Χωρίς Βαρύτητα!

ΤΟ " nο Gravity Zone" αποτελεί το παιδί του ιστότοπου γνωστού ως "ενάντια στην επιπεδούπολη" (antidras.blogspot.gr). Με ορμητήριο αυτό το χώρο, ανοίγουμε τα φτερά μας για πτήσεις προς θαυμαστούς, παράξενους, φιλόξενους κι αφιλόξενους, μα σίγουρα θαυμαστούς ορίζοντες. Μακρινούς ή κοντινούς, "εσωτερικούς" κι εξωτερικούς. Μεταφέρουμε εδώ κι επιλεγμένα κείμενα, δικά μας κι όχι μόνο, από το παλιό μπλογκ. Το "παλιό μας σπίτι" θα συνεχίζει να μας φιλοξενεί και αυτό και να αποτελεί σημείο αναφοράς και για καινούργιες εδώ αναρτήσεις μας.
Η
υπέρβαση των ανθρώπινων όντων προς ανώτερα (κι άρα ποιοτικότερα) επίπεδα ύπαρξης αποτελεί, όπως το βλέπουμε εμείς, αποτέλεσμα των ιδιοτήτων εκείνων που συνιστούν το μεγαλείο του ανθρώπου: Απλότητα, Ανεξαρτησία Αντίληψης, Αμφισβήτηση των συλλογικά αποδεκτών καταστάσεων και παραστάσεων, Περιέργεια, Φαντασία, Εκστατική διαίσθηση, Εκστατικός Θαυμασμός. Κι εμείς σκοπεύουμε στο νέο εγχείρημά μας να αδράξουμε κι αυτές τις ποιότητες που διαμορφώνουν κι ανάλογες διαδρομές κι αφηγούνται ιστορίες για "περιοχές μυθικές ή απαγορευμένες" .
(Ποιοι άραγε ορίζουν τι είναι μύθος ή απαγορευμένο ή απρόσιτο για τις μάζες και πόσοι ακόμη κι αυτοαποκαλούμενοι ή θεωρούμενοι ως "επαναστάτες" ενστερνίζονται αυτές τις οδηγίες;)
Κάτι μέσα μας μάς τρώει να αιωρηθούμε πάνω απ'όλη την ακαμψία και στατικότητα και πάνω απ'όλες τις παρανοήσεις του κόσμου, χαράσσοντας ρότα για τη λεωφόρο των...άστρων! Κάνοντας και μια απαραίτητη στάση στο "Μπαράκι στην Άκρη του Γαλαξία", ωθούμενοι από μια αρχέγονη μέθη, για να γευτούμε παράξενα ελιξίρια, μεθυστικά κοκτέηλ αστρικής σκόνης, κοσμικής ακτινοβολίας και φλεγόμενα υπολείμματα αστρικών (κι όχι μόνο) συστημάτων, με παγάκια από την ουρά αλητήριων αστεροειδών.
Και για να καταφέρουμε αυτά κι ακόμη περισσότερα, πρέπει να αφήσουμε τη...βαρύτητα πίσω μας. Χωρίς να ξεχάσουμε να πατάμε και γερά στο έδαφος!

Bρίσκεστε σε "no Gravity Zone" λοιπόν! Γιατί είμαστε ονειροπόλοι και με αιτία:

ΟΝΕΙΡΟΠΟΛΟΙ (του ανιχνευτή)


Ονειροπόλος είναι αυτός που μπορεί να βρει τον δρόμο του μόνο στο φως του φεγγαριού. Τιμωρία του είναι ότι βλέπει το ξημέρωμα πριν τον υπόλοιπο κόσμο. - ΟΣΚΑΡ ΟΥΑΪΛΝΤ

Αυτή είναι και η κατάρα του! Η πιο γλυκιά και πικρή συνάμα, η πιο αποκηρυγμένη και γι'αυτό ανεκτίμητης αξίας, η πιο επικίνδυνη και γι'αυτό άξια μόνο για όσους αντέχουν να τη βαστάξουν, η πιο μαγική και συνάμα απαιτητική, η πιο δύσκολη να περιγραφεί με τη συνηθισμένη μορφή ανθρώπινης έκφρασης, κατάρα του κόσμου ετούτου.
Αλλά τι θα'τανε ο κόσμος χωρίς τους "καταραμένους" του; Αν όχι καταδικασμένος, από πολύ παλιά, σε έλλειψη οξυγόνου και σε πλήρη μαρασμό;

Ονειροπόλοι είναι αυτοί που, με τις (μυστηριώδεις για την κοινή λογική) ενοράσεις και τα όνειρά τους και τη διάθεσή τους να γυρέψουν την εκπλήρωσή τους, επιτρέπουν ακόμα στη γη να γυρνάει!
Oνειροπόλοι είναι αυτοί που βλέπουν όσα οι πιο πολλοί αδυνατούν ή αρνούνται να δουν, γιατί δεν μπορούν να εγκαταλείψουν τη βολή του δοσμένου, καθιερωμένου πλαισίου. Αυτοί που ανακαλύπτουν τις εικόνες πίσω από τις εικόνες ή ανοίγουν το δρόμο προς νέους κόσμους εκεί όπου οι παλιοί αργοπεθαίνουν και σβήνουν.
Αλλά αυτό έχει πάντα τίμημα και τις περισσότερες φορές πολύ σκληρό.
Ονειροπόλοι είναι κι αυτοί που συχνά οδηγούνται στο γλυκόπικρο καταφύγιο της μοναξιάς και στην τρέλα που επίσης συχνά συνοδεύει την "ιερή μέθη" τους. Αυτοί που, διόλου σπάνια, συντρίβονται κάτω από όλη την κακότητα, τη μικροψυχία και το φθόνο που ξεχειλίζει στον κόσμο.
Αλλά και αυτοί οι οποίοι σαν τους τρελούς αλήτες που σέρνονται από μια πλανεύτρα εσωτερική μούσα: "ποθούν τα πάντα ταυτόχρονα, αυτοί που ποτέ δε χασμουριούνται ή λένε έστω και μία κοινοτοπία, αλλά που καίγονται σαν τα μυθικά κίτρινα ρωμαϊκά κεριά, που σκάνε σαν πυροτεχνήματα ανάμεσα στα αστέρια κι από μέσα τους ξεπηδά το μπλε φως της καρδιάς τους, κι όσοι τους βλέπουν κάνουν: Αααα!!!! με θαυμασμό' (να θυμηθούμε και τον Τζακ Κέρουακ στο βιβλίο του "on the road")

Και αυτό που κάνει τη διαφορά είναι ότι... " ο ταξιδιώτης παίρνει μονάχα ένα δρόμο. Ο ονειροπόλος τους παίρνει όλους. "(Julos Beaucarne)

Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019

Oumuamua: ένας πολύ ασυνήθιστος διαστημικός επισκέπτης!


" Harvard scientists think that the first interstellar object detected in our solar system, called “Oumuamua,” could be an alien spacecraft. The scientists sought to explain a quirk in Oumuamua's behavior, which led them to an unusual conclusion. No one knows what Oumuamua is or where it came from, and it's too late to find out for sure."
Που σημαίνει: Οι επιστήμονες του Χάρβαρντ πιστεύουν ότι το πρώτο διαστρικό αντικείμενο που εξωγήινο διαστημόπλοιο. Οι επιστήμονες επεδίωξαν να εξηγήσουν την "ιδιορρυθμία" στη συμπεριφορά του Oumuamua, που τους οδήγησε σε ένα ασυνήθιστο συμπέρασμα. Κανείς δεν ξέρει τι είναι ο Oumuamua ή από πού προέρχεται και είναι πολύ αργά για να το μάθουμε με σιγουριά -!-

Με λίγα λόγια, συμβαίνουν τα εξής εκπληκτικά και παράδοξα ή εκπληκτικά παράδοξα:
Η ονομασία Oumuamua που είχαν δώσει οι επιστήμονες στο αστρικό αυτό σώμα σημαίνει στη γλώσσα των ιθαγενών της Χαβάης "ο αγγελιοφόρος που ήρθε από πολύ μακριά". Η πρώτη εκτίμηση ήταν ότι επρόκειτο για ένα διαστημικό βράχο που εισήλθε στο ηλιακό μας σύστημα, "κόβοντας τις βόλτες του". Ο Oumuamua αποτελεί το πρώτο "διαστρικό αντικείμενο" που έχει εντοπιστεί να προέρχεται από το διαστημικό χώρο εκτός του ηλιακού συστήματός μας. Στο ερώτημα "τι ακριβώς είναι;" θα πρέπει η απάντηση να αποκλείσει το ενδεχόμενο του κομήτη -ή του αστεροειδή-, μιας και δεν διαθέτει ουρά, δεν παρατηρείται κατά την κίνηση απώλεια αερίων ή και μάζας και -γεγονός πολύ εντυπωσιακό!- παρουσιάζει..αυξομειώσεις στην ταχύτητά του! Στην επιφάνειά του δεν παρατηρείται πάγος, είναι μακρύς και με πουροειδές σχήμα και η τροχιά που διαγράφει παραείναι ανορθόδοξη. Το χρώμα του λεπτού αυτού αντικειμένου είναι σκούρο κόκκινο, είναι πολύ λαμπερό και όταν πέρασε από τον ήλιο απόφυγε τις βαρυτικές δυνάμεις..επιταχύνοντας λες και είναι όχημα με αυτοκίνηση! Το ασυνήθιστο για διαστημικό βράχο αυτό αντικείμενο εξακολουθεί να περιπλανείται, έχοντας ξεφύγει εδώ και αρκετό καιρό της γήινης παρατήρησης και χωρίς ουδείς να μπορεί να πει οτιδήποτε για την προέλευση και την κατεύθυνση της μυστηριώδους πορείας του.........

Χρήσιμη επίσης παραπομπή: Interstellar Visitor Found to Be Unlike a Comet or an Asteroid

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου