Χωρίς Βαρύτητα!

ΤΟ " nο Gravity Zone" αποτελεί το παιδί του ιστότοπου γνωστού ως "ενάντια στην επιπεδούπολη" (antidras.blogspot.gr). Με ορμητήριο αυτό το χώρο, ανοίγουμε τα φτερά μας για πτήσεις προς θαυμαστούς, παράξενους, φιλόξενους κι αφιλόξενους, μα σίγουρα θαυμαστούς ορίζοντες. Μακρινούς ή κοντινούς, "εσωτερικούς" κι εξωτερικούς. Μεταφέρουμε εδώ κι επιλεγμένα κείμενα, δικά μας κι όχι μόνο, από το παλιό μπλογκ. Το "παλιό μας σπίτι" θα συνεχίζει να μας φιλοξενεί και αυτό και να αποτελεί σημείο αναφοράς και για καινούργιες εδώ αναρτήσεις μας.
Η
υπέρβαση των ανθρώπινων όντων προς ανώτερα (κι άρα ποιοτικότερα) επίπεδα ύπαρξης αποτελεί, όπως το βλέπουμε εμείς, αποτέλεσμα των ιδιοτήτων εκείνων που συνιστούν το μεγαλείο του ανθρώπου: Απλότητα, Ανεξαρτησία Αντίληψης, Αμφισβήτηση των συλλογικά αποδεκτών καταστάσεων και παραστάσεων, Περιέργεια, Φαντασία, Εκστατική διαίσθηση, Εκστατικός Θαυμασμός. Κι εμείς σκοπεύουμε στο νέο εγχείρημά μας να αδράξουμε κι αυτές τις ποιότητες που διαμορφώνουν κι ανάλογες διαδρομές κι αφηγούνται ιστορίες για "περιοχές μυθικές ή απαγορευμένες" .
(Ποιοι άραγε ορίζουν τι είναι μύθος ή απαγορευμένο ή απρόσιτο για τις μάζες και πόσοι ακόμη κι αυτοαποκαλούμενοι ή θεωρούμενοι ως "επαναστάτες" ενστερνίζονται αυτές τις οδηγίες;)
Κάτι μέσα μας μάς τρώει να αιωρηθούμε πάνω απ'όλη την ακαμψία και στατικότητα και πάνω απ'όλες τις παρανοήσεις του κόσμου, χαράσσοντας ρότα για τη λεωφόρο των...άστρων! Κάνοντας και μια απαραίτητη στάση στο "Μπαράκι στην Άκρη του Γαλαξία", ωθούμενοι από μια αρχέγονη μέθη, για να γευτούμε παράξενα ελιξίρια, μεθυστικά κοκτέηλ αστρικής σκόνης, κοσμικής ακτινοβολίας και φλεγόμενα υπολείμματα αστρικών (κι όχι μόνο) συστημάτων, με παγάκια από την ουρά αλητήριων αστεροειδών.
Και για να καταφέρουμε αυτά κι ακόμη περισσότερα, πρέπει να αφήσουμε τη...βαρύτητα πίσω μας. Χωρίς να ξεχάσουμε να πατάμε και γερά στο έδαφος!

Bρίσκεστε σε "no Gravity Zone" λοιπόν! Γιατί είμαστε ονειροπόλοι και με αιτία:

ΟΝΕΙΡΟΠΟΛΟΙ (του ανιχνευτή)


Ονειροπόλος είναι αυτός που μπορεί να βρει τον δρόμο του μόνο στο φως του φεγγαριού. Τιμωρία του είναι ότι βλέπει το ξημέρωμα πριν τον υπόλοιπο κόσμο. - ΟΣΚΑΡ ΟΥΑΪΛΝΤ

Αυτή είναι και η κατάρα του! Η πιο γλυκιά και πικρή συνάμα, η πιο αποκηρυγμένη και γι'αυτό ανεκτίμητης αξίας, η πιο επικίνδυνη και γι'αυτό άξια μόνο για όσους αντέχουν να τη βαστάξουν, η πιο μαγική και συνάμα απαιτητική, η πιο δύσκολη να περιγραφεί με τη συνηθισμένη μορφή ανθρώπινης έκφρασης, κατάρα του κόσμου ετούτου.
Αλλά τι θα'τανε ο κόσμος χωρίς τους "καταραμένους" του; Αν όχι καταδικασμένος, από πολύ παλιά, σε έλλειψη οξυγόνου και σε πλήρη μαρασμό;

Ονειροπόλοι είναι αυτοί που, με τις (μυστηριώδεις για την κοινή λογική) ενοράσεις και τα όνειρά τους και τη διάθεσή τους να γυρέψουν την εκπλήρωσή τους, επιτρέπουν ακόμα στη γη να γυρνάει!
Oνειροπόλοι είναι αυτοί που βλέπουν όσα οι πιο πολλοί αδυνατούν ή αρνούνται να δουν, γιατί δεν μπορούν να εγκαταλείψουν τη βολή του δοσμένου, καθιερωμένου πλαισίου. Αυτοί που ανακαλύπτουν τις εικόνες πίσω από τις εικόνες ή ανοίγουν το δρόμο προς νέους κόσμους εκεί όπου οι παλιοί αργοπεθαίνουν και σβήνουν.
Αλλά αυτό έχει πάντα τίμημα και τις περισσότερες φορές πολύ σκληρό.
Ονειροπόλοι είναι κι αυτοί που συχνά οδηγούνται στο γλυκόπικρο καταφύγιο της μοναξιάς και στην τρέλα που επίσης συχνά συνοδεύει την "ιερή μέθη" τους. Αυτοί που, διόλου σπάνια, συντρίβονται κάτω από όλη την κακότητα, τη μικροψυχία και το φθόνο που ξεχειλίζει στον κόσμο.
Αλλά και αυτοί οι οποίοι σαν τους τρελούς αλήτες που σέρνονται από μια πλανεύτρα εσωτερική μούσα: "ποθούν τα πάντα ταυτόχρονα, αυτοί που ποτέ δε χασμουριούνται ή λένε έστω και μία κοινοτοπία, αλλά που καίγονται σαν τα μυθικά κίτρινα ρωμαϊκά κεριά, που σκάνε σαν πυροτεχνήματα ανάμεσα στα αστέρια κι από μέσα τους ξεπηδά το μπλε φως της καρδιάς τους, κι όσοι τους βλέπουν κάνουν: Αααα!!!! με θαυμασμό' (να θυμηθούμε και τον Τζακ Κέρουακ στο βιβλίο του "on the road")

Και αυτό που κάνει τη διαφορά είναι ότι... " ο ταξιδιώτης παίρνει μονάχα ένα δρόμο. Ο ονειροπόλος τους παίρνει όλους. "(Julos Beaucarne)

Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

Η "διάφανη" παρέα των "ΔΕΝ"

...κάποιες, με όλο το θάρρος της γνώμης του, προτροπές του ανιχνευτή


ΔΕΝ είναι καλό να φοβάσαι το θάνατο. Αυτό πάντα αποτελούσε αιτία μεγάλων δεινών για τους ανθρώπους! Καλό είναι να κάνεις την υπέρβαση...ζωής και να συμφιλιωθείς μαζί του. Και να τον περιμένεις αδιάφορος κι ατάραχος να κοπιάσει, όποτε είναι. Αυτό θα πει να ζεις σύμφωνα με τη Φύση και την Αρετή. Αυτό θα πει ν'αγαπάς πραγματικά τη ζωή και τον άνθρωπο!
Κι αν τελικά είχαν και δίκιο ο Πυθαγόρας, ο Πλάτωνας, οι βουδιστές και τόσοι άλλοι, μπορεί, μετά την αποχώρησή σου, να επιστρέψεις και δριμύτερος!

ΔΕΝ είναι δυνατό (ούτε λογικό να το επιθυμείς) να είσαι αρεστός κι αγαπητός σε όλους. Εκτός κι αν πάσχεις από διαταραχή πολλαπλών προσωπικοτήτων, όπου η μία ουδεμία σχέση έχει με την άλλη. Έτσι, όμως, παύεις να είσαι Εσύ και γίνεσαι "αυτοί".

ΔΕΝ αποδεικνύει ο τρόπος που σου συμπεριφέρονται οι άλλοι αυτό που είσαι πραγματικά.
-Αν σου φέρονται σα να'σαι βλάκας κι εσύ ξέρεις καλά πως δεν είσαι (εκτός κι αν είσαι και δεν το ξέρεις), τότε σε υποτιμούν.
-Αν γι'αυτό που πρεσβεύεις και διεκδικείς, αν για όσα σε εμπνέουν κι εκφράζεις, αν για ό,τι πράττεις με όραμα, πίστη και συνέπεια, σε χλευάζουν και συκοφαντούν, σ'αντιμετωπίζουν με μνησικακία, δόλο κι εχθρικότητα...τότε σε φοβούνται.
 Μη το βάζεις εύκολα κάτω, ούτε να δοκιμάσεις ποτέ να πουλήσεις τις ιδέες σου στο σύστημα. Γιατί έτσι κάνεις το αντίθετο απ'αυτά που φαινόσουν αρχικά ότι πίστευες και δίνεις κι ένα κακό παράδειγμα στους άλλους. Ειδικά σε αυτούς που έχουν καρφωμένα τα μάτια τους πάνω σου και μπορεί, στη συνέχεια, να γίνουν σύμμαχοι και συνοδοιπόροι σου.

ΔΕΝ είναι ντροπή ν'αποχωρήσεις έγκαιρα απ'το πεδίο μιας μάχης, αν είσαι σίγουρος πως είναι γεμάτο παγίδες και οι συνθήκες τελείως αντίξοες. Αυτό είναι σημάδι ευφυίας που χαρακτηρίζει τους Πολεμιστές. Σχεδίασε προσεχτικά τις κινήσεις σου, ώστε την επόμενη φορά οι πιθανότητες επιτυχίας να είναι υπέρ σου ή, έστω, να είναι καλές.

ΔΕΝ είναι καλό όταν ξεκινάς κάτι σημαντικό να το παρατάς, πριν ολοκληρώσεις, πριν καν δεις πού σε βγάζει και στη συνέχεια να το εγκαταλείπεις ολότελα. Στη Φύση, άλλωστε, αρέσουν οι πειραματισμοί και καμιά ιδέα δεν είναι πραγματική αν δεν τη θέσει κάποιος σε εφαρμογή. Άλλωστε, πώς αλλιώς θα προχωρήσεις στη ζωή; Και μαζί μ'εσένα θα προχωρήσει και θα εξελιχτεί κι ο κόσμος ολάκερος!

Και ΔΕΝ πρέπει (η μόνη, ίσως, φορά που αξίζει η λέξη αυτή!) να φοβάσαι το λάθος, αν είσαι έξυπνος άνθρωπος και μαθαίνεις απ'αυτό. Άλλωστε, κι ο ίδιος ο θεός ή οι θεοί (τους) είναι γεμάτος κουσούρια και (βαριές) ατέλειες. Ή μήπως αυτός ο κόσμος ήταν ως τώρα αψεγάδιαστος, αρμονικός, συμπονετικός, άξιος για ανθρώπινα όντα;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου