Χωρίς Βαρύτητα!

ΤΟ " nο Gravity Zone" αποτελεί το παιδί του ιστότοπου γνωστού ως "ενάντια στην επιπεδούπολη" (antidras.blogspot.gr). Με ορμητήριο αυτό το χώρο, ανοίγουμε τα φτερά μας για πτήσεις προς θαυμαστούς, παράξενους, φιλόξενους κι αφιλόξενους, μα σίγουρα θαυμαστούς ορίζοντες. Μακρινούς ή κοντινούς, "εσωτερικούς" κι εξωτερικούς. Μεταφέρουμε εδώ κι επιλεγμένα κείμενα, δικά μας κι όχι μόνο, από το παλιό μπλογκ. Το "παλιό μας σπίτι" θα συνεχίζει να μας φιλοξενεί και αυτό και να αποτελεί σημείο αναφοράς και για καινούργιες εδώ αναρτήσεις μας.
Η αλληλεγγύη μεταξύ των ανθρώπινων όντων αποτελεί, όπως το βλέπουμε εμείς, αποτέλεσμα των ιδιοτήτων εκείνων που συνιστούν το μεγαλείο του ανθρώπου: Απλότητα, Ανεξαρτησία Αντίληψης, Αμφισβήτηση των συλλογικά αποδεκτών καταστάσεων και παραστάσεων, Περιέργεια, Φαντασία, Εκστατική διαίσθηση, Εκστατικός Θαυμασμός. Κι εμείς σκοπεύουμε στο νέο εγχείρημά μας να αδράξουμε κι αυτές τις ποιότητες που διαμορφώνουν κι ανάλογες διαδρομές κι αφηγούνται ιστορίες για "περιοχές μυθικές ή απαγορευμένες"(ποιοι άραγε ορίζουν τι είναι μύθος ή απαγορευμένο ή απρόσιτο για τις μάζες και πόσοι ακόμη κι αυτοαποκαλούμενοι ή θεωρούμενοι ως "επαναστάτες" ενστερνίζονται αυτές τις οδηγίες;). Κάτι μέσα μας μάς τρώει να αιωρηθούμε πάνω απ'όλη την ακαμψία και στατικότητα και πάνω απ'όλες τις παρανοήσεις του κόσμου, χαράσσοντας ρότα για τη λεωφόρο των...άστρων! Κάνοντας και μια απαραίτητη στάση στο "Μπαράκι στην Άκρη του Γαλαξία", ωθούμενοι από μια αρχέγονη μέθη, για να γευτούμε παράξενα ελιξίρια, μεθυστικά κοκτέηλ αστρικής σκόνης, κοσμικής ακτινοβολίας και φλεγόμενα υπολείμματα αστρικών (κι όχι μόνο) συστημάτων, με παγάκια από την ουρά αλητήριων αστεροειδών.
Και για να καταφέρουμε αυτά κι ακόμη περισσότερα, πρέπει να αφήσουμε τη...βαρύτητα πίσω μας. Χωρίς να ξεχάσουμε να πατάμε και γερά στο έδαφος!

Bρίσκεστε σε "no Gravity Zone" λοιπόν! Γιατί είμαστε ονειροπόλοι και με αιτία!

Τρίτη, 31 Μαρτίου 2015

ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ: " IT’S NOT ONLY ROCK AND ROLL (Πώς ακούστηκε κάποτε η ροκ μουσική από τους νέους μιας τριτοκοσμικής χώρας) "Ένα από τα καλύτερα έργα που έχουμε ανακαλύψει εδώ και χρόνια μέσα στο ελληνικό συγγραφικό τοπίο!

 Καλοκαίρι. Ο ήρωας ταξιδεύει με τη μηχανή του και συνεπιβάτη το μικρό του γιο σε μια πορεία γεμάτη χρώματα, διηγήσεις, απρόοπτες συναρπαστικές συναντήσεις, παραστάσεις αφυπνιστικές και απολογισμό μιας ολόκληρης ζωής.
Ένα δυνατό, αντισυμβατικό, λογοτεχνικό "road trip", που από τα πρώτα του κιόλας "μαρσαρίσματα" μας δελεάζει να ακολουθήσουμε τα κάθε άλλο παρά ανιαρά βήματά του σε χωροχρονικές διαδρομές σφύζουσες από σημαντικά γεγονότα και κοχλάζουσες διεργασίες. Από αυτές που παράγουν πολιτισμό και γράφουν την Ιστορία των ανθρώπινων κοινωνιών.
Ένας καλοζυγισμένος συνδυασμός ταξιδιωτικής εμπειρίας, φιλοσοφικής πραγματείας, ιστορικής μελέτης ενάντια στο επίσημο ρεύμα και τις εκ του πονηρού ερμηνείες του, συναρπαστικών μουσικών αφηγήσεων και έξυπνης και χρήσιμης στο "ξετύλιγμα του κουβαριού" μυθοπλασίας. Όλα σε μια σφιχτοδεμένη μεταξύ τους διαλεκτική σχέση.

Κέρδισε με το καλημέρα τις εντυπώσεις τις δικές μας, από την εισαγωγική του σελίδα, με το "κλείσιμο όλο νόημα του ματιού" του συγγραφέα Θοδωρή Λαμπρόπουλου ή διαδικτυακά γνωστού και ως ΥΠΝΟΒΑΤΗ. Διαβάζοντας τη διευκρινιστική μικρή του επισήμανση: "Αυτό το βιβλίο δεν απευθύνεται σε όλους. Το να απευθύνεσαι σε όλο τον κόσμο είναι ύποπτο"(!)
Κάτι που μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους.

Πάντως σ'εμάς απευθυνόταν! Ελπίζουμε και σ'εσάς! Αναζητήστε το!

ανιχνευτής

Επισκεφτείτε την προσωπική ιστοσελίδα του ΥΠΝΟΒΑΤΗ ή Θοδωρή Λαμπρόπουλου και διαβάστε και την παρουσίαση του ίδιου για το βιβλίο του (αλλά και πού θα το βρείτε):
ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ: IT’S NOT ONLY ROCK AND ROLL (Πώς ακούστηκε κάποτε η ροκ μουσική από τους νέους μιας τριτοκοσμικής χώρας)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου