Χωρίς Βαρύτητα!

ΤΟ " nο Gravity Zone" αποτελεί το παιδί του ιστότοπου γνωστού ως "ενάντια στην επιπεδούπολη" (antidras.blogspot.gr). Με ορμητήριο αυτό το χώρο, ανοίγουμε τα φτερά μας για πτήσεις προς θαυμαστούς, παράξενους, φιλόξενους κι αφιλόξενους, μα σίγουρα θαυμαστούς ορίζοντες. Μακρινούς ή κοντινούς, "εσωτερικούς" κι εξωτερικούς. Μεταφέρουμε εδώ κι επιλεγμένα κείμενα, δικά μας κι όχι μόνο, από το παλιό μπλογκ. Το "παλιό μας σπίτι" θα συνεχίζει να μας φιλοξενεί και αυτό και να αποτελεί σημείο αναφοράς και για καινούργιες εδώ αναρτήσεις μας.
Η
υπέρβαση των ανθρώπινων όντων προς ανώτερα (κι άρα ποιοτικότερα) επίπεδα ύπαρξης αποτελεί, όπως το βλέπουμε εμείς, αποτέλεσμα των ιδιοτήτων εκείνων που συνιστούν το μεγαλείο του ανθρώπου: Απλότητα, Ανεξαρτησία Αντίληψης, Αμφισβήτηση των συλλογικά αποδεκτών καταστάσεων και παραστάσεων, Περιέργεια, Φαντασία, Εκστατική διαίσθηση, Εκστατικός Θαυμασμός. Κι εμείς σκοπεύουμε στο νέο εγχείρημά μας να αδράξουμε κι αυτές τις ποιότητες που διαμορφώνουν κι ανάλογες διαδρομές κι αφηγούνται ιστορίες για "περιοχές μυθικές ή απαγορευμένες" .
(Ποιοι άραγε ορίζουν τι είναι μύθος ή απαγορευμένο ή απρόσιτο για τις μάζες και πόσοι ακόμη κι αυτοαποκαλούμενοι ή θεωρούμενοι ως "επαναστάτες" ενστερνίζονται αυτές τις οδηγίες;)
Κάτι μέσα μας μάς τρώει να αιωρηθούμε πάνω απ'όλη την ακαμψία και στατικότητα και πάνω απ'όλες τις παρανοήσεις του κόσμου, χαράσσοντας ρότα για τη λεωφόρο των...άστρων! Κάνοντας και μια απαραίτητη στάση στο "Μπαράκι στην Άκρη του Γαλαξία", ωθούμενοι από μια αρχέγονη μέθη, για να γευτούμε παράξενα ελιξίρια, μεθυστικά κοκτέηλ αστρικής σκόνης, κοσμικής ακτινοβολίας και φλεγόμενα υπολείμματα αστρικών (κι όχι μόνο) συστημάτων, με παγάκια από την ουρά αλητήριων αστεροειδών.
Και για να καταφέρουμε αυτά κι ακόμη περισσότερα, πρέπει να αφήσουμε τη...βαρύτητα πίσω μας. Χωρίς να ξεχάσουμε να πατάμε και γερά στο έδαφος!

Bρίσκεστε σε "no Gravity Zone" λοιπόν! Γιατί είμαστε ονειροπόλοι και με αιτία:

ΟΝΕΙΡΟΠΟΛΟΙ (του ανιχνευτή)


Ονειροπόλος είναι αυτός που μπορεί να βρει τον δρόμο του μόνο στο φως του φεγγαριού. Τιμωρία του είναι ότι βλέπει το ξημέρωμα πριν τον υπόλοιπο κόσμο. - ΟΣΚΑΡ ΟΥΑΪΛΝΤ

Αυτή είναι και η κατάρα του! Η πιο γλυκιά και πικρή συνάμα, η πιο αποκηρυγμένη και γι'αυτό ανεκτίμητης αξίας, η πιο επικίνδυνη και γι'αυτό άξια μόνο για όσους αντέχουν να τη βαστάξουν, η πιο μαγική και συνάμα απαιτητική, η πιο δύσκολη να περιγραφεί με τη συνηθισμένη μορφή ανθρώπινης έκφρασης, κατάρα του κόσμου ετούτου.
Αλλά τι θα'τανε ο κόσμος χωρίς τους "καταραμένους" του; Αν όχι καταδικασμένος, από πολύ παλιά, σε έλλειψη οξυγόνου και σε πλήρη μαρασμό;

Ονειροπόλοι είναι αυτοί που, με τις (μυστηριώδεις για την κοινή λογική) ενοράσεις και τα όνειρά τους και τη διάθεσή τους να γυρέψουν την εκπλήρωσή τους, επιτρέπουν ακόμα στη γη να γυρνάει!
Oνειροπόλοι είναι αυτοί που βλέπουν όσα οι πιο πολλοί αδυνατούν ή αρνούνται να δουν, γιατί δεν μπορούν να εγκαταλείψουν τη βολή του δοσμένου, καθιερωμένου πλαισίου. Αυτοί που ανακαλύπτουν τις εικόνες πίσω από τις εικόνες ή ανοίγουν το δρόμο προς νέους κόσμους εκεί όπου οι παλιοί αργοπεθαίνουν και σβήνουν.
Αλλά αυτό έχει πάντα τίμημα και τις περισσότερες φορές πολύ σκληρό.
Ονειροπόλοι είναι κι αυτοί που συχνά οδηγούνται στο γλυκόπικρο καταφύγιο της μοναξιάς και στην τρέλα που επίσης συχνά συνοδεύει την "ιερή μέθη" τους. Αυτοί που, διόλου σπάνια, συντρίβονται κάτω από όλη την κακότητα, τη μικροψυχία και το φθόνο που ξεχειλίζει στον κόσμο.
Αλλά και αυτοί οι οποίοι σαν τους τρελούς αλήτες που σέρνονται από μια πλανεύτρα εσωτερική μούσα: "ποθούν τα πάντα ταυτόχρονα, αυτοί που ποτέ δε χασμουριούνται ή λένε έστω και μία κοινοτοπία, αλλά που καίγονται σαν τα μυθικά κίτρινα ρωμαϊκά κεριά, που σκάνε σαν πυροτεχνήματα ανάμεσα στα αστέρια κι από μέσα τους ξεπηδά το μπλε φως της καρδιάς τους, κι όσοι τους βλέπουν κάνουν: Αααα!!!! με θαυμασμό' (να θυμηθούμε και τον Τζακ Κέρουακ στο βιβλίο του "on the road")

Και αυτό που κάνει τη διαφορά είναι ότι... " ο ταξιδιώτης παίρνει μονάχα ένα δρόμο. Ο ονειροπόλος τους παίρνει όλους. "(Julos Beaucarne)

Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

Αυτή η αβάσταχτη δυσοσμία της μεγαλύτερης κατοχικής δύναμης που λυμαίνεται τη χώρα...



Και καθώς η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου κατέβασε αρχικά τον κόσμο να πανηγυρίζει ενθουσιωδώς στους δρόμους, λες και η ζωή του αναβαθμίστηκε ποιοτικά κι απέκτησε ένα νόημα που αξίζει να ζει κανείςγι'αυτό(!), αλλά πλέον αποκλείστηκε άδοξα από το Μουντιάλ της "αναπτυσσόμενης οικονομίας" της Βραζιλίας  (το πρότυπο και στόχος και για τη χώρα ετούτη) και η φαντασιακή σημασία της "εθνικής υπέρβασης" διαλύθηκε εις τα εξ ων συνετέθη...ας προσγειωθούμε στα σαθρά εδάφη και ναρκοπέδια της εθνικής κοινωνικοπολιτικής παράκρουσης! Εν μέσω καλοκαιρινής ραστώνης, όπου οι θερινές διακοπές φαντάζουν σαν χονδροκομμένο αστείο για πάρα πολλούς νεοέλληνες.

Να θυμίσουμε αρχικά ότι την περίοδο της γερμανικής στρατιωτικής κατοχής της χώρας οι ναζήδες κατακτητές είχαν τοποθετήσει ως πιστό όργανό τους την κυβέρνηση Τσολάκογλου. Σήμερα, στις μέρες της οικονομικής κατοχής της χώρας, οι φασίστες γραφειοκράτες της Κομισιόν, τα κερδοσκοπικά ψυχοπαθητικά hedge funds και οι Γερμανοί τραπεζίτες-κατακτητές με νέα μέσα των ευρωπαϊκών λαών, έχουν επιβάλλει ως απόλυτα αφοσιωμένο στα συμφέροντά τους όργανο την απροκάλυπτα πλέον υποκριτική και δοσιλογική συγκυβέρνηση των νενέκων.

Ξεκινάμε λοιπόν:
Σύντομα μάλλον θα ανακοινωθεί η παγίωση της εγγυημένης σύνταξης από το καθαρά εισπρακτικού χαρακτήρα και με εξοβελισμένο παντελώς τον κοινωνικό του χαρακτήρα κράτος στο ταπεινωτικό ποσό των 360 ευρώ! Και μιλάμε για λεφτά χρόνων δουλειάς των συνταξιούχων  και κρατημένα (ενόψει της συνταξιοδότησής τους) από το κράτος. Δηλαδή από αυτούς που τζογάρισαν τα χρήματα των ασφαλιστικών ταμείων σε τοξικά ομόλογα και αποκόμμισαν ασύλληπτα ποσά από μίζες και "διευκολύνσεις".
 Την ίδια στιγμή οι τιμές των προϊόντων είναι σε πρωτοφανή ύψη (σε σχέση με τα ράφια των σούπερ μάρκετ σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες που δεν πλήττονται ακόμη από μνημόνια), όπως και οι τιμές των καυσίμων και με τα εισιτήρια στα ΜΜΜ να ξεπερνούν το ένα ευρώ.

 Σε μια πρωτοφανή και προκλητικότατη κίνηση (ακόμα και για τα λειψά δημοκρατικά αντανακλαστικά του ποδοσφαιρόφιλου νεοέλληνα υπήκοου)...

...το κοινοβούλιο (ή μήπως "κυνοβούλιο", πιο σωστά;) έκλεισε εσπευσμένα πριν λίγες ημέρες και αιφνιδιαστικά έδωσε τέλος σε όλες τις καυτές εργασίες του που αφορούσαν τη σωρεία μεγάλων σκανδάλων (PSI, εξοπλιστικά, λίστα Λαγκάρντ, κλπ.) που εκκρεμούσαν προς εξέταση. Έτσι ώστε αυτά να παραγραφούν με ωραίο και "νόμιμο" τρόπο και η εγκληματική συντεχνία των πρωτοκλασάτων πωλητικών (η σωστή ορθογραφία της λέξης) υψηλών ιστάμενων και παρατρεχάμενών τους να τη γλιτώσει. Έτσι απλά και εξευτελιστικά φθηνά! Ξεφτελίζοντας ολόκληρο τον μαφιόζικο και άδικο πέρα από κάθε έννοια ύβρεως κρατικό μηχανισμό.Μέσα στους κόλπους του οποίου αν ο υπήκοος (η σωστή απόδοση αντί για τον όρο "πολίτης") χρωστά 800-1000 ευρώ στην ΕΥΔΑΠ ή τη ΔΕΗ, δεν είναι διόλου πλέον εξωφρενικό να του έρθει "νόμιμο" κατασχετήριο της περιουσίας του, ακόμη και του ίδιου του σπιτιού του. Ενώ οι τελείως παράλογοι φόροι και τα χαράτσια είναι αδύνατον να εισπραχτούν, κάτι που οι νοσηροί ιθύνοντες νόες (και μάγειροι της απόλυτης εξαθλίωσης, μαζικής παραγωγής αστέγων και "παριών" και μαζικού εξανδραποδισμού) το γνωρίζουν καλά κι από την πρώτη στιγμή. Επίσης η χοάνη του ΤΑΙΠΕΔ, επίσημου οργάνου των τοκογλύφων και εγχώριων ή διεθνών "επενδυτών", επισπεύδει το εξευτελιστικότατο ξεπούλημα κι έναντι γελοιότατου πινακίου φακής, για όλα τα "φιλέτα", κινητά ή ακίνητα και τους πόρους που διαθέτει η χώρα: άλση, κτήρια, λιμάνια κι αιγιαλούς, δάση, νησιά, βουνά, ορυκτό πλούτο και σπάνιες γαίες και ο κατάλογος δεν έχει τέλος. Λες κι όλα αυτά είναι περιουσία των δοσίλογων ανδρείκελων και νενέκων κι όχι του λαού της χώρας! Ακόμα και το νεράκι του θεού και της ίδιας της λειτουργίας της ζωής είναι προς ιδιωτικοποίηση από τους ορκισμένους εχθρούς της ζωής! Δήθεν για να "εξυπηρετηθεί το χρέος".

Αυτού του χρέους που ακόμη και οι κλητήρες στα νεοαποικιοκρατικά οικονομικά επιτελεία γνωρίζουν πως δεν είναι με τίποτε βιώσιμο, όποιο "μαγικό κόλπο" κι αν επικαλεστούν. Με τα "δάνεια" να χρηματοδοτούν όχι τις πραγματικές ανάγκες της οικονομίας αλλά τους ίδιους τους δανειστές: Το 98% της βοήθειας πάει στους πιστωτές , καθώς και Σοκ από New York Times: "Ετσι λεηλατούν την Ελλάδα η τρόϊκα και οι τραπεζίτες"...
Ενώ, την εποχή που πρωτοϋπογραφόταν το "σωτήριο μνημόνιο", αυτό που δεν έλεγαν στον κόσμο ήταν ότι τα τελευταία ως εκείνες τις ημέρες 15 χρόνια το δημόσιο είχε ήδη δώσει γύρω στα 450 δισ.ευρώ (!δηλ. μιάμιση σχεδόν φορά το χρέος που ανακάλυψαν τότε!) για αποπληρωμή παλιότερων κι αισχρά τοκογλυφικών δανείων!
 Και με τον ΕΟΠΥΥ να προβάλλεται ως ο μεγάλος ασθενής, σε μια ήδη ισοπεδωμένη Υγεία και με τη μεγάλη υγειονομική και θανάσιμη καταστροφή να πλήττει ήδη τον τόπο: «Eκατόμβες νεκρών» ετοιμάζει η κυβέρνηση (Οι πρωθυπουργοί και υπουργοί Υγείας ήταν εδώ και χρόνια ενήμεροι για τους χιλιάδες νεκρούς που θα φέρει η πολιτική λιτότητας ). Και οι ιδιωτικοί ασφαλιστικοί όμιλοι να περιμένουν σαν τα όρνια να προσφέρουν "προσαρμοσμένα στις ανάγκες του κόσμου συμβόλαια". Στις ανάγκες των στρατιών από άνεργους, "ημιαπασχολούμενους", "ευέλικτους" (αποπληθωριστικό για την οικονομία και τα πλασματικά νούμερά της και απ'την άλλη καθοριστικό στο να μην ξέρει ο άνθρωπος αν θα έχει δουλειά την επόμενη μέρα), "ενοικιαζόμενους" και "κοινωφελείς" "εργαζόμενους" στα σύγχρονα δουλεμπορικά: "Κοινωφελής", ενοικιαζόμενη εργασία...και  Προκήρυξη ενάντια στην 5μηνη "κοινωφελή σκλαβιά"

Αυτά όλα, που αναφέρθηκαν επιγραμματικά απλώς, πόση σχέση έχουν άραγε με όρους, αξίες κι έννοιες όπως: "Ανάπτυξη"; "Δημοκρατία"; "Δικαιοσύνη"; "Κοινωνική Αλληλεγγύη"; "Αιδώς";
Καμία φυσικά! Αντίθετα έχουν σχέση με καταστάσεις και νοοτροπίες όπως: "Τοκογλυφία", "Κατάχρηση και Υπεξαίρεση δημόσιου χρήματος", "Ψεύδος και Υποκρισία"(σε δόσεις επαγγελματισμού και κοινωνικού θανάτου), "Συνδικάτο Εγκλήματος"...Και "Εθελοδουλία" για να αναφερθούμε και στα "οξυμμένα δημοκρατικά αντανακλαστικά και τις υψηλές κοινωνικές αξίες" που ως τώρα αποδεικνύεται να διακατέχουν σημαντικό κομμάτι των υπηκόων...Και "Κοινωνική Πόλωση και Κατακερματισμός" για να αναφερθούμε και στις ιδεολογικές αγκυλώσεις που λειτουργούν ως τροχοπέδη για μεγάλο μέρος του πληθυσμού και όσον αφορά τη μη αφύπνιση και δημιουργία των εξεγερσιακών διαδικασιών απελευθέρωσης από δοσίλογους και σύγχρονους αδίστακτους κατακτητές.

Κι όσο οι παραπάνω καταστάσεις και νοοτροπίες επικρατούν και κυριαρχούν σε βάρος των όρων κι εννοιών που αναφέρθηκαν ακριβώς πιο πριν, τότε η μεγαλύτερη κατοχική δύναμη αυτού του τόπου...θα ανήκει, πάνω απ'όλα και δικαιωματικά, στην αβάσταχτη δυσοσμία και ντροπή της ξεφτίλας!
Η οποία δεν δίνει ευρώ τσακιστό για κατορθώματα και ηρωικά έπη μακρινών ή σχετικά κοντινών προγόνων. Περνάει στα γονίδια των πληθυσμών και εγκαθιδρύεται σαν ιός στο συλλογικό ασυνείδητό τους.  Και πετάει στη χωματερή της Ιστορίας και της ανυποληψίας (ή της Ιστορίας της ανυποληψίας) ολόκληρες κοινωνίες και μεταφέρεται ως βάρος, ρετσινιά και παρακαταθήκη και στις επόμενες γενεές...


ανιχνευτής

Tο κείμενο αυτό πρωτοδημοσιεύτηκε στο antidras.blogspot.gr στις 2/7/2014
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου