Χωρίς Βαρύτητα!

ΤΟ " nο Gravity Zone" αποτελεί το παιδί του ιστότοπου γνωστού ως "ενάντια στην επιπεδούπολη" (antidras.blogspot.gr). Με ορμητήριο αυτό το χώρο, ανοίγουμε τα φτερά μας για πτήσεις προς θαυμαστούς, παράξενους, φιλόξενους κι αφιλόξενους, μα σίγουρα θαυμαστούς ορίζοντες. Μακρινούς ή κοντινούς, "εσωτερικούς" κι εξωτερικούς. Μεταφέρουμε εδώ κι επιλεγμένα κείμενα, δικά μας κι όχι μόνο, από το παλιό μπλογκ. Το "παλιό μας σπίτι" θα συνεχίζει να μας φιλοξενεί και αυτό και να αποτελεί σημείο αναφοράς και για καινούργιες εδώ αναρτήσεις μας.
Η
υπέρβαση των ανθρώπινων όντων προς ανώτερα (κι άρα ποιοτικότερα) επίπεδα ύπαρξης αποτελεί, όπως το βλέπουμε εμείς, αποτέλεσμα των ιδιοτήτων εκείνων που συνιστούν το μεγαλείο του ανθρώπου: Απλότητα, Ανεξαρτησία Αντίληψης, Αμφισβήτηση των συλλογικά αποδεκτών καταστάσεων και παραστάσεων, Περιέργεια, Φαντασία, Εκστατική διαίσθηση, Εκστατικός Θαυμασμός. Κι εμείς σκοπεύουμε στο νέο εγχείρημά μας να αδράξουμε κι αυτές τις ποιότητες που διαμορφώνουν κι ανάλογες διαδρομές κι αφηγούνται ιστορίες για "περιοχές μυθικές ή απαγορευμένες" .
(Ποιοι άραγε ορίζουν τι είναι μύθος ή απαγορευμένο ή απρόσιτο για τις μάζες και πόσοι ακόμη κι αυτοαποκαλούμενοι ή θεωρούμενοι ως "επαναστάτες" ενστερνίζονται αυτές τις οδηγίες;)
Κάτι μέσα μας μάς τρώει να αιωρηθούμε πάνω απ'όλη την ακαμψία και στατικότητα και πάνω απ'όλες τις παρανοήσεις του κόσμου, χαράσσοντας ρότα για τη λεωφόρο των...άστρων! Κάνοντας και μια απαραίτητη στάση στο "Μπαράκι στην Άκρη του Γαλαξία", ωθούμενοι από μια αρχέγονη μέθη, για να γευτούμε παράξενα ελιξίρια, μεθυστικά κοκτέηλ αστρικής σκόνης, κοσμικής ακτινοβολίας και φλεγόμενα υπολείμματα αστρικών (κι όχι μόνο) συστημάτων, με παγάκια από την ουρά αλητήριων αστεροειδών.
Και για να καταφέρουμε αυτά κι ακόμη περισσότερα, πρέπει να αφήσουμε τη...βαρύτητα πίσω μας. Χωρίς να ξεχάσουμε να πατάμε και γερά στο έδαφος!

Bρίσκεστε σε "no Gravity Zone" λοιπόν! Γιατί είμαστε ονειροπόλοι και με αιτία:

ΟΝΕΙΡΟΠΟΛΟΙ (του ανιχνευτή)


Ονειροπόλος είναι αυτός που μπορεί να βρει τον δρόμο του μόνο στο φως του φεγγαριού. Τιμωρία του είναι ότι βλέπει το ξημέρωμα πριν τον υπόλοιπο κόσμο. - ΟΣΚΑΡ ΟΥΑΪΛΝΤ

Αυτή είναι και η κατάρα του! Η πιο γλυκιά και πικρή συνάμα, η πιο αποκηρυγμένη και γι'αυτό ανεκτίμητης αξίας, η πιο επικίνδυνη και γι'αυτό άξια μόνο για όσους αντέχουν να τη βαστάξουν, η πιο μαγική και συνάμα απαιτητική, η πιο δύσκολη να περιγραφεί με τη συνηθισμένη μορφή ανθρώπινης έκφρασης, κατάρα του κόσμου ετούτου.
Αλλά τι θα'τανε ο κόσμος χωρίς τους "καταραμένους" του; Αν όχι καταδικασμένος, από πολύ παλιά, σε έλλειψη οξυγόνου και σε πλήρη μαρασμό;

Ονειροπόλοι είναι αυτοί που, με τις (μυστηριώδεις για την κοινή λογική) ενοράσεις και τα όνειρά τους και τη διάθεσή τους να γυρέψουν την εκπλήρωσή τους, επιτρέπουν ακόμα στη γη να γυρνάει!
Oνειροπόλοι είναι αυτοί που βλέπουν όσα οι πιο πολλοί αδυνατούν ή αρνούνται να δουν, γιατί δεν μπορούν να εγκαταλείψουν τη βολή του δοσμένου, καθιερωμένου πλαισίου. Αυτοί που ανακαλύπτουν τις εικόνες πίσω από τις εικόνες ή ανοίγουν το δρόμο προς νέους κόσμους εκεί όπου οι παλιοί αργοπεθαίνουν και σβήνουν.
Αλλά αυτό έχει πάντα τίμημα και τις περισσότερες φορές πολύ σκληρό.
Ονειροπόλοι είναι κι αυτοί που συχνά οδηγούνται στο γλυκόπικρο καταφύγιο της μοναξιάς και στην τρέλα που επίσης συχνά συνοδεύει την "ιερή μέθη" τους. Αυτοί που, διόλου σπάνια, συντρίβονται κάτω από όλη την κακότητα, τη μικροψυχία και το φθόνο που ξεχειλίζει στον κόσμο.
Αλλά και αυτοί οι οποίοι σαν τους τρελούς αλήτες που σέρνονται από μια πλανεύτρα εσωτερική μούσα: "ποθούν τα πάντα ταυτόχρονα, αυτοί που ποτέ δε χασμουριούνται ή λένε έστω και μία κοινοτοπία, αλλά που καίγονται σαν τα μυθικά κίτρινα ρωμαϊκά κεριά, που σκάνε σαν πυροτεχνήματα ανάμεσα στα αστέρια κι από μέσα τους ξεπηδά το μπλε φως της καρδιάς τους, κι όσοι τους βλέπουν κάνουν: Αααα!!!! με θαυμασμό' (να θυμηθούμε και τον Τζακ Κέρουακ στο βιβλίο του "on the road")

Και αυτό που κάνει τη διαφορά είναι ότι... " ο ταξιδιώτης παίρνει μονάχα ένα δρόμο. Ο ονειροπόλος τους παίρνει όλους. "(Julos Beaucarne)

Σάββατο 23 Αυγούστου 2014

Μουσικές και συχνότητες "ονείρου"..που γεφυρώνουν τους κόσμους!


Μια συχνότητα του εγκεφάλου είναι και τα κύματα Άλφα, που έχουν να κάνουν με καταστάσεις ηρεμίας και χαλάρωσης. Αυτός ο εγκεφαλικός ρυθμός γενικά αντιστοιχεί στους 10 κύκλους ανά δευτερόλεπτο. Και σε διακυμάνσεις τάσης που φτάνουν έως τα 50 μικροβόλτ. Η κατάσταση αυτή εμφανίζεται λίγο πριν τον ύπνο, αλλά μπορεί και να προκληθεί καταβούληση, μέσω π.χ. του διαλογισμού.

Για την ακρίβεια, από το λεξικό του σκεπτικιστή: " Τα κύματα άλφα είναι ταλαντούμενες ηλεκτρικές τάσεις μέσα στον εγκέφαλο. Ταλαντώνονται στην περιοχή των 7.5 με 13 κύκλων ανά δευτερόλεπτο. Επειδή τα κύματα άλφα δημιουργούνται σε καταστάσεις χαλάρωσης όπως ο διαλογισμός και κάτω από ύπνωση, λανθασμένα θεωρούνται ως επιθυμητά. Κύματα άλφα δημιουργούνται και κάτω από δυσάρεστες καταστάσεις και όταν κάποιος δεν είναι χαλαρωμένος. Δεν είναι ένα μέτρο γαλήνης και ηρεμίας, ούτε υποδηλώνουν αλλοιωμένες καταστάσεις συνείδησης. Τα κύματα άλφα υποδηλώνουν την έλλειψη οπτικής επεξεργασίας και την έλλειψη συγκέντρωσης: όσο λιγότερη είναι η οπτική επεξεργασία και όσο λιγότερη είναι η συγκέντρωση, γενικά τόσο τα κύματα άλφα είναι δυνατότερα Αν κλείσετε τα μάτια σας και δεν σκέφτεστε βαθειά ή δεν συγκεντρωθείτε σε νοητικές εικόνες, τα κύματα άλφα σας θα είναι αρκετά δυνατά.
 Μπορείτε ακόμα και να συνθέσετε μουσική με τα εγκεφαλικά σας κύματα, όπως έκανε ο Δρ.Miller."

Διαβάστε κι από εδώ:TV vs ANEΞΑΡΤΗΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ (2ο μέρος)

 Ο χώρος ανάμεσα στη γη και την ιονόσφαιρα δονείται σε μια συχνότητα 10 κύκλων- Hz- ανά δευτερόλεπτο. Αυτού του είδους οι δονήσεις ή παλμοί δημιουργούν ένα ηλεκτροστατικό και μαγνητικό πεδίο. Μέχρι τώρα δεν έχει -επίσημα- βρεθεί κι ανακοινωθεί η δύναμη που προκαλεί αυτούς τους δονητικούς παλμούς..Μεταφρασμένοι οι στίχοι του τραγουδιού των Cure, από το άλμπουμ "Pornography", έχουν ως εξής:

Πλάσματα που φιλιούνται στη βροχή-Άμορφα ξανά στο σκοτάδι-Στον κρεμαστό κήπο-Σε παρακαλώ, μη μιλάς-Στον κρεμαστό κήπο-Κανείς δεν κοιμάται-Το να πιάνω φωτοστέφανα στο φεγγάρι-Δίνει στα χέρια μου σχήματα αγγέλων-Στην έξαψη της νύχτας-Τα ζώα ουρλιάζουν-Στην έξαψη της νύχτας-Περπατώντας μέσα σε όνειρο-Πέσε πέσ πέσε-Μέσα στους τοίχους-Πήδα πήδα έξω απ'το χρόνο-Πέσε πέσε πέσε πέσε-Έξω απ'τον ουρανό-Σκέπασε το πρόσωπό μου όπως το κλάμα των ζώων-Πλάσματα που φιλιούνται στη βροχή-Άμορφα ξανά στο σκοτάδι-Σ'έναν κρεμαστό κήπο-Άλλαξε το παρελθόν-Σ'έναν κρεμαστό κήπο-Φορώντας γούνες-Και μάσκες

Και κάτι τελευταίο:  Μια ξαφνική σύγκλιση ( " Ονειρευτές" )-μια αληθινή "ονειρική ιστορία"
που -ίσως;-να συνδέεται με ακατανόητους στην κοινή αντίληψη τρόπους και μ'αυτό:  Είμαστε ένα από τα πολλά σύμπαντα; Ο φυσικός Robert Jaff του MIT απαντά “Ναι”
Και κατεβάστε αυτό το εισαγωγικό άρθρο σ'ένα εκπληκτικό θέμα και με τόσο συγκλονιστικές όσο και πολύ παράξενες προεκτάσεις για αυτό που θεωρούμε ως "χειροπιαστή πραγματικότητα". Που απασχολεί εδώ και χρόνια την προωθημένη επιστημονική έρευνα και υιοθετείται ως ερμηνεία της πραγματικότητας/πραγματικοτήτων από όλο και περισσότερους κορυφαίους επιστήμονες. Σε μορφή pdf EΔΩ :"Παράλληλα σύμπαντα"

Ο Ένοικος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου