Χωρίς Βαρύτητα!

ΤΟ " nο Gravity Zone" αποτελεί το παιδί του ιστότοπου γνωστού ως "ενάντια στην επιπεδούπολη" (antidras.blogspot.gr). Με ορμητήριο αυτό το χώρο, ανοίγουμε τα φτερά μας για πτήσεις προς θαυμαστούς, παράξενους, φιλόξενους κι αφιλόξενους, μα σίγουρα θαυμαστούς ορίζοντες. Μακρινούς ή κοντινούς, "εσωτερικούς" κι εξωτερικούς. Μεταφέρουμε εδώ κι επιλεγμένα κείμενα, δικά μας κι όχι μόνο, από το παλιό μπλογκ. Το "παλιό μας σπίτι" θα συνεχίζει να μας φιλοξενεί και αυτό και να αποτελεί σημείο αναφοράς και για καινούργιες εδώ αναρτήσεις μας.
Η αλληλεγγύη μεταξύ των ανθρώπινων όντων αποτελεί, όπως το βλέπουμε εμείς, αποτέλεσμα των ιδιοτήτων εκείνων που συνιστούν το μεγαλείο του ανθρώπου: Απλότητα, Ανεξαρτησία Αντίληψης, Αμφισβήτηση των συλλογικά αποδεκτών καταστάσεων και παραστάσεων, Περιέργεια, Φαντασία, Εκστατική διαίσθηση, Εκστατικός Θαυμασμός. Κι εμείς σκοπεύουμε στο νέο εγχείρημά μας να αδράξουμε κι αυτές τις ποιότητες που διαμορφώνουν κι ανάλογες διαδρομές κι αφηγούνται ιστορίες για "περιοχές μυθικές ή απαγορευμένες"(ποιοι άραγε ορίζουν τι είναι μύθος ή απαγορευμένο ή απρόσιτο για τις μάζες και πόσοι ακόμη κι αυτοαποκαλούμενοι ή θεωρούμενοι ως "επαναστάτες" ενστερνίζονται αυτές τις οδηγίες;). Κάτι μέσα μας μάς τρώει να αιωρηθούμε πάνω απ'όλη την ακαμψία και στατικότητα και πάνω απ'όλες τις παρανοήσεις του κόσμου, χαράσσοντας ρότα για τη λεωφόρο των...άστρων! Κάνοντας και μια απαραίτητη στάση στο "Μπαράκι στην Άκρη του Γαλαξία", ωθούμενοι από μια αρχέγονη μέθη, για να γευτούμε παράξενα ελιξίρια, μεθυστικά κοκτέηλ αστρικής σκόνης, κοσμικής ακτινοβολίας και φλεγόμενα υπολείμματα αστρικών (κι όχι μόνο) συστημάτων, με παγάκια από την ουρά αλητήριων αστεροειδών.
Και για να καταφέρουμε αυτά κι ακόμη περισσότερα, πρέπει να αφήσουμε τη...βαρύτητα πίσω μας. Χωρίς να ξεχάσουμε να πατάμε και γερά στο έδαφος!

Bρίσκεστε σε "no Gravity Zone" λοιπόν! Γιατί είμαστε ονειροπόλοι και με αιτία!

Παρασκευή, 29 Αυγούστου 2014

Περί αγιοσύνης
( Διευκρίνηση: Αυτό που προσδιορίζω με την έννοια "αγιοσύνη" δεν απαντάται σώνει και καλά και μοναχά μέσα στους κόλπους των οργανωμένων θρησκειών. Δεν αποτελεί αποκλειστικό προνόμιο κανενός σωτήριου αποκαλυπτικού δόγματος.
 Πρόκειται για πολύ ισχυρή δονητική ενέργεια, που διαχέεται, μέσω του φορέα της, παντού στο χώρο και γίνεται άμεσα αντιληπτή από τους γύρω ως κάτι το εξαιρετικά θετικό κι ευεργετικό)

Η αγιοσύνη δεν διαπνέει τους φορείς της για να την απολαμβάνουν ικανοποιημένοι. Αλλά για να την μοιράζουν! Χωρίς διαπραγματεύσεις, χωρίς βιασύνη. Σαν θεσπέσια πίτα, κομματάκι κομματάκι, σε όσους είναι "πεινασμένοι", ακόμη κι αν δηλώνουν αρχικά το αντίθετο. Και σαν κανάτα γεμάτη με καθάριο νερό σε όσους είναι "διψασμένοι", είτε το επιζητούν είτε, εθισμένοι στην "ανυδρία", το απωθούν.

Μέχρι που οι φορείς της να μείνουν "άδειοι" και να "λιώσουν" τελείως, γινόμενοι ένα με την Αγάπη!

Κι αν στη θέση τους βρεθεί έστω κι ένας να προσφέρει στους πένητες "τροφή" και τις ερήμους να ξεδιψάει σαν κελαρυστό τρεχούμενο νερό, θα πει πως η αγιοσύνη τους δεν πήγε χαμένη!

Και ξεπροβάλλει σαν ευωδιαστό, ανθισμένο λουλούδι που ξεπετιέται μέσα από το μπετόν ενός ετοιμόρροπου κι ακατάλληλου για ανθρώπους κτίσμα. Το ξερίζωμά του ήταν πάντα άμεση προτεραιότητα και κύριο μέλημα όλων των τυράννων και των αυλικών τους, καθώς και των ιερατείων που βάφτιζαν, για τα ποίμνιά τους, το ύπουλο σκοτάδι ως λαμπρό φως...

ανιχνευτής


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου