Χωρίς Βαρύτητα!

ΤΟ " nο Gravity Zone" αποτελεί το παιδί του ιστότοπου γνωστού ως "ενάντια στην επιπεδούπολη" (antidras.blogspot.gr). Με ορμητήριο αυτό το χώρο, ανοίγουμε τα φτερά μας για πτήσεις προς θαυμαστούς, παράξενους, φιλόξενους κι αφιλόξενους, μα σίγουρα θαυμαστούς ορίζοντες. Μακρινούς ή κοντινούς, "εσωτερικούς" κι εξωτερικούς. Μεταφέρουμε εδώ κι επιλεγμένα κείμενα, δικά μας κι όχι μόνο, από το παλιό μπλογκ. Το "παλιό μας σπίτι" θα συνεχίζει να μας φιλοξενεί και αυτό και να αποτελεί σημείο αναφοράς και για καινούργιες εδώ αναρτήσεις μας.
Η αλληλεγγύη μεταξύ των ανθρώπινων όντων αποτελεί, όπως το βλέπουμε εμείς, αποτέλεσμα των ιδιοτήτων εκείνων που συνιστούν το μεγαλείο του ανθρώπου: Απλότητα, Ανεξαρτησία Αντίληψης, Αμφισβήτηση των συλλογικά αποδεκτών καταστάσεων και παραστάσεων, Περιέργεια, Φαντασία, Εκστατική διαίσθηση, Εκστατικός Θαυμασμός. Κι εμείς σκοπεύουμε στο νέο εγχείρημά μας να αδράξουμε κι αυτές τις ποιότητες που διαμορφώνουν κι ανάλογες διαδρομές κι αφηγούνται ιστορίες για "περιοχές μυθικές ή απαγορευμένες"(ποιοι άραγε ορίζουν τι είναι μύθος ή απαγορευμένο ή απρόσιτο για τις μάζες και πόσοι ακόμη κι αυτοαποκαλούμενοι ή θεωρούμενοι ως "επαναστάτες" ενστερνίζονται αυτές τις οδηγίες;). Κάτι μέσα μας μάς τρώει να αιωρηθούμε πάνω απ'όλη την ακαμψία και στατικότητα και πάνω απ'όλες τις παρανοήσεις του κόσμου, χαράσσοντας ρότα για τη λεωφόρο των...άστρων! Κάνοντας και μια απαραίτητη στάση στο "Μπαράκι στην Άκρη του Γαλαξία", ωθούμενοι από μια αρχέγονη μέθη, για να γευτούμε παράξενα ελιξίρια, μεθυστικά κοκτέηλ αστρικής σκόνης, κοσμικής ακτινοβολίας και φλεγόμενα υπολείμματα αστρικών (κι όχι μόνο) συστημάτων, με παγάκια από την ουρά αλητήριων αστεροειδών.
Και για να καταφέρουμε αυτά κι ακόμη περισσότερα, πρέπει να αφήσουμε τη...βαρύτητα πίσω μας. Χωρίς να ξεχάσουμε να πατάμε και γερά στο έδαφος!

Bρίσκεστε σε "no Gravity Zone" λοιπόν! Γιατί είμαστε ονειροπόλοι και με αιτία!

Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2015

Ύμνος στον Bela Lugosi


"Bela Lugosi's undead!"

To σκοτεινό σου μεγαλείο 
θα έκανε και τις ερινύες να λουφάξουν.
Κάτωχρα και τα στοιχειά 
στο διάβα σου θα εξατμίζονταν μεμιάς
μην και πλακωθούν απ'τη βαριά σου σκιά.
Ακόμη και ο κέρβερος σκιαγμένος
απ'την απέθαντη γυαλάδα των ματιών σου
θα'σκουζε σε μια γωνίτσα άκακο γατί.
Βαθιά πλανεμένοι οι αφελείς θνητοί
στους κόλπους τους σε δέχονταν σαν όμοιό τους.
Μαέστρο της ομίχλης εσύ, εμένα δεν με ξεγελάς!
Δεν έχεις φύγει, η ιστορία σου σε τάφο δεν χωρά!
Μα πίσω από σκιές, πίσω από ανήσυχους ψιθύρους,
μέσα από στοιχειωμένες αφηγήσεις των παλιών,
μια σκοτεινή μέσα στα όνειρά μας θα κατέχεις
δική σου μυστική ανήλιαγη φωλιά.

ανιχνευτής


Οι Bauhaus, από τους "πατεράδες" της gothic rock σκηνής, σε μια "αθάνατη αναφορά τους" (τέλη της δεκαετίας του'70 και στην αυγή της δεκαετίας του'80) στον μετρ του πλέον υποβλητικού τρόμου, την αρχετυπική μορφή του βρυκόλακα, τον αλησμόνητο Bela Lugosi.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου