Χωρίς Βαρύτητα!

ΤΟ " nο Gravity Zone" αποτελεί το παιδί του ιστότοπου γνωστού ως "ενάντια στην επιπεδούπολη" (antidras.blogspot.gr). Με ορμητήριο αυτό το χώρο, ανοίγουμε τα φτερά μας για πτήσεις προς θαυμαστούς, παράξενους, φιλόξενους κι αφιλόξενους, μα σίγουρα θαυμαστούς ορίζοντες. Μακρινούς ή κοντινούς, "εσωτερικούς" κι εξωτερικούς. Μεταφέρουμε εδώ κι επιλεγμένα κείμενα, δικά μας κι όχι μόνο, από το παλιό μπλογκ. Το "παλιό μας σπίτι" θα συνεχίζει να μας φιλοξενεί και αυτό και να αποτελεί σημείο αναφοράς και για καινούργιες εδώ αναρτήσεις μας.
Η
υπέρβαση των ανθρώπινων όντων προς ανώτερα (κι άρα ποιοτικότερα) επίπεδα ύπαρξης αποτελεί, όπως το βλέπουμε εμείς, αποτέλεσμα των ιδιοτήτων εκείνων που συνιστούν το μεγαλείο του ανθρώπου: Απλότητα, Ανεξαρτησία Αντίληψης, Αμφισβήτηση των συλλογικά αποδεκτών καταστάσεων και παραστάσεων, Περιέργεια, Φαντασία, Εκστατική διαίσθηση, Εκστατικός Θαυμασμός. Κι εμείς σκοπεύουμε στο νέο εγχείρημά μας να αδράξουμε κι αυτές τις ποιότητες που διαμορφώνουν κι ανάλογες διαδρομές κι αφηγούνται ιστορίες για "περιοχές μυθικές ή απαγορευμένες" .
(Ποιοι άραγε ορίζουν τι είναι μύθος ή απαγορευμένο ή απρόσιτο για τις μάζες και πόσοι ακόμη κι αυτοαποκαλούμενοι ή θεωρούμενοι ως "επαναστάτες" ενστερνίζονται αυτές τις οδηγίες;)
Κάτι μέσα μας μάς τρώει να αιωρηθούμε πάνω απ'όλη την ακαμψία και στατικότητα και πάνω απ'όλες τις παρανοήσεις του κόσμου, χαράσσοντας ρότα για τη λεωφόρο των...άστρων! Κάνοντας και μια απαραίτητη στάση στο "Μπαράκι στην Άκρη του Γαλαξία", ωθούμενοι από μια αρχέγονη μέθη, για να γευτούμε παράξενα ελιξίρια, μεθυστικά κοκτέηλ αστρικής σκόνης, κοσμικής ακτινοβολίας και φλεγόμενα υπολείμματα αστρικών (κι όχι μόνο) συστημάτων, με παγάκια από την ουρά αλητήριων αστεροειδών.
Και για να καταφέρουμε αυτά κι ακόμη περισσότερα, πρέπει να αφήσουμε τη...βαρύτητα πίσω μας. Χωρίς να ξεχάσουμε να πατάμε και γερά στο έδαφος!

Bρίσκεστε σε "no Gravity Zone" λοιπόν! Γιατί είμαστε ονειροπόλοι και με αιτία:

ΟΝΕΙΡΟΠΟΛΟΙ (του ανιχνευτή)


Ονειροπόλος είναι αυτός που μπορεί να βρει τον δρόμο του μόνο στο φως του φεγγαριού. Τιμωρία του είναι ότι βλέπει το ξημέρωμα πριν τον υπόλοιπο κόσμο. - ΟΣΚΑΡ ΟΥΑΪΛΝΤ

Αυτή είναι και η κατάρα του! Η πιο γλυκιά και πικρή συνάμα, η πιο αποκηρυγμένη και γι'αυτό ανεκτίμητης αξίας, η πιο επικίνδυνη και γι'αυτό άξια μόνο για όσους αντέχουν να τη βαστάξουν, η πιο μαγική και συνάμα απαιτητική, η πιο δύσκολη να περιγραφεί με τη συνηθισμένη μορφή ανθρώπινης έκφρασης, κατάρα του κόσμου ετούτου.
Αλλά τι θα'τανε ο κόσμος χωρίς τους "καταραμένους" του; Αν όχι καταδικασμένος, από πολύ παλιά, σε έλλειψη οξυγόνου και σε πλήρη μαρασμό;

Ονειροπόλοι είναι αυτοί που, με τις (μυστηριώδεις για την κοινή λογική) ενοράσεις και τα όνειρά τους και τη διάθεσή τους να γυρέψουν την εκπλήρωσή τους, επιτρέπουν ακόμα στη γη να γυρνάει!
Oνειροπόλοι είναι αυτοί που βλέπουν όσα οι πιο πολλοί αδυνατούν ή αρνούνται να δουν, γιατί δεν μπορούν να εγκαταλείψουν τη βολή του δοσμένου, καθιερωμένου πλαισίου. Αυτοί που ανακαλύπτουν τις εικόνες πίσω από τις εικόνες ή ανοίγουν το δρόμο προς νέους κόσμους εκεί όπου οι παλιοί αργοπεθαίνουν και σβήνουν.
Αλλά αυτό έχει πάντα τίμημα και τις περισσότερες φορές πολύ σκληρό.
Ονειροπόλοι είναι κι αυτοί που συχνά οδηγούνται στο γλυκόπικρο καταφύγιο της μοναξιάς και στην τρέλα που επίσης συχνά συνοδεύει την "ιερή μέθη" τους. Αυτοί που, διόλου σπάνια, συντρίβονται κάτω από όλη την κακότητα, τη μικροψυχία και το φθόνο που ξεχειλίζει στον κόσμο.
Αλλά και αυτοί οι οποίοι σαν τους τρελούς αλήτες που σέρνονται από μια πλανεύτρα εσωτερική μούσα: "ποθούν τα πάντα ταυτόχρονα, αυτοί που ποτέ δε χασμουριούνται ή λένε έστω και μία κοινοτοπία, αλλά που καίγονται σαν τα μυθικά κίτρινα ρωμαϊκά κεριά, που σκάνε σαν πυροτεχνήματα ανάμεσα στα αστέρια κι από μέσα τους ξεπηδά το μπλε φως της καρδιάς τους, κι όσοι τους βλέπουν κάνουν: Αααα!!!! με θαυμασμό' (να θυμηθούμε και τον Τζακ Κέρουακ στο βιβλίο του "on the road")

Και αυτό που κάνει τη διαφορά είναι ότι... " ο ταξιδιώτης παίρνει μονάχα ένα δρόμο. Ο ονειροπόλος τους παίρνει όλους. "(Julos Beaucarne)

Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

ένας κόσμος που βράζει και φλέγεται: οι τζιχαντιστές, οι σκοταδιστές, οι υποκριτές και οι δολοπλόκοι...

"ΣΗΜΕΡΑ 25/07/2014 Άλλοι βρίσκονται στον 21ο αιώνα και μιλούν για ένα πιο φωτεινό μέλλον και άλλοι βαδίζουν ολοταχώς προς έναν νέο Ολοσκότεινο Μεσαίωνα! Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ-Συρίας εξέδωσαν χθες θρησκευτικό διάταγμα (φετβάς) που ορίζει ότι όλα τα κορίτσια και οι γυναίκες 11 έως 46 ετών εντός και γύρω από τη Μοσούλη να υποστούν κλειτοριδεκτομή (ακρωτηριασμός γεννετικών οργάνων). Η εντολή αφορά περίπου 4 εκατομμύρια κορίτσια και γυναίκες, της περιοχής που ελέγχουν οι φανατικοί ισλαμιστές. Για μια ακόμη φορά οι γυναίκες, ακόμη και τα μικρά κορίτσια, είναι θύματα του φανατισμού, του σκοταδισμού και του σεξισμού, που προέρχεται από τους πιο αμόρφωτους και κομπλέξικούς άνδρες, που κρατώντας στο ένα χέρι το όπλο και στο άλλο το Κοράνι, πιστεύουν πως έχουν δίκιο. Πότε θα έρθει επιτέλους η μέρα οι Γυναίκες Όλου του Κόσμου θα απελευθερωθούν απ’ όλη αυτή τη σκοταδιστική τυρρανία, μπας και ο πλανήτης μας ισορροπήσει και δει μια άσπρη μέρα!" Γιώργος Στάμκος

 Η Shariah4Belgium είναι μια ριζοσπαστική ισλαμική οργάνωση που ξεκινώντας από το Βέλγιο στοχεύει στο να επιβάλλει τη Σαρία σε όλη την Ευρώπη. Συνηθίζουν να δίνουν συνεντεύξεις μπροστά από χαρακτηριστικά μνημεία ευρωπαϊκών χωρών, "γαβγίζοντας" ότι σε λίγα χρόνια η μαύρη πολεμική σημαία της τζιχάντ θα κυματίζει σε όλα τα προεδρικά μέγαρα. Ο Abu Imran, εκπρόσωπος της οργάνωσης δηλώνει σε συνέντευξή του ότι "η δημοκρατία είναι το αντίθετο της Σαρίας ή του Ισλάμ" Κι ότι "είναι πραγματικά αστείο να ακούει να μιλάνε για δημοκράτες μουσουλμάνους, καθώς είναι δυο τελείως διαφορετικά πράγματα. Ένας μουσουλμάνος δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι δημοκρατικός. Οι δυτικές κοινωνίες είναι βρώμικες και μόνο η Σαρία μπορεί να δώσει λύση σε αυτό το πρόβλημα..."

 

"...ο Σουίτερς αναφέροντας πάλι κεφάλαιο και στίχο (από το κοράνι) τους θύμισε ότι ο Μωάμεθ απαγορεύει την ιεροσύνη και τους ρώτησε γιατί αφού το Κοράνιο δηλώνει καθαρά ότι κάθε άνθρωπος θα πρέπει να πλησιάζει τοθεό από μόνος του, το σύγχρονο Ισλάμ είχε γεννοβολήσει μια τέτοια εξουσιαστική ιεραρχία από αγιατολάχηδες, ιμάμηδες και μουλάδες. Aυτή τη φορά η σύσκεψή τους (των μουσουλμάνων οπλοφόρων που ήθελαν να σκοτώσουν τις καλόγριες ενός χριστιανικού μοναστηριου στην έρημο, στο οποίο είχε βρει καταφυγιο ο άθεος ήρωας) ήταν πιο σύντομη. "Αυτές οι υψηλές αυθεντίες στις οποίες αναφέρεσαι", είπε ο εκπρόσωπός τους, "δεν είναι ιερείς αλλά λόγιοι". Έκανε πίσω με μάλλον αυτάρεσκο ύφος, σίγουρος ότι είχε την τελευταία λέξη, μην ξέροντας ότι είχε να κάνει με τον Σουίτερς.
"Μπορούν να αυτοαποκαλούνται λόγιοι, μέχρι να πετάξουν οι καμήλες" τους είπε, "αλλά η αλήθεια είναι ότι λειτουργούν σαν ιερείς και επίσκοποι και καρδινάλιοι και το ξέρετε καλά αυτό. Μεσολαβούν ανάμεσα στον άνθρωπο και τον Αλλάχ...Δείξτε μου αν μπορείτε, που λέει στο Κοράνι ότι ο ευσεβής μουσουλμάνος έχει το καθήκον ή το δικαίωμα να σκοτώσει όσους δεν πιστεύουν τα ίδια μ'αυτόν. Δείξτε μου πού εγκρίνει ο Μωάμεθ το φόνο εκείνων που έχουν άλλη πίστη, ή που δεν έχουν καθόλου πίστη κι εγώ θα ανοίξω αυτή την πόρτα και θα σας αφήσω να σφάξετε σαν γενναίοι πολεμιστές αυτές τις άοπλες γυναίκες". Όταν δεν πήρε άμεση απάντηση, προσέθεσε: "Δεν υποστηρίζει ο Προφήτης τη βίαιη συμπεριφορά, αλλά οι φιλόδοξοι αγιατολάχ και οι πολιτικοί που εξυπηρετούν τα ίδια συμφέροντα"
απόσπασμα από την ανάρτηση του Ένοικου: Ένας "πατέρας" κομμένος και ραμμένος στα μέτρα τους..

Δείτε κι αυτό:
"  Ένα δημοσιογραφικό βίντεο για το παράξενο φαινόμενο της εποχής μας. Τι είναι το Jihad; Ποιοι ευθύνονται και ποιοι ωφελούνται από αυτό; Πώς δημιουργήθηκε; Τι συμβαίνει με τους Γεζίντι;"

Διαβάστε κι αυτό από εμένα, που περιλαμβάνει κι ένα πολύ χαρακτηριστικό βίντεο της γαλλικής τηλεόρασης για το "βαρύ πέπλο" του (φονταμενταλιστικού, θεοκρατικού) Ισλάμ πάνω από την διόλου άμοιρη ευθυνών Ευρώπη:
Αλήθεια, πόσο το Ισλάμ μπορεί ν'αποτελέσει απειλή για τας πολιτισμένας Ευρώπας;
 αλλά και αυτό:Το αληθινό κτηνώδες πρόσωπο των αντικαθεστωτικών "ανταρτών" που θα "απελευθέρωναν" το συριακό λαό!
Και ας κλείσουμε (θα επανέλθουμε)με το πολύ εύστοχο άρθρο πουακολουθεί για τη δυτικοθρεμμένη λαίλαπα του ISIS(" U.S. trained ISIS at secret Jordan base " και οι σημερινοί αστείοι "βομβαρδισμοί" και "στρατιωτικές επιχειρήσεις" των ΗΠΑ μηδαμινές έως ελάχιστες ζημιές προκαλούν στις στρατιωτικές υποδομές του δολοφονικού χαλιφάτου), το οποίο πρεσβεύει μια ακραία και τελείως εσχατολογική ερμηνεία του Κορανίου, που ούτε οι Ταλιμπάν του Αφγανιστάν δεν αποδέχονται καλά καλά. Αλλά αποτελεί ισχυρό πόλο έλξης για τους βυθισμένους στην αμορφωσιά, υψηλότατη ανεργία και εξαθλίωση νεαρούς μουσουλμάνους της Ευρώπης (πάνω από 20 εκατομμύρια) και όχι μόνο, ως μόνη διέξοδο από την αναξιοπρέπεια και καταπίεση των γκέτο και ως πίστη ότι πολεμούν ένα "βρώμικο σύστημα"

ανιχνευτής

Το “χαλιφάτο Ευρώπη” είναι έργο της Ε.Ε. των τραπεζιτών...

Από το "PRESS-GR"  μέσω "Σίβυλλα"
Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας
Το έγκλημα στη Γαλλία, η δολοφονική επίθεση στην Charlie Hebdo είναι καταδικαστέα χωρίς καμία αμφιβολία. Ας ετοιμαζόμαστε για τις επόμενες που θα συμβούν στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδα.
    
Όμως, δεν θα πρέπει να παραβλέψουμε ότι...
πρόκειται για μια δολοφονική επίθεση για την οποία υπεύθυνη είναι η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να πέσουμε στην παγίδα της προπαγάνδας που εκπέμπεται από το Ινστιτούτο ASPEN, ότι πρόκειται για επίθεση εναντίον της Εξωτερικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της νέο-αποικιοκρατικής γαλλικής πολιτικής.
     
Μπορεί να αγνοηθεί το γεγονός της δημιουργίας, εξοπλισμούς, χρηματοδότησης και πολιτικής στήριξης των μακελάρηδων, είναι έργο της “πολιτισμένης” δύσης και του Ισραήλ;
     
Μπροστάρης στην ενίσχυση των “εξεγερμένων” στη Συρία, δεν είναι η ΕΕ και ειδικότερα η Γαλλία, που πίεσε ώστε να εκπαιδευτούν μισθοφόροι -σε στρατόπεδο που λειτουργεί εδώ και 3 χρόνια στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας-, ώστε μέσω Τουρκίας να “εκδημοκρατίσουν” τη Συρία. Χώρα που ήταν υπό γαλλική κατοχή μέχρις την απόκτηση της Ανεξαρτησίας της.
    
Μπορούμε να αγνοήσουμε ότι η περίθαλψη των μισθοφόρων μακελάρηδων προσφέρεται από το σιωνιστικό ισραηλινό ναζιστικό καθεστώς;
     
Μπορούμε να αγνοήσουμε πως δημιουργήθηκε ένας “οργανισμός” με την ονομασία “Φίλοι της Συρία”, ώστε να νομιμοποιηθούν οι δολοφονίες κι αποκεφαλισμοί αθώων πολιτών στη Συρία; Μάλιστα, σ' αυτόν τον “οργανισμό” συμμετέχει ενεργά και η Ελλάδα, η οποία μάλιστα έχει απελάσει την πρέσβειρα της Συρίας από τη χώρα μας και συνεργάζεται -στα πλαίσια των “Φίλων της Συρίας”, που έχουν έδρα την Κωνσταντινούπολη-, με όλα τα δικτατορικά αραβικά καθεστώτα, αλλά και τη “Βόρεια Κύπρο” (ναι, το ψευδοκράτος στην κατεχόμενη Νήσο), τη “Δημοκρατία της Μακεδονία” (ναι, τα Σκόπια), το “Κόσοβο” και φυσικά τη φίλη και σύμμαχο Τουρκία...
     
Μπορούμε να αγνοήσουμε ότι ο ίδιος ο “σοσιαλιστής” Hollande, είναι υπέρμαχος και βασικός τροφοδότης αυτών των μακελάρηδων, όταν μάλιστα δέχθηκε προσωπικά τον ηγέτη τους;
Σήμερα το κτύπημα στη Γαλλία... και σύντομα σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όταν σύντομα θα έρθει η σειρά τους.
     
Πρόκειται για μια σχεδιασμένη πολιτική, βασισμένη στα πρωτόκολλα της παγκοσμιοποίησης, ώστε να ενισχυθεί η χρηματοπιστωτική παγκόσμια δικτατορία.
     
Η περιγραφή της  Naomi Clain, είναι χαρακτηριστική: “να γίνει πολιτική αναγκαιότητα, αυτό που θα ήταν πολιτικά απαράδεκτο”.
     
Συνεπώς, τα δάκρυα των ευρωπαίων ηγετών είναι κροκοδείλια...
    
* Η όλη υπόθεση "βρωμάει" αφάνταστα. Όπως όλες οι αντίστοιχες μεγάλες "υποθέσεις" (Κένεντυ, 11η Σεπτέμβρη, Αλ Κάιντα και Osama bin Laden, Ούλοφ Πάλμε κ.λπ.). Κι αυτή η υπόθεση στο Παρίσι δεν αντιστοιχεί με ότι θέλει να περάσει στην κοινή γνώμη το απόλυτα ελεγχόμενο μέτωπο των ΜΜΕ (ισλαμοφοβία κ.λπ.). Πρέπει να δωθεί απάντηση από το Παρίσι: Πως μια οργάνωση που δημιούργησαν -μαζί με τις άλλες "πολιτισμένες" δυτικές χώρες- οι ίδιοι οι Γάλλοι νεοαποικιοκράτες, που την εξοπλίζουν, την στηρίζουν πολιτικά, στρατολογούν μισθοφόρους, την εκπαιδεύουν μαζί με την ισραηλινή Μοσάντ στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας, για να εκδημοκρατίσει τη Συρία (παλιά γαλλική αποικία) και να διώξει τον "δικτάτορα" Άσαντ... ξέφυγε από τον έλεγχό τους;
το ακριβώς παραπάνω άρθρο διαβάσαμε στο ΓΡΕΚΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου