Χωρίς Βαρύτητα!

ΤΟ " nο Gravity Zone" αποτελεί το παιδί του ιστότοπου γνωστού ως "ενάντια στην επιπεδούπολη" (antidras.blogspot.gr). Με ορμητήριο αυτό το χώρο, ανοίγουμε τα φτερά μας για πτήσεις προς θαυμαστούς, παράξενους, φιλόξενους κι αφιλόξενους, μα σίγουρα θαυμαστούς ορίζοντες. Μακρινούς ή κοντινούς, "εσωτερικούς" κι εξωτερικούς. Μεταφέρουμε εδώ κι επιλεγμένα κείμενα, δικά μας κι όχι μόνο, από το παλιό μπλογκ. Το "παλιό μας σπίτι" θα συνεχίζει να μας φιλοξενεί και αυτό και να αποτελεί σημείο αναφοράς και για καινούργιες εδώ αναρτήσεις μας.
Η
υπέρβαση των ανθρώπινων όντων προς ανώτερα (κι άρα ποιοτικότερα) επίπεδα ύπαρξης αποτελεί, όπως το βλέπουμε εμείς, αποτέλεσμα των ιδιοτήτων εκείνων που συνιστούν το μεγαλείο του ανθρώπου: Απλότητα, Ανεξαρτησία Αντίληψης, Αμφισβήτηση των συλλογικά αποδεκτών καταστάσεων και παραστάσεων, Περιέργεια, Φαντασία, Εκστατική διαίσθηση, Εκστατικός Θαυμασμός. Κι εμείς σκοπεύουμε στο νέο εγχείρημά μας να αδράξουμε κι αυτές τις ποιότητες που διαμορφώνουν κι ανάλογες διαδρομές κι αφηγούνται ιστορίες για "περιοχές μυθικές ή απαγορευμένες" .
(Ποιοι άραγε ορίζουν τι είναι μύθος ή απαγορευμένο ή απρόσιτο για τις μάζες και πόσοι ακόμη κι αυτοαποκαλούμενοι ή θεωρούμενοι ως "επαναστάτες" ενστερνίζονται αυτές τις οδηγίες;)
Κάτι μέσα μας μάς τρώει να αιωρηθούμε πάνω απ'όλη την ακαμψία και στατικότητα και πάνω απ'όλες τις παρανοήσεις του κόσμου, χαράσσοντας ρότα για τη λεωφόρο των...άστρων! Κάνοντας και μια απαραίτητη στάση στο "Μπαράκι στην Άκρη του Γαλαξία", ωθούμενοι από μια αρχέγονη μέθη, για να γευτούμε παράξενα ελιξίρια, μεθυστικά κοκτέηλ αστρικής σκόνης, κοσμικής ακτινοβολίας και φλεγόμενα υπολείμματα αστρικών (κι όχι μόνο) συστημάτων, με παγάκια από την ουρά αλητήριων αστεροειδών.
Και για να καταφέρουμε αυτά κι ακόμη περισσότερα, πρέπει να αφήσουμε τη...βαρύτητα πίσω μας. Χωρίς να ξεχάσουμε να πατάμε και γερά στο έδαφος!

Bρίσκεστε σε "no Gravity Zone" λοιπόν! Γιατί είμαστε ονειροπόλοι και με αιτία:

ΟΝΕΙΡΟΠΟΛΟΙ (του ανιχνευτή)


Ονειροπόλος είναι αυτός που μπορεί να βρει τον δρόμο του μόνο στο φως του φεγγαριού. Τιμωρία του είναι ότι βλέπει το ξημέρωμα πριν τον υπόλοιπο κόσμο. - ΟΣΚΑΡ ΟΥΑΪΛΝΤ

Αυτή είναι και η κατάρα του! Η πιο γλυκιά και πικρή συνάμα, η πιο αποκηρυγμένη και γι'αυτό ανεκτίμητης αξίας, η πιο επικίνδυνη και γι'αυτό άξια μόνο για όσους αντέχουν να τη βαστάξουν, η πιο μαγική και συνάμα απαιτητική, η πιο δύσκολη να περιγραφεί με τη συνηθισμένη μορφή ανθρώπινης έκφρασης, κατάρα του κόσμου ετούτου.
Αλλά τι θα'τανε ο κόσμος χωρίς τους "καταραμένους" του; Αν όχι καταδικασμένος, από πολύ παλιά, σε έλλειψη οξυγόνου και σε πλήρη μαρασμό;

Ονειροπόλοι είναι αυτοί που, με τις (μυστηριώδεις για την κοινή λογική) ενοράσεις και τα όνειρά τους και τη διάθεσή τους να γυρέψουν την εκπλήρωσή τους, επιτρέπουν ακόμα στη γη να γυρνάει!
Oνειροπόλοι είναι αυτοί που βλέπουν όσα οι πιο πολλοί αδυνατούν ή αρνούνται να δουν, γιατί δεν μπορούν να εγκαταλείψουν τη βολή του δοσμένου, καθιερωμένου πλαισίου. Αυτοί που ανακαλύπτουν τις εικόνες πίσω από τις εικόνες ή ανοίγουν το δρόμο προς νέους κόσμους εκεί όπου οι παλιοί αργοπεθαίνουν και σβήνουν.
Αλλά αυτό έχει πάντα τίμημα και τις περισσότερες φορές πολύ σκληρό.
Ονειροπόλοι είναι κι αυτοί που συχνά οδηγούνται στο γλυκόπικρο καταφύγιο της μοναξιάς και στην τρέλα που επίσης συχνά συνοδεύει την "ιερή μέθη" τους. Αυτοί που, διόλου σπάνια, συντρίβονται κάτω από όλη την κακότητα, τη μικροψυχία και το φθόνο που ξεχειλίζει στον κόσμο.
Αλλά και αυτοί οι οποίοι σαν τους τρελούς αλήτες που σέρνονται από μια πλανεύτρα εσωτερική μούσα: "ποθούν τα πάντα ταυτόχρονα, αυτοί που ποτέ δε χασμουριούνται ή λένε έστω και μία κοινοτοπία, αλλά που καίγονται σαν τα μυθικά κίτρινα ρωμαϊκά κεριά, που σκάνε σαν πυροτεχνήματα ανάμεσα στα αστέρια κι από μέσα τους ξεπηδά το μπλε φως της καρδιάς τους, κι όσοι τους βλέπουν κάνουν: Αααα!!!! με θαυμασμό' (να θυμηθούμε και τον Τζακ Κέρουακ στο βιβλίο του "on the road")

Και αυτό που κάνει τη διαφορά είναι ότι... " ο ταξιδιώτης παίρνει μονάχα ένα δρόμο. Ο ονειροπόλος τους παίρνει όλους. "(Julos Beaucarne)

Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

ΓΡΑΜΜΑ ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΟΥ ΤΩΝ ΕΓΧΩΡΙΩΝ ΤΣΟΠΑΝΗΔΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΤΣΕΛΙΓΚΑΔΕΣ, ΜΕΝΤΟΡΕΣ ΤΟΥΣ (το ανησυχητικό παράδειγμα και της Χαλκιδικής)
Υψηλότατα μεγάλα-ορατά κι αόρατα-αφεντικά, αξιότιμοι τραπεζίτες, ευυπόληπτοι επιχειρηματίες σεβάσμιων πολυεθνικών, αγαπητοί συλλέκτες περιουσιακών στοιχείων και πλουτοπαραγωγικών πόρων των νέων αποικιών του πλανήτη μας...

 Εμείς, η κυβέρνηση του Γιουνανιστάν, σύμφωνα και με τα νέα γλωσσικά και πολιτιστικά ήθη που προωθούμε με όλους τους μηχανισμούς μας, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας διαβεβαιώσουμε ότι:

Οι αντιστάσεις των-τόσο σ'εμάς όσο και σε σας-απεχθών ιθαγενών θυμίζουν, σε γενικές γραμμές, εκείνες της πληθώρας των αμνοεριφίων λίγο πριν τη σφαγή τους για εορταστικούς λόγους. Βέβαια, εμείς έχουμε τους δικούς μας λόγους που, αν και ΟΛΟΦΑΝΕΡΟΙ πλέον, εξακολουθούμε να δηλώνουμε επίσημα ένα σωρό ασυναρτησίες μιας και κρίνουμε πως απευθυνόμαστε σε τετράποδα ζωντανά. Και το διασκεδάζουμε! Έτσι τα κοινά μας σχέδια πάνε σύμφωνα με το πρόγραμμα κι έχουν μπει οριστικά σε τελική ευθεία. Αυτά που ξεκίνησαν να μπαίνουν σ'έναν καλό δρόμο επί της κυβέρνησης του αφοσιωμένου σας επιστάτη, γνωστού και ως "Κινέζου" και πήραν σάρκα χειροπιαστή κι οστά με τον γαληνότατο στην όψη κι αριστεύσαντα στις σπουδές ξεθεμελίωσης μιας χώρας, "υιού του πατρός του". Που έβαλε τις αναγκαίες υπογραφές μαζί με τον τότε "υπεύθυνο λογιστικών". Και η διασκέδαση στο δικό μας, και πλέον και δικό σας, λούνα παρκ ξεκίνησε!

Τηρήσαμε απ'την αρχή όλους τους κανόνες συνωμοσίας μέσα σ'ένα υποτιθέμενο-τι γέλιο κι αυτό με τους ορισμούς μας!-δημοκρατικό περιβάλλον, έτσι που θα ζήλευε και μια υποδειγματική τρομοκρατική οργάνωση, σαν αυτές που κατασκευάζ-ουμε/ετε για την προώθηση ιδιαίτερων και φιλόδοξων σχεδίων. Και πλέον μας παίρνει να τοποθετούμε το ΟΛΟΦΑΝΕΡΟ μπροστά στα ζαλισμένα και φοβισμένα μάτια του κοπαδιού της τόσο αποδοτικής στρούγκας, για εμάς εδώ και πάρα πολλά χρόνια και βέβαια και για τις εξοχότητες τις δικές σας. Έτσι, αφού πρώτα ξεραθούμε μεταξύ μας στα γέλια, τους δουλεύουμε κατ'εξακολούθηση με μαλακίες περί "ανάπτυξης", που ούτε σε μαθητούδια-αυτά που με ζήλο επιχειρούμε να "στραβώσουμε" με τις εκπαιδευτικές μας πολιτικές- του δημοτικού δεν θα περνούσαν υπό κανονικές συνθήκες! Και υλοποιούμε τις δεσμεύσεις μας στις μεγαλειότητές σας κατά γράμμα! ΔΕΝ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΕ ΟΡΘΙΟ. Και λέμε στα μαζικά θύματα ότι όλα γίνονται για τη σωτηρία τους κι ελπίζουμε να γελάτε κι εσείς πολύ όταν τα παίρνει το αυτί σας.


Οι μισθοί, όπως συμφωνήσαμε και με δικό μας αρχικό ζήλο, γκρεμίστηκαν στο Ζάλογγο σαν τις Σουλιώτισσες. Μεγαλόψυχες παραχωρήσεις του παρελθόντος, από τους προκατόχους όλων μας που είχαν λίγο ζοριστεί με τις θρασύτατες απαιτήσεις και διεκδικήσεις των μισητών πληβείων, πετιούνται επιτέλους στον ιστορικό κάλαθο των αχρήστων: εργασιακά-άκουσον άκουσον!-δικαιώματα, κοινωνικά συμβόλαια και συλλογικές συμβάσεις, οργανισμοί και υπηρεσίες που είχαν έναν επονείδιστο κοινωφελή χαρακτήρα...

Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι γιατί ξεφορτωνόμαστε οριστικά  τις παραπάνω "αδυναμίες" μας και θέλουμε κι εσείς να είστε περήφανοι για εμάς τους πιστούς υπηρέτες σας! Είμαστε σίγουροι ότι όσες σπάνιες γαίες, πολύτιμα ορυκτά και μεταλλεύματα, ακίνητα, υπηρεσίες και επενδυτικά "φιλέτα" κι αν αποκτήσετε, με σούπερ φιλικές τιμές για τα μάτια του ηλίθιου κόσμου (μακάρι να μπορούσαμε να σας τα δώσουμε τελείως τζάμπα!), από τον πλούσιο "μπουφέ" που απλώνουμε στις ορέξεις σας, όλο και κάποιο καλό "παϊδάκι" θα αφήσετε και σ'εμάς! Εμάς τους ψυχή τε και σώματι ταγμένους  στην υπηρεσία του παγκοσμιοποιημένου ολοκληρωτικού σας κομψοτεχνήματος, ω! μοχθηρότατοι!

Άλλωστε έχουμε κι εμείς κι εσείς συμφέροντα σε τούτο τον πλούσιο σε αγαθά τόπο, που δεν θα επιθυμούσαμε βεβαίως να μας τα χαλάσουν τυχόν απρόβλεπτα ξεσπάσματα των ντόπιων αμνοερίφιων. Που ίσως ξαναθυμηθούν ότι μπορούν άνετα να σταθούν και στα δύο πόδια!


Είναι αλήθεια πως έχουμε κι ένα τελευταίο, πολύ ενοχλητικό, παράδειγμα:
την περιοχή της Χαλκιδικής που τόσο γενναιόδωρα παραχωρήσαμε στην αγαστή συνεργασία  δικού μας αξιοσέβαστου βαρώνου με τη διακεκριμένη καναδική εταιρεία, η οποία ειδικεύεται στην εκχέρσωση και διάλυση ξεχωριστών φυσικών τοπίων, που αγγίζουν τις ευαίσθητες χορδές των πληβείων. Και οι κάτοικοι της ασήμαντης εκεί κουκκίδας στο χάρτη, τόλμησαν να σηκώσουν κεφάλι ενάντια στις εργασίες της αξιοσέβαστης εταιρείας! Και αντί να το βουλώσουν απ'την αρχή, μιλούν για καταστροφή αρχέγονων δασών, τοξικά νέφη σκόνης και μόλυνση υδάτων, τοξικά απόβλητα και υπονόμευση της ζωής τους. Λες και νοιαστήκαμε εμείς ποτέ για τα περιβάλλοντα που ζούνε και για τις άθλιες, ενοχλητικές ζωές τους. Ομολογούμε ότι δημιούργησαν πρόβλημα, που μπορεί να εξελιχτεί σε αρνητικό παράδειγμα και για άλλες κουκκίδες στον εγχώριο χάρτη, αλλά μην ανησυχείτε! Το μήνυμα που τους στέλνουμε, εμείς οι πιστοί σας μάγειροι και σερβιτόροι στο φαγοπότι που τόσο επιδέξια σας ετοιμάσαμε, είναι -και θα γίνει ακόμα πιο- αμείλικτο! " Κανείς τους δεν θα μείνει όρθιος!", το αγαπημένο μας μότο κι εκείνες τις δυο υπέροχες ημέρες του Ιούνη του 2011, στη γνωστή πλατεία Συντάγματος. Και το τρισάθλιο γαλατικό χωριό τους θα μετατραπεί σε θάλαμο αερίων κι αυτοί σε σακάτηδες πολέμου! Με διαρκές φόβητρο τα άψυχα ένστολα κι ένοπλα playmobil μας, έχουμε μάλιστα ξεκινήσει από καιρό να αρπάζουμε γυναίκες, εφήβους, ακόμα κι αναπήρους κι όποιον γενικά παρασηκώσει το κεφάλι. Και να τους νουθετούμε καταλλήλως, φακελώνοντας και το ενοχλητικό DNA τους, μέσα στις καθ'όλα έννομες φωλιές της Τάξης, όπως την αντιλαμβανόμαστε εμείς και οι εξοχότητές σας! Οπότε, μη φοβάστε τίποτε! "Οι επενδύσεις σας θα προστατευτούν με κάθε μέσο!"


"Επενδύσεις" όπως τις βαφτίζουμε για τα αυτιά του άθλιου λαουτζίκου, που ήδη συνηθίζει το νέο μόνιμο ρόλο του ως υπάκουου κι αμειβόμενου με ξεροκόμματα (και πολλά του είναι!), αναλώσιμου υπηρετικού προσωπικού. Για να υπηρετεί τις εξοχότητές σας, ω! σατανικότατοι! κι εμάς, τους πιστότατους συνεργάτες σας, στο επικερδές κι απολαυστικό αυτό φαγοπότι! Θα τρόμαζαν αν μάθαιναν πόσο απύθμενη είναι η αδιαφορία μας όταν όλο και πιο πολλοί από τους ιθαγενείς πέφτουν από ταράτσες ή στις ράγες των τρένων, ή κρεμιούνται όπου βρουν. Τι άλλο πρέπει να κάνουμε για να καταλάβουν οι βλάκες ότι δεν δίνουμε ευρώ τσακιστό αν βγει από τη μέση ο μισός και βάλε πληθυσμός τους; Να αρχίσουμε να τους πυροβολούμε στους δρόμους;

Και βέβαια ξέρουμε πως δεν έχετε πρόβλημα με τα υψηλότοκα -και καλά κάνατε! κι εμείς το ίδιο θα κάναμε στη θέση σας- δάνεια που μας χορηγούσατε εδώ και δυο αιώνες, όταν πήρανε οι προ-προπαππούδες σας την επικερδέστατη απόφαση να δημιουργηθεί αυτό το κράτος-παιχνίδι τους! Και λαδώσαμε κι εμείς μέχρι σκασμού το κοτζαμπασαίικο στην καταγωγή εντεράκι μας!
 Και μετά, ειδικά, το σοσιαλιστικό ανέκδοτο που κάναμε πραγματικότητα πριν τρεις δεκαετίες, χρησιμοποιήσαμε τα νέα δάνεια, που ακόμα πληρώνουμε αδρά με πιο νέα και λέμε στα κατά συρροή κορόιδα πως έτσι θα σωθούν! Τα χρησιμοποιήσαμε για να αλλοτριώσουμε τελείως, να διαφθείρουμε ως το μεδούλι και να τραπεζοδέσουμε τα εύκολα πιασμένα στο δόκανό μας θύματα.


Ω! μισανθρωπότατοι! Κι εσείς τα γνωρίζατε βέβαια όλα αυτά και μας ενισχύατε με τη σιωπή σας.
Σας είμαστε πάντα υπόχρεοι, ω! δολιότατοι!

Άρα, όλα πάνε βάσει του μεγαλοφυούς στην απλότητά του κοινού σχεδίου μας. Που μπήκε πια στην τελική του ευθεία. Σας διαβεβαιώνουμε: " ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΟΡΘΙΟΣ!"


Με απεριόριστη αφοσίωση και πλήρες δώσιμο

Οι πάντα δικοί σας επικεφαλείς του ελληνικού μαντριού!
( Η παραπάνω επιστολή, αν και θα μπορούσε κάλλιστα, δεν είναι αληθινή και αποτελεί προϊόν της  καλπάζουσας φαντασίας του ανιχνευτή )

Πρωτοδημοσιεύτηκε στο antidras.blogspot.gr στις 12/5/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου