καίγονται σαν τα μυθικά κίτρινα ρωμαϊκά κεριά, που σκάνε σαν πυροτεχνήματα ανάμεσα στα αστέρια κι από μέσα τους ξεπηδά το μπλε φως της καρδιάς τους, κι όσοι τους βλέπουν κάνουν: Αααα!!!! με θαυμασμό' (να θυμηθούμε και τον Τζακ Κέρουακ στο βιβλίο του "on the road")

Και αυτό που κάνει τη διαφορά είναι ότι... " ο ταξιδιώτης παίρνει μονάχα ένα δρόμο. Ο ονειροπόλος τους παίρνει όλους. "(Julos Beaucarne)

Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

Πρόλογος του νέου σχολικού εγχειριδίου "Αστυνομικής Αγωγής του Υπήκοου"


(που κατάφερε να προμηθευτεί πρώτος ο ανιχνευτής)

η εικόνα του εξώφυλλου:
Πρόλογος του νέου σχολικού εγχειριδίου "Αστυνομικής Αγωγής του Υπήκοου", για όλους τους μαθητές του Ραγιαδιστάν:

"Αγαπητέ μαθητή, μαθήτρια! Ζούμε σε δύσκολες εποχές, όπου ό,τι πιο πολύτιμο έχει το κράτος μας και η κοινωνία μας είναι οι κανόνες που πρέπει από τρυφερή ηλικία να ενστερνίζονται όλοι και να σέβονται. Κανόνες προσαρμοσμένοι στο πνεύμα των εποχών και της αγοράς εργασίας. Και προστατευμένοι από την ομπρέλα της νομιμότητας, εμπνευσμένης από την ακούραστα εργαζόμενη υπέρ της τάξης και ευημερίας κυβέρνησής μας και την οποία όλοι μα όλοι πρέπει να τηρούν απαρέγκλιτα! Σύμφωνα και με το λιτό κι απέρριτο αρχαίο σπαρτιατικό πνεύμα (τον ηρωισμό του θαυμάσατε σίγουρα και στην διάσημη πατριωτική ταινία "300") θα πρέπει να μάθετε ότι οι άνθρωποι μπορούν να ζήσουν και με λίγα-μα πολύ λίγα. Και σύμφωνα με τις εκκλησιαστικές διδαχές-στυλοβάτες της παράδοσής μας, ακόμα κι αν νιώσετε ότι γίνεστε αντικείμενο "κακοδιαχείρισης" στα χέρια των αυριανών σας εργοδοτών, μη λησμονείτε ποτέ ότι όλοι είμαστε ίσοι στα μάτια του δίκαιου θεού και στα χλοερά τοπία της αιώνιας ζωής μετά τη μίζερη επίγεια ζωή.
 Ωστόσο σε κάθε ευνομούμενη Πολιτεία και μέσα στον ευωδιαστό κήπο της ασφάλειας και συνοχής της, πάντα δυστυχώς θα ξεφυτρώνουν κάποια αγριόχορτα. Κάποια ζιζάνια που μόνο στόχο έχουν να σπείρουν τη διχόνοια στην κοινωνία, να βάλουν επικίνδυνες ιδέες στα μυαλά ειδικά εσάς των νεότερων και να απορυθμίσουν τις μεταρρυθμίσεις που βελτιώνουν το πρωτογενές πλεόνασμα της σθεναρά μαχόμενης οικονομίας μας και την εύρυθμη λειτουργία των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων της. Οπότε, εμείς η συγγραφική ομάδα του εγχειριδίου με την ευγενική χορηγία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, νιώθουμε την ανάγκη να αναφέρουμε περιεκτικά κάποιες βασικές αρχές που πρέπει να διέπουν τη σημερινή μαθητιώσα κι αυριανή κοινωφελώς κι ενοικιαζόμενα εργαζόμενη νεολαία της χώρας που είχε την τιμή να γεννήσει κάποτε τη δημοκρατία. Πιο βαθιές προσεγγίσεις και οδηγίες προσαρμογής στα νέα δεδομένα, όπως αυτά διαμορφώνονται μέσα στους φιλόξενους κι αλληλέγγυους κόλπους της Μητέρας-Ευρωπαϊκής Ένωσης υπό την γενική εποπτεία των φωτισμένων Γερμανών συμμάχων μας, θα έχετε την τύχη να επεξεργαστείτε στις σελίδες των ενοτήτων αυτού του ελπίζουμε ωφέλιμου πονήματος.
 Έχουμε και λέμε το λοιπόν:

1) Αν αντιληφθείτε συμμαθητές σας ή άλλους μαθητές, εντός κι εκτός σχολικού χώρου, να είναι φορείς διαλυτικών, σαν τα παρασιτικά ζιζάνια, ιδεών κι αμφισβητήσεων έως και χλευαστικών σχολίων για τους κανόνες ασφάλειας και κοινωνικής τάξης, αλλά και για τις πατριωτικές επιδιώξεις των κεφαλών της κοινωνίας μας, ή αν μάθετε πως έχουν συμμετοχή σε παντός είδους πορείες/διαδηλώσεις, ή συμμετοχή ή επαφή με άτομα που δραστηριοποιούνται σε άνομες εστίες λεγόμενης "αυτοοργάνωσης και αυτοδιαχείρισης"- προσοχή σε αυτούς τους εχθρικούς για την κοινωνική συνοχή κι εθνική ασφάλεια όρους!
 ..δεν έχετε παρά:

  • αν βρίσκεστε εκτός σχολικού χώρου να απευθυνθείτε αμέσως στους γονείς σας και όλοι μαζί, κάτι που επιβεβαιώνει τη νομιμοφροσύνη και των γονέων σας, να το καταγγείλετε με όποια απαραίτητη διευκρίνηση σας ζητηθεί, στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής σας.
  • αν βρίσκεστε εντός σχολικού χώρου, να επιδείξετε ύψιστη πατριωτική προθυμία και να το καταγγείλετε αμέσως στον πρόθυμο διευθυντή/-ια (αλλίμονό τους έτσι και δεν είναι) της σχολικής μονάδας. Αν δεν σας ακούσει και σας διώξει, δεν έχετε παρά να απευθυνθείτε με τους κηδεμόνες σας στο Α.Τ. της γειτονιάς. Ο διευθυντής/-ια του σχολείου οφείλει να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες άμεσης ενημέρωσης των αστυνομικών αρχών της περιοχής. Για να προσαγάγουν τάχιστα τους επίδοξους ταραξίες και ίσως αυριανούς τρομοκράτες και τους γονείς, και αν χρειαστεί και λοιπούς συγγενείς, στο αστυνομικό τμήμα για ενδελεχή έλεγχο.
2) Σε περίπτωση κατάληψης της σχολικής μονάδας, δράστε έξυπνα σαν τον πολυμήχανο μακρινό πρόγονό μας Οδυσσέα. Απευθυνθείτε πρώτα στην Ασφάλεια για να λάβετε οδηγίες και ταχύτατη εκπαίδευση (μια ευγενική προσφορά γνώσεων και δεξιοτήτων εκ μέρους των Αρχών που μπορεί να αποβεί πνευματικά και κοινωνικά πολύτιμη και επαγγελματικά χρήσιμη για το μέλλον σας!), πάνω στο σχέδιο "Δούρειος Ίππος". Είναι εμφανής η αδυναμία των ιθύνοντων νοών του τόπου μας να δίνουν μυθολογικό κύρος στα "πρότζεκτ" τους, όπως στη θρυλική πια επιχείρηση με την ονομασία "Ξένιος Ζευς". Στη συνέχεια συμμετέχετε κι εσείς στην κατάληψη της σχολικής σας μονάδας, με στυλ ένθερμου υποστηρικτή της και κάνετε το καθήκον σας απέναντι στο κοινωνικό όφελος και εναρμονισμένοι στις παραδόσεις και τις αρχές των πολιτικών και πνευματικών ταγών κι ευεργετών του τόπου μας: ακούστε με προσοχή ό,τι λέγεται, παρατηρήστε με γερακίσιο βλέμμα ό,τι κι όποιον κινείται, συλλέξτε κάθε πολύτιμο στοιχείο και όταν νιώσετε έτοιμοι, είτε έχει λήξει η κατάληψη είτε όχι, ενημερώστε αμέσως και με κάθε λεπτομέρεια τους εκπαιδευτές σας!

Και στις δυο παραπάνω περιπτώσεις, η βοήθεια σας στο κράτος και την κοινωνία μας θα είναι υπερπολύτιμη κι εσείς άξιοι θαυμασμού κι επαίνων. Που θα σας αποδοθούν σε ειδική, σεμνή, εχέμυθη και μεταξύ ομοϊδεατών και υποχρεωτική για εσάς και την οικογένειά σας βραδιά προς τιμήν σας, στο πνευματικό κέντρο του δήμου της περιοχής σας! Αν αρνηθεί να το διαθέσει ο δήμαρχος και άρα βρεθεί στη μαύρη λίστα της έννομης τάξης, η εκδήλωση θα λάβει χώρα σε κάποια άλλη αίθουσα που θα μισθωθεί με χρήματα της οικογένειάς σας, τα οποία και θα πάνε κι αυτά στον ιερό στόχο της "βιωσιμότητας του εθνικού χρέους"!

Αγαπητά μου παιδιά μην ξεχνάτε: Το καθήκον όλων είναι να είμαστε συνειδητοποιημένοι πολίτες με δικαιώματα που δεν πρέπει να υπερβαίνουν το καλό της χώρας και να φαινόμαστε αχάριστοι ως λαός απέναντι στους γενναιόδωρους δανειστές μας! Είναι κι αυτό ένα δείγμα υψηλών ηθικών αξιών και συνέχισης του πολιτισμού μας. Τα μνημεία κι έργα τέχνης του οποίου η Πολιτεία υπόσχεται να απαλλοτριώσει τελευταία όλων για να φανεί συνεπής και έντιμη απέναντι στα χρέη της. Όπως οφείλετε κι εσείς να είστε με τα χρέη σας απέναντι στην Πολιτεία!

Καλή πρόοδο! Πάντα μέσα στο πνεύμα και τους κόλπους της νομιμότητας! "

(Διαβάστε κι αυτό: Αλληλεγγύη στους διωκόμενους μαθητές του 2ου ΓΕΛ Κερατσινίου που μόνο για γέλια δεν είναι!)

To κείμενο αυτό πρωτοδημοσιεύτηκε στο antidras.blogspot στις 19/2/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου