Χωρίς Βαρύτητα!

ΤΟ " nο Gravity Zone" αποτελεί το παιδί του ιστότοπου γνωστού ως "ενάντια στην επιπεδούπολη" (antidras.blogspot.gr). Με ορμητήριο αυτό το χώρο, ανοίγουμε τα φτερά μας για πτήσεις προς θαυμαστούς, παράξενους, φιλόξενους κι αφιλόξενους, μα σίγουρα θαυμαστούς ορίζοντες. Μακρινούς ή κοντινούς, "εσωτερικούς" κι εξωτερικούς. Μεταφέρουμε εδώ κι επιλεγμένα κείμενα, δικά μας κι όχι μόνο, από το παλιό μπλογκ. Το "παλιό μας σπίτι" θα συνεχίζει να μας φιλοξενεί και αυτό και να αποτελεί σημείο αναφοράς και για καινούργιες εδώ αναρτήσεις μας.
Η αλληλεγγύη μεταξύ των ανθρώπινων όντων αποτελεί, όπως το βλέπουμε εμείς, αποτέλεσμα των ιδιοτήτων εκείνων που συνιστούν το μεγαλείο του ανθρώπου: Απλότητα, Ανεξαρτησία Αντίληψης, Αμφισβήτηση των συλλογικά αποδεκτών καταστάσεων και παραστάσεων, Περιέργεια, Φαντασία, Εκστατική διαίσθηση, Εκστατικός Θαυμασμός. Κι εμείς σκοπεύουμε στο νέο εγχείρημά μας να αδράξουμε κι αυτές τις ποιότητες που διαμορφώνουν κι ανάλογες διαδρομές κι αφηγούνται ιστορίες για "περιοχές μυθικές ή απαγορευμένες"(ποιοι άραγε ορίζουν τι είναι μύθος ή απαγορευμένο ή απρόσιτο για τις μάζες και πόσοι ακόμη κι αυτοαποκαλούμενοι ή θεωρούμενοι ως "επαναστάτες" ενστερνίζονται αυτές τις οδηγίες;). Κάτι μέσα μας μάς τρώει να αιωρηθούμε πάνω απ'όλη την ακαμψία και στατικότητα και πάνω απ'όλες τις παρανοήσεις του κόσμου, χαράσσοντας ρότα για τη λεωφόρο των...άστρων! Κάνοντας και μια απαραίτητη στάση στο "Μπαράκι στην Άκρη του Γαλαξία", ωθούμενοι από μια αρχέγονη μέθη, για να γευτούμε παράξενα ελιξίρια, μεθυστικά κοκτέηλ αστρικής σκόνης, κοσμικής ακτινοβολίας και φλεγόμενα υπολείμματα αστρικών (κι όχι μόνο) συστημάτων, με παγάκια από την ουρά αλητήριων αστεροειδών.
Και για να καταφέρουμε αυτά κι ακόμη περισσότερα, πρέπει να αφήσουμε τη...βαρύτητα πίσω μας. Χωρίς να ξεχάσουμε να πατάμε και γερά στο έδαφος!

Bρίσκεστε σε "no Gravity Zone" λοιπόν! Γιατί είμαστε ονειροπόλοι και με αιτία!

Τρίτη, 26 Αυγούστου 2014

Νίκολα Τέσλα: ο άνθρωπος πολύ μπροστά από την εποχή του (και μάλλον και τη δική μας...)

Ο παραπάνω τίτλος επιβεβαιώνεται από τα παρακάτω βίντεο και ειδικά από το πρώτο, που παρέχει κάποια σημαντικά στοιχεία κι άγνωστα τελείως στο "πλατύ κοινό"-μονίμως στην άγνοια ή ημιμάθεια ή το πολύ στην μονολιθική εξειδίκευση σ'έναν τομέα, γεγονότα όπως το εκπληκτικό γεγονός της Τονγκούσκα. Στοιχεία για τις απίστευτες δυνατότητες του κορυφαίου επιστήμονα και της πραγματικής προσφοράς του για έναν κόσμο ηλεκτρισμού...κι ΟΧΙ ΜΟΝΟ!

Του επιστήμονα που θα άλλαζε την εικόνα του κόσμου μας με δωρεάν ελεύθερη ενέργεια για ΟΛΟΥΣ (όπως είχε εισηγηθεί κι ο ίδιος) και εφευρέσεις "εξωτικής τεχνολογίας", ακόμη και για την τεχνο-επιστήμη του σήμερα! Κάτι που το Σύστημα εκμετάλλευσης, χειραγώγησης και υποδούλωσης των ανθρώπινων πληθυσμών ΔΕΝ μπορούσε να επιτρέψει να συμβεί...Και τις ιδέες του να τις χρησιμοποιήσει ως απόρρητη στρατιωτική τεχνολογία.
Διαβάστε κι αυτό το άρθρο: Αν θέλουμε να δικαιωθεί ο Τέσλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου