Χωρίς Βαρύτητα!

ΤΟ " nο Gravity Zone" αποτελεί το παιδί του ιστότοπου γνωστού ως "ενάντια στην επιπεδούπολη" (antidras.blogspot.gr). Με ορμητήριο αυτό το χώρο, ανοίγουμε τα φτερά μας για πτήσεις προς θαυμαστούς, παράξενους, φιλόξενους κι αφιλόξενους, μα σίγουρα θαυμαστούς ορίζοντες. Μακρινούς ή κοντινούς, "εσωτερικούς" κι εξωτερικούς. Μεταφέρουμε εδώ κι επιλεγμένα κείμενα, δικά μας κι όχι μόνο, από το παλιό μπλογκ. Το "παλιό μας σπίτι" θα συνεχίζει να μας φιλοξενεί και αυτό και να αποτελεί σημείο αναφοράς και για καινούργιες εδώ αναρτήσεις μας.
Η
υπέρβαση των ανθρώπινων όντων προς ανώτερα (κι άρα ποιοτικότερα) επίπεδα ύπαρξης αποτελεί, όπως το βλέπουμε εμείς, αποτέλεσμα των ιδιοτήτων εκείνων που συνιστούν το μεγαλείο του ανθρώπου: Απλότητα, Ανεξαρτησία Αντίληψης, Αμφισβήτηση των συλλογικά αποδεκτών καταστάσεων και παραστάσεων, Περιέργεια, Φαντασία, Εκστατική διαίσθηση, Εκστατικός Θαυμασμός. Κι εμείς σκοπεύουμε στο νέο εγχείρημά μας να αδράξουμε κι αυτές τις ποιότητες που διαμορφώνουν κι ανάλογες διαδρομές κι αφηγούνται ιστορίες για "περιοχές μυθικές ή απαγορευμένες" .
(Ποιοι άραγε ορίζουν τι είναι μύθος ή απαγορευμένο ή απρόσιτο για τις μάζες και πόσοι ακόμη κι αυτοαποκαλούμενοι ή θεωρούμενοι ως "επαναστάτες" ενστερνίζονται αυτές τις οδηγίες;)
Κάτι μέσα μας μάς τρώει να αιωρηθούμε πάνω απ'όλη την ακαμψία και στατικότητα και πάνω απ'όλες τις παρανοήσεις του κόσμου, χαράσσοντας ρότα για τη λεωφόρο των...άστρων! Κάνοντας και μια απαραίτητη στάση στο "Μπαράκι στην Άκρη του Γαλαξία", ωθούμενοι από μια αρχέγονη μέθη, για να γευτούμε παράξενα ελιξίρια, μεθυστικά κοκτέηλ αστρικής σκόνης, κοσμικής ακτινοβολίας και φλεγόμενα υπολείμματα αστρικών (κι όχι μόνο) συστημάτων, με παγάκια από την ουρά αλητήριων αστεροειδών.
Και για να καταφέρουμε αυτά κι ακόμη περισσότερα, πρέπει να αφήσουμε τη...βαρύτητα πίσω μας. Χωρίς να ξεχάσουμε να πατάμε και γερά στο έδαφος!

Bρίσκεστε σε "no Gravity Zone" λοιπόν! Γιατί είμαστε ονειροπόλοι και με αιτία:

ΟΝΕΙΡΟΠΟΛΟΙ (του ανιχνευτή)


Ονειροπόλος είναι αυτός που μπορεί να βρει τον δρόμο του μόνο στο φως του φεγγαριού. Τιμωρία του είναι ότι βλέπει το ξημέρωμα πριν τον υπόλοιπο κόσμο. - ΟΣΚΑΡ ΟΥΑΪΛΝΤ

Αυτή είναι και η κατάρα του! Η πιο γλυκιά και πικρή συνάμα, η πιο αποκηρυγμένη και γι'αυτό ανεκτίμητης αξίας, η πιο επικίνδυνη και γι'αυτό άξια μόνο για όσους αντέχουν να τη βαστάξουν, η πιο μαγική και συνάμα απαιτητική, η πιο δύσκολη να περιγραφεί με τη συνηθισμένη μορφή ανθρώπινης έκφρασης, κατάρα του κόσμου ετούτου.
Αλλά τι θα'τανε ο κόσμος χωρίς τους "καταραμένους" του; Αν όχι καταδικασμένος, από πολύ παλιά, σε έλλειψη οξυγόνου και σε πλήρη μαρασμό;

Ονειροπόλοι είναι αυτοί που, με τις (μυστηριώδεις για την κοινή λογική) ενοράσεις και τα όνειρά τους και τη διάθεσή τους να γυρέψουν την εκπλήρωσή τους, επιτρέπουν ακόμα στη γη να γυρνάει!
Oνειροπόλοι είναι αυτοί που βλέπουν όσα οι πιο πολλοί αδυνατούν ή αρνούνται να δουν, γιατί δεν μπορούν να εγκαταλείψουν τη βολή του δοσμένου, καθιερωμένου πλαισίου. Αυτοί που ανακαλύπτουν τις εικόνες πίσω από τις εικόνες ή ανοίγουν το δρόμο προς νέους κόσμους εκεί όπου οι παλιοί αργοπεθαίνουν και σβήνουν.
Αλλά αυτό έχει πάντα τίμημα και τις περισσότερες φορές πολύ σκληρό.
Ονειροπόλοι είναι κι αυτοί που συχνά οδηγούνται στο γλυκόπικρο καταφύγιο της μοναξιάς και στην τρέλα που επίσης συχνά συνοδεύει την "ιερή μέθη" τους. Αυτοί που, διόλου σπάνια, συντρίβονται κάτω από όλη την κακότητα, τη μικροψυχία και το φθόνο που ξεχειλίζει στον κόσμο.
Αλλά και αυτοί οι οποίοι σαν τους τρελούς αλήτες που σέρνονται από μια πλανεύτρα εσωτερική μούσα: "ποθούν τα πάντα ταυτόχρονα, αυτοί που ποτέ δε χασμουριούνται ή λένε έστω και μία κοινοτοπία, αλλά που καίγονται σαν τα μυθικά κίτρινα ρωμαϊκά κεριά, που σκάνε σαν πυροτεχνήματα ανάμεσα στα αστέρια κι από μέσα τους ξεπηδά το μπλε φως της καρδιάς τους, κι όσοι τους βλέπουν κάνουν: Αααα!!!! με θαυμασμό' (να θυμηθούμε και τον Τζακ Κέρουακ στο βιβλίο του "on the road")

Και αυτό που κάνει τη διαφορά είναι ότι... " ο ταξιδιώτης παίρνει μονάχα ένα δρόμο. Ο ονειροπόλος τους παίρνει όλους. "(Julos Beaucarne)

Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

Reishi plus: Το θαυματουργό θεραπευτικό μανιτάρι

Το Ganoderma Lucidium ή αλλιώς Reishi είναι ένα θεραπευτικό μανιτάρι που έχει χρησιμοποιηθεί στην Κίνα και την Ιαπωνία πάνω από 2.000 χρόνια, γεγονός που του χαρίζει τον τίτλο του πρώτου μανιταριού που χρησιμοποιήθηκε ποτέ στην Ιατρική. Η ονομασία του μανιταριού Ganoderma, έχει Ελληνική προέλευση: αποτελείται από δύο συνθετικά: τη λέξη γάνος, που σημαίνει λαμπερός, και τη λέξη δέρμα. Το reishi αναφερόταν ως «ο βασιλιάς των βοτάνων»: ήταν το φάρμακο που μπορούσε να εξασφαλίσει σε κάποιον αιώνια νεότητα και μακροζωία, κι επειδή ήταν εξαιρετικά σπάνιο και αδύνατον να καλλιεργηθεί, είχαν πρόσβαση σε αυτό μόνο οι βασιλείς.
Στην παραδοσιακή Κινέζικη ιατρική συστήνεται για τη θεραπεία καρδιακών παθήσεων, αϋπνίας, ανδρικής ανικανότητας, κατάθλιψης και έλκους. Σύμφωνα με τις τελευταίες αναφορές και μελέτες, το reishi βελτιώνει τα επίπεδα της χοληστερόλης, την υπέρταση και την υπόταση, την τάση των νεύρων, τις νευρώσεις και την αϋπνία, τη χρόνια βρογχίτιδα και την ηπατίτιδα Β. Ακόμη έχει ευεργετική δράση σ’ έναν αριθμό προβλημάτων υγείας (άσθμα, υποθυρεοειδισμός), βελτιώνει τη λειτουργία των νεφρών και τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα, βοηθά στην επιβράδυνση των καρκινικών μεταστάσεων, αποτελεί ισχυρό αντισταμινικό, αντιαλλεργικό και αντιιικό ενώ, τέλος, βελτιώνει τα συμπτώματα της αρθρίτιδας και της εμμηνόπαυσης.
Οι πολυσακχαρίτες που περιέχονται στο μανιτάρι reishi έχουν αντι-νεοπλασματικές και ρυθμιστικές ιδιότητες. Τα τριτερπένια των μανιταριών βοηθούν στην ανακούφιση αλλεργιών αναστέλλοντας την έκκριση ισταμίνης, βελτιώνοντας τη χρήση οξυγόνου και την λειτουργία του ήπατος.
Το Reishi plus καλύπτει το 75% της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης σε Βιταμίνη C. Η εν λόγω βιταμίνη έχει τεράστια σημασία για τον ανθρώπινο οργανισμό και είναι αναγκαία για τις διάφορες μεταβολικές λειτουργίες, όπως είναι η σύνθεση του κολλαγόνου, η διατήρηση της σταθερότητας των αιμοφόρων αγγείων, ο μεταβολισμός των αμινοξέων και η απελευθέρωση των διαφόρων ορμονών στα επινεφρίδια. Η χορήγηση βιταμίνης C ενισχύει τους μηχανισμούς άμυνας του δέρματος ενάντια στις επιθέσεις του περιβάλλοντος, οι οποίες δημιουργούν ελεύθερες ρίζες, τη βασικότερη αιτία πρόωρης γήρανσης του δέρματος. Το κάπνισμα καταστρέφει ένα μεγάλο μέρος της βιταμίνης C που υπάρχει στον οργανισμό, γι’ αυτό καλό είναι οι καπνιστές να λαμβάνουν τη βιταμίνη C σε μεγαλύτερες ποσότητες.
Δοσολογία: μια κάψουλα την ημέρα
Ερευνητές επιβεβαιώνουν τις θεραπευτικές ιδιότητες ενός μανιταριού για τον καρκίνο του προστάτη
Ισραηλινοί επιστήμονες επιβεβαίωσαν τις θεραπευτικές αρετές ενός σπάνιου μανιταριού που χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες από την παραδοσιακή κινέζικη ιατρική στη μάχη κατά του καρκίνου του προστάτη, ανακοίνωσε σήμερα το πανεπιστήμιο της Χάιφα.
Ερευνητές αυτού του πανεπιστημίου διαπίστωσαν πως ένα μόριο που παράγεται από το εν λόγω μανιτάρι, το “ρέισι” ή Ganoderma lucidum (η επιστημονική ονομασία του), μπορεί “να εμποδίσει τη διάδοση των καρκινικών κυττάρων” του προστάτη, σύμφωνα με την ανακοίνωση. “Ως τώρα, γνωρίζαμε πως το μανιτάρι μπορεί να εμποδίσει την ανάπτυξη του καρκίνου δρώντας επί του ανοσοποιητικού συστήματος. Οι δοκιμές που πραγματοποιήσαμε σε δοκιμαστικό σωλήνα δείνχουν πως επιτίθεται άμεσα στα καρκινικά κύτταρα”, εξήγησε ο διευθυντής της έρευνας, ο δρ. Μπεν Ζιόν Ζάιντμαν. “Τα αποτελέσματα αυτά προσφέρουν ελπίδες για την ανάπτυξη φαρμάκων για τη θεραπεία του καρκίνου του προστάτη”, πρόσθεσε διευκρινίζοντας πως η έρευνα θα πρέπει να περάσει τώρα στο στάδιο του πειραματισμού σε ζώα.

Το ρέισι είναι ένα ξυλώδες μανιτάρι, πολύ σπάνιο σε άγρια κατάσταση, το οποίο φυτρώνει κατά προτίμηση πάνω στους κορμούς άγριων δαμασκηνιών σε αποσύνθεση, μερικές φορές και σε βελανιδιές, μόνο σε βουνά και μέσα σε βαθιά δάση.

Μολονότι οι Κινέζοι προσπαθούσαν επί αιώνες να καλλιεργήσουν το ρέισι, τα κατάφεραν μόνον γιαπωνέζοι ερευνητές στις αρχές της δεκαετίας του 1970.

Η έρευνα, την οποία επέβλεψαν οι καθηγητής Εβιάταρ Νέβο και Σάλομον Βάσερ, δημοσιεύθηκε φέτος στην επιθεώρηση Molecular Biology Report.

Το είδα:  http://modernhealing.wordpress.com
 Πηγή:Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Kι εμείς το είδαμε στον ΥΔΡΑΡΓΥΡΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου