Χωρίς Βαρύτητα!

ΤΟ " nο Gravity Zone" αποτελεί το παιδί του ιστότοπου γνωστού ως "ενάντια στην επιπεδούπολη" (antidras.blogspot.gr). Με ορμητήριο αυτό το χώρο, ανοίγουμε τα φτερά μας για πτήσεις προς θαυμαστούς, παράξενους, φιλόξενους κι αφιλόξενους, μα σίγουρα θαυμαστούς ορίζοντες. Μακρινούς ή κοντινούς, "εσωτερικούς" κι εξωτερικούς. Μεταφέρουμε εδώ κι επιλεγμένα κείμενα, δικά μας κι όχι μόνο, από το παλιό μπλογκ. Το "παλιό μας σπίτι" θα συνεχίζει να μας φιλοξενεί και αυτό και να αποτελεί σημείο αναφοράς και για καινούργιες εδώ αναρτήσεις μας.
Η
υπέρβαση των ανθρώπινων όντων προς ανώτερα (κι άρα ποιοτικότερα) επίπεδα ύπαρξης αποτελεί, όπως το βλέπουμε εμείς, αποτέλεσμα των ιδιοτήτων εκείνων που συνιστούν το μεγαλείο του ανθρώπου: Απλότητα, Ανεξαρτησία Αντίληψης, Αμφισβήτηση των συλλογικά αποδεκτών καταστάσεων και παραστάσεων, Περιέργεια, Φαντασία, Εκστατική διαίσθηση, Εκστατικός Θαυμασμός. Κι εμείς σκοπεύουμε στο νέο εγχείρημά μας να αδράξουμε κι αυτές τις ποιότητες που διαμορφώνουν κι ανάλογες διαδρομές κι αφηγούνται ιστορίες για "περιοχές μυθικές ή απαγορευμένες" .
(Ποιοι άραγε ορίζουν τι είναι μύθος ή απαγορευμένο ή απρόσιτο για τις μάζες και πόσοι ακόμη κι αυτοαποκαλούμενοι ή θεωρούμενοι ως "επαναστάτες" ενστερνίζονται αυτές τις οδηγίες;)
Κάτι μέσα μας μάς τρώει να αιωρηθούμε πάνω απ'όλη την ακαμψία και στατικότητα και πάνω απ'όλες τις παρανοήσεις του κόσμου, χαράσσοντας ρότα για τη λεωφόρο των...άστρων! Κάνοντας και μια απαραίτητη στάση στο "Μπαράκι στην Άκρη του Γαλαξία", ωθούμενοι από μια αρχέγονη μέθη, για να γευτούμε παράξενα ελιξίρια, μεθυστικά κοκτέηλ αστρικής σκόνης, κοσμικής ακτινοβολίας και φλεγόμενα υπολείμματα αστρικών (κι όχι μόνο) συστημάτων, με παγάκια από την ουρά αλητήριων αστεροειδών.
Και για να καταφέρουμε αυτά κι ακόμη περισσότερα, πρέπει να αφήσουμε τη...βαρύτητα πίσω μας. Χωρίς να ξεχάσουμε να πατάμε και γερά στο έδαφος!

Bρίσκεστε σε "no Gravity Zone" λοιπόν! Γιατί είμαστε ονειροπόλοι και με αιτία:

ΟΝΕΙΡΟΠΟΛΟΙ (του ανιχνευτή)


Ονειροπόλος είναι αυτός που μπορεί να βρει τον δρόμο του μόνο στο φως του φεγγαριού. Τιμωρία του είναι ότι βλέπει το ξημέρωμα πριν τον υπόλοιπο κόσμο. - ΟΣΚΑΡ ΟΥΑΪΛΝΤ

Αυτή είναι και η κατάρα του! Η πιο γλυκιά και πικρή συνάμα, η πιο αποκηρυγμένη και γι'αυτό ανεκτίμητης αξίας, η πιο επικίνδυνη και γι'αυτό άξια μόνο για όσους αντέχουν να τη βαστάξουν, η πιο μαγική και συνάμα απαιτητική, η πιο δύσκολη να περιγραφεί με τη συνηθισμένη μορφή ανθρώπινης έκφρασης, κατάρα του κόσμου ετούτου.
Αλλά τι θα'τανε ο κόσμος χωρίς τους "καταραμένους" του; Αν όχι καταδικασμένος, από πολύ παλιά, σε έλλειψη οξυγόνου και σε πλήρη μαρασμό;

Ονειροπόλοι είναι αυτοί που, με τις (μυστηριώδεις για την κοινή λογική) ενοράσεις και τα όνειρά τους και τη διάθεσή τους να γυρέψουν την εκπλήρωσή τους, επιτρέπουν ακόμα στη γη να γυρνάει!
Oνειροπόλοι είναι αυτοί που βλέπουν όσα οι πιο πολλοί αδυνατούν ή αρνούνται να δουν, γιατί δεν μπορούν να εγκαταλείψουν τη βολή του δοσμένου, καθιερωμένου πλαισίου. Αυτοί που ανακαλύπτουν τις εικόνες πίσω από τις εικόνες ή ανοίγουν το δρόμο προς νέους κόσμους εκεί όπου οι παλιοί αργοπεθαίνουν και σβήνουν.
Αλλά αυτό έχει πάντα τίμημα και τις περισσότερες φορές πολύ σκληρό.
Ονειροπόλοι είναι κι αυτοί που συχνά οδηγούνται στο γλυκόπικρο καταφύγιο της μοναξιάς και στην τρέλα που επίσης συχνά συνοδεύει την "ιερή μέθη" τους. Αυτοί που, διόλου σπάνια, συντρίβονται κάτω από όλη την κακότητα, τη μικροψυχία και το φθόνο που ξεχειλίζει στον κόσμο.
Αλλά και αυτοί οι οποίοι σαν τους τρελούς αλήτες που σέρνονται από μια πλανεύτρα εσωτερική μούσα: "ποθούν τα πάντα ταυτόχρονα, αυτοί που ποτέ δε χασμουριούνται ή λένε έστω και μία κοινοτοπία, αλλά που καίγονται σαν τα μυθικά κίτρινα ρωμαϊκά κεριά, που σκάνε σαν πυροτεχνήματα ανάμεσα στα αστέρια κι από μέσα τους ξεπηδά το μπλε φως της καρδιάς τους, κι όσοι τους βλέπουν κάνουν: Αααα!!!! με θαυμασμό' (να θυμηθούμε και τον Τζακ Κέρουακ στο βιβλίο του "on the road")

Και αυτό που κάνει τη διαφορά είναι ότι... " ο ταξιδιώτης παίρνει μονάχα ένα δρόμο. Ο ονειροπόλος τους παίρνει όλους. "(Julos Beaucarne)

Κυριακή 24 Αυγούστου 2014

Το αληθινό κτηνώδες πρόσωπο των αντικαθεστωτικών "ανταρτών" που θα "απελευθέρωναν" το συριακό λαό!


 ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: το βίντεο που ακολουθεί είναι εξωπραγματικά σκληρό και δεν αντέχεται εύκολα, δείτε το έχοντας προειδοποιηθεί. Όπως δεν αντέχονται και τα ψέματα της νεοποχίτικης λαίλαπας! Η σοκαριστική λήψη, τραβηγμένη από τους ίδιους τους "δημοκρατικούς" "αντάρτες" "σουνίτες" (οι πραγματικοί σουνίτες ΔΕΝ στηρίζουν αυτές τις φρικιαστικές ομάδες κανίβαλων που λεηλατούν και σφάζουν ανεξέλεγκτα!), δείχνει ένα μάλλον αρχηγικό στέλεχος αντικαθεστωτικών ενόπλων να αφαιρεί την καρδιά ενός Σύρου νεκρού κυβερνητικού στρατιώτη και να τη δαγκώνει, λέγοντας τα δικά του!!!!

Θ'ακολουθήσουν δυο χρήσιμα λογάκια για ένα μεγάλο μέρος των "σουνιτικών" ένοπλων "απελευθερωτών" κτηνωδών μισθοφόρων, χρηματοδοτούμενων ως γνωστό από τη Δύση (να'ναι καλά το Σίτυ του Λονδίνου το οποίο δεν παραλείπουν να επισκέπτονται οι αρχηγοί τους για να λάβουν τις επιταγές τους, όπως και οι αραβικοί δορυφόροι της Δύσης σαν το Κατάρ). "Δημοκρατικών ανταρτών" που τους έχει πάρει φαλάγγι ο κυβερνητικός στρατός του Άσσαντ (δεν παύει να είναι ένας δικτάτορας, ο οποίος είναι εχθρικός προς τη Δύση και τα μεγάλα συμφέροντά της). Και τον οποίο στηρίζει πια η συντριπτική πλειοψηφία του συριακού λαού και θα εξηγήσουμε το γιατί. Κι αφήστε την προπαγάνδα των τηλε-βόθρων να ξερνάει τα συνηθισμένα ξερατά.
 


Ο πληθυσμός της Συρίας κινδυνεύει από ανείπωτες σφαγές, που όμοιές τους δεν έχουν ξαναγίνει. Δεν κινδυνεύει όμως από τον καθεστωτικό στρατό αλλά από πολλές από τις κανιβαλιστικές ομάδες των μισθοφόρων "ανταρτών"(πολλοί απ'αυτούς προφανώς χρησιμοποιήθηκαν και στην δυτικού τύπου υπερβίαιη "απελευθέρωση" της Λιβύης και των πετρελαίων της), που αρέσκονται να κόβουν αργά και βασανιστικά με μαχαίρι τα κεφάλια αθώων ανθρώπων: χριστιανών, σιϊτών και αλλαουιτών Σύρων. Στο τέλος της ανάρτησης υπάρχουν γενικά σοκαριστικές εικόνες. Τόσο οι Σιΐτες μουσουλμάνοι όσο και οι Αλλαουίτες στηρίζουν πλέον τον Άσσαντ, καθώς καταλαβαίνουν τι τους περιμένει στα λυσσασμένα ανθρωποφάγα χέρια πολλών από τους "απελευθερωτές" αν η χώρα τους "απελευθερωθεί". Όπως κι έχουν κατανοήσει ότι η Δύση δεν δίνει δεκάρα γι'αυτούς και την ευημερία τους. Kαι βέβαια βλέπουν τι συμβαίνει στο γειτονικό Ιράκ μετά την "απελευθέρωσή του", με το χάος των τρελαμένων επιθέσεων αυτοκτονίας και των βομβιστικών επιθέσεων μεταξύ σουνιτών και σιϊτών ν'αποτελεί σχεδόν καθημερινότητα...Kαι, τελικά, αν το συνονθύλευμα του "Ελεύθερου Συριακού Στρατού" επικρατήσει, γνωρίζουν ότι η χώρα θα μετατραπεί από τους φανατικούς Σουνίτες(=το παραδοσιακό, "βαρύ" Ισλάμ) σε μια άκαμπτου τύπου ισλαμική θεοκρατία.

 Ο Άσσαντ έχει εξοπλιστεί με σύγχρονα ρωσικά οπλικά συστήματα και στο πλευρό του στρατού του πολεμούν πάρα πολλοί μαχητές της λιβανέζικης φιλοϊρανικής σιϊτικής οργάνωσης Χεζμπολάχ, κυρίαρχης στρατιωτικής δύναμης στο Λίβανο, που στο κοντινό παρελθόν έχει αντιμετωπίσει με επιτυχία την ισραηλινή πολεμική μηχανή (Χεζμπολάχ: Θα πολεμήσουμε στο πλευρό του Άσαντ μέχρι τέλους). Κι επειδή ο κυβερνητικός στρατός κερδίζει κατά κράτος, η Δύση πρέπει να βρει δικαιολογίες για να επέμβει και να μη χάσει το κρίσιμο "κάστρο" της Συρίας, για τα γεωστρατηγικά σχέδιά της σε όλη τη Μέση Ανατολή. Που φτάνουν ως τον αποκλεισμό της καθόδου της Ρωσίας (έχει μεγάλα ναυτικά συμφέροντα στη Συρία) στη Μεσόγειο, το πολυπόθητο "πέσιμο" στο "θρασύτατο" Ιράν (στρατηγικός σύμμαχος της Ρωσίας και Κίνας στην περιοχή), μέχρι τον απόλυτο οικονομικό-ενεργειακό έλεγχο από τη Μέση Ανατολή έως τον ινδικό ωκεανό και το  μπλοκάρισμα της κινεζικής καθόδου.

Διαβάστε κι αυτό: ΣΥΡΙΑ: Σφαγές Χριστιανών (και όχι μόνο, βέβαια)από ισλαμιστές που υποστηρίζονται από τη CIA (δεν ξέρω αν ο Πούτιν συγκινήθηκε από τις φρικαλεότητες σε βάρος των ομόθρησκών του στη Συρία, ξέρω όμως ότι η χώρα του έχει πολύ σημαντικούς λόγους να θέλει να μην ανατραπεί το εκεί καθεστώς υπέρ των Δυτικών)

Χρήση χημικών; «Οι Δυτικοί δεν διαθέτουν αποδείξεις για τη χρήση χημικών στη Συρία»,
Συρία: θα αμυνθούμε με κάθε μέσο-αρνούμαστε εντελώς και απολύτως τη χρήση χημικών όπλων (αφού άλλωστε ΝΙΚΑΝΕ σαρωτικά και το τελευταίο που θα ήθελε το καθεστώς είναι ν'ανοίξει το ίδιο την "κερκόπορτα" που γυρεύουν απεγνωσμένα εδώ και καιρό οι δυτικές δυνάμεις για να επέμβουν στρατιωτικά)

 
Υπήρχαν ή όχι τελικά τα περίφημα χημικά όπλα του Σαντάμ; Πώς γίνεται 4-5 από τους αεροπειρατές που ονοματίστηκαν επίσημα ως υπεύθυνοι για την διάτρητη ιστορία της 9/11 να χαίρουν άκρας υγείας στις χώρες τους; Είναι η πρώτη φορά που τα ψέματα της πιο απεχθούς προπαγάνδας εξυπηρετούν τους πλέον σκοτεινούς στόχους;

Και μια και λέγαμε, δυστυχώς, για σκοτάδι, οι πάρα πολύ σκληρές εικόνες που ακολουθούν είναι από τα "απελευθερωτικά" πεπραγμένα στη Συρία (συγχωρέστε μας για τη σκληρότητά τους, αλλά η αλήθεια δεν πρέπει να αποσιωπείται, ώστε να ξέρουμε τι συμβαίνει πραγματικά). Οι φωτογραφίες  αριστερά της μαζικής σφαγής είναι από το ελληνορθόδοξο χωριό (των "Ρουμ Ορτοντόξ") αλ-Ντουβαΐρ, όπου σφάχτηκαν οι πάντες άγρια, άντρες, γυναίκες, γέροι και παιδιά! Οι εξίσου φριχτές φωτογραφίες δεξιά είναι από σφαγές των "απελευθερωτών" σε βάρος σιϊτικών και αλαουιτικών πληθυσμών, όπου αφανίζονται σχεδόν ολόκληρα χωριά όπως το σιϊτικό Μπανιάς (νούμερο 6 και 7)...


(Οι παραπάνω φωτογραφίες πάρθηκαν από το περιοδικό "Τρίτο Μάτι", τεύχος 211 του Ιουνίου του 2013)

Η κατάσταση είναι σίγουρα περίπλοκη και οι εξελίξεις απρόβλεπτες! Κατά πόσο μπορεί να πρυτανεύσει η όποια λογική εδώ που έχουν οδηγηθεί (ή κάποιοι οδήγησαν) τα πράγματα; Και τίνος η "λογική;"

YΓ: Άραγε η, κατά τ'άλλα, υπερευαίσθητη Δύση τι έχει να πει για τα μαζικά φριχτά εγκλήματα των μισθοφορικών σκυλιών της; Μήπως ότι ο "σύγχρονος" δυτικός "πολιτισμός" έχει βυθιστεί μη αναστρέψιμα μέσα στο λάκκο της σκουληκιασμένης αποσύνθεσης της πλέον πρωτοφανούς παρακμής;

ανιχνευτής


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου