Χωρίς Βαρύτητα!

ΤΟ " nο Gravity Zone" αποτελεί το παιδί του ιστότοπου γνωστού ως "ενάντια στην επιπεδούπολη" (antidras.blogspot.gr). Με ορμητήριο αυτό το χώρο, ανοίγουμε τα φτερά μας για πτήσεις προς θαυμαστούς, παράξενους, φιλόξενους κι αφιλόξενους, μα σίγουρα θαυμαστούς ορίζοντες. Μακρινούς ή κοντινούς, "εσωτερικούς" κι εξωτερικούς. Μεταφέρουμε εδώ κι επιλεγμένα κείμενα, δικά μας κι όχι μόνο, από το παλιό μπλογκ. Το "παλιό μας σπίτι" θα συνεχίζει να μας φιλοξενεί και αυτό και να αποτελεί σημείο αναφοράς και για καινούργιες εδώ αναρτήσεις μας.
Η αλληλεγγύη μεταξύ των ανθρώπινων όντων αποτελεί, όπως το βλέπουμε εμείς, αποτέλεσμα των ιδιοτήτων εκείνων που συνιστούν το μεγαλείο του ανθρώπου: Απλότητα, Ανεξαρτησία Αντίληψης, Αμφισβήτηση των συλλογικά αποδεκτών καταστάσεων και παραστάσεων, Περιέργεια, Φαντασία, Εκστατική διαίσθηση, Εκστατικός Θαυμασμός. Κι εμείς σκοπεύουμε στο νέο εγχείρημά μας να αδράξουμε κι αυτές τις ποιότητες που διαμορφώνουν κι ανάλογες διαδρομές κι αφηγούνται ιστορίες για "περιοχές μυθικές ή απαγορευμένες"(ποιοι άραγε ορίζουν τι είναι μύθος ή απαγορευμένο ή απρόσιτο για τις μάζες και πόσοι ακόμη κι αυτοαποκαλούμενοι ή θεωρούμενοι ως "επαναστάτες" ενστερνίζονται αυτές τις οδηγίες;). Κάτι μέσα μας μάς τρώει να αιωρηθούμε πάνω απ'όλη την ακαμψία και στατικότητα και πάνω απ'όλες τις παρανοήσεις του κόσμου, χαράσσοντας ρότα για τη λεωφόρο των...άστρων! Κάνοντας και μια απαραίτητη στάση στο "Μπαράκι στην Άκρη του Γαλαξία", ωθούμενοι από μια αρχέγονη μέθη, για να γευτούμε παράξενα ελιξίρια, μεθυστικά κοκτέηλ αστρικής σκόνης, κοσμικής ακτινοβολίας και φλεγόμενα υπολείμματα αστρικών (κι όχι μόνο) συστημάτων, με παγάκια από την ουρά αλητήριων αστεροειδών.
Και για να καταφέρουμε αυτά κι ακόμη περισσότερα, πρέπει να αφήσουμε τη...βαρύτητα πίσω μας. Χωρίς να ξεχάσουμε να πατάμε και γερά στο έδαφος!

Bρίσκεστε σε "no Gravity Zone" λοιπόν! Γιατί είμαστε ονειροπόλοι και με αιτία!

Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2015

Μια σύγχρονη ληστρική και απόλυτα ειδεχθής ιστορία..


ΗΠΑ, πριν τέσσερα με πέντε χρόνια. Το "έργο" έχει ξεκινήσει και παίζεται πλέον και στις ευρωπαϊκές "αίθουσες" καθηλώνοντας στην κυριολεξία το ανυποψίαστο και υποψιασμένο "κοινό". Τόσο πνευματικά όσο και υλικά. Άλλωστε, οποιοδήποτε καινοτόμο ή ανατρεπτικό γεγονός συμβεί εκεί -στην Αμέρικα- ή αλυσίδα γεγονότων με θετικές ή, πολύ περισσότερο, αρνητικές συνέπειες, δεν αργεί να διαχυθεί και στον υπόλοιπο "πολιτισμένο κόσμο".
 Έναν κόσμο όπου η απόλυτη οικονομική παράνοια και η πιο κτηνώδης αδικία σημαδεύουν τις ζωές των πολλών και των πολύ λίγων.
Των μεν που ξυπνούν την επόμενη ημέρα χωρίς εργασία ή δουλεύουν εξοντωτικά και με όλο και πιο συρρικνωμένα δικαιώματα για μισθούς σκληρής επιβίωσης και όχι σε μόνο μία δουλειά.
Και των δε, των διευθυντών, στελεχών, golden boys -ή girls- μεγάλων ομίλων, που απολαμβάνουν μεγάλα έως τεράστια bonus. Και οι παρασιτικές επιχειρήσεις τους μετρούν τα κέρδη τους με τα κλοπιμαία και τα δανεικά που θα χρεωθούν να ξεπληρώσουν τα παιδιά και τα εγγόνια των γνωστών μαζικών θυμάτων.

Ας δούμε λοιπόν ένα κομβικό επεισόδιο αυτής της σύγχρονης ληστρικής και ειδεχθούς ιστορίας,  όπως αναλύεται και καυτηριάζεται στο παρακάτω βίντεο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου