Χωρίς Βαρύτητα!

ΤΟ " nο Gravity Zone" αποτελεί το παιδί του ιστότοπου γνωστού ως "ενάντια στην επιπεδούπολη" (antidras.blogspot.gr). Με ορμητήριο αυτό το χώρο, ανοίγουμε τα φτερά μας για πτήσεις προς θαυμαστούς, παράξενους, φιλόξενους κι αφιλόξενους, μα σίγουρα θαυμαστούς ορίζοντες. Μακρινούς ή κοντινούς, "εσωτερικούς" κι εξωτερικούς. Μεταφέρουμε εδώ κι επιλεγμένα κείμενα, δικά μας κι όχι μόνο, από το παλιό μπλογκ. Το "παλιό μας σπίτι" θα συνεχίζει να μας φιλοξενεί και αυτό και να αποτελεί σημείο αναφοράς και για καινούργιες εδώ αναρτήσεις μας.
Η αλληλεγγύη μεταξύ των ανθρώπινων όντων αποτελεί, όπως το βλέπουμε εμείς, αποτέλεσμα των ιδιοτήτων εκείνων που συνιστούν το μεγαλείο του ανθρώπου: Απλότητα, Ανεξαρτησία Αντίληψης, Αμφισβήτηση των συλλογικά αποδεκτών καταστάσεων και παραστάσεων, Περιέργεια, Φαντασία, Εκστατική διαίσθηση, Εκστατικός Θαυμασμός. Κι εμείς σκοπεύουμε στο νέο εγχείρημά μας να αδράξουμε κι αυτές τις ποιότητες που διαμορφώνουν κι ανάλογες διαδρομές κι αφηγούνται ιστορίες για "περιοχές μυθικές ή απαγορευμένες"(ποιοι άραγε ορίζουν τι είναι μύθος ή απαγορευμένο ή απρόσιτο για τις μάζες και πόσοι ακόμη κι αυτοαποκαλούμενοι ή θεωρούμενοι ως "επαναστάτες" ενστερνίζονται αυτές τις οδηγίες;). Κάτι μέσα μας μάς τρώει να αιωρηθούμε πάνω απ'όλη την ακαμψία και στατικότητα και πάνω απ'όλες τις παρανοήσεις του κόσμου, χαράσσοντας ρότα για τη λεωφόρο των...άστρων! Κάνοντας και μια απαραίτητη στάση στο "Μπαράκι στην Άκρη του Γαλαξία", ωθούμενοι από μια αρχέγονη μέθη, για να γευτούμε παράξενα ελιξίρια, μεθυστικά κοκτέηλ αστρικής σκόνης, κοσμικής ακτινοβολίας και φλεγόμενα υπολείμματα αστρικών (κι όχι μόνο) συστημάτων, με παγάκια από την ουρά αλητήριων αστεροειδών.
Και για να καταφέρουμε αυτά κι ακόμη περισσότερα, πρέπει να αφήσουμε τη...βαρύτητα πίσω μας. Χωρίς να ξεχάσουμε να πατάμε και γερά στο έδαφος!

Bρίσκεστε σε "no Gravity Zone" λοιπόν! Γιατί είμαστε ονειροπόλοι και με αιτία!

Παρασκευή, 2 Ιανουαρίου 2015

Νεοσύστατα κόμματα για κινούμενα πτώματα!

 

( Σχολιάζοντας με σοβαρή διάθεση "τις ψευδείς φήμες και αναρτήσεις" στα social media περί του νέου κόμματος που όντως είναι στα σκαριά και πιστεύουμε ότι, αν κι εφόσον δημιουργηθεί, δεν θα απέχει και πολύ από τις παρακάτω αυτοπροσδιοριστικές διακηρύξεις, όπως έχει συμβεί και με άλλους εκ των υστέρων υπερασπιστές των δημοκρατικών αξιών στο παρελθόν.
 Αλλά στη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία και μόνο η δημοσιοποίηση από τον γνωστό πολιτικό και τους συνεργάτες του περί ίδρυσης κόμματος, είναι σίγουρα ύποπτη και κωμικοτραγική. Ή κωμικοτραγικά ύποπτη!
 Όπως το λιγότερο αστείο είναι και το όνομα εφόσον αυτό θα περιέχει, δηλαδή θα αποδομεί για άλλη μια φορά, τη λέξη-έννοια "Αλλαγή")

Όταν το "πολιτικό ζώο" αντιμετωπίζεται σαν λοβοτομημένο πειραματόζωο μέσα σε εργαστήρια λοβοτόμησης και διαγραφής των ανώτερων νοητικών λειτουργιών: Μνήμη, Κρίση, Προσοχή...
Δηλαδή εκείνες τις ιδιότητες που το κάνουν να ξεχωρίζει ανάμεσα στα υπόλοιπα ζώα και να δημιουργεί πολιτισμό στηριγμένο στο Λόγο. Όχι της Βίβλου του πίστευε-μη ερεύνα-υποτάξου, αλλά της Λογικής.


Η οποία λογική κακοποιείται, όπως περιφρονούνται και κακοποιούνται βάναυσα κι εκείνες οι λειτουργίες που συνθέτουν το νοήμον δίποδο ζώο. Όταν γίνεται δέκτης εικόνων και συνθημάτων σαν το ακριβώς παρακάτω (ή παρεμφερών όπως σίγουρα θα συμβεί με την ίδρυση του φημολογούμενου αποκόμματος), που υποτίθεται ότι μεταφέρουν συγκεκριμένα μηνύματα που εμπεριέχουν συγκεκριμένες υψηλές κοινωνικές αξίες για μια ανάλογη οργάνωση της κοινωνίας και διαχείρισης της εξουσίας.Η παραπάνω διακήρυξη  (ή η όποια παρεμφερής ενδέχεται να μας "αντικρίσει με ύφος ελπίδας" σύντομα) του νεοσύστατου κόμματος που προφανώς απευθύνεται σε άτομα ή κλινικά νεκρά (ευρισκόμενα δηλαδή σε κώμα κι ας υπάρχουν και κινούνται ανάμεσά μας) ή σε άτομα που λειτουργούν με δόλο και πολύ επικίνδυνο καιροσκοπισμό, που για να ευδοκιμήσει εκμεταλλεύεται συνθήκες κοινωνικής δυστοπίας και ανέχειας.
Αλλιώς και σύμφωνα με τις ανώτερες διανοητικές λειτουργίες που αναφέραμε στην αρχή, το συγκεκριμένο άτομο που ήταν χρόνια στο πολιτικό κουρμπέτι (και μάλιστα γόνος του τζακιού εκείνου που αποβιομηχάνισε τη χώρα, διέλυσε την αγροτική παραγωγή και διατροφική αυτάρκεια, δημιούργησε την κυριαρχία των πελατειακών πολιτικών σχέσεων και του αλόγιστου δανεισμού και καταχράστηκε με πρωτοφανή ζήλο δημόσιο πλούτο και μας οδήγησε στη μέγγενη του ευρώ με ψευδή στοιχεία), γιατί δεν προάσπισε και προώθησε τις αξίες που επικαλείται; (Και που αν υλοποιηθεί σίγουρα και θα επικαλεστεί κάποιες από αυτές...) Αντίθετα κι όχι πριν πολλά χρόνια, όταν ανέλαβε να διαχειριστεί την εξουσία...
τι είχε υποσχεθεί για να καταλάβει αυτή την εξουσία; Τι όμως υπέγραψε χωρίς καν να διαπραγματευτεί, τι δρομολόγησε (Έκθεση-φωτιά για κυβέρνηση Παπανδρέου: Φούσκωσε το έλλειμμα κι έστειλε την Ελλάδα στο ΔΝΤ) και ποιους έφερε, ποιων τις εντολές ακολούθησε πιστά σταυρώνοντας αυτούς που τώρα θέλει να αντιμετωπίσει με αλληλεγγύη και ανθρωπιά και σοσιαλιστικό πνεύμα;

Σε τελική ανάλυση, καλά κάνει αυτός. Και μόνο που αναφέρει και προωθεί την ίδρυση από αυτόν κόμματος, ειδικά στη συγκεκριμένη χρονική κοινωνικοπολιτική συγκυρία! Γιατί βρίσκει και τα κάνει! Τα δίποδα ζώα, που ούτε νοημοσύνη διαθέτουν ούτε φυσικά πολιτική και κοινωνική συνείδηση...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου