Χωρίς Βαρύτητα!

ΤΟ " nο Gravity Zone" αποτελεί το παιδί του ιστότοπου γνωστού ως "ενάντια στην επιπεδούπολη" (antidras.blogspot.gr). Με ορμητήριο αυτό το χώρο, ανοίγουμε τα φτερά μας για πτήσεις προς θαυμαστούς, παράξενους, φιλόξενους κι αφιλόξενους, μα σίγουρα θαυμαστούς ορίζοντες. Μακρινούς ή κοντινούς, "εσωτερικούς" κι εξωτερικούς. Μεταφέρουμε εδώ κι επιλεγμένα κείμενα, δικά μας κι όχι μόνο, από το παλιό μπλογκ. Το "παλιό μας σπίτι" θα συνεχίζει να μας φιλοξενεί και αυτό και να αποτελεί σημείο αναφοράς και για καινούργιες εδώ αναρτήσεις μας.
Η αλληλεγγύη μεταξύ των ανθρώπινων όντων αποτελεί, όπως το βλέπουμε εμείς, αποτέλεσμα των ιδιοτήτων εκείνων που συνιστούν το μεγαλείο του ανθρώπου: Απλότητα, Ανεξαρτησία Αντίληψης, Αμφισβήτηση των συλλογικά αποδεκτών καταστάσεων και παραστάσεων, Περιέργεια, Φαντασία, Εκστατική διαίσθηση, Εκστατικός Θαυμασμός. Κι εμείς σκοπεύουμε στο νέο εγχείρημά μας να αδράξουμε κι αυτές τις ποιότητες που διαμορφώνουν κι ανάλογες διαδρομές κι αφηγούνται ιστορίες για "περιοχές μυθικές ή απαγορευμένες"(ποιοι άραγε ορίζουν τι είναι μύθος ή απαγορευμένο ή απρόσιτο για τις μάζες και πόσοι ακόμη κι αυτοαποκαλούμενοι ή θεωρούμενοι ως "επαναστάτες" ενστερνίζονται αυτές τις οδηγίες;). Κάτι μέσα μας μάς τρώει να αιωρηθούμε πάνω απ'όλη την ακαμψία και στατικότητα και πάνω απ'όλες τις παρανοήσεις του κόσμου, χαράσσοντας ρότα για τη λεωφόρο των...άστρων! Κάνοντας και μια απαραίτητη στάση στο "Μπαράκι στην Άκρη του Γαλαξία", ωθούμενοι από μια αρχέγονη μέθη, για να γευτούμε παράξενα ελιξίρια, μεθυστικά κοκτέηλ αστρικής σκόνης, κοσμικής ακτινοβολίας και φλεγόμενα υπολείμματα αστρικών (κι όχι μόνο) συστημάτων, με παγάκια από την ουρά αλητήριων αστεροειδών.
Και για να καταφέρουμε αυτά κι ακόμη περισσότερα, πρέπει να αφήσουμε τη...βαρύτητα πίσω μας. Χωρίς να ξεχάσουμε να πατάμε και γερά στο έδαφος!

Bρίσκεστε σε "no Gravity Zone" λοιπόν! Γιατί είμαστε ονειροπόλοι και με αιτία!

Παρασκευή, 30 Ιανουαρίου 2015

"υπάρχουν πολλοί ανάμεσά μας που νιώθουν ότι η ζωή δεν είναι παρά ένα αστείο"...Είναι πράγματι αστείο να βλέπεις τον "μέσο άνθρωπο" να γυρνάει και τ'άλλο μάγουλο για να δεχτεί τις "σφαλιάρες για το καλό του". Να προσκυνάει γονυπετής και να πείθεται από όλα αυτά και αυτούς που αν δεν το έκανε θα καθιστούνταν  ασεβής, απόκληρος, προβληματικός, στοχοποιημένος. Παλάτια, ιδρύματα και φανατισμένους ηγήτορες και σύμβολα για εθελόδουλους άβουλους υπηκόους-πιστά σκυλιά, οίκους σωτηρίας και οικονομικής ομηρίας, δόγματα και αναπόδεικτες θεωρίες με ισχύ θρησκευτικού δέους, καθιερωμένα πρωτόκολλα και συμβάσεις... Φαιδρές εξηγήσεις  για τα ανεξήγητα (βλέπε γενετικά τροποποιημένες τροφές που δηλητηριάζουν τον οργανισμό και οφθαλμοφανέστατους διαρκείς αεροψεκασμούς που διαρρηγνύουν μυαλό και σώμα. Αλλά και κρίσεις χρέους που αέναα ανακυκλώνεται πάνω από τους παλμούς των κοινωνιών και με πραγματική άθροιση και ανάλυση οδηγεί σε πλεόνασμα κοπανιστού αέρα κ.ά. πολλά και εξωφρενικά)... Ανθρωποειδή που απομυζούν τη διανοητική και ψυχική ενέργεια ανθρώπων οι οποίοι πολύ δύσκολα αναγνωρίζονται πλέον ως έλλογα έμψυχα όντα...

Ένα μεγάλο διαπλανητικών διαστάσεων αστείο. Για γέλια και για κλάματα.
Αν δεν θέλουμε να αποτελούμε πια κομμάτι του τότε είναι καιρός να σοβαρευτούμε. Και η αντίληψή μας να πάψει να μοιάζει με αόμματο επαίτη απ'τον οποίο θησαυρίζουν καπάτσοι απατεώνες και νταβατζήδες. Και η συνείδησή μας να κοχλάζει σαν πειραγμένη τοξική σούπα, δηλητηριώδης για εμάς τους ίδιους και όλους τους υπόλοιπους γύρω μας...

" There must be some way out of here, said the joker to the thief,
  There's too much confusion, I can't get no relief.
 ...No reason to get excited," the thief, he kindly spoke,
There are many here among us who feel that life is but a joke."
BOB DYLAN - All Along The Watchtower

Ανάμεσα σε αυτούς βρίσκεται προφανώς και ο δημιουργός του βίντεο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου