Χωρίς Βαρύτητα!

ΤΟ " nο Gravity Zone" αποτελεί το παιδί του ιστότοπου γνωστού ως "ενάντια στην επιπεδούπολη" (antidras.blogspot.gr). Με ορμητήριο αυτό το χώρο, ανοίγουμε τα φτερά μας για πτήσεις προς θαυμαστούς, παράξενους, φιλόξενους κι αφιλόξενους, μα σίγουρα θαυμαστούς ορίζοντες. Μακρινούς ή κοντινούς, "εσωτερικούς" κι εξωτερικούς. Μεταφέρουμε εδώ κι επιλεγμένα κείμενα, δικά μας κι όχι μόνο, από το παλιό μπλογκ. Το "παλιό μας σπίτι" θα συνεχίζει να μας φιλοξενεί και αυτό και να αποτελεί σημείο αναφοράς και για καινούργιες εδώ αναρτήσεις μας.
Η
υπέρβαση των ανθρώπινων όντων προς ανώτερα (κι άρα ποιοτικότερα) επίπεδα ύπαρξης αποτελεί, όπως το βλέπουμε εμείς, αποτέλεσμα των ιδιοτήτων εκείνων που συνιστούν το μεγαλείο του ανθρώπου: Απλότητα, Ανεξαρτησία Αντίληψης, Αμφισβήτηση των συλλογικά αποδεκτών καταστάσεων και παραστάσεων, Περιέργεια, Φαντασία, Εκστατική διαίσθηση, Εκστατικός Θαυμασμός. Κι εμείς σκοπεύουμε στο νέο εγχείρημά μας να αδράξουμε κι αυτές τις ποιότητες που διαμορφώνουν κι ανάλογες διαδρομές κι αφηγούνται ιστορίες για "περιοχές μυθικές ή απαγορευμένες" .
(Ποιοι άραγε ορίζουν τι είναι μύθος ή απαγορευμένο ή απρόσιτο για τις μάζες και πόσοι ακόμη κι αυτοαποκαλούμενοι ή θεωρούμενοι ως "επαναστάτες" ενστερνίζονται αυτές τις οδηγίες;)
Κάτι μέσα μας μάς τρώει να αιωρηθούμε πάνω απ'όλη την ακαμψία και στατικότητα και πάνω απ'όλες τις παρανοήσεις του κόσμου, χαράσσοντας ρότα για τη λεωφόρο των...άστρων! Κάνοντας και μια απαραίτητη στάση στο "Μπαράκι στην Άκρη του Γαλαξία", ωθούμενοι από μια αρχέγονη μέθη, για να γευτούμε παράξενα ελιξίρια, μεθυστικά κοκτέηλ αστρικής σκόνης, κοσμικής ακτινοβολίας και φλεγόμενα υπολείμματα αστρικών (κι όχι μόνο) συστημάτων, με παγάκια από την ουρά αλητήριων αστεροειδών.
Και για να καταφέρουμε αυτά κι ακόμη περισσότερα, πρέπει να αφήσουμε τη...βαρύτητα πίσω μας. Χωρίς να ξεχάσουμε να πατάμε και γερά στο έδαφος!

Bρίσκεστε σε "no Gravity Zone" λοιπόν! Γιατί είμαστε ονειροπόλοι και με αιτία:

ΟΝΕΙΡΟΠΟΛΟΙ (του ανιχνευτή)


Ονειροπόλος είναι αυτός που μπορεί να βρει τον δρόμο του μόνο στο φως του φεγγαριού. Τιμωρία του είναι ότι βλέπει το ξημέρωμα πριν τον υπόλοιπο κόσμο. - ΟΣΚΑΡ ΟΥΑΪΛΝΤ

Αυτή είναι και η κατάρα του! Η πιο γλυκιά και πικρή συνάμα, η πιο αποκηρυγμένη και γι'αυτό ανεκτίμητης αξίας, η πιο επικίνδυνη και γι'αυτό άξια μόνο για όσους αντέχουν να τη βαστάξουν, η πιο μαγική και συνάμα απαιτητική, η πιο δύσκολη να περιγραφεί με τη συνηθισμένη μορφή ανθρώπινης έκφρασης, κατάρα του κόσμου ετούτου.
Αλλά τι θα'τανε ο κόσμος χωρίς τους "καταραμένους" του; Αν όχι καταδικασμένος, από πολύ παλιά, σε έλλειψη οξυγόνου και σε πλήρη μαρασμό;

Ονειροπόλοι είναι αυτοί που, με τις (μυστηριώδεις για την κοινή λογική) ενοράσεις και τα όνειρά τους και τη διάθεσή τους να γυρέψουν την εκπλήρωσή τους, επιτρέπουν ακόμα στη γη να γυρνάει!
Oνειροπόλοι είναι αυτοί που βλέπουν όσα οι πιο πολλοί αδυνατούν ή αρνούνται να δουν, γιατί δεν μπορούν να εγκαταλείψουν τη βολή του δοσμένου, καθιερωμένου πλαισίου. Αυτοί που ανακαλύπτουν τις εικόνες πίσω από τις εικόνες ή ανοίγουν το δρόμο προς νέους κόσμους εκεί όπου οι παλιοί αργοπεθαίνουν και σβήνουν.
Αλλά αυτό έχει πάντα τίμημα και τις περισσότερες φορές πολύ σκληρό.
Ονειροπόλοι είναι κι αυτοί που συχνά οδηγούνται στο γλυκόπικρο καταφύγιο της μοναξιάς και στην τρέλα που επίσης συχνά συνοδεύει την "ιερή μέθη" τους. Αυτοί που, διόλου σπάνια, συντρίβονται κάτω από όλη την κακότητα, τη μικροψυχία και το φθόνο που ξεχειλίζει στον κόσμο.
Αλλά και αυτοί οι οποίοι σαν τους τρελούς αλήτες που σέρνονται από μια πλανεύτρα εσωτερική μούσα: "ποθούν τα πάντα ταυτόχρονα, αυτοί που ποτέ δε χασμουριούνται ή λένε έστω και μία κοινοτοπία, αλλά που καίγονται σαν τα μυθικά κίτρινα ρωμαϊκά κεριά, που σκάνε σαν πυροτεχνήματα ανάμεσα στα αστέρια κι από μέσα τους ξεπηδά το μπλε φως της καρδιάς τους, κι όσοι τους βλέπουν κάνουν: Αααα!!!! με θαυμασμό' (να θυμηθούμε και τον Τζακ Κέρουακ στο βιβλίο του "on the road")

Και αυτό που κάνει τη διαφορά είναι ότι... " ο ταξιδιώτης παίρνει μονάχα ένα δρόμο. Ο ονειροπόλος τους παίρνει όλους. "(Julos Beaucarne)

Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

Ένας "πατέρας" κομμένος και ραμμένος στα μέτρα τους..


Εδώ έχουμε και μια ξεκάθαρη άποψη περί ελευθερίας από τους φανατικούς, σκληροπυρηνικούς τζιχαντιστές

Aφιερωμένο στους ζηλωτές, με όποιο λογότυπο κι αν επιλέγουν να μαρκάρονται. Αφιερωμένο ειδικά στις ξέχειλες από "ιερό φανατισμό" ορδές στο όνομα -διαστρεβλωμένων όπως συμβαίνει πάντα- προφητών και  "ουράνιων αφεντικών". Αφιερωμένο στους οπαδούς ενός "θεού" αιμοσταγούς, επεκτατικού κι εκδικητικού. Κομμένου και ραμμένου στα δικά τους "ανθρώπινα" μέτρα.


{...ο Σουίτερς αναφέροντας πάλι κεφάλαιο και στίχο (από το κοράνι) τους θύμισε ότι ο Μωάμεθ απαγορεύει την ιεροσύνη και τους ρώτησε γιατί αφού το Κοράνιο δηλώνει καθαρά ότι κάθε άνθρωπος θα πρέπει να πλησιάζει τοθεό από μόνος του, το σύγχρονο Ισλάμ είχε γεννοβολήσει μια τέτοια εξουσιαστική ιεραρχία από αγιατολάχηδες, ιμάμηδες και μουλάδες. Aυτή τη φορά η σύσκεψή τους (των μουσουλμάνων οπλοφόρων που ήθελαν να σκοτώσουν τις καλόγριες ενός χριστιανικού μοναστηριου στην έρημο, στο οποίο είχε βρει καταφυγιο ο άθεος ήρωας) ήταν πιο σύντομη. "Αυτές οι υψηλές αυθεντίες στις οποίες αναφέρεσαι", είπε ο εκπρόσωπός τους, "δεν είναι ιερείς αλλά λόγιοι". Έκανε πίσω με μάλλον αυτάρεσκο ύφος, σίγουρος ότι είχε την τελευταία λέξη, μην ξέροντας ότι είχε να κάνει με τον Σουίτερς.
"Μπορούν να αυτοαποκαλούνται λόγιοι, μέχρι να πετάξουν οι καμήλες" τους είπε, "αλλά η αλήθεια είναι ότι λειτουργούν σαν ιερείς και επίσκοποι και καρδινάλιοι και το ξέρετε καλά αυτό. Μεσολαβούν ανάμεσα στον άνθρωπο και τον Αλλάχ...Δείξτε μου αν μπορείτε, που λέει στο Κοράνι ότι ο ευσεβής μουσουλμάνος έχει το καθήκον ή το δικαίωμα να σκοτώσει όσους δεν πιστεύουν τα ίδια μ'αυτόν. Δείξτε μου πού εγκρίνει ο Μωάμεθ το φόνο εκείνων που έχουν άλλη πίστη, ή που δεν έχουν καθόλου πίστη κι εγώ θα ανοίξω αυτή την πόρτα και θα σας αφήσω να σφάξετε σαν γενναίοι πολεμιστές αυτές τις άοπλες γυναίκες". Όταν δεν πήρε άμεση απάντηση, προσέθεσε: "Δεν υποστηρίζει ο Προφήτης τη βίαιη συμπεριφορά, αλλά οι φιλόδοξοι αγιατολάχ και οι πολιτικοί που εξυπηρετούν τα ίδια συμφέροντα". }
(Δείτε κι αυτές τις αναρτήσεις του ανιχνευτή: Το αληθινό κτηνώδες πρόσωπο των αντικαθεστωτικών "ανταρτών" που θα "απελευθέρωναν" το συριακό λαό! και Ποίημα - πρόκληση του Ταρίκ Αλί προς τους ισλαμιστές της Αιγύπτου και  Αλήθεια, πόσο το Ισλάμ μπορεί ν'αποτελέσει απειλή για τας πολιτισμένας Ευρώπας;)

Το παραπάνω ήταν απόσπασμα απ΄το εκπληκτικό βιβλίο -κυριολεκτικά σε σαστίζει ο τρόπος γραφής και το ύφος του- του περίφημου Τομ Ρόμπινς: "Αγριεμένοι ανάπηροι επιστρέφουν από καυτά κλίματα", εκδ. ΑΙΟΛΟΣ.

Τα ίδια, πάνω κάτω, ισχύουν και για τη θρησκεία των "μακάριων και πτωχών τω πνεύματι" που βγήκε από τα σπλάχνα της "εταιρείας" του "περιούσιου λαού". Έτσι όπως έχει σε όλο το μεγαλείο του αποδειχτεί κι από το βεβαρυμένα αμαρτωλό παρελθόν της. Με τις γενοκτονίες λαών και καταστροφές αρχαίων πολιτισμών στο όνομα του θεού της "Αγάπης", με τους "εξαγνισμούς" της Ιεράς Εξέτασής της που μπροστά της ωχριούν τα πιο σκληρά θρίλερ του κινηματογράφου, με την αιμοδιψή λαίλαπα των Σταυροφοριών της. 

Επίλογος:
Απευθύνομαι σε εσάς, εσάς όλα τα διεγερμένα από πλεόνασμα φανατισμού και καλυμμένα από τόνους σκοταδισμού, "τέκνα". Όλων των θεϊκών ετικετών, ρευμάτων, αιρέσεων κι αποχρώσεων, ιδρυμάτων και τηλε-αμβώνων. Παιδιά λυπάμαι! αλλά ο θεός σας δεν είναι στο σπίτι. Ίσως του προκαλέσατε και σύγχυση με τα πολλά ονόματα που του δώσατε. Ο "μακάριος πατέρας" -και γιατί παρακαλώ όχι Μητέρα, που είναι και η πηγή της ζωής;- έχει φύγει εδώ και πολύ πολύ καιρό σε ταξίδι για δουλειές. Έχει κι αλλού, μια και το σύμπαν είναι άπειρο -ή δεν είναι συμβατό κι αυτό με τα πιστεύω σας;- ίσως και άλλες "οικογένειες" να φροντίσει και να γαλουχήσει. Ίσως και γιατί ήθελε να σας αφήσει μόνους για να ωριμάσετε και να στηριχτείτε στις δικές σας αυτόβουλες δυνάμεις, όπως συμβαίνει σε κάθε οικογένεια ζώων. Δίποδων -αν κι εδώ δεν είναι πάντα ο κανόνας, τουλάχιστον σε κάποιες κοινωνίες- και μη, στη φύση.
 Δεν είστε εδώ χάμου στον ξετιναγμένο απ'τον "πολιτισμό" και τις σέχτες σας αυτόν πλανήτη, τα μοναδικά του τέκνα. Αλλά σίγουρα είστε τα πλέον εγωιστικά και σαλεμένα, ενώ οι "αντιπρόσωποι" του "υψηλού κηδεμόνα σας" είναι οι διακορευτές και κλειδοκράτορες των άλογων και γεμάτων ομίχλης ψυχών σας. Τώρα αν εσείς επιλέξετε να αλληλο-κατακρεουργηθείτε και να διαλύσετε το "οίκημα" και μάλιστα εις το όνομα του "πατρός σας", δεν έχετε όσοι απομείνετε μετά το δικαίωμα να κατηγορείτε κανέναν. Παρά μόνο τον ίδιο σας, ο καθένας χωριστά κι όλοι μαζί με τις ίδιες "θέσφατες αλήθειες" σαν ιερή παντιέρα , τον μισαλλόδοξο κι αρρωστημένο και μισογύνη κι αφύσικο και αποκτηνωμένο εαυτούλη. Ή τερατούλη..

Ο Ένοικος...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου