Χωρίς Βαρύτητα!

ΤΟ " nο Gravity Zone" αποτελεί το παιδί του ιστότοπου γνωστού ως "ενάντια στην επιπεδούπολη" (antidras.blogspot.gr). Με ορμητήριο αυτό το χώρο, ανοίγουμε τα φτερά μας για πτήσεις προς θαυμαστούς, παράξενους, φιλόξενους κι αφιλόξενους, μα σίγουρα θαυμαστούς ορίζοντες. Μακρινούς ή κοντινούς, "εσωτερικούς" κι εξωτερικούς. Μεταφέρουμε εδώ κι επιλεγμένα κείμενα, δικά μας κι όχι μόνο, από το παλιό μπλογκ. Το "παλιό μας σπίτι" θα συνεχίζει να μας φιλοξενεί και αυτό και να αποτελεί σημείο αναφοράς και για καινούργιες εδώ αναρτήσεις μας.
Η αλληλεγγύη μεταξύ των ανθρώπινων όντων αποτελεί, όπως το βλέπουμε εμείς, αποτέλεσμα των ιδιοτήτων εκείνων που συνιστούν το μεγαλείο του ανθρώπου: Απλότητα, Ανεξαρτησία Αντίληψης, Αμφισβήτηση των συλλογικά αποδεκτών καταστάσεων και παραστάσεων, Περιέργεια, Φαντασία, Εκστατική διαίσθηση, Εκστατικός Θαυμασμός. Κι εμείς σκοπεύουμε στο νέο εγχείρημά μας να αδράξουμε κι αυτές τις ποιότητες που διαμορφώνουν κι ανάλογες διαδρομές κι αφηγούνται ιστορίες για "περιοχές μυθικές ή απαγορευμένες"(ποιοι άραγε ορίζουν τι είναι μύθος ή απαγορευμένο ή απρόσιτο για τις μάζες και πόσοι ακόμη κι αυτοαποκαλούμενοι ή θεωρούμενοι ως "επαναστάτες" ενστερνίζονται αυτές τις οδηγίες;). Κάτι μέσα μας μάς τρώει να αιωρηθούμε πάνω απ'όλη την ακαμψία και στατικότητα και πάνω απ'όλες τις παρανοήσεις του κόσμου, χαράσσοντας ρότα για τη λεωφόρο των...άστρων! Κάνοντας και μια απαραίτητη στάση στο "Μπαράκι στην Άκρη του Γαλαξία", ωθούμενοι από μια αρχέγονη μέθη, για να γευτούμε παράξενα ελιξίρια, μεθυστικά κοκτέηλ αστρικής σκόνης, κοσμικής ακτινοβολίας και φλεγόμενα υπολείμματα αστρικών (κι όχι μόνο) συστημάτων, με παγάκια από την ουρά αλητήριων αστεροειδών.
Και για να καταφέρουμε αυτά κι ακόμη περισσότερα, πρέπει να αφήσουμε τη...βαρύτητα πίσω μας. Χωρίς να ξεχάσουμε να πατάμε και γερά στο έδαφος!

Bρίσκεστε σε "no Gravity Zone" λοιπόν! Γιατί είμαστε ονειροπόλοι και με αιτία!

Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2015

ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΑ ΕΝΝΟΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ...


ΑΝΑΡΧΙΑ! Η δαιμονοποιημένη λέξη-όρος-έννοια-ατομική φιλοσοφία-συλλογική προοπτική. Ακόμη και άτομα "υπεράνω υποψίας" προσπαθούν να περάσουν και να παγιώσουν στα πλήθη των ανυποψίαστων ότι αυτό σημαίνει μια μονίμως χαοτική κι άρα δυσαρμονική κοινωνική κατάσταση (την αποκαλούν και "αναρχη κατάσταση" με σαφώς υποτιμητική διάθεση) και αποδομητική για το ανθρώπινο ον. Πόσο βολικό! Αναρχικός είναι, όπως το βλέπουμε τουλάχιστον εμείς, εκείνος ο άνθρωπος που είναι διψασμένος για τους "χυμούς" της ζωής, ανοιχτός στις προκλήσεις, τα θαύματα, τα μυστήριά της, από τη φύση του κοινωνικό πλάσμα και φύση ασύμβατη με κάθε μορφή καταπίεσης, "βελούδινης σκλαβιάς", υλικής και πνευματικής εξουσίας. Υπό αυτή την έννοια, ναι! είμαστε αναρχικοί!
 Όταν όμως και σε αυτό το χώρο παρατηρείται το φαινόμενο της ιδεολογικής στράτευσης (ο Ένοικος τα έχει θέσει τα πράγματα στη βάση που τους πρέπει: Οι στρατευμένοι και οι εξεγερμένοι.. και Μήπως ο αντιφασισμός στην πιο φανατισμένη και στρατευμένη μορφή του κατρακυλάει σ'ένα μερικές φορές λανθάνον είδος φασισμού;), κι άρα οι αγκυλώσεις και η εχθρικότητα αποκτούν το πάνω χέρι και η "επιπεδούπολη"(Ενάντια στην επιπεδούπολη: ένας κόσμος που βρίθει από πολλαπλότητα και διαφορετικότητα) αναδεικνύεται ύπουλα κι εδώ σε κυρίαρχη συνθήκη, τότε συνυπογράφουμε αυτό που είχαμε κάποτε διαβάσει κάπου: "Προτιμώ μια αναρχία χωρίς αναρχικούς παρά αναρχικούς χωρίς αναρχία!"
Γιατί αναρχικός για εμάς είναι ένας άνθρωπος ελεύθερος τω πνεύματι..!

ανιχνευτής

Το παρακάτω βιντεάκι προσπαθεί με περιεκτικό τρόπο να αδράξει την ουσία του όρου "Αναρχία"
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου