Χωρίς Βαρύτητα!

ΤΟ " nο Gravity Zone" αποτελεί το παιδί του ιστότοπου γνωστού ως "ενάντια στην επιπεδούπολη" (antidras.blogspot.gr). Με ορμητήριο αυτό το χώρο, ανοίγουμε τα φτερά μας για πτήσεις προς θαυμαστούς, παράξενους, φιλόξενους κι αφιλόξενους, μα σίγουρα θαυμαστούς ορίζοντες. Μακρινούς ή κοντινούς, "εσωτερικούς" κι εξωτερικούς. Μεταφέρουμε εδώ κι επιλεγμένα κείμενα, δικά μας κι όχι μόνο, από το παλιό μπλογκ. Το "παλιό μας σπίτι" θα συνεχίζει να μας φιλοξενεί και αυτό και να αποτελεί σημείο αναφοράς και για καινούργιες εδώ αναρτήσεις μας.
Η
υπέρβαση των ανθρώπινων όντων προς ανώτερα (κι άρα ποιοτικότερα) επίπεδα ύπαρξης αποτελεί, όπως το βλέπουμε εμείς, αποτέλεσμα των ιδιοτήτων εκείνων που συνιστούν το μεγαλείο του ανθρώπου: Απλότητα, Ανεξαρτησία Αντίληψης, Αμφισβήτηση των συλλογικά αποδεκτών καταστάσεων και παραστάσεων, Περιέργεια, Φαντασία, Εκστατική διαίσθηση, Εκστατικός Θαυμασμός. Κι εμείς σκοπεύουμε στο νέο εγχείρημά μας να αδράξουμε κι αυτές τις ποιότητες που διαμορφώνουν κι ανάλογες διαδρομές κι αφηγούνται ιστορίες για "περιοχές μυθικές ή απαγορευμένες" .
(Ποιοι άραγε ορίζουν τι είναι μύθος ή απαγορευμένο ή απρόσιτο για τις μάζες και πόσοι ακόμη κι αυτοαποκαλούμενοι ή θεωρούμενοι ως "επαναστάτες" ενστερνίζονται αυτές τις οδηγίες;)
Κάτι μέσα μας μάς τρώει να αιωρηθούμε πάνω απ'όλη την ακαμψία και στατικότητα και πάνω απ'όλες τις παρανοήσεις του κόσμου, χαράσσοντας ρότα για τη λεωφόρο των...άστρων! Κάνοντας και μια απαραίτητη στάση στο "Μπαράκι στην Άκρη του Γαλαξία", ωθούμενοι από μια αρχέγονη μέθη, για να γευτούμε παράξενα ελιξίρια, μεθυστικά κοκτέηλ αστρικής σκόνης, κοσμικής ακτινοβολίας και φλεγόμενα υπολείμματα αστρικών (κι όχι μόνο) συστημάτων, με παγάκια από την ουρά αλητήριων αστεροειδών.
Και για να καταφέρουμε αυτά κι ακόμη περισσότερα, πρέπει να αφήσουμε τη...βαρύτητα πίσω μας. Χωρίς να ξεχάσουμε να πατάμε και γερά στο έδαφος!

Bρίσκεστε σε "no Gravity Zone" λοιπόν! Γιατί είμαστε ονειροπόλοι και με αιτία:

ΟΝΕΙΡΟΠΟΛΟΙ (του ανιχνευτή)


Ονειροπόλος είναι αυτός που μπορεί να βρει τον δρόμο του μόνο στο φως του φεγγαριού. Τιμωρία του είναι ότι βλέπει το ξημέρωμα πριν τον υπόλοιπο κόσμο. - ΟΣΚΑΡ ΟΥΑΪΛΝΤ

Αυτή είναι και η κατάρα του! Η πιο γλυκιά και πικρή συνάμα, η πιο αποκηρυγμένη και γι'αυτό ανεκτίμητης αξίας, η πιο επικίνδυνη και γι'αυτό άξια μόνο για όσους αντέχουν να τη βαστάξουν, η πιο μαγική και συνάμα απαιτητική, η πιο δύσκολη να περιγραφεί με τη συνηθισμένη μορφή ανθρώπινης έκφρασης, κατάρα του κόσμου ετούτου.
Αλλά τι θα'τανε ο κόσμος χωρίς τους "καταραμένους" του; Αν όχι καταδικασμένος, από πολύ παλιά, σε έλλειψη οξυγόνου και σε πλήρη μαρασμό;

Ονειροπόλοι είναι αυτοί που, με τις (μυστηριώδεις για την κοινή λογική) ενοράσεις και τα όνειρά τους και τη διάθεσή τους να γυρέψουν την εκπλήρωσή τους, επιτρέπουν ακόμα στη γη να γυρνάει!
Oνειροπόλοι είναι αυτοί που βλέπουν όσα οι πιο πολλοί αδυνατούν ή αρνούνται να δουν, γιατί δεν μπορούν να εγκαταλείψουν τη βολή του δοσμένου, καθιερωμένου πλαισίου. Αυτοί που ανακαλύπτουν τις εικόνες πίσω από τις εικόνες ή ανοίγουν το δρόμο προς νέους κόσμους εκεί όπου οι παλιοί αργοπεθαίνουν και σβήνουν.
Αλλά αυτό έχει πάντα τίμημα και τις περισσότερες φορές πολύ σκληρό.
Ονειροπόλοι είναι κι αυτοί που συχνά οδηγούνται στο γλυκόπικρο καταφύγιο της μοναξιάς και στην τρέλα που επίσης συχνά συνοδεύει την "ιερή μέθη" τους. Αυτοί που, διόλου σπάνια, συντρίβονται κάτω από όλη την κακότητα, τη μικροψυχία και το φθόνο που ξεχειλίζει στον κόσμο.
Αλλά και αυτοί οι οποίοι σαν τους τρελούς αλήτες που σέρνονται από μια πλανεύτρα εσωτερική μούσα: "ποθούν τα πάντα ταυτόχρονα, αυτοί που ποτέ δε χασμουριούνται ή λένε έστω και μία κοινοτοπία, αλλά που καίγονται σαν τα μυθικά κίτρινα ρωμαϊκά κεριά, που σκάνε σαν πυροτεχνήματα ανάμεσα στα αστέρια κι από μέσα τους ξεπηδά το μπλε φως της καρδιάς τους, κι όσοι τους βλέπουν κάνουν: Αααα!!!! με θαυμασμό' (να θυμηθούμε και τον Τζακ Κέρουακ στο βιβλίο του "on the road")

Και αυτό που κάνει τη διαφορά είναι ότι... " ο ταξιδιώτης παίρνει μονάχα ένα δρόμο. Ο ονειροπόλος τους παίρνει όλους. "(Julos Beaucarne)

Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

Η εκκωφαντική σιωπή της Αριστεράς για τις σφαγές στην Α. Ουκρανία


γενοκτονία στην ανατολική Ουκρανία με τη Δύση σε ρεσιτάλ κυνισμού και υποκρισίας
Η εκκωφαντική σιωπή της Αριστεράς για τις σφαγές στην Α. Ουκρανία
του Πάνου Κοσμά
(oι επισημάνσεις με χρώμα είναι δικές μας)

Η σιωπή ενός σεβαστού τμήματος της Αριστεράς και της άκρας αριστεράς για την ανατολική Ουκρανία είναι εκκωφαντική και εξοργιστική ταυτόχρονα! Ολόκληροι χώροι δεν ξέρουν τι να γράψουν και τι να πουν! Κάνουν πως οι σφαγές στην ανατολική Ουκρανία δεν υπάρχουν ή δεν αφορούν την Αριστερά! Στην καλύτερη περίπτωση τις καταγγέλλουν σαν “φασιστικές θηριωδίες”, δηλαδή σαν φασιστικά “εγκλήματα πολέμου”, αλλά ενός πολέμου “άδικου και από τις δύο πλευρές”!

Σε πρώτο πλάνο, για όλα φταίει η θεωρία ότι έχουμε μια σύγκρουση ιμπεριαλισμών (του ρωσικού και του δυτικού) “δι’ αντιπροσώπων” στο έδαφος της ανατολικής Ουκρανίας: οι “αντιπρόσωποι” του δυτικού ιμπεριαλισμού είναι οι φιλοδυτικοί εθνικιστές, ακροδεξιοί και φασίστες του Κιέβου, ενώ οι “αντιπρόσωποι” του ρωσικού ιμπεριαλισμού είναι οι “φιλορώσοι αυτονομιστές”. Μερικοί περιμένουν κιόλας μια γενικότερη ανάφλεξη μεταξύ Δυτικών και Ρωσίας, για να επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις ότι όσα συμβαίνουν στην ανατολική Ουκρανία δεν είναι παρά το πρελούδιο μιας ιμπεριαλιστικής σύγκρουσης.

Στο μεταξύ όμως, οι “αντιπρόσωποι” του δυτικού ιμπεριαλισμού εφαρμόζουν τακτικές γενοκτονίας σαν αυτές που εφαρμόζει το Ισραήλ στη Γάζα (απλώς δεν έχουν την ικανότητα να το κάνουν με την ίδια επιτυχία και στην ίδια κλίμακα), έχουν την αμέριστη στρατιωτική, διπλωματική και οικονομική συμπαράσταση όλης της Δύσης, ενώ η Ρωσία περνάει από χίλια κόσκινα της Δύσης και του Κιέβου για να της επιτραπεί να περάσει τα ουκρανικά σύνορα μια αυτοκινητοπομπή με… υλικό ανθρωπιστικής βοήθειας!

Προσέξτε: οι Δυτικοί ιμπεριαλιστές παραδέχονται ότι χρειάζεται ανθρωπιστική βοήθεια, αλλά αυτή θα τη δώσει η Ρωσία κι όχι κάποιος διεθνής οργανισμός – “δικής της πουτάνας γιοι” είναι οι σφαγιαζόμενοι. Ο… τρομερός ρωσικός ιμπεριαλισμός ζητάει ταπεινά άδεια για να στείλει ανθρωπιστική βοήθεια στα θύματα των υποτιθέμενων δικών του “αντιπροσώπων” στον… ιμπεριαλιστικό πόλεμο!

Ναι, αλλά οι αυτονομιστές έχουν ρωσικά όπλα, απαντάει ο αριστερός των ίσων αποστάσεων που δεν μένει στα “επιφαινόμενα”. Αυτό, δεν τους κάνει όργανα του ρωσικού ιμπεριαλισμού; -Όσο κάνει τη Χαμάς και τους Παλαιστίνιους -συνολικά- όργανα του Ιράν ή της Συρίας επειδή προμηθεύονται από αυτούς όπλα!


Αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα. Εδώ υπάρχει πολύς καλός κόσμος που δεν ιδρώνει το αυτί του ούτε στην ανακήρυξη “λαϊκών δημοκρατιών”, ούτε στη Διεθνή, ούτε σε κομμάτια Αριστεράς που αναφέρονται στον Λένιν και τον Τρότσκι, ούτε σε διακηρύξεις των εξεγερμένων που διακηρύσσουν ανεξαρτησία από το ρωσικό εθνικισμό, ούτε καν στο γεγονός ότι οι αντιφασιστικές πολιτοφυλακές είναι σε μεγάλο βαθμό εργατικές. Όλοι αυτοί δεν υπερασπίζονται τον εαυτό τους, τα εργατικά και λαϊκά συμφέροντα, αλλά -άθελά τους έστω- τα συμφέροντα του ρωσικού ιμπεριαλισμού!!!

Πρόκειται για πολιτική χρεοκοπία ολκής, ένα μικρό “1914” ενός μεγάλου τμήματος της Αριστεράς στη Δύση.
Κι αν στην πορεία των πραγμάτων, μόλις οι φασίστες του Κιέβου εκκαθαρίσουν με το καλό τους “αντιπροσώπους” της Ρωσίας στην ανατολική Ουκρανία και εγκαταστήσουν τους ΝΑΤΟϊκούς πυραύλους στα σύνορα του τρομερού ρωσικού ιμπεριαλισμού, αυτός αντιδράσει απονενοημένα; Δεν θα αποδειχτεί “τότε” ότι πρόκειται για ιμπεριαλιστικό ανταγωνισμό; Το μόνο που θα αποδειχτεί τότε, συντροφοί μου, είναι ότι οι αντιφασίστες στην ανατολική Ουκρανία σφαγιάστηκαν μόνοι και αβοήθητοι. Τότε όμως θα γίνουν και κάποια άλλα αποκαλυπτήρια: ότι η ασφυκτική πίεση του δυτικού ιμπεριαλισμού ενάντια στη Ρωσία αποσκοπεί στην εγκατάσταση μιας φιλοδυτικής κυβέρνησης τύπου Γιέλτσιν στη Μόσχα, με τα “πειστήρια” μιας ασφυκτικής περικύκλωσης της Ρωσίας με βάσεις, πυραύλους και πυρηνικά στα άμεσα σύνορά της. Και είναι τόσο τρομερός ο ρωσικός ιμπεριαλισμός, ώστε παρακολουθεί ανήμπορος τη σφαγή πληθυσμών που μιλούν ρωσικά στα άμεσα σύνορά του και παρ’ όλα αυτά δέχεται τις κυρώσεις τη μία μετά την άλλη και παίρνει ταπεινά άδεια από τους φασίστες του Κιέβου για να στείλει ανθρωπιστική βοήθεια!
Αλλά ας πούμε ότι όλα αυτά είναι επισφαλείς “εκτιμήσεις”. Δεν μας αρκεί τουλάχιστον ότι εμείς είμαστε στη Δύση και το πρώτο μας καθήκον στην περίπτωση της Ουκρανίας είναι να καταγγείλουμε και να κινητοποιηθούμε ενάντια στα σχέδια του δυτικού ιμπεριαλισμού στην Ουκρανία; Ούτε αυτό δεν απέμεινε όρθιο;;;


Το διαβάσαμε στον omadeon

Αναρτήθηκε στο antidras.blogspot.gr στις 19/8/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου