Χωρίς Βαρύτητα!

ΤΟ " nο Gravity Zone" αποτελεί το παιδί του ιστότοπου γνωστού ως "ενάντια στην επιπεδούπολη" (antidras.blogspot.gr). Με ορμητήριο αυτό το χώρο, ανοίγουμε τα φτερά μας για πτήσεις προς θαυμαστούς, παράξενους, φιλόξενους κι αφιλόξενους, μα σίγουρα θαυμαστούς ορίζοντες. Μακρινούς ή κοντινούς, "εσωτερικούς" κι εξωτερικούς. Μεταφέρουμε εδώ κι επιλεγμένα κείμενα, δικά μας κι όχι μόνο, από το παλιό μπλογκ. Το "παλιό μας σπίτι" θα συνεχίζει να μας φιλοξενεί και αυτό και να αποτελεί σημείο αναφοράς και για καινούργιες εδώ αναρτήσεις μας.
Η
υπέρβαση των ανθρώπινων όντων προς ανώτερα (κι άρα ποιοτικότερα) επίπεδα ύπαρξης αποτελεί, όπως το βλέπουμε εμείς, αποτέλεσμα των ιδιοτήτων εκείνων που συνιστούν το μεγαλείο του ανθρώπου: Απλότητα, Ανεξαρτησία Αντίληψης, Αμφισβήτηση των συλλογικά αποδεκτών καταστάσεων και παραστάσεων, Περιέργεια, Φαντασία, Εκστατική διαίσθηση, Εκστατικός Θαυμασμός. Κι εμείς σκοπεύουμε στο νέο εγχείρημά μας να αδράξουμε κι αυτές τις ποιότητες που διαμορφώνουν κι ανάλογες διαδρομές κι αφηγούνται ιστορίες για "περιοχές μυθικές ή απαγορευμένες" .
(Ποιοι άραγε ορίζουν τι είναι μύθος ή απαγορευμένο ή απρόσιτο για τις μάζες και πόσοι ακόμη κι αυτοαποκαλούμενοι ή θεωρούμενοι ως "επαναστάτες" ενστερνίζονται αυτές τις οδηγίες;)
Κάτι μέσα μας μάς τρώει να αιωρηθούμε πάνω απ'όλη την ακαμψία και στατικότητα και πάνω απ'όλες τις παρανοήσεις του κόσμου, χαράσσοντας ρότα για τη λεωφόρο των...άστρων! Κάνοντας και μια απαραίτητη στάση στο "Μπαράκι στην Άκρη του Γαλαξία", ωθούμενοι από μια αρχέγονη μέθη, για να γευτούμε παράξενα ελιξίρια, μεθυστικά κοκτέηλ αστρικής σκόνης, κοσμικής ακτινοβολίας και φλεγόμενα υπολείμματα αστρικών (κι όχι μόνο) συστημάτων, με παγάκια από την ουρά αλητήριων αστεροειδών.
Και για να καταφέρουμε αυτά κι ακόμη περισσότερα, πρέπει να αφήσουμε τη...βαρύτητα πίσω μας. Χωρίς να ξεχάσουμε να πατάμε και γερά στο έδαφος!

Bρίσκεστε σε "no Gravity Zone" λοιπόν! Γιατί είμαστε ονειροπόλοι και με αιτία:

ΟΝΕΙΡΟΠΟΛΟΙ (του ανιχνευτή)


Ονειροπόλος είναι αυτός που μπορεί να βρει τον δρόμο του μόνο στο φως του φεγγαριού. Τιμωρία του είναι ότι βλέπει το ξημέρωμα πριν τον υπόλοιπο κόσμο. - ΟΣΚΑΡ ΟΥΑΪΛΝΤ

Αυτή είναι και η κατάρα του! Η πιο γλυκιά και πικρή συνάμα, η πιο αποκηρυγμένη και γι'αυτό ανεκτίμητης αξίας, η πιο επικίνδυνη και γι'αυτό άξια μόνο για όσους αντέχουν να τη βαστάξουν, η πιο μαγική και συνάμα απαιτητική, η πιο δύσκολη να περιγραφεί με τη συνηθισμένη μορφή ανθρώπινης έκφρασης, κατάρα του κόσμου ετούτου.
Αλλά τι θα'τανε ο κόσμος χωρίς τους "καταραμένους" του; Αν όχι καταδικασμένος, από πολύ παλιά, σε έλλειψη οξυγόνου και σε πλήρη μαρασμό;

Ονειροπόλοι είναι αυτοί που, με τις (μυστηριώδεις για την κοινή λογική) ενοράσεις και τα όνειρά τους και τη διάθεσή τους να γυρέψουν την εκπλήρωσή τους, επιτρέπουν ακόμα στη γη να γυρνάει!
Oνειροπόλοι είναι αυτοί που βλέπουν όσα οι πιο πολλοί αδυνατούν ή αρνούνται να δουν, γιατί δεν μπορούν να εγκαταλείψουν τη βολή του δοσμένου, καθιερωμένου πλαισίου. Αυτοί που ανακαλύπτουν τις εικόνες πίσω από τις εικόνες ή ανοίγουν το δρόμο προς νέους κόσμους εκεί όπου οι παλιοί αργοπεθαίνουν και σβήνουν.
Αλλά αυτό έχει πάντα τίμημα και τις περισσότερες φορές πολύ σκληρό.
Ονειροπόλοι είναι κι αυτοί που συχνά οδηγούνται στο γλυκόπικρο καταφύγιο της μοναξιάς και στην τρέλα που επίσης συχνά συνοδεύει την "ιερή μέθη" τους. Αυτοί που, διόλου σπάνια, συντρίβονται κάτω από όλη την κακότητα, τη μικροψυχία και το φθόνο που ξεχειλίζει στον κόσμο.
Αλλά και αυτοί οι οποίοι σαν τους τρελούς αλήτες που σέρνονται από μια πλανεύτρα εσωτερική μούσα: "ποθούν τα πάντα ταυτόχρονα, αυτοί που ποτέ δε χασμουριούνται ή λένε έστω και μία κοινοτοπία, αλλά που καίγονται σαν τα μυθικά κίτρινα ρωμαϊκά κεριά, που σκάνε σαν πυροτεχνήματα ανάμεσα στα αστέρια κι από μέσα τους ξεπηδά το μπλε φως της καρδιάς τους, κι όσοι τους βλέπουν κάνουν: Αααα!!!! με θαυμασμό' (να θυμηθούμε και τον Τζακ Κέρουακ στο βιβλίο του "on the road")

Και αυτό που κάνει τη διαφορά είναι ότι... " ο ταξιδιώτης παίρνει μονάχα ένα δρόμο. Ο ονειροπόλος τους παίρνει όλους. "(Julos Beaucarne)

Κυριακή 24 Αυγούστου 2014

ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ - ο μόνος που ταιριάζει είναι ένα δίχως τέλος ουρλιαχτό!


Kαι ιδού: Οι απώλειες "της στρατιωτικής σύγκρουσης μεταξύ δύο κρατών", όσον αφορά το "μπατάρισμα της ζυγαριάς" προς την πλευρά αυτών που δεν ανήκουν καν σε κράτος! Και ναι! Οι εικόνες είναι πολύ σκληρές. Τόσο όσο και η συλλογική παράκρουση ως ζωή! Που οι αρχιλήσταρχοι, προαγωγοί και βασανιστές της ανθρωπότητας (μαζί με τα τσιράκια τους τύπου Σαουδαραβικής φασιστομοναρχίλας, θεοκρατικής παρανοημένης φανατίλας τύπου χαλιφάτου ισλαμιστών του ΙΚΙΛ ή "μεταεπαναστατικής" Ουκρανικής νεοναζιστοφωλιάς, Ενωμένης Απολυταρχικής Ευρωπαϊκής Φάρσας ή, επίσης, πολυεθνικού εταιρικού ολοκληρωτισμού, μιντιακής λοβοτομικής χειραγώγησης κ.ά) προσπαθούν να μας κάνουν να τη συνηθίσουμε! Όμως όσο σαλεύει μέσα μας η δόνηση ενός ανοιχτού ορίζοντα και το κάλεσμα των αστεριών να τα αδράξουμε, ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΔΕΧΤΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΑΥΤΟ! Το έκτρωμα αυτό, αυτή την ασταμάτητη κάθετη πτώση στα τάρταρα της βαρβαρότητας και της κανονικότητάς της, αυτό τον ανάξιο και ακατάλληλο για να ζουν αξιοπρεπείς, λογικοί και έντιμοι άνθρωποι, κόσμο. Με μια αφόρητα ξενέρωτη, ανυπόφορα υποκριτική, μονίμως εθελοτυφλούσα έως επικίνδυνα συνένοχη "διεθνή κοινότητα"...
 Θυμηθείτε (δυστυχώς): Όταν οι εικόνες αποδεικνύουν όλη την κτηνωδία και την πτώση ενός διεστραμμένου κόσμου!

ανιχνευτής 

Σχόλιο σχετικά με την τελευταία εικόνα: Και φυσικά ο "κύριος" ετούτος δεν είναι ο μοναδικός υπόλογος για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας! Είναι πολύ μακρύς ο κατάλογος με προέδρους (οι ΗΠΑ έχουν την πρωτοκαθεδρία), προεδρίσκους και τυραννίσκους και δικτατορίσκους-όργανα των ισχυρών κέντρων εξουσίας του πλανήτη, που αιματοκύλισαν τον κόσμο και ξεκλήρισαν με φριχτό τρόπο ολόκληρες οικογένειες και παιδάκια, από την Κεντρική και Νότια Αμερική έως την Αφρική, την Ασία και τώρα (μετά τους δυο παγκόσμιους πολέμους) και την Ευρώπη με όπλα τις "μεταρρυθμίσεις" και τα "μέτρα λιτότητας"...
Τις παραπάνω εικόνες τις είδαμε στη ΦΑΡΜΑΚΟΓΛΩΣΣΑ ΚΙΡΚΗ

Το άρθρο αυτό πρωτοδημοσιεύτηκε στο antidras.blogspot.gr στις 30/7/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου