Χωρίς Βαρύτητα!

ΤΟ " nο Gravity Zone" αποτελεί το παιδί του ιστότοπου γνωστού ως "ενάντια στην επιπεδούπολη" (antidras.blogspot.gr). Με ορμητήριο αυτό το χώρο, ανοίγουμε τα φτερά μας για πτήσεις προς θαυμαστούς, παράξενους, φιλόξενους κι αφιλόξενους, μα σίγουρα θαυμαστούς ορίζοντες. Μακρινούς ή κοντινούς, "εσωτερικούς" κι εξωτερικούς. Μεταφέρουμε εδώ κι επιλεγμένα κείμενα, δικά μας κι όχι μόνο, από το παλιό μπλογκ. Το "παλιό μας σπίτι" θα συνεχίζει να μας φιλοξενεί και αυτό και να αποτελεί σημείο αναφοράς και για καινούργιες εδώ αναρτήσεις μας.
Η
υπέρβαση των ανθρώπινων όντων προς ανώτερα (κι άρα ποιοτικότερα) επίπεδα ύπαρξης αποτελεί, όπως το βλέπουμε εμείς, αποτέλεσμα των ιδιοτήτων εκείνων που συνιστούν το μεγαλείο του ανθρώπου: Απλότητα, Ανεξαρτησία Αντίληψης, Αμφισβήτηση των συλλογικά αποδεκτών καταστάσεων και παραστάσεων, Περιέργεια, Φαντασία, Εκστατική διαίσθηση, Εκστατικός Θαυμασμός. Κι εμείς σκοπεύουμε στο νέο εγχείρημά μας να αδράξουμε κι αυτές τις ποιότητες που διαμορφώνουν κι ανάλογες διαδρομές κι αφηγούνται ιστορίες για "περιοχές μυθικές ή απαγορευμένες" .
(Ποιοι άραγε ορίζουν τι είναι μύθος ή απαγορευμένο ή απρόσιτο για τις μάζες και πόσοι ακόμη κι αυτοαποκαλούμενοι ή θεωρούμενοι ως "επαναστάτες" ενστερνίζονται αυτές τις οδηγίες;)
Κάτι μέσα μας μάς τρώει να αιωρηθούμε πάνω απ'όλη την ακαμψία και στατικότητα και πάνω απ'όλες τις παρανοήσεις του κόσμου, χαράσσοντας ρότα για τη λεωφόρο των...άστρων! Κάνοντας και μια απαραίτητη στάση στο "Μπαράκι στην Άκρη του Γαλαξία", ωθούμενοι από μια αρχέγονη μέθη, για να γευτούμε παράξενα ελιξίρια, μεθυστικά κοκτέηλ αστρικής σκόνης, κοσμικής ακτινοβολίας και φλεγόμενα υπολείμματα αστρικών (κι όχι μόνο) συστημάτων, με παγάκια από την ουρά αλητήριων αστεροειδών.
Και για να καταφέρουμε αυτά κι ακόμη περισσότερα, πρέπει να αφήσουμε τη...βαρύτητα πίσω μας. Χωρίς να ξεχάσουμε να πατάμε και γερά στο έδαφος!

Bρίσκεστε σε "no Gravity Zone" λοιπόν! Γιατί είμαστε ονειροπόλοι και με αιτία:

ΟΝΕΙΡΟΠΟΛΟΙ (του ανιχνευτή)


Ονειροπόλος είναι αυτός που μπορεί να βρει τον δρόμο του μόνο στο φως του φεγγαριού. Τιμωρία του είναι ότι βλέπει το ξημέρωμα πριν τον υπόλοιπο κόσμο. - ΟΣΚΑΡ ΟΥΑΪΛΝΤ

Αυτή είναι και η κατάρα του! Η πιο γλυκιά και πικρή συνάμα, η πιο αποκηρυγμένη και γι'αυτό ανεκτίμητης αξίας, η πιο επικίνδυνη και γι'αυτό άξια μόνο για όσους αντέχουν να τη βαστάξουν, η πιο μαγική και συνάμα απαιτητική, η πιο δύσκολη να περιγραφεί με τη συνηθισμένη μορφή ανθρώπινης έκφρασης, κατάρα του κόσμου ετούτου.
Αλλά τι θα'τανε ο κόσμος χωρίς τους "καταραμένους" του; Αν όχι καταδικασμένος, από πολύ παλιά, σε έλλειψη οξυγόνου και σε πλήρη μαρασμό;

Ονειροπόλοι είναι αυτοί που, με τις (μυστηριώδεις για την κοινή λογική) ενοράσεις και τα όνειρά τους και τη διάθεσή τους να γυρέψουν την εκπλήρωσή τους, επιτρέπουν ακόμα στη γη να γυρνάει!
Oνειροπόλοι είναι αυτοί που βλέπουν όσα οι πιο πολλοί αδυνατούν ή αρνούνται να δουν, γιατί δεν μπορούν να εγκαταλείψουν τη βολή του δοσμένου, καθιερωμένου πλαισίου. Αυτοί που ανακαλύπτουν τις εικόνες πίσω από τις εικόνες ή ανοίγουν το δρόμο προς νέους κόσμους εκεί όπου οι παλιοί αργοπεθαίνουν και σβήνουν.
Αλλά αυτό έχει πάντα τίμημα και τις περισσότερες φορές πολύ σκληρό.
Ονειροπόλοι είναι κι αυτοί που συχνά οδηγούνται στο γλυκόπικρο καταφύγιο της μοναξιάς και στην τρέλα που επίσης συχνά συνοδεύει την "ιερή μέθη" τους. Αυτοί που, διόλου σπάνια, συντρίβονται κάτω από όλη την κακότητα, τη μικροψυχία και το φθόνο που ξεχειλίζει στον κόσμο.
Αλλά και αυτοί οι οποίοι σαν τους τρελούς αλήτες που σέρνονται από μια πλανεύτρα εσωτερική μούσα: "ποθούν τα πάντα ταυτόχρονα, αυτοί που ποτέ δε χασμουριούνται ή λένε έστω και μία κοινοτοπία, αλλά που καίγονται σαν τα μυθικά κίτρινα ρωμαϊκά κεριά, που σκάνε σαν πυροτεχνήματα ανάμεσα στα αστέρια κι από μέσα τους ξεπηδά το μπλε φως της καρδιάς τους, κι όσοι τους βλέπουν κάνουν: Αααα!!!! με θαυμασμό' (να θυμηθούμε και τον Τζακ Κέρουακ στο βιβλίο του "on the road")

Και αυτό που κάνει τη διαφορά είναι ότι... " ο ταξιδιώτης παίρνει μονάχα ένα δρόμο. Ο ονειροπόλος τους παίρνει όλους. "(Julos Beaucarne)

Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020

Αλίμονό σου αν ξεχάσεις έστω και μία προσευχή !
Mάς είναι απλά αδύνατο να συνυπάρξουμε με ανθρώπους που εμπνέονται από μια τέτοια "φιλοσοφία", όπως και θα ξεδιπλωθεί σε όλο της το πνευματικό μεγαλείο στο διδακτικό βίντεο
της συνέχειας. Είτε "ενσωματωθούνε στον αστικό ιστό" -κατά τα συνθήματα μεγάλης μερίδας της αλωμένης κι από δεκάδες αδιαφανείς και ύποπτες ΜΚΟ "αριστεράς" και "αλληλέγγυων" του αυτοαποκαλούμενου"ελευθεριακού χώρου"- δημιουργώντας τις δικές τους επιδεικτικά και  άκαμπτα θεοκρατικές πολυπληθείς κοινότητες στην Ελλάδα και ευρύτερα στην Ευρώπη. Eχθρικές προς τη γυναικεία φύση και την ελευθερία έκφρασης, υποκείμενες αυστηρά στη "σαρία", σύνολο κανόνων που ρυθμίζουν όλες τις πτυχές προσωπικής και δημόσιας ζωής. Είτε αποτελούν σκοταδιστικές μειονότητες μέσα στη μαύρη τρύπα -Η Μαύρη Τρύπα επί Γης-των υποκριτικών και θρηνουσών για την "άλωση των παραδοσιακών αξιών" τους δυτικών κοινωνιών, με το αλησμόνητο αιμοσταγές αποικιοκρατικό και χριστιανο-βαρβαρικό παρελθόν..
Νιώθουμε πραγματικά ξένοι και εντελώς αταίριαστοι ανάμεσα σε όλες αυτές τις κοινωνικοπολιτικές και πολιτισμικές παρακρούσεις και χαιρόμαστε γι' αυτό, ως ενθαρρυντικό δείγμα ψυχικής και διανοητικής υγείας και αντιληπτικής αυτονομίας..
- Όσο για το πώς κατανοούμε εμείς τον ελευθεριακό στοχασμό και ανάλογο τρόπο πράξης:  Ισότητα δεν σημαίνει ισοπέδωση των πάντων, αλλά ίσες ευκαιρίες καλλιέργειας κι ανάδειξης των ανθρώπινων δυνατοτήτων... -


 Αλίμονό σου αν ξεχάσεις έστω και μία προσευχή

 - " Freedom can go to hell" και άλλα πανανθρώπινης σημασίας και φανατισμένης γλυκύτητας συνθήματα. Στην παραπάνω φωτογραφία έχουμε και μια ξεκάθαρη άποψη περί ελευθερίας και δημοκρατικής νοοτροπίας από τους φανατικούς, σκληροπυρηνικούς ισλαμιστές-

 "...ο Σουίτερς αναφέροντας πάλι κεφάλαιο και στίχο -από το κοράνι- τους θύμισε ότι ο Μωάμεθ απαγορεύει την ιεροσύνη και τους ρώτησε γιατί αφού το Κοράνιο δηλώνει καθαρά ότι κάθε άνθρωπος θα πρέπει να πλησιάζει το θεό από μόνος του, το σύγχρονο Ισλάμ είχε γεννοβολήσει μια τέτοια εξουσιαστική ιεραρχία από αγιατολάχηδες, ιμάμηδες και μουλάδες.."
Απόσπασμα μίας παλιότερης μου ανάρτησης. Αφιερωμένης στους ζηλωτές, με όποιο λογότυπο κι αν επιλέγουν να μαρκάρονται, στις ξέχειλες από "ιερό φανατισμό" ορδές στο όνομα ουράνιων  τυράννων και των -συχνά αυτόκλητων- προφητών τους και  στους οπαδούς ενός θεού αιμοσταγούς, επεκτατικού κι εκδικητικού. Κομμένου και ραμμένου στα δικά τους "ανθρώπινα" μέτρα.
Και, όπως έχουμε επισημάνει ξανά, η σαρία δεν είναι απλώς ένα θρησκευτικό δόγμα και μια σειρά λατρευτικών τύπων που επιβάλλεται στους πιστούς να τους τηρούνε απαρέγκλιτα, αλλά πρόκειται για μια σειρά από κώδικες που ρυθμίζουν εν είδει αυστηρότατου νόμου κάθε εκδήλωση της ιδιωτικής και δημόσιας κοινωνικοπολιτικής ζωής.

Σύμφωνα με τον παραπάνω "παππούλη" στο διδακτικό βίντεο, που κηρύττει με τόσο πάθος, ο Αλλάχ  συγχωρεί, κατά κάποιον έστω τρόπο, αυτόν που προσεύχεται καθημερινά και ανελλιπώς, ασχέτως αν είναι δολοφόνος, βιαστής ή παιδόφιλος και δεν την χαρίζει με τίποτα σε όποιον ξεχνά να κάνει έστω και μια φορά την προσευχή του, ασχέτως αν είναι τύπος και υπογραμμός -υποδειγματικός άνθρωπος-  σε σχέση με το προηγούμενο κατακάθι, αλλά "πιστό κατακάθι".
Υποπτευόμαστε ότι η παραπάνω ρητορική έχει απήχηση και είναι βαθιά ριζωμένη στον ψυχισμό σε
  πολύ μεγάλο κομμάτι των θεοφοβούμενων φανατικών μουσουλμάνων στον πλανήτη. Οι οποίοι και έχουν εμποτιστεί απ΄τα γεννοφάσκια με το πνεύμα του φονταμενταλιστικού μίσους της περίφημης "τζιχάντ" και μάλιστα της λεγόμενης "μεγάλης τζιχάντ": δηλαδή της διάδοσης της πίστης τους με τη λεπίδα, διαφορετικά αλίμονο στον άπιστο που αρνείται να αποδεχτεί τη με το ζόρι "σωτήρια αλήθεια" του Αλλάχ και προφήτη Μωάμεθ!
 Ή με άλλα λόγια, για άλλη μια φορά στην αιματοβαμμένη από θρησκευτική μισαλλοδοξία και σκοταδισμό ανθρώπινη ιστορία -κάτι ξέρει και ο ρωμαιοκαθολικισμός με τους δεκάδες εκατομμυρίων νεκρούς ιθαγενείς, αλλά και "αιρετικούς",  με το σταυρό στο άλλο χέρι των κατακτητών και δολοφόνων- οι μονοθειστικές , πατριαρχικές, οργανωμένες θρησκείες "εξ αποκαλύψεως" δεν σταματούν να αποδεικνύουν το ιστορικά αυτονόητο. Ότι δεν παύουν και δεν θα πάψουν ν' αποτελούν ποτέ ισχυρό δείγμα μαζικής παράνοιας κι εκφυλισμού των ανθρώπινων κοπαδιών. Ακόμα και αν, όπως μας λένε διάφοροι, προωθηθεί ή ήδη προωθείται η οποιαδήποτε μιξαρισμένη μορφή τους σε "συσκευασία" διαπλανητικής πανθρησκείας για την εξυπηρέτηση των υπερ-εξουσιαστικών παγκόσμιων σχεδίων της "υπερ-ελίτ" .

Από τότε που εφευρέθηκαν ουράνιοι τύραννοι  οι άνθρωποι έχασαν κάθε έννοια διαχείρισης της ελευθερίας τους, ακολουθώντας τη θέληση εκείνων διαμέσου των εξουσιαστικών ιερατείων τους στη γη. Αλλά αυτό που επίσης απώλεσαν μαζί ήταν και η ψυχική τους υγεία..

Όσο για εμάς, να τονίσω για άλλη μία φορά: μάς είναι απλά αδύνατο να συνυπάρξουμε με ανθρώπους που εμπνέονται από μια τέτοια "φιλοσοφία".

Ο Ένοικος...


Παραπέμπω και σε αυτές τις αναρτήσεις:

Tην εικόνα που ακολουθεί -με τα θεόπνευστα λόγια ενός ανώτατου Σαουδάραβα κληρικού για την αναπόσπαστη σχέση Ισλάμ και δουλείας- μας την έστειλε, αρκετές ώρες μετά την πρώτη δημοσίευση του παραπάνω κειμένου στο antidras ένας φίλος και νομίζω ότι συνάδει με τον επίλογο αυτής της ανάρτησης και στο συμπέρασμα με το οποίο αυτός καταλήγει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου