Χωρίς Βαρύτητα!

ΤΟ " nο Gravity Zone" αποτελεί το παιδί του ιστότοπου γνωστού ως "ενάντια στην επιπεδούπολη" (antidras.blogspot.gr). Με ορμητήριο αυτό το χώρο, ανοίγουμε τα φτερά μας για πτήσεις προς θαυμαστούς, παράξενους, φιλόξενους κι αφιλόξενους, μα σίγουρα θαυμαστούς ορίζοντες. Μακρινούς ή κοντινούς, "εσωτερικούς" κι εξωτερικούς. Μεταφέρουμε εδώ κι επιλεγμένα κείμενα, δικά μας κι όχι μόνο, από το παλιό μπλογκ. Το "παλιό μας σπίτι" θα συνεχίζει να μας φιλοξενεί και αυτό και να αποτελεί σημείο αναφοράς και για καινούργιες εδώ αναρτήσεις μας.
Η
υπέρβαση των ανθρώπινων όντων προς ανώτερα (κι άρα ποιοτικότερα) επίπεδα ύπαρξης αποτελεί, όπως το βλέπουμε εμείς, αποτέλεσμα των ιδιοτήτων εκείνων που συνιστούν το μεγαλείο του ανθρώπου: Απλότητα, Ανεξαρτησία Αντίληψης, Αμφισβήτηση των συλλογικά αποδεκτών καταστάσεων και παραστάσεων, Περιέργεια, Φαντασία, Εκστατική διαίσθηση, Εκστατικός Θαυμασμός. Κι εμείς σκοπεύουμε στο νέο εγχείρημά μας να αδράξουμε κι αυτές τις ποιότητες που διαμορφώνουν κι ανάλογες διαδρομές κι αφηγούνται ιστορίες για "περιοχές μυθικές ή απαγορευμένες" .
(Ποιοι άραγε ορίζουν τι είναι μύθος ή απαγορευμένο ή απρόσιτο για τις μάζες και πόσοι ακόμη κι αυτοαποκαλούμενοι ή θεωρούμενοι ως "επαναστάτες" ενστερνίζονται αυτές τις οδηγίες;)
Κάτι μέσα μας μάς τρώει να αιωρηθούμε πάνω απ'όλη την ακαμψία και στατικότητα και πάνω απ'όλες τις παρανοήσεις του κόσμου, χαράσσοντας ρότα για τη λεωφόρο των...άστρων! Κάνοντας και μια απαραίτητη στάση στο "Μπαράκι στην Άκρη του Γαλαξία", ωθούμενοι από μια αρχέγονη μέθη, για να γευτούμε παράξενα ελιξίρια, μεθυστικά κοκτέηλ αστρικής σκόνης, κοσμικής ακτινοβολίας και φλεγόμενα υπολείμματα αστρικών (κι όχι μόνο) συστημάτων, με παγάκια από την ουρά αλητήριων αστεροειδών.
Και για να καταφέρουμε αυτά κι ακόμη περισσότερα, πρέπει να αφήσουμε τη...βαρύτητα πίσω μας. Χωρίς να ξεχάσουμε να πατάμε και γερά στο έδαφος!

Bρίσκεστε σε "no Gravity Zone" λοιπόν! Γιατί είμαστε ονειροπόλοι και με αιτία:

ΟΝΕΙΡΟΠΟΛΟΙ (του ανιχνευτή)


Ονειροπόλος είναι αυτός που μπορεί να βρει τον δρόμο του μόνο στο φως του φεγγαριού. Τιμωρία του είναι ότι βλέπει το ξημέρωμα πριν τον υπόλοιπο κόσμο. - ΟΣΚΑΡ ΟΥΑΪΛΝΤ

Αυτή είναι και η κατάρα του! Η πιο γλυκιά και πικρή συνάμα, η πιο αποκηρυγμένη και γι'αυτό ανεκτίμητης αξίας, η πιο επικίνδυνη και γι'αυτό άξια μόνο για όσους αντέχουν να τη βαστάξουν, η πιο μαγική και συνάμα απαιτητική, η πιο δύσκολη να περιγραφεί με τη συνηθισμένη μορφή ανθρώπινης έκφρασης, κατάρα του κόσμου ετούτου.
Αλλά τι θα'τανε ο κόσμος χωρίς τους "καταραμένους" του; Αν όχι καταδικασμένος, από πολύ παλιά, σε έλλειψη οξυγόνου και σε πλήρη μαρασμό;

Ονειροπόλοι είναι αυτοί που, με τις (μυστηριώδεις για την κοινή λογική) ενοράσεις και τα όνειρά τους και τη διάθεσή τους να γυρέψουν την εκπλήρωσή τους, επιτρέπουν ακόμα στη γη να γυρνάει!
Oνειροπόλοι είναι αυτοί που βλέπουν όσα οι πιο πολλοί αδυνατούν ή αρνούνται να δουν, γιατί δεν μπορούν να εγκαταλείψουν τη βολή του δοσμένου, καθιερωμένου πλαισίου. Αυτοί που ανακαλύπτουν τις εικόνες πίσω από τις εικόνες ή ανοίγουν το δρόμο προς νέους κόσμους εκεί όπου οι παλιοί αργοπεθαίνουν και σβήνουν.
Αλλά αυτό έχει πάντα τίμημα και τις περισσότερες φορές πολύ σκληρό.
Ονειροπόλοι είναι κι αυτοί που συχνά οδηγούνται στο γλυκόπικρο καταφύγιο της μοναξιάς και στην τρέλα που επίσης συχνά συνοδεύει την "ιερή μέθη" τους. Αυτοί που, διόλου σπάνια, συντρίβονται κάτω από όλη την κακότητα, τη μικροψυχία και το φθόνο που ξεχειλίζει στον κόσμο.
Αλλά και αυτοί οι οποίοι σαν τους τρελούς αλήτες που σέρνονται από μια πλανεύτρα εσωτερική μούσα: "ποθούν τα πάντα ταυτόχρονα, αυτοί που ποτέ δε χασμουριούνται ή λένε έστω και μία κοινοτοπία, αλλά που καίγονται σαν τα μυθικά κίτρινα ρωμαϊκά κεριά, που σκάνε σαν πυροτεχνήματα ανάμεσα στα αστέρια κι από μέσα τους ξεπηδά το μπλε φως της καρδιάς τους, κι όσοι τους βλέπουν κάνουν: Αααα!!!! με θαυμασμό' (να θυμηθούμε και τον Τζακ Κέρουακ στο βιβλίο του "on the road")

Και αυτό που κάνει τη διαφορά είναι ότι... " ο ταξιδιώτης παίρνει μονάχα ένα δρόμο. Ο ονειροπόλος τους παίρνει όλους. "(Julos Beaucarne)

Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

Συνθέτοντας το δικό μου ΕΔΩΕίμαι εγώ που ο εγκέφαλος δεν καπελώνει την καρδιά, που οι πιο μύχιες και διάφανες σκέψεις μού προσφέρουν απάτητο καταφύγιο...

Ποιος είσαι εσύ που πεισμώνεις να με σύρεις έξω για να νιώσεις ασφαλής..;
Ποιος είσαι συ που αντιγράφεις την αράχνη, γνέθοντας θανάσιμο ιστό για τους "ταξιδευτές"...Αυτούς που δεν βαδίζουν πάνω στη "διπλή ευθεία γραμμή της μέσης του οδοστρώματος". Αυτούς που επιλέγουν δύσβατες, κακοτράχαλες, συχνά ερημικές και μοναχικές διαδρομές. Αυτούς που δεν τους αφορούν τα "συμφέροντα πακέτα ταξιδιωτικών προσφορών".

Είμαι εγώ που τα μυστήρια γύρω μου και τα ερωτήματα που γεννούν ερωτήματα με κάνουν πιο απλό! Ποια εκστατική ατραπός μας προσμένει αν η διαίσθηση απαλλαγεί από τις εσωτερικές φλυαρίες και τα σχόλια;

Μα εσύ! Ποιος θεός νομίζεις ότι είσαι εσύ; Όλος αυτός ο σοβαροφανής σκουληκιασμένος συρφετός από θεΐσκους που πολτοποιούν αθεράπευτους υπήκοους...
Ποιοι είστε όλοι εσείς που στις εξηγήσεις κατέχετε το μονοπώλιο; Που τις υλικές και διανοητικές σας υψώνετε μάντρες για να συνωστίζονται μέσα τα πλήθη των-πώς σας αρέσει να το θέτετε;  εκπαιδευμένων "άτριχων μαϊμούδων" σας;

Όμως εγώ δεν δύναμαι να καταχωρηθώ! Δεν θα βρείτε διαπιστευτήρια πολιτικής ορθότητας ή ανορθοδοξίας, σημαιούλες να κραδαίνω, δεν θα με δείτε με εμβατήρια να ριγώ, από προσκολλήσεις και ταυτίσεις να καταπίνομαι, με συλλογές αντικειμένων να καταγίνομαι, φορεσιές γεμάτες στάμπες και μπαλώματα δικά σας να φορώ. Γιατί ο στόχος μου είναι η πληρότητα μες στον πλούτο της "γύμνιας μου". Και δύναμή μου η αυτοτροφοδοτούμενη γεννήτρια της "αδειοσύνης μου"...

Γιατί εγώ με την ανεξαρτησία της θέλησης συντοφιά, ως δυσκολοαποκτούμενο μα ανεκτίμητο τρόπαιο και τη γνώση ότι κάθε φευγάτη στιγμή...είναι το τέλος και συνάμα η αναστημένη αρχή...θα βρίσκομαι ΕΔΩ!

 Κι ακόμη καλύτερα: αυτοί που θα'ρθουν πιο "γυμνοί" και "άδειοι" από εμένα, θα πάνε ακόμα πιο μακριά, ενόσω βρίσκονται ΕΔΩ! Τόσο που οι σειρήνες και οι τελάληδές σας δεν θα'χουν λόγο ύπαρξης, ως αόρατοι πια. Και οι δικλείδες ασφαλείας σας θα είναι εντελώς ανίσχυρες. Και σεις, οι τεχνητές πραγματικότητές σας και η αρρώστια σας... θα συνιστούν απλώς μια θλιβερή-γέννημα κακών εποχών ανάμνηση...

Ο Ένοικος...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου