Χωρίς Βαρύτητα!

ΤΟ " nο Gravity Zone" αποτελεί το παιδί του ιστότοπου γνωστού ως "ενάντια στην επιπεδούπολη" (antidras.blogspot.gr). Με ορμητήριο αυτό το χώρο, ανοίγουμε τα φτερά μας για πτήσεις προς θαυμαστούς, παράξενους, φιλόξενους κι αφιλόξενους, μα σίγουρα θαυμαστούς ορίζοντες. Μακρινούς ή κοντινούς, "εσωτερικούς" κι εξωτερικούς. Μεταφέρουμε εδώ κι επιλεγμένα κείμενα, δικά μας κι όχι μόνο, από το παλιό μπλογκ. Το "παλιό μας σπίτι" θα συνεχίζει να μας φιλοξενεί και αυτό και να αποτελεί σημείο αναφοράς και για καινούργιες εδώ αναρτήσεις μας.
Η
υπέρβαση των ανθρώπινων όντων προς ανώτερα (κι άρα ποιοτικότερα) επίπεδα ύπαρξης αποτελεί, όπως το βλέπουμε εμείς, αποτέλεσμα των ιδιοτήτων εκείνων που συνιστούν το μεγαλείο του ανθρώπου: Απλότητα, Ανεξαρτησία Αντίληψης, Αμφισβήτηση των συλλογικά αποδεκτών καταστάσεων και παραστάσεων, Περιέργεια, Φαντασία, Εκστατική διαίσθηση, Εκστατικός Θαυμασμός. Κι εμείς σκοπεύουμε στο νέο εγχείρημά μας να αδράξουμε κι αυτές τις ποιότητες που διαμορφώνουν κι ανάλογες διαδρομές κι αφηγούνται ιστορίες για "περιοχές μυθικές ή απαγορευμένες" .
(Ποιοι άραγε ορίζουν τι είναι μύθος ή απαγορευμένο ή απρόσιτο για τις μάζες και πόσοι ακόμη κι αυτοαποκαλούμενοι ή θεωρούμενοι ως "επαναστάτες" ενστερνίζονται αυτές τις οδηγίες;)
Κάτι μέσα μας μάς τρώει να αιωρηθούμε πάνω απ'όλη την ακαμψία και στατικότητα και πάνω απ'όλες τις παρανοήσεις του κόσμου, χαράσσοντας ρότα για τη λεωφόρο των...άστρων! Κάνοντας και μια απαραίτητη στάση στο "Μπαράκι στην Άκρη του Γαλαξία", ωθούμενοι από μια αρχέγονη μέθη, για να γευτούμε παράξενα ελιξίρια, μεθυστικά κοκτέηλ αστρικής σκόνης, κοσμικής ακτινοβολίας και φλεγόμενα υπολείμματα αστρικών (κι όχι μόνο) συστημάτων, με παγάκια από την ουρά αλητήριων αστεροειδών.
Και για να καταφέρουμε αυτά κι ακόμη περισσότερα, πρέπει να αφήσουμε τη...βαρύτητα πίσω μας. Χωρίς να ξεχάσουμε να πατάμε και γερά στο έδαφος!

Bρίσκεστε σε "no Gravity Zone" λοιπόν! Γιατί είμαστε ονειροπόλοι και με αιτία:

ΟΝΕΙΡΟΠΟΛΟΙ (του ανιχνευτή)


Ονειροπόλος είναι αυτός που μπορεί να βρει τον δρόμο του μόνο στο φως του φεγγαριού. Τιμωρία του είναι ότι βλέπει το ξημέρωμα πριν τον υπόλοιπο κόσμο. - ΟΣΚΑΡ ΟΥΑΪΛΝΤ

Αυτή είναι και η κατάρα του! Η πιο γλυκιά και πικρή συνάμα, η πιο αποκηρυγμένη και γι'αυτό ανεκτίμητης αξίας, η πιο επικίνδυνη και γι'αυτό άξια μόνο για όσους αντέχουν να τη βαστάξουν, η πιο μαγική και συνάμα απαιτητική, η πιο δύσκολη να περιγραφεί με τη συνηθισμένη μορφή ανθρώπινης έκφρασης, κατάρα του κόσμου ετούτου.
Αλλά τι θα'τανε ο κόσμος χωρίς τους "καταραμένους" του; Αν όχι καταδικασμένος, από πολύ παλιά, σε έλλειψη οξυγόνου και σε πλήρη μαρασμό;

Ονειροπόλοι είναι αυτοί που, με τις (μυστηριώδεις για την κοινή λογική) ενοράσεις και τα όνειρά τους και τη διάθεσή τους να γυρέψουν την εκπλήρωσή τους, επιτρέπουν ακόμα στη γη να γυρνάει!
Oνειροπόλοι είναι αυτοί που βλέπουν όσα οι πιο πολλοί αδυνατούν ή αρνούνται να δουν, γιατί δεν μπορούν να εγκαταλείψουν τη βολή του δοσμένου, καθιερωμένου πλαισίου. Αυτοί που ανακαλύπτουν τις εικόνες πίσω από τις εικόνες ή ανοίγουν το δρόμο προς νέους κόσμους εκεί όπου οι παλιοί αργοπεθαίνουν και σβήνουν.
Αλλά αυτό έχει πάντα τίμημα και τις περισσότερες φορές πολύ σκληρό.
Ονειροπόλοι είναι κι αυτοί που συχνά οδηγούνται στο γλυκόπικρο καταφύγιο της μοναξιάς και στην τρέλα που επίσης συχνά συνοδεύει την "ιερή μέθη" τους. Αυτοί που, διόλου σπάνια, συντρίβονται κάτω από όλη την κακότητα, τη μικροψυχία και το φθόνο που ξεχειλίζει στον κόσμο.
Αλλά και αυτοί οι οποίοι σαν τους τρελούς αλήτες που σέρνονται από μια πλανεύτρα εσωτερική μούσα: "ποθούν τα πάντα ταυτόχρονα, αυτοί που ποτέ δε χασμουριούνται ή λένε έστω και μία κοινοτοπία, αλλά που καίγονται σαν τα μυθικά κίτρινα ρωμαϊκά κεριά, που σκάνε σαν πυροτεχνήματα ανάμεσα στα αστέρια κι από μέσα τους ξεπηδά το μπλε φως της καρδιάς τους, κι όσοι τους βλέπουν κάνουν: Αααα!!!! με θαυμασμό' (να θυμηθούμε και τον Τζακ Κέρουακ στο βιβλίο του "on the road")

Και αυτό που κάνει τη διαφορά είναι ότι... " ο ταξιδιώτης παίρνει μονάχα ένα δρόμο. Ο ονειροπόλος τους παίρνει όλους. "(Julos Beaucarne)

Κυριακή 1 Ιουλίου 2018

ΦΛΟΓΑ ενάντια στον ΠΑΓΟ - ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΘΡΑΥΣΗ!


Πόσες αφηγήσεις σοφίας, θάρρους και γενναιοψυχίας κι ανήκουστων ιστοριών είναι να ειπωθούν, σαν ψίθυροι ανέμων για όσους ξέρουν να γρικούν..
Ώσπου να στεγνώσουν τα ποτάμια αίματος και να ηττηθούνε οι εφιάλτες δίχως τέλος της Ιστορίας, να καταρρεύσουν τα αραχνιασμένα σχοινιά των μαριονετίστων, να γκρεμιστούν στις πιο ανήλιαγες αβύσσους της λήθης όλες οι παραχαράξεις του γνήσιου κι όλα τα ψυχοεργαλεία, οι σημαίες, τα οικόσημα, τα σύμβολα με τα υπάκουα κοπάδια από πίσω.
Κι ο Άνθρωπος να συμφιλιωθεί με το προδομένο θαύμα της φύσης του!

 Υπνωτικές λέξεις και φράσεις που δημιουργούν αυτοματοποιημένες συμπεριφορές. Ατάκες και συνθήματα δίχως καμία βαρύτητα και αυθεντική πνοή ζωής. Υπνωτική ρουτίνα αλλοτρίωσης -δηλ.αποξένωσης από τον εαυτό- και μίζερη καθημερινότητα κι απαράλλαχτη στασιμότητα. Υπνωτική "ασφάλεια" μέσα σε κελιά εθελούσιας τύφλωσης. Υπνωτική εθελοτυφλία που παραδίδει τους "τυφλούς" βορά στην αγκαλιά του κοινωνικού Μορφέα, με σπόνσορες ειδικούς της κοινωνικής μηχανικής και υψηλής αλλά κακόβουλης ευφυίας "υπνωτιστές", πειραματιστές και ειδικούς για κάθε τομέα κι επίπεδο υλικής και πνευματικής φύσης σε σχέση με τα ανθρώπινα πειραματόζωα. Που έχουν στη διάθεσή τους μια εξωπραγματική τεχνογνωσία αιχμής για τις γνώσεις και πεποιθήσεις, ακόμη για την προχωρημένη φαντασία, των ανθρώπινων πληθυσμών υπό την εποπτεία και.."καλλιέργεια" τους.
-Θα ξαναμιλήσουμε μάλλον συντόμως γι'αυτό το τελευταίο και τεράστιας σημασίας ζήτημα-

Δεν επιθυμούν την εγρήγορση, τα ανεξάρτητα ανακλαστικά. Απεύχονται το άνοιγμα των οφθαλμών της αντίληψης, τρέμουν και σκιάζονται μπρος στην προοπτική της αυξημένης συνειδητότητας.
 Και δημιουργούν ακούραστα "ρόδες" και "τροχούς" και "πίστες" που παρέχουν την ψευδαίσθηση στα ανθρώπινα χάμστερ ότι κινούνται αυτόβουλα κι επιλέγουν ελεύθερα, αλλά στην ουσία αυτά φέρνουν τρελαμένες και κατά παραγγελία γυροβολιές περί της σκιάς της πλάνης τους.
 Aνεξαρτήτως αν ήδη μπήκαμε στο δεύτερο μήνα του καλοκαιριού, ο κόσμος βρίσκεται καθηλωμένος υπό την παγκόσμια κυριαρχία του "Πάγου". Παγωμένα κι απογοητευτικά μουντά "τοπία" και τρομαχτικές μάζες αλαζονικών "παγόβουνων" απλώνονται και υψώνονται παντού. Εκπέμποντας υπνωτικές συχνότητες που εθίζουν στη μοιρολατρία, στην παραίτηση, στο λήθαργο, στην παρανόηση φαινομένων και ουσίας, τους μυριάδες κρατούμενους αυτής της φυλακής. Όπου αισθήσεις, διαισθητικές και άλλες ανεξερεύνητες μα εγγενείς στην ανθρώπινη φύση δυνατότητες, ακόμη και έννοιες και νοήματα, ξεπαγιάζουν μέχρι πλήρους σχεδόν ακινητοποίησης. Κρατώντας σε καταστολή -ή σε παρατεταμένη χειμερία νάρκη- την Ενέργεια των περισσότερων ανθρώπων και τη ροή της θέλησης και στοχευμένης πορείας προς μια άλλη ζωή. Γεμάτης θαύματα και κατανόηση, επομένως και επερχόμενης ενεργοποίησης των νόμων που οι αδαείς και παραπληροφορημένοι αποκαλούν, συχνά απαξιωτικά, "μαγεία". Ροή μπλοκαρισμένη μέσα στις αρτηρίες και τα ενεργειακά κέντρα του σώματος της ανθρωπότητας και στη σφαίρα της συλλογικής της αντίληψης.

Ωστόσο κάποιες διαταραχές, στις συχνότητες "oμαλής εκπομπής" ηλεκτρομαγνητικών και νοητικών κυμάτων που επικαλύπτουν σαν δίχτυ τη "Frozen Land" των ψυχρόαιμων Aρχόντων, μεταφέρουν κάποια παράξενα και εμπρηστικά μηνύματα προς τους ξεπαγιασμένους έγκλειστους. Ακόμη κι αν αυτοί δεν έχουν συνειδητοποιήσει όλες τις πτυχές της κατάστασής τους. Φιλοδοξώντας όχι μόνο να πυρπολήσουν εγκεφάλους σε καταστολή και καρδιές σε μαρασμό, αλλά να μετατρέψουν τους υποδοχείς τους σε δυνητικές εστίες φλογερού δυναμικού.  Σε φορείς ενός από στόμα σε στόμα απαγορευμένου σχεδίου διάρρηξης της "πραγματικότητας" και θραύσης του πάγου που την καταπλακώνει. Σε δυναμικό πρόκλησης τριγμών στο "Δίχτυ" ή "Μάτριξ" της πραγματικότητας και διάνοιξης νέων διαδρομών. Ένα σχέδιο που το ξύπνημα της Φλόγας και η διάχυσή της προς όλες τις κατευθύνσεις -θα μπορούσαμε να πούμε και "διαστάσεις"- θα είναι μόνο η αρχή. Μηνύματα που έρχονται από "άλλα μέρη", τα οποία εντούτοις εδράζονται και συνωμοτούν με συνέπεια τόσο εντός όσο κι εκτός της κατακτημένης γης, απ' τις παρηκμασμένες αν και ακόμη ισχυρές "δυνάμεις του Πάγου".
 Μηνύματα όπως το παρακάτω.

Ο Ένοικος...

" ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΘΡΑΥΣΗ
Μην κολλάτε. Μη σας τρομάζει ο πάγος, η ερημιά, η παγωνιά και το τέλμα της καθημερινότητας. Μην απελπίζεστε. Πέρα από τον ορίζοντα κρύβεται ένας άλλος ωκεανός, που σας περιμένει με την υπόσχεση νέων περιπετειών. Αναζητούμε την Terra Incognita και δεν θα ησυχάσουμε ποτέ αν δεν την ανακαλύψουμε. Αν ο Πάγος δεν παγώσει τη Φλόγα που έχετε μέσα σας, τότε οι πάγοι αργά ή γρήγορα θα λιώσουν. Μην ξεχνάτε ότι ξεκινήσατε αυτό το γενναίο ταξίδι για να εξερευνήσετε, οπότε όλα είναι εξερεύνηση, όλα είναι περιπέτεια, οι δυσκολίες είναι προσωρινές.Κρατήστετη Φλόγαζωντανή, ακόμα κι αν όλα γύρω σας έχουν παγώσει."
από το περιοδικό Strange, τεύχος Ιανουαρίου του 2001

Να επισημάνω ότι η εξερεύνηση, όταν πορεύεται με ανοιχτά τα μάτια και το μυαλό, βαδίζει σε αρμονία με την αυτοκυριαρχία και το θάρρος και συχνά προϋποθέτει αναπόφευκτη ρήξη με το οικείο και τις καθιερωμένες πεποιθήσεις γύρω από αυτό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου