Χωρίς Βαρύτητα!

ΤΟ " nο Gravity Zone" αποτελεί το παιδί του ιστότοπου γνωστού ως "ενάντια στην επιπεδούπολη" (antidras.blogspot.gr). Με ορμητήριο αυτό το χώρο, ανοίγουμε τα φτερά μας για πτήσεις προς θαυμαστούς, παράξενους, φιλόξενους κι αφιλόξενους, μα σίγουρα θαυμαστούς ορίζοντες. Μακρινούς ή κοντινούς, "εσωτερικούς" κι εξωτερικούς. Μεταφέρουμε εδώ κι επιλεγμένα κείμενα, δικά μας κι όχι μόνο, από το παλιό μπλογκ. Το "παλιό μας σπίτι" θα συνεχίζει να μας φιλοξενεί και αυτό και να αποτελεί σημείο αναφοράς και για καινούργιες εδώ αναρτήσεις μας.
Η
υπέρβαση των ανθρώπινων όντων προς ανώτερα (κι άρα ποιοτικότερα) επίπεδα ύπαρξης αποτελεί, όπως το βλέπουμε εμείς, αποτέλεσμα των ιδιοτήτων εκείνων που συνιστούν το μεγαλείο του ανθρώπου: Απλότητα, Ανεξαρτησία Αντίληψης, Αμφισβήτηση των συλλογικά αποδεκτών καταστάσεων και παραστάσεων, Περιέργεια, Φαντασία, Εκστατική διαίσθηση, Εκστατικός Θαυμασμός. Κι εμείς σκοπεύουμε στο νέο εγχείρημά μας να αδράξουμε κι αυτές τις ποιότητες που διαμορφώνουν κι ανάλογες διαδρομές κι αφηγούνται ιστορίες για "περιοχές μυθικές ή απαγορευμένες" .
(Ποιοι άραγε ορίζουν τι είναι μύθος ή απαγορευμένο ή απρόσιτο για τις μάζες και πόσοι ακόμη κι αυτοαποκαλούμενοι ή θεωρούμενοι ως "επαναστάτες" ενστερνίζονται αυτές τις οδηγίες;)
Κάτι μέσα μας μάς τρώει να αιωρηθούμε πάνω απ'όλη την ακαμψία και στατικότητα και πάνω απ'όλες τις παρανοήσεις του κόσμου, χαράσσοντας ρότα για τη λεωφόρο των...άστρων! Κάνοντας και μια απαραίτητη στάση στο "Μπαράκι στην Άκρη του Γαλαξία", ωθούμενοι από μια αρχέγονη μέθη, για να γευτούμε παράξενα ελιξίρια, μεθυστικά κοκτέηλ αστρικής σκόνης, κοσμικής ακτινοβολίας και φλεγόμενα υπολείμματα αστρικών (κι όχι μόνο) συστημάτων, με παγάκια από την ουρά αλητήριων αστεροειδών.
Και για να καταφέρουμε αυτά κι ακόμη περισσότερα, πρέπει να αφήσουμε τη...βαρύτητα πίσω μας. Χωρίς να ξεχάσουμε να πατάμε και γερά στο έδαφος!

Bρίσκεστε σε "no Gravity Zone" λοιπόν! Γιατί είμαστε ονειροπόλοι και με αιτία:

ΟΝΕΙΡΟΠΟΛΟΙ (του ανιχνευτή)


Ονειροπόλος είναι αυτός που μπορεί να βρει τον δρόμο του μόνο στο φως του φεγγαριού. Τιμωρία του είναι ότι βλέπει το ξημέρωμα πριν τον υπόλοιπο κόσμο. - ΟΣΚΑΡ ΟΥΑΪΛΝΤ

Αυτή είναι και η κατάρα του! Η πιο γλυκιά και πικρή συνάμα, η πιο αποκηρυγμένη και γι'αυτό ανεκτίμητης αξίας, η πιο επικίνδυνη και γι'αυτό άξια μόνο για όσους αντέχουν να τη βαστάξουν, η πιο μαγική και συνάμα απαιτητική, η πιο δύσκολη να περιγραφεί με τη συνηθισμένη μορφή ανθρώπινης έκφρασης, κατάρα του κόσμου ετούτου.
Αλλά τι θα'τανε ο κόσμος χωρίς τους "καταραμένους" του; Αν όχι καταδικασμένος, από πολύ παλιά, σε έλλειψη οξυγόνου και σε πλήρη μαρασμό;

Ονειροπόλοι είναι αυτοί που, με τις (μυστηριώδεις για την κοινή λογική) ενοράσεις και τα όνειρά τους και τη διάθεσή τους να γυρέψουν την εκπλήρωσή τους, επιτρέπουν ακόμα στη γη να γυρνάει!
Oνειροπόλοι είναι αυτοί που βλέπουν όσα οι πιο πολλοί αδυνατούν ή αρνούνται να δουν, γιατί δεν μπορούν να εγκαταλείψουν τη βολή του δοσμένου, καθιερωμένου πλαισίου. Αυτοί που ανακαλύπτουν τις εικόνες πίσω από τις εικόνες ή ανοίγουν το δρόμο προς νέους κόσμους εκεί όπου οι παλιοί αργοπεθαίνουν και σβήνουν.
Αλλά αυτό έχει πάντα τίμημα και τις περισσότερες φορές πολύ σκληρό.
Ονειροπόλοι είναι κι αυτοί που συχνά οδηγούνται στο γλυκόπικρο καταφύγιο της μοναξιάς και στην τρέλα που επίσης συχνά συνοδεύει την "ιερή μέθη" τους. Αυτοί που, διόλου σπάνια, συντρίβονται κάτω από όλη την κακότητα, τη μικροψυχία και το φθόνο που ξεχειλίζει στον κόσμο.
Αλλά και αυτοί οι οποίοι σαν τους τρελούς αλήτες που σέρνονται από μια πλανεύτρα εσωτερική μούσα: "ποθούν τα πάντα ταυτόχρονα, αυτοί που ποτέ δε χασμουριούνται ή λένε έστω και μία κοινοτοπία, αλλά που καίγονται σαν τα μυθικά κίτρινα ρωμαϊκά κεριά, που σκάνε σαν πυροτεχνήματα ανάμεσα στα αστέρια κι από μέσα τους ξεπηδά το μπλε φως της καρδιάς τους, κι όσοι τους βλέπουν κάνουν: Αααα!!!! με θαυμασμό' (να θυμηθούμε και τον Τζακ Κέρουακ στο βιβλίο του "on the road")

Και αυτό που κάνει τη διαφορά είναι ότι... " ο ταξιδιώτης παίρνει μονάχα ένα δρόμο. Ο ονειροπόλος τους παίρνει όλους. "(Julos Beaucarne)

Κυριακή 24 Αυγούστου 2014

ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ και ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟ ΚΑΡΤΕΛ: ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ!

Συμπεράσματα από τα βίντεο που ακολουθούν (κι από μια μικρή έρευνα που πολύ εύκολα μπορεί να κάνει κάποιος επιβεβαιώνοντας τα στοιχεία που παραθέτουν τα βίντεο) :

  • Οι ψυχίατροι σε συνεργασία με το δολοφονικό φαρμακευτικό καρτέλ επινοούν ψυχικές ασθένειες! Πρόσφατα ορίζουν ως ψυχικές διαταραχές, που χρίζουν βεβαίως και φαρμακευτικής αγωγής, τη- φυσιολογική-ζωηράδα των παιδιών, ακόμα κι αν είναι λίγο παραπάνω απ'αυτό που θεωρείται "κανονικό"(ποιο είναι άραγε το "κανονικό;"), καθώς και τη μεγάλη θλίψη, πάνω από 2 εβδομάδες(!), από την απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου! Κι άλλα "ανησυχητικά", όπως το κοκκίνισμα από ντροπαλοσύνη μπροστά στους άλλους ή η νοσταλγία που τη λένε πια "αγχώδη διαταραχή αποχωρισμού"..!
  • Διάγνωση ψυχικής ασθένειας είναι, εν ολίγοις, ό,τι (σκεφτεί και) πει κανείς ("ειδικός"). Κι ας μην υπάρχουν σοβαρές επιστημονικές έρευνες και σαφείς αποδείξεις!
  • Η διάγνωση της περίφημης "συνδρόμου ή διαταραχής έλλειψης συγκέντρωσης και υπερκινητικότητας" (και όχι μόνο αυτή!) ΔΕΝ μπορεί να τεκμηριωθεί επιστημονικά από τους υπεύθυνους (επινόησής της).
  • Οι φαρμακευτικές ουσίες, όπως ( που δίνεται κατά κόρον για την παραπάνω "διαταραχή") η ριταλίνη -κάνε κλικ κι ενημερώσου για το διαβόητο Ritalin, που συνταγογραφούνται και χορηγούνται με ύποπτα μεγάλη άνεση σε παιδιά κι εφήβους, στις ΗΠΑ κι όχι μόνο, είναι βαριές εθιστικές ουσίες όπως η ηρωίνη και κοκαΐνη!
  • Οι παραπάνω ουσίες δημιουργούν σοβαρότατες ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ διαταραχές κι αποδομητικές παρενέργειες στην προσωπικότητα των νεαρών θυμάτων, διαλύοντάς τα στην κυριολεξία! Έφηβοι μαθητές-μαζικοί δολοφόνοι στις ΗΠΑ (όπως στην τραγική περίπτωση της σφαγής στο λύκειο Κολουμπάιν, το 1999) ήταν χρήστες τέτοιων ουσιών...
  • Το αμερικάνικο πασίγνωστο εγχειρίδιο ταξινόμησης των ψυχικών διαταραχών DSM αποτελεί τον μοναδικό παγκοσμίως "επίσημο τυφλοσούρτη" (και για πολλούς ψυολόγους & ψυχιάτρους ένα είδος "ευαγγέλιου") και περιέχει μια λίστα ασθενειών και διαταραχών που συχνά αλλάζει, με προσθετικές τάσεις, καθώς νέες διαταραχές ξεφυτρώνουν σα μανιτάρια. (Διαβάστε κι αυτό το άρθρο περί DSM: μήπως είστε ψυχικά ασθενής; )
  • Στο 3ο βίντεο παρακολουθούμε ψυχολόγους & ψυχίατρους να ομολογούν κυνικά την επιστημονική τιποτολογία αυτού του είδους. Ακούγονται κι ατάκες όπως: "Δεν γνωρίζουμε την αιτία καμιάς ψυχιατρικής διαταραχής"
  • Μελέτη του 2006 αποκάλυψε ότι το 56% όλων των ψυχιάτρων που αποφάσισαν να καταχωρήσουν μια διαταραχή στο DSM είχαν διασυνδέσεις με μία, τουλάχιστον, φαρμακευτική εταιρεία!
  • Οι ψυχίατροι και ψυχολόγοι πατούν στο (ψευδοεπιστημονικό στην ουσία) DSM για να χαρακτηρίσουν ως ψυχικά ασθενείς τουλάχιστον 450 εκ. ανθρώπους παγκοσμίως. Είναι δύσκολο, φυσικά, να μη πειστεί κάποιος, κάτω από το βάρος της διάγνωσης των "ειδικών" και ν'αποφύγει να δηλητηριάσει την ίδια τη ζωή του με τα σκευάσματα των κερδοσκοπικών φαρμακευτικών εταιρειών...
  • Οι πωλήσεις ψυχοφαρμάκων φτάνουν (και ξεπερνούν) παγκοσμίως τα 450 δισεκατομμύρια δολλάρια! 
Δείτε, λοπόν τα παρακάτω βίντεο κι αν νιώσετε να πλημμυρίζετε από οργή...τότε προσοχή! Μπορεί να είναι δείγμα ψυχικής ασθένειας για τους "γκουρού" και τσαρλατάνους της ψυχιατρικής!

ανιχνευτής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου