Χωρίς Βαρύτητα!

ΤΟ " nο Gravity Zone" αποτελεί το παιδί του ιστότοπου γνωστού ως "ενάντια στην επιπεδούπολη" (antidras.blogspot.gr). Με ορμητήριο αυτό το χώρο, ανοίγουμε τα φτερά μας για πτήσεις προς θαυμαστούς, παράξενους, φιλόξενους κι αφιλόξενους, μα σίγουρα θαυμαστούς ορίζοντες. Μακρινούς ή κοντινούς, "εσωτερικούς" κι εξωτερικούς. Μεταφέρουμε εδώ κι επιλεγμένα κείμενα, δικά μας κι όχι μόνο, από το παλιό μπλογκ. Το "παλιό μας σπίτι" θα συνεχίζει να μας φιλοξενεί και αυτό και να αποτελεί σημείο αναφοράς και για καινούργιες εδώ αναρτήσεις μας.
Η
υπέρβαση των ανθρώπινων όντων προς ανώτερα (κι άρα ποιοτικότερα) επίπεδα ύπαρξης αποτελεί, όπως το βλέπουμε εμείς, αποτέλεσμα των ιδιοτήτων εκείνων που συνιστούν το μεγαλείο του ανθρώπου: Απλότητα, Ανεξαρτησία Αντίληψης, Αμφισβήτηση των συλλογικά αποδεκτών καταστάσεων και παραστάσεων, Περιέργεια, Φαντασία, Εκστατική διαίσθηση, Εκστατικός Θαυμασμός. Κι εμείς σκοπεύουμε στο νέο εγχείρημά μας να αδράξουμε κι αυτές τις ποιότητες που διαμορφώνουν κι ανάλογες διαδρομές κι αφηγούνται ιστορίες για "περιοχές μυθικές ή απαγορευμένες" .
(Ποιοι άραγε ορίζουν τι είναι μύθος ή απαγορευμένο ή απρόσιτο για τις μάζες και πόσοι ακόμη κι αυτοαποκαλούμενοι ή θεωρούμενοι ως "επαναστάτες" ενστερνίζονται αυτές τις οδηγίες;)
Κάτι μέσα μας μάς τρώει να αιωρηθούμε πάνω απ'όλη την ακαμψία και στατικότητα και πάνω απ'όλες τις παρανοήσεις του κόσμου, χαράσσοντας ρότα για τη λεωφόρο των...άστρων! Κάνοντας και μια απαραίτητη στάση στο "Μπαράκι στην Άκρη του Γαλαξία", ωθούμενοι από μια αρχέγονη μέθη, για να γευτούμε παράξενα ελιξίρια, μεθυστικά κοκτέηλ αστρικής σκόνης, κοσμικής ακτινοβολίας και φλεγόμενα υπολείμματα αστρικών (κι όχι μόνο) συστημάτων, με παγάκια από την ουρά αλητήριων αστεροειδών.
Και για να καταφέρουμε αυτά κι ακόμη περισσότερα, πρέπει να αφήσουμε τη...βαρύτητα πίσω μας. Χωρίς να ξεχάσουμε να πατάμε και γερά στο έδαφος!

Bρίσκεστε σε "no Gravity Zone" λοιπόν! Γιατί είμαστε ονειροπόλοι και με αιτία:

ΟΝΕΙΡΟΠΟΛΟΙ (του ανιχνευτή)


Ονειροπόλος είναι αυτός που μπορεί να βρει τον δρόμο του μόνο στο φως του φεγγαριού. Τιμωρία του είναι ότι βλέπει το ξημέρωμα πριν τον υπόλοιπο κόσμο. - ΟΣΚΑΡ ΟΥΑΪΛΝΤ

Αυτή είναι και η κατάρα του! Η πιο γλυκιά και πικρή συνάμα, η πιο αποκηρυγμένη και γι'αυτό ανεκτίμητης αξίας, η πιο επικίνδυνη και γι'αυτό άξια μόνο για όσους αντέχουν να τη βαστάξουν, η πιο μαγική και συνάμα απαιτητική, η πιο δύσκολη να περιγραφεί με τη συνηθισμένη μορφή ανθρώπινης έκφρασης, κατάρα του κόσμου ετούτου.
Αλλά τι θα'τανε ο κόσμος χωρίς τους "καταραμένους" του; Αν όχι καταδικασμένος, από πολύ παλιά, σε έλλειψη οξυγόνου και σε πλήρη μαρασμό;

Ονειροπόλοι είναι αυτοί που, με τις (μυστηριώδεις για την κοινή λογική) ενοράσεις και τα όνειρά τους και τη διάθεσή τους να γυρέψουν την εκπλήρωσή τους, επιτρέπουν ακόμα στη γη να γυρνάει!
Oνειροπόλοι είναι αυτοί που βλέπουν όσα οι πιο πολλοί αδυνατούν ή αρνούνται να δουν, γιατί δεν μπορούν να εγκαταλείψουν τη βολή του δοσμένου, καθιερωμένου πλαισίου. Αυτοί που ανακαλύπτουν τις εικόνες πίσω από τις εικόνες ή ανοίγουν το δρόμο προς νέους κόσμους εκεί όπου οι παλιοί αργοπεθαίνουν και σβήνουν.
Αλλά αυτό έχει πάντα τίμημα και τις περισσότερες φορές πολύ σκληρό.
Ονειροπόλοι είναι κι αυτοί που συχνά οδηγούνται στο γλυκόπικρο καταφύγιο της μοναξιάς και στην τρέλα που επίσης συχνά συνοδεύει την "ιερή μέθη" τους. Αυτοί που, διόλου σπάνια, συντρίβονται κάτω από όλη την κακότητα, τη μικροψυχία και το φθόνο που ξεχειλίζει στον κόσμο.
Αλλά και αυτοί οι οποίοι σαν τους τρελούς αλήτες που σέρνονται από μια πλανεύτρα εσωτερική μούσα: "ποθούν τα πάντα ταυτόχρονα, αυτοί που ποτέ δε χασμουριούνται ή λένε έστω και μία κοινοτοπία, αλλά που καίγονται σαν τα μυθικά κίτρινα ρωμαϊκά κεριά, που σκάνε σαν πυροτεχνήματα ανάμεσα στα αστέρια κι από μέσα τους ξεπηδά το μπλε φως της καρδιάς τους, κι όσοι τους βλέπουν κάνουν: Αααα!!!! με θαυμασμό' (να θυμηθούμε και τον Τζακ Κέρουακ στο βιβλίο του "on the road")

Και αυτό που κάνει τη διαφορά είναι ότι... " ο ταξιδιώτης παίρνει μονάχα ένα δρόμο. Ο ονειροπόλος τους παίρνει όλους. "(Julos Beaucarne)

Σάββατο 23 Αυγούστου 2014

H επέλαση των συνωμοτών και των θανατηφόρων ιών τους κατά του ανθρώπου (2ο μέρος)


Αμερικανοί επιστήμονες δημιούργησαν στο εργαστήριο έναν ιό που μοιάζει αρκετά με τον μυστηριώδη εκείνον ιό της "ισπανικής γρίπης" του 1918, ο οποίος σκότωσε περίπου 50 εκατομμύρια ανθρώπους-μια πραγματική μάστιγα της εποχής εκείνης- πολύ περισσότερους από τα θύματα του Α΄παγκόσμιου πολέμου. Πλήττοντας ειδικά πολλούς υγιείς νεαρούς ενήλικους κι όχι ηλικιωμένους ή και μικρά παιδιά, δηλαδή τις λεγόμενες "ευπαθείς πληθυσμιακές ομάδες".

 Διαβάστε κι εδώ: " Αναβίωσαν ιό που σκότωσε 50 εκατομ. ανθρώπους - Αντιδράσεις, ακόμα και ανάμεσα στην επιστημονική κοινότητα, προκαλεί η είδηση ότι ερευνητές δημιούργησαν ιό που διαφέρει μόνο κατά 3% από εκείνον της ισπανικής γρίπης. Το θέμα των ορίων στα πειράματα της επιστήμης επανέρχεται στο προσκήνιο."
 Από το παραπάνω άρθρο διαβάζουμε και για την τρομαχτική αυτή "ισπανική γρίπη" του 1918 που σάρωσε πληθυσμούς σε πολλά μέρη του κόσμου κι όχι μόνο στην εμπόλεμη τότε Ευρώπη:
" Η ισπανική γρίπη ξέσπασε το 1918 με καταστροφικά αποτελέσματα. Κάποιες πτυχές της, μάλιστα, παραμένουν μυστηριώδεις. Για παράδειγμα, αν και οι πιο πολλές επιδημίες χτυπούν τις ευαίσθητες πληθυσμιακές ομάδες, η συγκεκριμένη έβαλε στο στόχαστρο και σκότωσε, κατά τα άλλα, υγιείς ενήλικες. Και ειδικοί έχουν αποφανθεί ότι “η καταγωγή της παραμένει αινιγματική”. Τα χρόνια που η πανδημία ισπανικής γρίπης θέριζε τον παγκόσμιο πληθυσμό, πρόχειρα νοσοκομεία στήνονταν παντού.."

Επίσης από το ίδιο άρθρο βλέπουμε τις απόψεις να κονταροχτυπιούνται: " “Τι θα γίνει αν ένα τέτοιο πείραμα εξαπολύσει, κατά λάθος, μία μοντέρνα πανδημία;”, λένε οι επικριτές. “Τι θα γίνει αν μία πανδημία προκύψει με φυσικό τρόπο και βρεθούμε απροετοίμαστοι;”, το επιχείρημα της άλλης πλευράς.."

Διαβάστε κι αυτό:  Επιστήμονες «αναγέννησαν» τον ιό της ισπανικής γρίπης. Πειράματα

Kι εδώ ερχόμαστε εμείς να αναρωτηθούμε. Ποιος ο λόγος να αναβιώσει στο εργαστήριο ο παθογόνος παράγοντας που αφαίρεσε τόσες ανθρώπινες ζωές και με μία ανορθόδοξη και διόλου προβλέψιμη συμπεριφορά εξάπλωσης, σκορπώντας τον πανικό και αποχωρώντας έτσι μυστήρια όπως εμφανίστηκε; Δημιουργώντας μία από τις φονικότερες πανδημίες στην ανθρώπινη Ιστορία! Κι όταν οι "κατασκευαστές" του προβάλλουν ως επιχείρημα το "αντίδοτο" σε μια πανομοιότυπη πανδημία, από πού κι ως πού πιστεύουν ότι θα συμβεί πάλι κάτι τέτοιο; Μήπως έχουν οξυμμένη διαίσθηση; μήπως κάποια απόρρητη μυστική πληροφόρηση; Και ποιος τους εγγυάται ότι το "παιδί τους" ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΣΚΟΡΠΩΝΤΑΣ ΤΟ ΘΑΝΑΤΙΚΟ; Είναι τόσο σίγουροι για τις δυνατότητες ελέγχου του; Μήπως τους αρέσει να ρισκάρουν με τόσο επικίδυνες για ολόκληρη την ανθρωπότητα καταστάσεις, όταν στο ίδιο το άρθρο αναφοράς αυτής της ανάρτησης διαβάζουμε:
"Χθες, έγινε γνωστό ότι έως 75 επιστήμονες που εργάζονται σε κυβερνητικά εργαστήρια στις ΗΠΑ, μπορεί να εκτέθηκαν σε βακτήρια άνθρακα, όταν, σύμφωνα με το Reuters, απέτυχαν να ακολουθήσουν τις σωστές διαδικασίες για να τα αδρανοποιήσουν, και τους παρέχεται θεραπεία, προκειμένου να αποφευχθεί μόλυνση. Είδηση που αποδεικνύει ότι ένα λάθος δεν είναι τόσο απίθανο".
 Για να προσθέσουμε ότι -κάτι που και οι ίδιοι οι επιστήμονες μπορούν να επιβεβαιώσουν- δεν είναι διόλου απίθανες οι έστω και τυχαίες -ή "τυχαίες"- οι μεταλλάξεις ενός ιού σε ένα εργαστήριο και η διαρροή του στον έξω κόσμο.. Για την περίπτωση του AIDS διαβάστε κι αυτό:
H επέλαση των συνωμοτών και των θανατηφόρων ιών τους κατά του ανθρώπου (1ο μέρος)-Η εξέλιξη της ασθένειας του ιού HIV (Απόσπασμα από το: Κρατική προέλευση, τεκμήρια ότι το AIDS κατασκευάστηκε στο εργαστήριο, του Μποϋντ Ε. Γκρέιβς)

Κι ας μην ξεχνάμε το σκεπτικό των "εξέχοντων μελών" της ελίτ, όπως ο πρίγκιπας Βερνάρδος της Ολλανδίας και περισσότερο γνωστός ως ιδρυτής πρόεδρος της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ, που είχε ευθαρσώς δηλώσει ότι αν πέθαινε θα ήθελε να επιστρέψει σαν...θανατηφόρος ιός! Ή τη στάση του υπερ-μεγιστάνα Μπιλ Γκέιτς της Microsoft, που αποκάλυψε τα μελλοντικά σχέδια για τον έλεγχο του υπερπληθυσμού σε όχι πριν πολλά χρόνια συνέδριο του TED- ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός για τη διάσωση του πλανήτη που χρηματοδοτείται από την εταιρεία που είναι το νούμερο 1 στην λίστα των ρυπογόνων με τοξικά, εταιρειών - για το φαινόμενο του θερμοκηπίου και των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Όπου ξαφνικά αυτός μίλησε για την ανάγκη χρησιμοποίησης εμβολίων με σκοπό την μείωση του παγκόσμιου πληθυσμού. Αφήνοντας εμμέσως πλην σαφώς, πίσω από καλές κι ωραιοποιημένες τάχα μου προθέσεις, να εννοηθεί η ανάγκη ανάληψης δραστικών μέτρων για τη στείρωση ή πρόκληση γενετικών ασθενειών ή ό,τι σχετικό προς την κατεύθυνση του μαζικού αποπληθυσμού: "Αν κάνουμε πραγματικά καλή δουλειά με τα νέα εμβόλια, την περίθαλψη, και τις υπηρεσίες οικογενειακού προγραμματισμού θα μπορούσαμε να τον μειώσουμε - δηλαδή τον παγκόσμιο πληθυσμό- ίσως κατά 10 ή 15%." Ακόμη, εδώ διαβάζουμε τα εξής "ενθαρρυντικά" για το μέλλον του ανθρώπου στον πλανήτη: " Πέρυσι (το 2009) η εφημερίδα London Times δημοσίευσε πληροφορίες για τη συνάντηση που έγινε τον Μάιο στη Νέα Υόρκη ενός «μυστικού κλαμπ δισεκατομμυριούχων» που επικεντρώθηκε στο πώς θα χρησιμοποιούσαν τον πλούτο τους για να μειώσουν τον παγκόσμιο πληθυσμό. Ανάμεσά τους ήταν και οι Μπιλ Γκέιτς, Ντέιβιντ Ροκφέλερ, Τεντ Τέρνερ, Όπρα Γουίνφρει, Τζορτζ Σόρος, και ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ. Αυτή η συνάντηση έλαβε χώρα μόλις λίγες εβδομάδες μετά την σύσκεψη της λέσχης Μπίλντεμπεργκ στην Αθήνα. Το 1989 το έγγραφο National Security Memorandum 200 (έγγραφο για την εθνική ασφάλεια) που είχε συντάξει ο Κίσινγκερ το 1979 αποχαρακτηρίστηκε από «απόρρητο» και δόθηκε στην δημοσιότητα. Σ' αυτό 13 χώρες αναγνωρίζονταν σαν στόχος δραστικής μείωσης του πληθυσμού, ιδιαίτερα των νέων. Το Μπαγκλαντές, η Ινδία, η Τουρκία, το Πακιστάν, η Νιγηρία, το Μεξικό, η Ινδονησία, οι Φιλιππίνες, η Βραζιλία, η Ταϊλάνδη, η Αίγυπτος, η Αιθιοπία και η Κολομβία είναι οι χώρες που παρουσίαζαν ιδιαίτερο γεωπολιτικό ενδιαφέρον και στις οποίες ο πληθυσμός θα έπρεπε να είναι υπό «συνθήκες αργής ή και μηδενικής ανάπτυξης» "

Και κλείνουμε με αυτή τη απορία ως επίλογο: Με αυτά τα αφεντικά και χρηματοδότες επιστημονικών ερευνών και ιδρυμάτων και πρόσωπα, όπως ο "πολύς" Σόρος, πίσω από πολλούς και κάθε είδους ΜΚΟ -κάθε άλλο παρά αθώους κι αγαθούς όπως αποδείχτηκε τόσες φορές-  και τα οποία εμπνέονται από αυτές τις "ευγενείς ιδέες και προωθούν τέτοιους "αλτρουιστικούς σχεδιασμούς", είναι εύκολο εμείς να πιστέψουμε αυτό;  Ότι η μέσω επιστήμης "νεκρανάσταση από την κόλαση" ενός από τους φονικότερους ιούς, που πήρε εκατομμύρια ανθρώπινες ζωές στην πορεία του, γίνεται για..το καλό της ανθρωπότητας; Λέτε να το παρακάνουμε εμείς με την έλλειψη καλής πίστης σχετικά με τις προθέσεις των "αρχόντων του κόσμου" που απεργάζονται έρευνες και μελέτες για το συμφέρον των ανθρώπινων πληθυσμών;

Ο Ένοικος...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου