Χωρίς Βαρύτητα!

ΤΟ " nο Gravity Zone" αποτελεί το παιδί του ιστότοπου γνωστού ως "ενάντια στην επιπεδούπολη" (antidras.blogspot.gr). Με ορμητήριο αυτό το χώρο, ανοίγουμε τα φτερά μας για πτήσεις προς θαυμαστούς, παράξενους, φιλόξενους κι αφιλόξενους, μα σίγουρα θαυμαστούς ορίζοντες. Μακρινούς ή κοντινούς, "εσωτερικούς" κι εξωτερικούς. Μεταφέρουμε εδώ κι επιλεγμένα κείμενα, δικά μας κι όχι μόνο, από το παλιό μπλογκ. Το "παλιό μας σπίτι" θα συνεχίζει να μας φιλοξενεί και αυτό και να αποτελεί σημείο αναφοράς και για καινούργιες εδώ αναρτήσεις μας.
Η αλληλεγγύη μεταξύ των ανθρώπινων όντων αποτελεί, όπως το βλέπουμε εμείς, αποτέλεσμα των ιδιοτήτων εκείνων που συνιστούν το μεγαλείο του ανθρώπου: Απλότητα, Ανεξαρτησία Αντίληψης, Αμφισβήτηση των συλλογικά αποδεκτών καταστάσεων και παραστάσεων, Περιέργεια, Φαντασία, Εκστατική διαίσθηση, Εκστατικός Θαυμασμός. Κι εμείς σκοπεύουμε στο νέο εγχείρημά μας να αδράξουμε κι αυτές τις ποιότητες που διαμορφώνουν κι ανάλογες διαδρομές κι αφηγούνται ιστορίες για "περιοχές μυθικές ή απαγορευμένες"(ποιοι άραγε ορίζουν τι είναι μύθος ή απαγορευμένο ή απρόσιτο για τις μάζες και πόσοι ακόμη κι αυτοαποκαλούμενοι ή θεωρούμενοι ως "επαναστάτες" ενστερνίζονται αυτές τις οδηγίες;). Κάτι μέσα μας μάς τρώει να αιωρηθούμε πάνω απ'όλη την ακαμψία και στατικότητα και πάνω απ'όλες τις παρανοήσεις του κόσμου, χαράσσοντας ρότα για τη λεωφόρο των...άστρων! Κάνοντας και μια απαραίτητη στάση στο "Μπαράκι στην Άκρη του Γαλαξία", ωθούμενοι από μια αρχέγονη μέθη, για να γευτούμε παράξενα ελιξίρια, μεθυστικά κοκτέηλ αστρικής σκόνης, κοσμικής ακτινοβολίας και φλεγόμενα υπολείμματα αστρικών (κι όχι μόνο) συστημάτων, με παγάκια από την ουρά αλητήριων αστεροειδών.
Και για να καταφέρουμε αυτά κι ακόμη περισσότερα, πρέπει να αφήσουμε τη...βαρύτητα πίσω μας. Χωρίς να ξεχάσουμε να πατάμε και γερά στο έδαφος!

Bρίσκεστε σε "no Gravity Zone" λοιπόν! Γιατί είμαστε ονειροπόλοι και με αιτία!

Σάββατο, 17 Ιανουαρίου 2015

Η ιστορία αυτή που δεν σταματά να μας φτιάχνει με τα vibe της από παλιά
Μια αγγλο-ελβετο-ιταλική μπάντα, που από το 1998 ροκάρει στους δικούς της γοητευτικούς ρυθμούς με "ρετρό ρίζες". Rochabilly και pop, μέσα από τη συνεργασία της ιταλοελβετίδας Emanuela Hutter και του εξόριστου Εγγλέζου μπασίστα και τραγουδιστή Oliver Baroni μπροστάρηδες, που πλαισιώνονται από τον Άγγλο κιθαρίστα Duncan James και τον Ελβετό ντράμερ Luke «The Puke» Weyermann.

Τhe Hillbilly Moon Explosion

Αν δεν τους γνωρίζετε ήδη, αξίζει να τους ψάξετε!
 Για του λόγου το αληθές ξεκινήσαμε με το βίντεο ενός από τα πιο πετυχημένα τους κομμάτια, που προηγήθηκε ως 7” single του πολύ καλού άλμπουμ τους " Buy Beg or Steal ", το "My Love For Evermore". Ένα αισθαντικό μικρό ταξίδι και μια ατμόσφαιρα βγαλμένη θαρρείς από φιλμ-νουάρ, με τη συμμετοχή του Spark Phillips της περίφημης psychobilly μπάντας "Demented Are Go"

Ποιος τόλμησε να πει ότι το rock'n'roll πνέει τα λοίσθια και δεν έχει να μας δώσει πια σπουδαία πράγματα; Τα οποία όμως δεν θα τα συναντήσεις μέσα στο ευρείας κατανάλωσης πρόγραμμα των mainstream ραδιοφωνικών σταθμών του είδους και γύρω από αυτό γενικά. Θέλει ψάξιμο ή έστω αυξημένο ενδιαφέρον η δουλειά  κι άρα αγάπη για την όλη αυτή ιστορία. Που συνεχίζει να μας φτιάχνει τις μέρες και νύχτες με τον τρόπο ή τρόπους -είδη ή κατηγορίες- που ονοματίζονται με διάφορες ετικέτες αλλά η μήτρα δεν παύει να'ναι κοινή και που τόσο φίνα γνωρίζει από παλιά να το κάνει.

Ο Ένοικος...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου