Χωρίς Βαρύτητα!

ΤΟ " nο Gravity Zone" αποτελεί το παιδί του ιστότοπου γνωστού ως "ενάντια στην επιπεδούπολη" (antidras.blogspot.gr). Με ορμητήριο αυτό το χώρο, ανοίγουμε τα φτερά μας για πτήσεις προς θαυμαστούς, παράξενους, φιλόξενους κι αφιλόξενους, μα σίγουρα θαυμαστούς ορίζοντες. Μακρινούς ή κοντινούς, "εσωτερικούς" κι εξωτερικούς. Μεταφέρουμε εδώ κι επιλεγμένα κείμενα, δικά μας κι όχι μόνο, από το παλιό μπλογκ. Το "παλιό μας σπίτι" θα συνεχίζει να μας φιλοξενεί και αυτό και να αποτελεί σημείο αναφοράς και για καινούργιες εδώ αναρτήσεις μας.
Η
υπέρβαση των ανθρώπινων όντων προς ανώτερα (κι άρα ποιοτικότερα) επίπεδα ύπαρξης αποτελεί, όπως το βλέπουμε εμείς, αποτέλεσμα των ιδιοτήτων εκείνων που συνιστούν το μεγαλείο του ανθρώπου: Απλότητα, Ανεξαρτησία Αντίληψης, Αμφισβήτηση των συλλογικά αποδεκτών καταστάσεων και παραστάσεων, Περιέργεια, Φαντασία, Εκστατική διαίσθηση, Εκστατικός Θαυμασμός. Κι εμείς σκοπεύουμε στο νέο εγχείρημά μας να αδράξουμε κι αυτές τις ποιότητες που διαμορφώνουν κι ανάλογες διαδρομές κι αφηγούνται ιστορίες για "περιοχές μυθικές ή απαγορευμένες" .
(Ποιοι άραγε ορίζουν τι είναι μύθος ή απαγορευμένο ή απρόσιτο για τις μάζες και πόσοι ακόμη κι αυτοαποκαλούμενοι ή θεωρούμενοι ως "επαναστάτες" ενστερνίζονται αυτές τις οδηγίες;)
Κάτι μέσα μας μάς τρώει να αιωρηθούμε πάνω απ'όλη την ακαμψία και στατικότητα και πάνω απ'όλες τις παρανοήσεις του κόσμου, χαράσσοντας ρότα για τη λεωφόρο των...άστρων! Κάνοντας και μια απαραίτητη στάση στο "Μπαράκι στην Άκρη του Γαλαξία", ωθούμενοι από μια αρχέγονη μέθη, για να γευτούμε παράξενα ελιξίρια, μεθυστικά κοκτέηλ αστρικής σκόνης, κοσμικής ακτινοβολίας και φλεγόμενα υπολείμματα αστρικών (κι όχι μόνο) συστημάτων, με παγάκια από την ουρά αλητήριων αστεροειδών.
Και για να καταφέρουμε αυτά κι ακόμη περισσότερα, πρέπει να αφήσουμε τη...βαρύτητα πίσω μας. Χωρίς να ξεχάσουμε να πατάμε και γερά στο έδαφος!

Bρίσκεστε σε "no Gravity Zone" λοιπόν! Γιατί είμαστε ονειροπόλοι και με αιτία:

ΟΝΕΙΡΟΠΟΛΟΙ (του ανιχνευτή)


Ονειροπόλος είναι αυτός που μπορεί να βρει τον δρόμο του μόνο στο φως του φεγγαριού. Τιμωρία του είναι ότι βλέπει το ξημέρωμα πριν τον υπόλοιπο κόσμο. - ΟΣΚΑΡ ΟΥΑΪΛΝΤ

Αυτή είναι και η κατάρα του! Η πιο γλυκιά και πικρή συνάμα, η πιο αποκηρυγμένη και γι'αυτό ανεκτίμητης αξίας, η πιο επικίνδυνη και γι'αυτό άξια μόνο για όσους αντέχουν να τη βαστάξουν, η πιο μαγική και συνάμα απαιτητική, η πιο δύσκολη να περιγραφεί με τη συνηθισμένη μορφή ανθρώπινης έκφρασης, κατάρα του κόσμου ετούτου.
Αλλά τι θα'τανε ο κόσμος χωρίς τους "καταραμένους" του; Αν όχι καταδικασμένος, από πολύ παλιά, σε έλλειψη οξυγόνου και σε πλήρη μαρασμό;

Ονειροπόλοι είναι αυτοί που, με τις (μυστηριώδεις για την κοινή λογική) ενοράσεις και τα όνειρά τους και τη διάθεσή τους να γυρέψουν την εκπλήρωσή τους, επιτρέπουν ακόμα στη γη να γυρνάει!
Oνειροπόλοι είναι αυτοί που βλέπουν όσα οι πιο πολλοί αδυνατούν ή αρνούνται να δουν, γιατί δεν μπορούν να εγκαταλείψουν τη βολή του δοσμένου, καθιερωμένου πλαισίου. Αυτοί που ανακαλύπτουν τις εικόνες πίσω από τις εικόνες ή ανοίγουν το δρόμο προς νέους κόσμους εκεί όπου οι παλιοί αργοπεθαίνουν και σβήνουν.
Αλλά αυτό έχει πάντα τίμημα και τις περισσότερες φορές πολύ σκληρό.
Ονειροπόλοι είναι κι αυτοί που συχνά οδηγούνται στο γλυκόπικρο καταφύγιο της μοναξιάς και στην τρέλα που επίσης συχνά συνοδεύει την "ιερή μέθη" τους. Αυτοί που, διόλου σπάνια, συντρίβονται κάτω από όλη την κακότητα, τη μικροψυχία και το φθόνο που ξεχειλίζει στον κόσμο.
Αλλά και αυτοί οι οποίοι σαν τους τρελούς αλήτες που σέρνονται από μια πλανεύτρα εσωτερική μούσα: "ποθούν τα πάντα ταυτόχρονα, αυτοί που ποτέ δε χασμουριούνται ή λένε έστω και μία κοινοτοπία, αλλά που καίγονται σαν τα μυθικά κίτρινα ρωμαϊκά κεριά, που σκάνε σαν πυροτεχνήματα ανάμεσα στα αστέρια κι από μέσα τους ξεπηδά το μπλε φως της καρδιάς τους, κι όσοι τους βλέπουν κάνουν: Αααα!!!! με θαυμασμό' (να θυμηθούμε και τον Τζακ Κέρουακ στο βιβλίο του "on the road")

Και αυτό που κάνει τη διαφορά είναι ότι... " ο ταξιδιώτης παίρνει μονάχα ένα δρόμο. Ο ονειροπόλος τους παίρνει όλους. "(Julos Beaucarne)

Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

«Δηλώστε» τον Κήπο σας! H Agenda 21 στη Utah.


America: η χώρα της ελευθερίας! Μέσα στα τείχη της ολοένα κι αυξανόμενης οργουελικής φρενίτιδάς της.
 Ελευθερία=αυτή δηλ. η ελεγχόμενη από τους φύλακες "βόλτα" που απολαμβάνουν οι κρατούμενοι στους προαύλιους χώρους των σωφρονιστικών ιδρυμάτων.
(Κι αυτό υπό προϋποθέσεις, καθώς τις διάφορες γωνιές κι αυτών των ανοιχτών χώρων λυμαίνονται διάφορες ομάδες τραμπούκων, με την ανοχή της διοίκησης των ιδρυμάτων ασφαλείας)
 Το κακό είναι ότι αυτή την ελευθερία επιθυμεί και πασχίζει να την εξάγει και στον υπόλοιπο κόσμο, με την επιβολή νομοθεσιών που ευνοοούν εταιρείες-Φρανκενστάιν (H Αμαρτωλή Monsanto θέλει να ποινικοποιήσει την αποθήκευση σπόρων!) και στοχεύουν στο πάρσιμο του "τελευταίου κάστρου": του ελέγχου των τροφίμων και της ποιότητας της διατροφής των ανθρώπων.  Και βέβαια όσο οι πληθυσμοί θυμίζουν ωραίες κοιμωμένες, οι "δράκοι" αλωνίζουν!

ανιχνευτής

"Επιπρόσθετα το FBI θεωρεί όσους αποθηκεύουν την τροφή τους σαν εν δυνάμει τρομοκράτες."


  • «Δηλώστε» τον Κήπο σας! H Agenda 21 στη Utah.


Το υπουργείο Γεωργίας και Τροφίμων της πολιτείας Utah των ΗΠΑ προωθεί ένα πρόγραμμα με σκοπό να συλλέξει πληροφορίες που αφορούν την παραγωγή τροφής που είναι ανεξάρτητη από τον έλεγχό του. Το πρόγραμμα αυτό είναι ένας εθελοντικός για να καταγραφούν 10,000 «ελεύθεροι» κήποι. Η συλλογή πληροφοριών έχει γενικότερο ενδιαφέρον για να καταγράψει κάθε «πηγή» που παράγει τροφή.

«Είτε καλλιεργείτε μία ντοματιά σε μία μικρή γλάστρα, ολόκληρο παρτέρι σε δημόσιο κήπο ή έχετε στο πίσω μέρος του σπιτιού σας, ή έχετε μία εν ενεργεία φάρμα φρούτων και λαχανικών, θα θέλαμε να το καταγράψουμε γιατί είστε μία σημαντική πηγή σαν παραγωγός τροφής.» Αν και το πρόγραμμα αυτό υποτίθεται ότι προάγει την ανεξάρτητη παραγωγή τροφής, είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι με το που καταγράφονται αυτές οι ανεξάρτητες παραγωγές τροφής η κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα να ελέγχει, να φορολογεί και να επιτρέπει ή να κάνει κατάσχεση οποιουδήποτε προϊόντος. Η οπλοκατοχή είναι ένα καλό παράδειγμα για το πώς λειτουργεί το σύστημα.

Σύμφωνα με την Επίσημη Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Αγροτικής Παραγωγής, αναφέρονται τα εξής:
«Πρέπει να γνωρίσουμε πόση ποσότητα τροφής παράγεται στη Utah. Η απογραφή που γίνεται σε αυτόν τον τομέα επαναλαμβάνεται κάθε πέντε χρόνια. Κάθε αγροτική δραστηριότητα στη Utah ανεξάρτητα από το μέγεθός της υπόκειται σε αυτή την καταγραφή.

Αν παράγετε προϊόντα αγροτικά αξίας $1000, μπορεί να έχετε σημαντικό ρόλο στην οικονομική ανάπτυξη και στη λήψη αποφάσεων αφού συμπληρώσετε ένα ερωτηματολόγιο της Επίσημης Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της Αγροτικής Παραγωγής. Θα μοιραστούμε τις πληροφορίες σας μόνο κατόπιν άδειάς σας. Τα στοιχεία σας που δίνετε στην απογραφή προστατεύονται από το νόμο. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείς να επισκεφτείτε το www.agcensus.gov».

Με λίγα λόγια, όσοι παράγουν προϊόντα αξίας $1000 ή παραπάνω έχουν επίδραση στην αγορά τροφίμων και το αντίστοιχο υπουργείο είναι περίεργο και θέλει να ξέρει τι καλλιεργείτε πίσω στην αυλή σας. Ανάλογοι κήποι στην Αμερική παρήγαγαν το 40% όλης της παραγωγής σε λαχανικά κατά τη διάρκεια του Β΄ΠΠ και πάνω από 20 εκατομμύρια νοικοκυριά με ιδιωτικό κήπο και δημόσιοι κήποι παρήγαγαν πάνω από 9 τόνους τροφής.

Το Αμερικανικό υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης (USDA) είναι διαβόητο για τις διεφθαρμένες συνεργασίες και επιχειρηματικές του σχέσεις με τη μεγάλη εμπορική αγροτική παραγωγή. Η τροφή λοιπόν δέχεται επίθεση γιατί αν μπορείτε να παράγετε τη δική σας τροφή, να έχετε πρόσβαση σε νερό και στέγη, τότε ποιος ο λόγος να έχετε έναν αφέντη-κυβέρνηση πάνω από το κεφάλι σας;

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει υπερβεί στον υπέρτατο βαθμό τις συνταγματικές αρχές της σε όλα τα μέτωπα, και υπάρχουν μια σειρά από παραδείγματα εξωφρενική ελέγχου του USDA για τα τρόφιμα που περιλαμβάνουν αιφνίδιες επιδρομές της ειδικής ομάδας επιχειρήσεων (SWAT) σε πωλητές μη παστεριωμένου γάλακτος και έχουν προβεί σε δεσμεύσεις φρούτων και δέντρων

Ο ισχύων νόμος σχετικά με τον Ασφαλή Εκσυγχρονισμό των Τροφίμων επέκτεινε τη δικαιοδοσία αντίστοιχου Αμερικανικού ΕΟΦ (FDA), αδελφάκι του USDA. Ο νόμος είναι κακός για πολλούς λόγους και είναι ένα τρομακτικό φορτίο για τους μικρούς και ανεξάρτητους αγρότες λόγω της υπερβολικής ρύθμισης και αύξησης των γραφειοκρατικών διαδικασιών και την υποβολή εκθέσεων.

Επιπρόσθετα το FBI θεωρεί όσους αποθηκεύουν την τροφή τους σαν εν δυνάμει τρομοκράτες.

Γιατί όμως αυτό που έγινε στη Utah είναι μία μεγάλη απειλή και για άλλες αντίστοιχες ενέργειες;


1. Πριν από μερικούς μήνες η Utah καταψήφισε έναν νόμο που θεωρεί ότι είναι έγκλημα για τον οποιονδήποτε, συμπεριλαμβανομένων και των πολιτειακών υπαλλήλων της Utah να επιβάλλουν τις μη συνταγματικές επιταγές του νόμου σχετικά με τον Ασφαλή Εκσυγχρονισμό των Τροφίμων. Θα αποτελούσε όμως εξαίρεση για τους αγρότες που εμπορεύονται μόνο μέσα από κρατικές αγορές. Το νομοσχέδιο ήταν μια άμεση πρόκληση για το συνταγματικό ομοσπονδιακό δίκαιο.

2. Στο Highland City, της Utah ψηφίστηκε μία ρύθμιση που εξαιρεί τους κατοίκους από τους ομοσπονδιακούς κανονισμούς σχετικά με την τροφή που παράγεται, ανταλλάσσεται και καταναλώνεται μέσα στα όρια της πόλης (ο νόμος της πολιτείας ισχύει).

3. Στη Utah βρίσκεται η μεγαλύτερη συγκέντρωση Μορμόνων που έχουν επίσημη πολιτική να αποθηκεύουν τροφή αρκετή για ένα χρόνο. Αυτό μπορεί να ερμηνευθεί ως απειλή από το FBI, ειδικά αφού τα τρόφιμα για ένα χρόνο κοστίζουν περίπου $225.

Όπως λοιπόν αντιλαμβάνεστε αυτό που γίνεται στη Utah έχει άμεση σχέση με την εφαρμογή της Agenda 21 για καθολικό έλεγχο της τροφής. Μάλιστα το πρόγραμμα για να προσελκύσει το ενδιαφέρον των κατοίκων της Utah κληρώνει διάφορα δώρα για όσους καταγράψουν εθελούσια τους κήπους τους και παραδοθούν σε μία συνεχή παρακολούθηση. Αξίζει όμως κάτι τέτοιο η «ανεξαρτησία της τροφής σας;»


Το διαβάσαμε στο terra papers 

Δημοσιεύτηκε στο antidras.blogspot.gr στις 24/8/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου