Χωρίς Βαρύτητα!

ΤΟ " nο Gravity Zone" αποτελεί το παιδί του ιστότοπου γνωστού ως "ενάντια στην επιπεδούπολη" (antidras.blogspot.gr). Με ορμητήριο αυτό το χώρο, ανοίγουμε τα φτερά μας για πτήσεις προς θαυμαστούς, παράξενους, φιλόξενους κι αφιλόξενους, μα σίγουρα θαυμαστούς ορίζοντες. Μακρινούς ή κοντινούς, "εσωτερικούς" κι εξωτερικούς. Μεταφέρουμε εδώ κι επιλεγμένα κείμενα, δικά μας κι όχι μόνο, από το παλιό μπλογκ. Το "παλιό μας σπίτι" θα συνεχίζει να μας φιλοξενεί και αυτό και να αποτελεί σημείο αναφοράς και για καινούργιες εδώ αναρτήσεις μας.
Η
υπέρβαση των ανθρώπινων όντων προς ανώτερα (κι άρα ποιοτικότερα) επίπεδα ύπαρξης αποτελεί, όπως το βλέπουμε εμείς, αποτέλεσμα των ιδιοτήτων εκείνων που συνιστούν το μεγαλείο του ανθρώπου: Απλότητα, Ανεξαρτησία Αντίληψης, Αμφισβήτηση των συλλογικά αποδεκτών καταστάσεων και παραστάσεων, Περιέργεια, Φαντασία, Εκστατική διαίσθηση, Εκστατικός Θαυμασμός. Κι εμείς σκοπεύουμε στο νέο εγχείρημά μας να αδράξουμε κι αυτές τις ποιότητες που διαμορφώνουν κι ανάλογες διαδρομές κι αφηγούνται ιστορίες για "περιοχές μυθικές ή απαγορευμένες" .
(Ποιοι άραγε ορίζουν τι είναι μύθος ή απαγορευμένο ή απρόσιτο για τις μάζες και πόσοι ακόμη κι αυτοαποκαλούμενοι ή θεωρούμενοι ως "επαναστάτες" ενστερνίζονται αυτές τις οδηγίες;)
Κάτι μέσα μας μάς τρώει να αιωρηθούμε πάνω απ'όλη την ακαμψία και στατικότητα και πάνω απ'όλες τις παρανοήσεις του κόσμου, χαράσσοντας ρότα για τη λεωφόρο των...άστρων! Κάνοντας και μια απαραίτητη στάση στο "Μπαράκι στην Άκρη του Γαλαξία", ωθούμενοι από μια αρχέγονη μέθη, για να γευτούμε παράξενα ελιξίρια, μεθυστικά κοκτέηλ αστρικής σκόνης, κοσμικής ακτινοβολίας και φλεγόμενα υπολείμματα αστρικών (κι όχι μόνο) συστημάτων, με παγάκια από την ουρά αλητήριων αστεροειδών.
Και για να καταφέρουμε αυτά κι ακόμη περισσότερα, πρέπει να αφήσουμε τη...βαρύτητα πίσω μας. Χωρίς να ξεχάσουμε να πατάμε και γερά στο έδαφος!

Bρίσκεστε σε "no Gravity Zone" λοιπόν! Γιατί είμαστε ονειροπόλοι και με αιτία:

ΟΝΕΙΡΟΠΟΛΟΙ (του ανιχνευτή)


Ονειροπόλος είναι αυτός που μπορεί να βρει τον δρόμο του μόνο στο φως του φεγγαριού. Τιμωρία του είναι ότι βλέπει το ξημέρωμα πριν τον υπόλοιπο κόσμο. - ΟΣΚΑΡ ΟΥΑΪΛΝΤ

Αυτή είναι και η κατάρα του! Η πιο γλυκιά και πικρή συνάμα, η πιο αποκηρυγμένη και γι'αυτό ανεκτίμητης αξίας, η πιο επικίνδυνη και γι'αυτό άξια μόνο για όσους αντέχουν να τη βαστάξουν, η πιο μαγική και συνάμα απαιτητική, η πιο δύσκολη να περιγραφεί με τη συνηθισμένη μορφή ανθρώπινης έκφρασης, κατάρα του κόσμου ετούτου.
Αλλά τι θα'τανε ο κόσμος χωρίς τους "καταραμένους" του; Αν όχι καταδικασμένος, από πολύ παλιά, σε έλλειψη οξυγόνου και σε πλήρη μαρασμό;

Ονειροπόλοι είναι αυτοί που, με τις (μυστηριώδεις για την κοινή λογική) ενοράσεις και τα όνειρά τους και τη διάθεσή τους να γυρέψουν την εκπλήρωσή τους, επιτρέπουν ακόμα στη γη να γυρνάει!
Oνειροπόλοι είναι αυτοί που βλέπουν όσα οι πιο πολλοί αδυνατούν ή αρνούνται να δουν, γιατί δεν μπορούν να εγκαταλείψουν τη βολή του δοσμένου, καθιερωμένου πλαισίου. Αυτοί που ανακαλύπτουν τις εικόνες πίσω από τις εικόνες ή ανοίγουν το δρόμο προς νέους κόσμους εκεί όπου οι παλιοί αργοπεθαίνουν και σβήνουν.
Αλλά αυτό έχει πάντα τίμημα και τις περισσότερες φορές πολύ σκληρό.
Ονειροπόλοι είναι κι αυτοί που συχνά οδηγούνται στο γλυκόπικρο καταφύγιο της μοναξιάς και στην τρέλα που επίσης συχνά συνοδεύει την "ιερή μέθη" τους. Αυτοί που, διόλου σπάνια, συντρίβονται κάτω από όλη την κακότητα, τη μικροψυχία και το φθόνο που ξεχειλίζει στον κόσμο.
Αλλά και αυτοί οι οποίοι σαν τους τρελούς αλήτες που σέρνονται από μια πλανεύτρα εσωτερική μούσα: "ποθούν τα πάντα ταυτόχρονα, αυτοί που ποτέ δε χασμουριούνται ή λένε έστω και μία κοινοτοπία, αλλά που καίγονται σαν τα μυθικά κίτρινα ρωμαϊκά κεριά, που σκάνε σαν πυροτεχνήματα ανάμεσα στα αστέρια κι από μέσα τους ξεπηδά το μπλε φως της καρδιάς τους, κι όσοι τους βλέπουν κάνουν: Αααα!!!! με θαυμασμό' (να θυμηθούμε και τον Τζακ Κέρουακ στο βιβλίο του "on the road")

Και αυτό που κάνει τη διαφορά είναι ότι... " ο ταξιδιώτης παίρνει μονάχα ένα δρόμο. Ο ονειροπόλος τους παίρνει όλους. "(Julos Beaucarne)

Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

ΘΑΛΑΣΣΙΝΟ ΑΛΑΤΙ ΚΑΙ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΣΟΔΑ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΚTΙΝΟΒΟΛΙΑΣ


Εάν έχετε εκτεθεί σε οποιαδήποτε ακτινοβολία (μαστογραφία ή άλλο),

είτε για ιατρικό διαγνωστικό σκοπό, είτε στο πλαίσιο ακτινοθεραπείας ή αν ακόμα σας απασχολεί η υπερβολική έκθεση στην ακτινοβολία (όπως για παράδειγμα εάν ζείτε δίπλα σε πυρηνικό εργοστάσιο, χειρίζεστε διαγνωστικό ραδιολογικό εξοπλισμό, εργάζεστε στη βιομηχανία πυρηνικής επεξεργασίας, εξόρυξης ουρανίου κ.α.) ή εάν έχετε εκτεθεί σε ραδιοενεργά σωματίδια ή υψηλότερες δόσεις ιονισμένης ακτινοβολίας που προέρχονται από πηγές απεμπλουτισμένου ουρανίου, έλεγχο ατομικών όπλων, συχνές πτήσεις σε υψηλότερα υψόμετρα, μια πυρηνική καταστροφή (όπως στη Φουκουσίμα της Ιαπωνίας),
εδώ μπορείτε να βρείτε συμβουλές και προτεινόμενες θεραπείες που μπορούν με φυσικό τρόπο να βοηθήσουν το σώμα να αποβάλλει τα καταστροφικά ραδιοενεργά στοιχεία (στρόντιο και ραδιοενεργό ιώδιο, για παράδειγμα) ή να αποτοξινώσουν από τα επιβλαβή υποπροϊόντα όπως οι ελεύθερες ρίζες.

Εάν λαμβάνετε οποιαδήποτε ακτινοθεραπεία η μακροβιοτική διατροφή είναι η λύση (από το μακρύς βίος και χρησιμοποιήθηκε από τον Ιπποκράτη, πατέρα της ιατρικής, για να περιγράψει το μοντέλο ανθρώπου που είναι πραγματικά υγιής και ζει για πολλά χρόνια).

Η μακροβιοτική διατροφή είναι πολύ αποτελεσματική στη θεραπεία της ασθένειας από ακτινοβολία και του καρκίνου.

Εάν έχετε διαγνωστεί με καρκίνο και θέλετε να επιβιώσετε από αυτόν αποφύγετε οποιαδήποτε και όλες τις εκθέσεις στην ακτινοθεραπεία.

Η ακτινοθεραπεία οποιασδήποτε μορφής είναι αυτή που στην πραγματικότητα σκοτώνει τους διαγνωσθέντες με καρκίνο ασθενείς. Η έκθεση σε ακτινοβολία προκαλεί καταιγισμό ελεύθερων ριζών που σπέρνουν τον όλεθρο στο σώμα. Οι ελεύθερες ρίζες καταστρέφουν το DNA, τις πρωτείνες και τα λίπη. Η καταστροφή που προκαλούν έχει κλινικά αποδειχθεί ότι συμβάλει στον καρκίνο.

Αυτό σημαίνει ότι οι άνθρωποι δεν πεθαίνουν από καρκίνο, πεθαίνουν λόγω δηλητηρίασης από ακτινοβολία. Η κατ’ επανάληψη έκθεση στην ακτινοβολία δια μέσου της θεραπείας αυτής που δεν θα έπρεπε καν να λέγεται θεραπεία κατακλύζει το ανοσοποιητικό σύστημα του σώματος.

1)Ο καρκίνος δεν προκαλεί την απώλεια μαλλιών στους καρκινοπαθείς, η θεραπεία με ακτινοβολία είναι αποκλειστικά υπεύθυνη για αυτή.


2)Ο καρκίνος δεν προκαλεί την απώλεια βάρους, η ακτινοθεραπεία το προκαλεί καταστέλλοντας την όρεξη.

3)Ο καρκίνος δεν κάνει τον ασθενή να νιώθει αδύναμος και άρρωστος, η ακτινοβολία είναι αυτή που δηλητηριάζει το σώμα και τον κάνει αδύναμο και άρρωστο.

Σύμφωνα με τους Michio και Aveline Kushi, στο βιβλίο Macrobiotic Diet, ο Michio Kushi δηλώνει:

“Τη στιγμή του ατομικού βομβαρδισμού στο Ναγκασάκι το 1945, ο Tatsuichiro Akizuki, M.D., ήταν διευθυντής του τμήματος παθολογίας στο νοσοκομείο St. Francis στο Ναγκασάκι.

Οι περισσότεροι ασθενείς του νοσοκομείου, που βρισκόταν σχεδόν δίπλα από την έκρηξη της ατομικής βόμβας, επιβίωσαν των αρχικών επιπτώσεων της βόμβας αλλά σύντομα κατέρρευσαν με συμπτώματα αδιαθεσίας από ακτινοβολία λόγω της ραδιενέργειας που είχε απελευθερωθεί.

Ο Dr. Akizuki έκανε στο προσωπικό του και στους ασθενείς μια αυστηρή μακροβιοτική δίαιτα με καστανό ρύζι, μίσο και σούπα με σάλτσα σόγιας ταμάρι, γουακάμε και άλλα θαλασσινά φύκια, κολοκύθα Hokkaido και θαλασσινό αλάτι και απαγόρευσε την κατανάλωση ζάχαρης και γλυκών. Ως αποτέλεσμα, έσωσε τους πάντες στο νοσοκομείο ενώ άλλοι επιζώντες πέθαναν από τις επιπτώσεις της ακτινοβολίας”.

Το μυστικό της επιβίωσης από όλες τις μορφές ακτινοβολίας είναι το θαλασσινό αλάτι. Εάν ανησυχείτε για το νέφος από την πυρηνική καταστροφή στο εργοστάσιο της Φουκουσίμα ή εάν κάνατε ακτίνες Χ (σε νοσοκομείο ή σε σκάνερ αεροδρομείου) κάντε ένα μπάνιο με θαλασσινό αλάτι (όχι το ιωδιούχο επιτραπέζιο αλάτι) ώστε να φύγει η ραδιενέργεια από το σώμα σας.

Εάν διαγνωστήκατε με στοματικό καρκίνο ή καρκίνο του λάρυγγα και υποβληθήκατε στη θανατηφόρα θεραπεία με ακτινοβολία, οι γαργάρες με μαγειρική σόδα μαζί με νερό θα βοηθήσουν ώστε να εξουδετερωθεί η ακτινοβολία.

Η μαγειρική σόδα είναι τόσο ισχυρή στην θεραπεία της μόλυνσης από ραδιενέργεια που, στο National Laboratory του Los Alamos, στο New Mexico, ο ερευνητής Don York χρησιμοποίησε τη μαγειρική σόδα για να “καθαρίσει” το έδαφος που είχε μολυνθεί με ουράνιο. Το διττανθρακικό νάτριο δένει με το ουράνιο, και έτσι αποκολλάται από το έδαφος. Μέχρι στιγμής ο ερευνητής έχει αφαιρέσει το 92% του ουράνιου από τα μολυσμένα δείγματα εδάφους.

Ακόμα δεν έχετε πειστεί; Θα βοηθούσε να ξέρατε ότι ο στρατός των ΗΠΑ συνιστά τη χρήση μαγειρικής σόδας για την προστασία των νεφρών από την ακτινοβολία.

Η ραδιενέργεια είναι πολύ τοξική. Η έκθεση σε αυτήν, ακόμα και σε μικρό ποσοστό, είναι βλαβερή για το σώμα. Η έκθεση σε ραδιενέργεια μέσω ακτίνων Χ ή θεραπειών για τον καρκίνο είναι η πιο βλαβερή πηγη δηλητηρίασης από ακτινοβολία. Οι ακτίνες Χ και η ακτινοβολία για θεραπεία του καρκίνου είναι μακράν πιο θανατηφόρες από το νέφος ακτινοβολίας (Φουκουσίμα) διότι η έκθεση είναι συμπυκνωμένη και συχνή.

Για να αφαιρέσετε το δηλητήριο από το σώμα σας, δοκιμάστε ένα μπάνιο στο οποίο θα ρίξετε μισό φλιτζάνι θαλασσινό αλάτι και μισό φλιτζάνι μαγειρική σόδα. Μουλιάστε για τουλάχιστον 20-30 λεπτά, κάθε μέρα για τρεις εβδομάδες ή κάθε δεύτερη μέρα για έξι εβδομάδες … ή πηγαίνετε διακοπές στις Δυτικές Ινδίες ή στο Νότιο Ειρηνικό(σ.σ. και οι ελληνικές θάλασσες είναι μια χαρά!!!) και κολυμπήστε στον ωκεανό κάθε μέρα για τρεις εβδομάδες. Γιατί στις Ινδίες και τον Ειρηνικό; Διότι έχουν τη μεγαλύτερη συγκέντρωση θαλασσινού αλατιού.

Που είναι το καλύτερο μέρος στη γη για να γιατρέψεις τον εαυτό σου από την ακτινοβολία; Η Μαύρη Θάλασσα. Το αλάτι της Μαύρης Θάλασσας είναι τέσσερις φορές πιο πάνω από τους υπόλοιπους ωκεανούς. Το θαλασσινό αλάτι τραβάει την ακτινοβολία από το σώμα.

Δεν έχετε χρήματα για να πάτε στη Μαύρη Θάλασσα για να γιατρέψετε το σώμα σας; Μια μικρή πρέζα από καλό θαλασσινό αλάτι με μερικά ποτήρια αποσταγμένο νερό σας παρέχουν όλα τα μέταλλα και τα ιχνοστοιχεία που χρειάζεστε για να απαλλάξετε το σώμα σας από την ακτινοβολία και να παραμείνετε υγιείς.

Δεν μπορείτε να χωνέψετε το θαλασσινό αλάτι; Το αμινοξύ κυστείνη προστατεύει επίσης κατά των καταστροφικών επιπτώσεων της ακτινοβολίας τερματίζοντας τις ελεύθερες ρίζες που δημιουργούνται από την ιονίζουσα ακτινοβολία. Η κυστείνη μαζί με την μεθιονίνη, την κυστίνη και τα παράγωγά τους ανήκουν στα θειούχα αμινοξέα διότι περιέχουν θείο μαζί με άνθρακα, υδρογόνο, άζωτο και οξυγόνο.

Επιμελεια

Ελενα Ταγκαλακη


To είδαμε στον ΥΔΡΑΡΓΥΡΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου