Χωρίς Βαρύτητα!

ΤΟ " nο Gravity Zone" αποτελεί το παιδί του ιστότοπου γνωστού ως "ενάντια στην επιπεδούπολη" (antidras.blogspot.gr). Με ορμητήριο αυτό το χώρο, ανοίγουμε τα φτερά μας για πτήσεις προς θαυμαστούς, παράξενους, φιλόξενους κι αφιλόξενους, μα σίγουρα θαυμαστούς ορίζοντες. Μακρινούς ή κοντινούς, "εσωτερικούς" κι εξωτερικούς. Μεταφέρουμε εδώ κι επιλεγμένα κείμενα, δικά μας κι όχι μόνο, από το παλιό μπλογκ. Το "παλιό μας σπίτι" θα συνεχίζει να μας φιλοξενεί και αυτό και να αποτελεί σημείο αναφοράς και για καινούργιες εδώ αναρτήσεις μας.
Η
υπέρβαση των ανθρώπινων όντων προς ανώτερα (κι άρα ποιοτικότερα) επίπεδα ύπαρξης αποτελεί, όπως το βλέπουμε εμείς, αποτέλεσμα των ιδιοτήτων εκείνων που συνιστούν το μεγαλείο του ανθρώπου: Απλότητα, Ανεξαρτησία Αντίληψης, Αμφισβήτηση των συλλογικά αποδεκτών καταστάσεων και παραστάσεων, Περιέργεια, Φαντασία, Εκστατική διαίσθηση, Εκστατικός Θαυμασμός. Κι εμείς σκοπεύουμε στο νέο εγχείρημά μας να αδράξουμε κι αυτές τις ποιότητες που διαμορφώνουν κι ανάλογες διαδρομές κι αφηγούνται ιστορίες για "περιοχές μυθικές ή απαγορευμένες" .
(Ποιοι άραγε ορίζουν τι είναι μύθος ή απαγορευμένο ή απρόσιτο για τις μάζες και πόσοι ακόμη κι αυτοαποκαλούμενοι ή θεωρούμενοι ως "επαναστάτες" ενστερνίζονται αυτές τις οδηγίες;)
Κάτι μέσα μας μάς τρώει να αιωρηθούμε πάνω απ'όλη την ακαμψία και στατικότητα και πάνω απ'όλες τις παρανοήσεις του κόσμου, χαράσσοντας ρότα για τη λεωφόρο των...άστρων! Κάνοντας και μια απαραίτητη στάση στο "Μπαράκι στην Άκρη του Γαλαξία", ωθούμενοι από μια αρχέγονη μέθη, για να γευτούμε παράξενα ελιξίρια, μεθυστικά κοκτέηλ αστρικής σκόνης, κοσμικής ακτινοβολίας και φλεγόμενα υπολείμματα αστρικών (κι όχι μόνο) συστημάτων, με παγάκια από την ουρά αλητήριων αστεροειδών.
Και για να καταφέρουμε αυτά κι ακόμη περισσότερα, πρέπει να αφήσουμε τη...βαρύτητα πίσω μας. Χωρίς να ξεχάσουμε να πατάμε και γερά στο έδαφος!

Bρίσκεστε σε "no Gravity Zone" λοιπόν! Γιατί είμαστε ονειροπόλοι και με αιτία:

ΟΝΕΙΡΟΠΟΛΟΙ (του ανιχνευτή)


Ονειροπόλος είναι αυτός που μπορεί να βρει τον δρόμο του μόνο στο φως του φεγγαριού. Τιμωρία του είναι ότι βλέπει το ξημέρωμα πριν τον υπόλοιπο κόσμο. - ΟΣΚΑΡ ΟΥΑΪΛΝΤ

Αυτή είναι και η κατάρα του! Η πιο γλυκιά και πικρή συνάμα, η πιο αποκηρυγμένη και γι'αυτό ανεκτίμητης αξίας, η πιο επικίνδυνη και γι'αυτό άξια μόνο για όσους αντέχουν να τη βαστάξουν, η πιο μαγική και συνάμα απαιτητική, η πιο δύσκολη να περιγραφεί με τη συνηθισμένη μορφή ανθρώπινης έκφρασης, κατάρα του κόσμου ετούτου.
Αλλά τι θα'τανε ο κόσμος χωρίς τους "καταραμένους" του; Αν όχι καταδικασμένος, από πολύ παλιά, σε έλλειψη οξυγόνου και σε πλήρη μαρασμό;

Ονειροπόλοι είναι αυτοί που, με τις (μυστηριώδεις για την κοινή λογική) ενοράσεις και τα όνειρά τους και τη διάθεσή τους να γυρέψουν την εκπλήρωσή τους, επιτρέπουν ακόμα στη γη να γυρνάει!
Oνειροπόλοι είναι αυτοί που βλέπουν όσα οι πιο πολλοί αδυνατούν ή αρνούνται να δουν, γιατί δεν μπορούν να εγκαταλείψουν τη βολή του δοσμένου, καθιερωμένου πλαισίου. Αυτοί που ανακαλύπτουν τις εικόνες πίσω από τις εικόνες ή ανοίγουν το δρόμο προς νέους κόσμους εκεί όπου οι παλιοί αργοπεθαίνουν και σβήνουν.
Αλλά αυτό έχει πάντα τίμημα και τις περισσότερες φορές πολύ σκληρό.
Ονειροπόλοι είναι κι αυτοί που συχνά οδηγούνται στο γλυκόπικρο καταφύγιο της μοναξιάς και στην τρέλα που επίσης συχνά συνοδεύει την "ιερή μέθη" τους. Αυτοί που, διόλου σπάνια, συντρίβονται κάτω από όλη την κακότητα, τη μικροψυχία και το φθόνο που ξεχειλίζει στον κόσμο.
Αλλά και αυτοί οι οποίοι σαν τους τρελούς αλήτες που σέρνονται από μια πλανεύτρα εσωτερική μούσα: "ποθούν τα πάντα ταυτόχρονα, αυτοί που ποτέ δε χασμουριούνται ή λένε έστω και μία κοινοτοπία, αλλά που καίγονται σαν τα μυθικά κίτρινα ρωμαϊκά κεριά, που σκάνε σαν πυροτεχνήματα ανάμεσα στα αστέρια κι από μέσα τους ξεπηδά το μπλε φως της καρδιάς τους, κι όσοι τους βλέπουν κάνουν: Αααα!!!! με θαυμασμό' (να θυμηθούμε και τον Τζακ Κέρουακ στο βιβλίο του "on the road")

Και αυτό που κάνει τη διαφορά είναι ότι... " ο ταξιδιώτης παίρνει μονάχα ένα δρόμο. Ο ονειροπόλος τους παίρνει όλους. "(Julos Beaucarne)

Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015

ΜΠΟΫΚΟΤΑΡΕ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡEΙΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΩΝ


ΜΠΟΫΚΟΤΑΡΕ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡEΙΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΩΝ

Μην γίνεσαι πειραματόζωοΜερικοί σοβαροί λόγοι για μην συνεργαστείς με τις εταιρείες δημοσκοπήσεων:

Μην συναινείς ώστε τα χρήματά σου (με τα οποία επιχορηγούνται προκλητικά τα χρεωκοπημένα ελληνικά κόμματα), να πετάγονται, για να ευημερούν παρασιτικά επαγγέλματα όπως οι εταιρείες κομματοδημοσκοπήσεων (ενώ την ίδια στιγμή αποχρηματοδοτούνται και αποσαθρώνονται κοινωνικώς ζωτικότατοι τομείς όπως η δημόσια παιδεία και υγεία). Κόψε τους τώρα το ψωμί (που σου κατακρατούν).

Υποχρέωσε τους πολιτικάντηδες -και τους εμετικούς τους "opinion makers"- να βαδίζουν στα τυφλά. Όπως αυτοί σου κρύβουν τις προθέσεις τους, έτσι κι εσύ δεν πρέπει να τους γνωστοποιήσεις τις δικές σου. Μην τους διευκολύνεις να σε εξαπατήσουν. Κάνε τους να μην μπορούν να κοιμηθούν το βράδυ. Βοήθησέ τους να νιώσουν λίγη από τη δική σου αβεβαιότητα και ανασφάλεια, να κάνουν λάθος εκτιμήσεις και να εκτεθούν.

Κατάλαβε ότι οι δημοσκοπήσεις δεν γίνονται προς όφελός σου, ούτε από ... ενδιαφέρον για τα προβλήματά σου.
Αν κάποιοι ενδιαφέρονταν για σένα, θα σου έδιναν να συμπληρώσεις συγκεκριμένα και λεπτομερή ερωτηματολόγια π.χ. για την οικονομική σου κατάσταση, τα χρόνια της ανεργίας σου, το ύψος και το είδος των χρεών σου, την αδυναμία κάλυψης των βασικών αναγκών των παιδιών σου, την ανυπαρξία τής κοινωνικής σου ασφάλισης, το αν έχεις θέρμανση, το αν έχεις να πληρώσεις το ρεύμα ή το ενοίκιο, το πόσο οριακά επιβιώνεις και το αν μπορείς να κοιμηθείς το βράδυ.

Γίνε ενεργητικός ερωτητής και όχι παθητικός απαντητής. Ρώτησε τους εθνοσωτήρες αυτά που απασχολούν εσένα και μην απαντάς σε αυτά που απασχολούν αυτούς (άλλωστε αυτό κάνουν και οι χρηματοδότες τους). Μην επιτρέπεις να σε προσβάλλουν κάποια θρασύτατα ανεπάγγελτα, ανειδίκευτα και γενικώς άχρηστα κομματόσκυλα, που σου λένε κατάμουτρα ότι ενδιαφέρονται μόνο για τις καρέκλες τους. Μην συναινείς στην στημένη τηλεορασοδημοκρατία των καναλαρχών και της διαπλοκής.

Μην επιτρέπεις να σε "ψυχολογούν", να σε καταμετρούν, να σε ερμηνεύουν και γενικώς να χρησιμοποιούν εναντίον σου τα στοιχεία που (αφελώς) τους προσφέρεις. Μην γίνεσαι πειραματόζωο του μάρκετινγκ και των κατασκευαστών της "κοινής γνώμης".

Μην δίνεις καν παραπλανητικές απαντήσεις: ακόμα κι έτσι αυτοί θα βγάλουν "αποτελέσματα" και το κύκλωμα (εθνοσωτήρες, κομματόσκυλα, δημοσιογραφιάδες, εφημεριδάρχες, καναλάρχες, opinion makers κλπ.) θα συνεχίσει να τρέφεται (εις βάρος σου, φυσικά). Μην απαντάς καθόλου. Σύστησέ τους ευγενικά να πουν στους κομματικούς αναθέτες τους να πάνε να γαμηθούνε. Στην περίπτωσή τους αυτό δεν είναι βρισιά αλλά ευχή: αν όλες αυτές οι ανέραστες λυσσάρες της εξουσίας ήσαν ικανοποιημένες από τη ζωή τους, δεν θα γαμούσαν τη δική σου.

Θ. Λ.

To διαβάσαμε (και γουστάραμε πολύ, ειδικά με την τελευταία παράγραφο) στον ΥΠΝΟΒΑΤΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου