Χωρίς Βαρύτητα!

ΤΟ " nο Gravity Zone" αποτελεί το παιδί του ιστότοπου γνωστού ως "ενάντια στην επιπεδούπολη" (antidras.blogspot.gr). Με ορμητήριο αυτό το χώρο, ανοίγουμε τα φτερά μας για πτήσεις προς θαυμαστούς, παράξενους, φιλόξενους κι αφιλόξενους, μα σίγουρα θαυμαστούς ορίζοντες. Μακρινούς ή κοντινούς, "εσωτερικούς" κι εξωτερικούς. Μεταφέρουμε εδώ κι επιλεγμένα κείμενα, δικά μας κι όχι μόνο, από το παλιό μπλογκ. Το "παλιό μας σπίτι" θα συνεχίζει να μας φιλοξενεί και αυτό και να αποτελεί σημείο αναφοράς και για καινούργιες εδώ αναρτήσεις μας.
Η
υπέρβαση των ανθρώπινων όντων προς ανώτερα (κι άρα ποιοτικότερα) επίπεδα ύπαρξης αποτελεί, όπως το βλέπουμε εμείς, αποτέλεσμα των ιδιοτήτων εκείνων που συνιστούν το μεγαλείο του ανθρώπου: Απλότητα, Ανεξαρτησία Αντίληψης, Αμφισβήτηση των συλλογικά αποδεκτών καταστάσεων και παραστάσεων, Περιέργεια, Φαντασία, Εκστατική διαίσθηση, Εκστατικός Θαυμασμός. Κι εμείς σκοπεύουμε στο νέο εγχείρημά μας να αδράξουμε κι αυτές τις ποιότητες που διαμορφώνουν κι ανάλογες διαδρομές κι αφηγούνται ιστορίες για "περιοχές μυθικές ή απαγορευμένες" .
(Ποιοι άραγε ορίζουν τι είναι μύθος ή απαγορευμένο ή απρόσιτο για τις μάζες και πόσοι ακόμη κι αυτοαποκαλούμενοι ή θεωρούμενοι ως "επαναστάτες" ενστερνίζονται αυτές τις οδηγίες;)
Κάτι μέσα μας μάς τρώει να αιωρηθούμε πάνω απ'όλη την ακαμψία και στατικότητα και πάνω απ'όλες τις παρανοήσεις του κόσμου, χαράσσοντας ρότα για τη λεωφόρο των...άστρων! Κάνοντας και μια απαραίτητη στάση στο "Μπαράκι στην Άκρη του Γαλαξία", ωθούμενοι από μια αρχέγονη μέθη, για να γευτούμε παράξενα ελιξίρια, μεθυστικά κοκτέηλ αστρικής σκόνης, κοσμικής ακτινοβολίας και φλεγόμενα υπολείμματα αστρικών (κι όχι μόνο) συστημάτων, με παγάκια από την ουρά αλητήριων αστεροειδών.
Και για να καταφέρουμε αυτά κι ακόμη περισσότερα, πρέπει να αφήσουμε τη...βαρύτητα πίσω μας. Χωρίς να ξεχάσουμε να πατάμε και γερά στο έδαφος!

Bρίσκεστε σε "no Gravity Zone" λοιπόν! Γιατί είμαστε ονειροπόλοι και με αιτία:

ΟΝΕΙΡΟΠΟΛΟΙ (του ανιχνευτή)


Ονειροπόλος είναι αυτός που μπορεί να βρει τον δρόμο του μόνο στο φως του φεγγαριού. Τιμωρία του είναι ότι βλέπει το ξημέρωμα πριν τον υπόλοιπο κόσμο. - ΟΣΚΑΡ ΟΥΑΪΛΝΤ

Αυτή είναι και η κατάρα του! Η πιο γλυκιά και πικρή συνάμα, η πιο αποκηρυγμένη και γι'αυτό ανεκτίμητης αξίας, η πιο επικίνδυνη και γι'αυτό άξια μόνο για όσους αντέχουν να τη βαστάξουν, η πιο μαγική και συνάμα απαιτητική, η πιο δύσκολη να περιγραφεί με τη συνηθισμένη μορφή ανθρώπινης έκφρασης, κατάρα του κόσμου ετούτου.
Αλλά τι θα'τανε ο κόσμος χωρίς τους "καταραμένους" του; Αν όχι καταδικασμένος, από πολύ παλιά, σε έλλειψη οξυγόνου και σε πλήρη μαρασμό;

Ονειροπόλοι είναι αυτοί που, με τις (μυστηριώδεις για την κοινή λογική) ενοράσεις και τα όνειρά τους και τη διάθεσή τους να γυρέψουν την εκπλήρωσή τους, επιτρέπουν ακόμα στη γη να γυρνάει!
Oνειροπόλοι είναι αυτοί που βλέπουν όσα οι πιο πολλοί αδυνατούν ή αρνούνται να δουν, γιατί δεν μπορούν να εγκαταλείψουν τη βολή του δοσμένου, καθιερωμένου πλαισίου. Αυτοί που ανακαλύπτουν τις εικόνες πίσω από τις εικόνες ή ανοίγουν το δρόμο προς νέους κόσμους εκεί όπου οι παλιοί αργοπεθαίνουν και σβήνουν.
Αλλά αυτό έχει πάντα τίμημα και τις περισσότερες φορές πολύ σκληρό.
Ονειροπόλοι είναι κι αυτοί που συχνά οδηγούνται στο γλυκόπικρο καταφύγιο της μοναξιάς και στην τρέλα που επίσης συχνά συνοδεύει την "ιερή μέθη" τους. Αυτοί που, διόλου σπάνια, συντρίβονται κάτω από όλη την κακότητα, τη μικροψυχία και το φθόνο που ξεχειλίζει στον κόσμο.
Αλλά και αυτοί οι οποίοι σαν τους τρελούς αλήτες που σέρνονται από μια πλανεύτρα εσωτερική μούσα: "ποθούν τα πάντα ταυτόχρονα, αυτοί που ποτέ δε χασμουριούνται ή λένε έστω και μία κοινοτοπία, αλλά που καίγονται σαν τα μυθικά κίτρινα ρωμαϊκά κεριά, που σκάνε σαν πυροτεχνήματα ανάμεσα στα αστέρια κι από μέσα τους ξεπηδά το μπλε φως της καρδιάς τους, κι όσοι τους βλέπουν κάνουν: Αααα!!!! με θαυμασμό' (να θυμηθούμε και τον Τζακ Κέρουακ στο βιβλίο του "on the road")

Και αυτό που κάνει τη διαφορά είναι ότι... " ο ταξιδιώτης παίρνει μονάχα ένα δρόμο. Ο ονειροπόλος τους παίρνει όλους. "(Julos Beaucarne)

Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

Oρθός κι εγκεκριμένος τρόπος έκφρασης περί των πραγμάτων...

(ένα παλιότερο κείμενό μας στο antidras.blogspot.gr, που αναδημοσιεύεται με τις αναγκαίες προσθήκες...)

Πριν προχωρήσουμε σε αυτά που θέλουμε να πούμε, καλό θα ήταν να ρίξετε μια καλή ματιά σε τούτο το άρθρο: «Ανοιχτό βιβλίο» τα προσωπικά δεδομένα


Έχουμε και λέμε λοιπόν:

Κυρίες και κύριοι!
 Η τεχνολογία, στους χαλεπούς καιρούς που βιώνουμε, επιτέλους αποκαλύπτει το αληθινό της πρόσωπο κι έναν από τους πλέον βασικούς στόχους της υπόστασής της!
 Υπό το φόβο και την ολοένα αυξανόμενη απειλή  του "παντεπόπτη οφθαλμού" και των "μεγάλων αυτιών", αλλά και των χαφιεδοασκεριών τους παντιόθεν, ίσως θα πρέπει να επαναπροσδιορίσουμε τους τρόπους δημόσιας έκφρασής μας, με στροφή 360 μοιρών. Τα σχόλια, τις κρίσεις και τις αναφορές μας πάνω σε γεγονότα, που μας αφορούν και στο τέλος μας ακουμπούν όλους, άσχετα το πόσο μακριά από εκεί που λαμβάνουν χώρα μπορεί να βρισκόμαστε...
 Παρακάτω παραθέτουμε κάποια παραδείγματα "ορθής" κι εγκεκριμμένης έκφρασης απόψεων:

" Στις ΗΠΑ, στην Αμέρικα το σχεδόν παραμυθένιο "αμερικανικό όνειρο" ζει και βασιλεύει!

Η πολυπολιτισμική της κοινωνία ΔΕΝ διακατέχεται από ίχνος συνδρόμων στρατικοποιημένης αστυνομοκρατίας και μίσους, συντηρητισμού, θεοκρατίας και πουριτανισμού. Και οι ελίτ της με τις "κλίκες" να λύνουν και να δένουν σε κάθε πτυχή της δημόσιας ζωής ΔΕΝ διακατέχονται ούτε στο ελάχιστο από αποκαλυπτικών οραμάτων περί "αναγκαίου έθνους", από μιλιταριστικές νοοτροπίες παγκόσμιου μπάτσου και δικαστή συγχρόνως, αποικιοκρατικές βλέψεις σε όποια γωνιά του πλανήτη επιθυμεί, από αυτοκρατορικές βλέψεις ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟ χρήσιμο για την ευόδωσή τους. Νομοθετικά τερατουργήματα οργουελικής και πάνω έμπνευσης, όπως οι patriot acts και  μπουντρούμια υψίστης αθλιότητας σαν το Γκουαντανάμο, ΔΕΝ ισχύουν παραβιάζοντας βίαια τα ανθρώπινα δικαιώματα. Οι, άκρως επικίνδυνες κι αποδομητικές για τον ανθρώπινο οργανισμό, γενετικά τροποποιημένες ποικιλίες (κοινώς μεταλλαγμένα), των πολυεθνικών και κυρίως της ψυχοπαθούς Monsanto, ΔΕΝ λυμαίνονται ολοκληρωτικά πια (και διά του ροπάλου του νόμου) τη διατροφή των πολιτών-πειραματόζωων. Κακοήθεις φήμες είναι αυτές που διαμηνύουν ότι απαγορεύτηκε στη "χώρα της ελευθερίας" κι επίσημα η καλλιέργεια φυτών κι εκτροφή οικόσιτων ζώων, χωρίς άδεια του κράτους. Κι άρα αποκλειστική προώθηση των μεταλλαγμένων δηλητηρίων σε ζωοτροφές και σπόρους-εξολοθρευτές. ΔΕΝ ήταν φθηνό ψέμα η ύπαρξη χημικών όπλων του Σαντάμ (που ποτέ ΔΕΝ υποστηρίχτηκε παλιά από τις ίδιες τις ΗΠΑ) που έκανε επιβεβλημένη την εισβολή στο Ιράκ. Κάμποσοι από τους Άραβες αεροπειρατές-καμικάζι, που ονοματίστηκαν ως υπεύθυνοι της 11ης Σεπτέμβρη, ΔΕΝ βρέθηκαν, εκ των υστέρων, ολοζώντανοι στα πατρώα μέρη τους.
 Και, αυτόν τον κρίσιμο καιρό για γεωπολιτικές κινήσεις στη μεγάλη σκακιέρα της παγκόσμιας ηγεμονίας, ΔΕΝ εκπαίδευσαν ποτέ (σε μυστικά στρατόπεδα στην Ιορδανία ή σε άλλο "φίλιο"κράτος- υποχείριό τους)οι μυστικές και στρατιωτικές της υπηρεσίες τους τρελαμένους, αιμοδιψείς φανατικούς τζιχαντιστές του ISIS, που σκοτώνουν αδιακρίτως άμαχο πληθυσμό και αλλάζουν τα σύνορα στη Μέση Ανατολή επιβάλλοντας τον πιο βαρύ θεοκρατικό σκοταδισμό στο πέρασμά τους! Και τώρα τους δαιμονοποιεί, όπως έκανε και με τους κάποτε δικούς της ανθρώπους Σαντάμ και Μπιν Λάντεν, κι ετοιμάζεται να επέμβει στρατιωτικά "για να αντιμετωπίσει την απειλή", βρίσκοντας την ευκαιρία να πατήσει και πόδι στη Συρία (όπου και με την παρέμβαση του ρώσικου δάκτυλου απέτυχε σε πρώτη φάση να το κάνει) και να ξεκαθαρίσει τους λογαριασμούς της με τον Άσσαντ...
Α! ναι! Και φυσικά ουδεμία συμμετοχή είχαν οι υπηρεσίες της στην αντεπαναστατική "επανάσταση" στην Ουκρανία που με τη χρήση νεοναζιστικών κι ακραίων εθνικιστικών και παραστρατιωτικών στοιχείων, ανατράπηκε με πραξικοπηματικό τρόπο η φιλορωσική κυβέρνηση του Γιανουκόβιτς. Φήμες ήταν όπως και σε κάθε ανάλογη περίπτωση, απ'αυτές που βρίθει η σύγχρονη Ιστορία. Και τώρα η "νέα επαναστατική κυβέρνηση" σφαγιάζει (ή εθνοκαθαρίζει) άμαχους ρωσόφωνους και ρωσικούς πληθυσμούς στην Ανατολική Ουκρανία, προκαλώντας τεράστια κύματα προσφύγων...

 Και οι αντικαθεστωτικοί "αντάρτες" στον εμφύλιο της Συρίας ΔΕΝ χρηματοδοτούνταν αδρά από το City του Λονδίνου και γενικά εξοπλίζονται  βαριά από την "ελευθερώτρια από τυράννους" Δύση. Αλλά είναι φλογεροί μαχητές της ελευθερίας κι όχι στυγνοί μισθοφόροι, που εξυπηρετούν σκοτεινές βλέψεις στην ευρύτερη, νευραλγική για όλο τον πλανήτη, περιοχή της Μέσης Ανατολής...

Η Ε.Ε. αποτέλεσε τελικά υπόδειγμα αλληλεγγύης και ισονομίας μεταξύ των λαών της, που ευημερούν μέσα στον παράδεισο του ευρώ! Το οποίο απογείωσε τις εθνικές οικονομίες, ειδικά του ευρωπαϊκού Νότου. Παντού βασιλεύει η αισιοδοξία και σχεδόν βεβαιότητα για ένα λαμπρό μέλλον, με τις αξιότιμες γερμανικές τράπεζες να έχουν μετατραπεί σε "στοργικές μητρικές φιγούρες" της σταθερότητας των τοπικών ανά την Ευρώπη οικονομιών!

Το βιοτικό επίπεδο στην Ελλάδα αυξάνεται ραγδαία, μέσα σε μια έξαρση του πιο γνήσιου πατριωτισμού και οι αδούλωτοι κάτοικοί της γνωρίζουν από πρώτο χέρι τι σημαίνουν έννοιες, όπως: Ανάπτυξη, Διαφάνεια, Δικαιοσύνη, Ευνομία..!
 Το πνεύμα (ή φάντασμα) της δημοκρατίας διαπνέει τους άρχοντες και κάνει τα στήθη των πολιτών να φουσκώνουν από υπερηφάνεια, αλλά χωρίς να πάψουν στιγμή να διατηρούν αυξημένα ανακλαστικά. Για την αποτροπή κάθε ύπουλης ή και απροκάλυπτης απόπειρας απεμπόλησης των κεκτημένων και δικαιωμάτων τους!

Και η έννοια της ελευθερίας, σαν γιαγιά με αλτζχάιμερ, να νομίζει πως έχει ρουλεμάν και είναι το πατίνι των υψηλών προαγωγών της!"

Ουπς! Πώς μου ξέφυγε αυτό το τελευταίο; Όχι! Όχι! Δεν ήμουν εγώ!
 Ήταν δάκτυλος των παντού ευρισκόμενων και εισχωρήσαντων "ταραχοποιών" που διαδίδουν ανυπόστατες φήμες και διαχέουν στην κοινωνία ανατρεπτικές και αρρωστημένες απόψεις! Με κίνδυνο να μολύνουν την επίγεια Εδέμ την οποία απολαμβάνουμε όλοι...

ανιχνευτής


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου