Χωρίς Βαρύτητα!

ΤΟ " nο Gravity Zone" αποτελεί το παιδί του ιστότοπου γνωστού ως "ενάντια στην επιπεδούπολη" (antidras.blogspot.gr). Με ορμητήριο αυτό το χώρο, ανοίγουμε τα φτερά μας για πτήσεις προς θαυμαστούς, παράξενους, φιλόξενους κι αφιλόξενους, μα σίγουρα θαυμαστούς ορίζοντες. Μακρινούς ή κοντινούς, "εσωτερικούς" κι εξωτερικούς. Μεταφέρουμε εδώ κι επιλεγμένα κείμενα, δικά μας κι όχι μόνο, από το παλιό μπλογκ. Το "παλιό μας σπίτι" θα συνεχίζει να μας φιλοξενεί και αυτό και να αποτελεί σημείο αναφοράς και για καινούργιες εδώ αναρτήσεις μας.
Η
υπέρβαση των ανθρώπινων όντων προς ανώτερα (κι άρα ποιοτικότερα) επίπεδα ύπαρξης αποτελεί, όπως το βλέπουμε εμείς, αποτέλεσμα των ιδιοτήτων εκείνων που συνιστούν το μεγαλείο του ανθρώπου: Απλότητα, Ανεξαρτησία Αντίληψης, Αμφισβήτηση των συλλογικά αποδεκτών καταστάσεων και παραστάσεων, Περιέργεια, Φαντασία, Εκστατική διαίσθηση, Εκστατικός Θαυμασμός. Κι εμείς σκοπεύουμε στο νέο εγχείρημά μας να αδράξουμε κι αυτές τις ποιότητες που διαμορφώνουν κι ανάλογες διαδρομές κι αφηγούνται ιστορίες για "περιοχές μυθικές ή απαγορευμένες" .
(Ποιοι άραγε ορίζουν τι είναι μύθος ή απαγορευμένο ή απρόσιτο για τις μάζες και πόσοι ακόμη κι αυτοαποκαλούμενοι ή θεωρούμενοι ως "επαναστάτες" ενστερνίζονται αυτές τις οδηγίες;)
Κάτι μέσα μας μάς τρώει να αιωρηθούμε πάνω απ'όλη την ακαμψία και στατικότητα και πάνω απ'όλες τις παρανοήσεις του κόσμου, χαράσσοντας ρότα για τη λεωφόρο των...άστρων! Κάνοντας και μια απαραίτητη στάση στο "Μπαράκι στην Άκρη του Γαλαξία", ωθούμενοι από μια αρχέγονη μέθη, για να γευτούμε παράξενα ελιξίρια, μεθυστικά κοκτέηλ αστρικής σκόνης, κοσμικής ακτινοβολίας και φλεγόμενα υπολείμματα αστρικών (κι όχι μόνο) συστημάτων, με παγάκια από την ουρά αλητήριων αστεροειδών.
Και για να καταφέρουμε αυτά κι ακόμη περισσότερα, πρέπει να αφήσουμε τη...βαρύτητα πίσω μας. Χωρίς να ξεχάσουμε να πατάμε και γερά στο έδαφος!

Bρίσκεστε σε "no Gravity Zone" λοιπόν! Γιατί είμαστε ονειροπόλοι και με αιτία:

ΟΝΕΙΡΟΠΟΛΟΙ (του ανιχνευτή)


Ονειροπόλος είναι αυτός που μπορεί να βρει τον δρόμο του μόνο στο φως του φεγγαριού. Τιμωρία του είναι ότι βλέπει το ξημέρωμα πριν τον υπόλοιπο κόσμο. - ΟΣΚΑΡ ΟΥΑΪΛΝΤ

Αυτή είναι και η κατάρα του! Η πιο γλυκιά και πικρή συνάμα, η πιο αποκηρυγμένη και γι'αυτό ανεκτίμητης αξίας, η πιο επικίνδυνη και γι'αυτό άξια μόνο για όσους αντέχουν να τη βαστάξουν, η πιο μαγική και συνάμα απαιτητική, η πιο δύσκολη να περιγραφεί με τη συνηθισμένη μορφή ανθρώπινης έκφρασης, κατάρα του κόσμου ετούτου.
Αλλά τι θα'τανε ο κόσμος χωρίς τους "καταραμένους" του; Αν όχι καταδικασμένος, από πολύ παλιά, σε έλλειψη οξυγόνου και σε πλήρη μαρασμό;

Ονειροπόλοι είναι αυτοί που, με τις (μυστηριώδεις για την κοινή λογική) ενοράσεις και τα όνειρά τους και τη διάθεσή τους να γυρέψουν την εκπλήρωσή τους, επιτρέπουν ακόμα στη γη να γυρνάει!
Oνειροπόλοι είναι αυτοί που βλέπουν όσα οι πιο πολλοί αδυνατούν ή αρνούνται να δουν, γιατί δεν μπορούν να εγκαταλείψουν τη βολή του δοσμένου, καθιερωμένου πλαισίου. Αυτοί που ανακαλύπτουν τις εικόνες πίσω από τις εικόνες ή ανοίγουν το δρόμο προς νέους κόσμους εκεί όπου οι παλιοί αργοπεθαίνουν και σβήνουν.
Αλλά αυτό έχει πάντα τίμημα και τις περισσότερες φορές πολύ σκληρό.
Ονειροπόλοι είναι κι αυτοί που συχνά οδηγούνται στο γλυκόπικρο καταφύγιο της μοναξιάς και στην τρέλα που επίσης συχνά συνοδεύει την "ιερή μέθη" τους. Αυτοί που, διόλου σπάνια, συντρίβονται κάτω από όλη την κακότητα, τη μικροψυχία και το φθόνο που ξεχειλίζει στον κόσμο.
Αλλά και αυτοί οι οποίοι σαν τους τρελούς αλήτες που σέρνονται από μια πλανεύτρα εσωτερική μούσα: "ποθούν τα πάντα ταυτόχρονα, αυτοί που ποτέ δε χασμουριούνται ή λένε έστω και μία κοινοτοπία, αλλά που καίγονται σαν τα μυθικά κίτρινα ρωμαϊκά κεριά, που σκάνε σαν πυροτεχνήματα ανάμεσα στα αστέρια κι από μέσα τους ξεπηδά το μπλε φως της καρδιάς τους, κι όσοι τους βλέπουν κάνουν: Αααα!!!! με θαυμασμό' (να θυμηθούμε και τον Τζακ Κέρουακ στο βιβλίο του "on the road")

Και αυτό που κάνει τη διαφορά είναι ότι... " ο ταξιδιώτης παίρνει μονάχα ένα δρόμο. Ο ονειροπόλος τους παίρνει όλους. "(Julos Beaucarne)

Τρίτη 30 Μαρτίου 2021

Nανορομποτική, η απόλυτη υποδούλωση ή απελευθέρωση της ανθρωπότητας; "Scientists build army of 1 million microrobots that can fit inside a hypodermic needle"

 

Ο παραπάνω τίτλος στα ελληνικά: Επιστήμονες δημιούργησαν έναν "στρατό" από ένα εκατομμύριο "μικρορομπότ" -ή νανορομπότ- που χωράνε σε μια υποδόρια ένεση!  Άρα καθίσταται, με πολύ απλό τρόπο, εφικτό το να διοχετευθούν στον ανθρώπινο οργανισμό.  Κι αν κάποιος εξακολουθεί να αμφιβάλλει, παρ'όλα τα εξωπραγματικά που μας ανακοινώνουν διατηρώντας μας τρομοκρατημένους και συμβαίνουν στον πλανήτη, του οποίου ίσως η Ιστορία ξαναγράφεται από την αρχή .. Ας θυμηθεί τι λέει δημόσια ένας εκ των "γκουρού" της ελίτ και της "Ατζέντας 2030" που εκείνη προωθεί. Ο κύριος με τη φυσιογνωμία στρατηγού του Γ΄Ράιχ, ο Γερμανός ή Ελβετός ιδρυτής του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ Κλάους Σουάμπ ομολογεί ευθέως τον ποθητό στόχο: "Η Μεγάλη Επανεκκίνηση θα οδηγήσει στη συγχώνευση της φυσικής, ψηφιακής και βιολογικής μας ταυτότητας". Χρησιμοποιεί και τον όρο κλειδί "Transhumanist singularity", εννοώντας την κομβική για το μέλλον της ανθρωπότητας "μοναδική στιγμή" που θα περάσουμε στη συγχώνευση μηχανών και ανθρώπων. Οι οποίοι δεν θα αποκτήσουν βιονικά μέλη -αν και κάποιοι με οικονομική άνεση και "προχωρημένη αντίληψη" μπορεί και να επιλέξουν τέτοιες μεθοδεύσεις- αλλά θα έχουν ενσωματώσει στον οργανισμό, τη φυσιολογία τους, μηχανές! Ή..νανομηχανές, νανορομπότς που λέγαμε παραπάνω, ο τρομερών προεκτάσεων τομέας της νανορομποτικής.. Ασύρματα επικοινωνούσες με δίκτυα υπολογιστών, ένα είδος σένσορα που, ανάλογα με την "προγραμματισμένη αποστολή", μπορεί να ενσωματωθεί στο ανθρώπινο γονιδίωμα και όχι μόνο να παρέχει πληροφορίες ιατρικής φύσης για τον ξενιστή του. Αλλά θα μπορεί να ενημερώνει τον "Κεντρικό Υπολογιστή" -Big Brother- για κάθε είδους πόση και βρώση, έγχυση σωματικών υγρών κι οποιαδήποτε "παρασπονδία" ή κίνηση του ξενιστή! 

An artist's illustration of the tiny robot. Criss Hohmann

Αν θέλουμε να δούμε το ζήτημα αντίστροφα, σε τι σημείο αιχμής έχει φτάσει η νανοτεχνολογία, να επισημάνω ότι μπορεί -αν ήθελαν οι κλειδοκράτορες του πλανήτη- να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά εκφυλιστικές ασθένειες. Mε μοριακές ρομποτικές συσκευές που μέσω του αίματος θα φτάνουν σε καρκινικούς όγκους και θα στήνουν επιτόπου μοριακές διατάξεις. Οι οποίες θα επιτίθενται στον όγκο με στόχο την εξολόθρευσή του, οπότε η έτσι κι αλλιώς επικίνδυνη χημειοθεραπεία καθίσταται οριστικά ξεπερασμένη μέθοδος. Οι επιστήμονες  έφτασαν σε σημείο να ενεργοποιούν και να απενεργοποιούν νανομηχανές, βάζοντάς τες σε συγχρονισμένη κίνηση και κατά παράταξη, κάτι που θα τις κάνει -αν δεν ισχύει ήδη- ιδιαίτερα αποτελεσματικές στην "παράδοση φαρμάκων" προς τον ανθρώπινο οργανισμό. Στο αμερικανικό Πανεπιστήμιο Μηχανικής του Όστιν, Πολιτεία του Τέξας, κατασκευάστηκε νανορομπότ 500 φορές μικρότερο από κόκκο αλατιού, το οποίο έχει τη δυνατότητα συναρμολόγησης μέσα στο κύτταρο του ανθρώπου από τρία χωριστά μέρη και κινείται με ταχύτητα 18.000 στροφών το λεπτό!

 Επιστρέφω στην "παράδοση φαρμάκων" και τονίζω τη φράση "κλειδί": με καλό σκοπό! Δεδομένου της δαιμονοποίησης αντίθετων απόψεων παρά τα ισχυρά τους τεκμηριωμένα επιχειρήματα, της απόκρυψης ή παραχάραξης, παγκοσμίως, κρίσιμων στοιχείων για τα πραγματικά νούμερα της θνητότητας του ιού και λήψης μέτρων που πλήττουν πολύ χειρότερα τις κοινωνίες από το ιατρικό πρόβλημα, ανησυχώ πολύ για τους "καλούς σκοπούς"..Γιατί, η τεχνολογία αυτή μπορεί να επιτελέσει στοχευμένα και "δολιοφθορές" μέχρι και καταστροφικές αποστολές. Και για τα αμφιλεγόμενα εμβόλια που έρχονται με διαδικασίες-εξπρές, απλά να θυμίσω εδώ την "απάντηση" μέσω μίας σειράς ερωτημάτων και υποθέσεων, από εμένα σε συγκεκριμένες δηλώσεις του αρχηγού της κυβέρνησης: Όχι άλλη "δημιουργική ασάφεια" για υποχρεωτικό ή μη εμβολιασμό..


Ο Ένοικος...


Scientists build army of 1 million microrobots that can fit inside a hypodermic needle

Honey, I shrunk the robots.

Jackson Ryan, Aug. 26, 2020

A four-inch wafer of silicon has been turned into an army of one million microscopic, walking robots, thanks to some clever engineering employed by researchers at Cornell University in New York.

In a paper, published Wednesday in the journal Nature, a team of roboticists detail the creation of their invisible army of robots, which are less than 0.1mm in size (about the width of a human hair) and cannot be seen with the naked eye. The robots are rudimentary and are reminiscent of Frogger, the famous 1980s arcade game. But they take advantage of an innovative, new class of actuators, which are the legs of the microrobots, designed by the team.

Controlling movement in these tiny machines requires the researchers to shine a laser on minuscule light-sensitive circuits on their backs, which propels their four legs forward. They've been designed to operate in all manner of environments such as extreme acidity and temperatures. One of their chief purposes, the researchers say, could be to investigate the human body from the inside.

"Controlling a tiny robot is maybe as close as you can come to shrinking yourself down," Marc Miskin, now an engineer at the University of Pennsylvania and the study's lead author, said in a statement.

"I think machines like these are going to take us into all kinds of amazing worlds that are too small to see."

But shrinking down robots to this size and enabling them to move through the microscale world is a challenging technical task. It's much more difficult to move through the world when you're about the size of a Paramecium.

The team was able to build incredibly small legs, which are connected to two different patches on the back of the robot -- one for the front pair of legs, one for the back. Alternating light between the patches propels the microrobot forward.


This short video (sped up 8x) shows how the microrobot moves.Marc Miskin

As you can see in the GIF to the right, it's not graceful, but it does the trick.

These types of devices are known as "marionettes" because their power source is not on board the device and their functions are controlled remotely, note MIT researchers Allan Brooks and Michael Strano in a related article published in Nature.

Without the external input from researchers, the devices don't have the capability to move around. But Brooks and Strano said the marionettes are important because they provide a stepping stone for future devices that can work autonomously. The microrobots are more tech demo than functional product for now, but they show what is capable in the microscopic world.

The research team were able to show the microrobots devices could fit within the narrowest hypodermic needle and thus, could be "injected" into the body. That kind of capability isn't worthwhile right now and not possible. The machines aren't intelligent enough to target a diseased cell or respond to stimuli, so there's no application for this invisible army. However, the researchers said that "their capabilities can rapidly evolve" and suggest that future production costs could be "less than a penny per robot," making them a valuable ally in the battle against disease.

The researchers are now trying to program the robots to perform certain tasks, using more complex computation and autonomy. Improvements could pave the way for swarms of robots to head inside the body and repair wounds or go on the attack against diseases like cancer, but that future is years -- or potentially decades -- away.

Even with the future years away, it should be noted that any potential treatment options using such devices would require stringent safety checks, have to overcome significant regulatory hurdles and would need to be trialled extensively before they were ever used inside human beings.

c/net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου