Χωρίς Βαρύτητα!

ΤΟ " nο Gravity Zone" αποτελεί το παιδί του ιστότοπου γνωστού ως "ενάντια στην επιπεδούπολη" (antidras.blogspot.gr). Με ορμητήριο αυτό το χώρο, ανοίγουμε τα φτερά μας για πτήσεις προς θαυμαστούς, παράξενους, φιλόξενους κι αφιλόξενους, μα σίγουρα θαυμαστούς ορίζοντες. Μακρινούς ή κοντινούς, "εσωτερικούς" κι εξωτερικούς. Μεταφέρουμε εδώ κι επιλεγμένα κείμενα, δικά μας κι όχι μόνο, από το παλιό μπλογκ. Το "παλιό μας σπίτι" θα συνεχίζει να μας φιλοξενεί και αυτό και να αποτελεί σημείο αναφοράς και για καινούργιες εδώ αναρτήσεις μας.
Η
υπέρβαση των ανθρώπινων όντων προς ανώτερα (κι άρα ποιοτικότερα) επίπεδα ύπαρξης αποτελεί, όπως το βλέπουμε εμείς, αποτέλεσμα των ιδιοτήτων εκείνων που συνιστούν το μεγαλείο του ανθρώπου: Απλότητα, Ανεξαρτησία Αντίληψης, Αμφισβήτηση των συλλογικά αποδεκτών καταστάσεων και παραστάσεων, Περιέργεια, Φαντασία, Εκστατική διαίσθηση, Εκστατικός Θαυμασμός. Κι εμείς σκοπεύουμε στο νέο εγχείρημά μας να αδράξουμε κι αυτές τις ποιότητες που διαμορφώνουν κι ανάλογες διαδρομές κι αφηγούνται ιστορίες για "περιοχές μυθικές ή απαγορευμένες" .
(Ποιοι άραγε ορίζουν τι είναι μύθος ή απαγορευμένο ή απρόσιτο για τις μάζες και πόσοι ακόμη κι αυτοαποκαλούμενοι ή θεωρούμενοι ως "επαναστάτες" ενστερνίζονται αυτές τις οδηγίες;)
Κάτι μέσα μας μάς τρώει να αιωρηθούμε πάνω απ'όλη την ακαμψία και στατικότητα και πάνω απ'όλες τις παρανοήσεις του κόσμου, χαράσσοντας ρότα για τη λεωφόρο των...άστρων! Κάνοντας και μια απαραίτητη στάση στο "Μπαράκι στην Άκρη του Γαλαξία", ωθούμενοι από μια αρχέγονη μέθη, για να γευτούμε παράξενα ελιξίρια, μεθυστικά κοκτέηλ αστρικής σκόνης, κοσμικής ακτινοβολίας και φλεγόμενα υπολείμματα αστρικών (κι όχι μόνο) συστημάτων, με παγάκια από την ουρά αλητήριων αστεροειδών.
Και για να καταφέρουμε αυτά κι ακόμη περισσότερα, πρέπει να αφήσουμε τη...βαρύτητα πίσω μας. Χωρίς να ξεχάσουμε να πατάμε και γερά στο έδαφος!

Bρίσκεστε σε "no Gravity Zone" λοιπόν! Γιατί είμαστε ονειροπόλοι και με αιτία:

ΟΝΕΙΡΟΠΟΛΟΙ (του ανιχνευτή)Ονειροπόλος είναι αυτός που μπορεί να βρει τον δρόμο του μόνο στο φως του φεγγαριού. Τιμωρία του είναι ότι βλέπει το ξημέρωμα πριν τον υπόλοιπο κόσμο. - ΟΣΚΑΡ ΟΥΑΪΛΝΤ

Αυτή είναι και η κατάρα του! Η πιο γλυκιά και πικρή συνάμα, η πιο αποκηρυγμένη και γι'αυτό ανεκτίμητης αξίας, η πιο επικίνδυνη και γι'αυτό άξια μόνο για όσους αντέχουν να τη βαστάξουν, η πιο μαγική και συνάμα απαιτητική, η πιο δύσκολη να περιγραφεί με τη συνηθισμένη μορφή ανθρώπινης έκφρασης, κατάρα του κόσμου ετούτου.
Αλλά τι θα'τανε ο κόσμος χωρίς τους "καταραμένους" του; Αν όχι καταδικασμένος, από πολύ παλιά, σε έλλειψη οξυγόνου και σε πλήρη μαρασμό;

Ονειροπόλοι είναι αυτοί που, με τις (μυστηριώδεις για την κοινή λογική) ενοράσεις και τα όνειρά τους και τη διάθεσή τους να γυρέψουν την εκπλήρωσή τους, επιτρέπουν ακόμα στη γη να γυρνάει!
Oνειροπόλοι είναι αυτοί που βλέπουν όσα οι πιο πολλοί αδυνατούν ή αρνούνται να δουν, γιατί δεν μπορούν να εγκαταλείψουν τη βολή του δοσμένου, καθιερωμένου πλαισίου. Αυτοί που ανακαλύπτουν τις εικόνες πίσω από τις εικόνες ή ανοίγουν το δρόμο προς νέους κόσμους εκεί όπου οι παλιοί αργοπεθαίνουν και σβήνουν.
Αλλά αυτό έχει πάντα τίμημα και τις περισσότερες φορές πολύ σκληρό.
Ονειροπόλοι είναι κι αυτοί που συχνά οδηγούνται στο γλυκόπικρο καταφύγιο της μοναξιάς και στην τρέλα που επίσης συχνά συνοδεύει την "ιερή μέθη" τους. Αυτοί που, διόλου σπάνια, συντρίβονται κάτω από όλη την κακότητα, τη μικροψυχία και το φθόνο που ξεχειλίζει στον κόσμο.
Αλλά και αυτοί οι οποίοι σαν τους τρελούς αλήτες που σέρνονται από μια πλανεύτρα εσωτερική μούσα: "ποθούν τα πάντα ταυτόχρονα, αυτοί που ποτέ δε χασμουριούνται ή λένε έστω και μία κοινοτοπία, αλλά που καίγονται σαν τα μυθικά κίτρινα ρωμαϊκά κεριά, που σκάνε σαν πυροτεχνήματα ανάμεσα στα αστέρια κι από μέσα τους ξεπηδά το μπλε φως της καρδιάς τους, κι όσοι τους βλέπουν κάνουν: Αααα!!!! με θαυμασμό' (να θυμηθούμε και τον Τζακ Κέρουακ στο βιβλίο του "on the road")

Και αυτό που κάνει τη διαφορά είναι ότι... " ο ταξιδιώτης παίρνει μονάχα ένα δρόμο. Ο ονειροπόλος τους παίρνει όλους. "(Julos Beaucarne)

Σάββατο, 6 Σεπτεμβρίου 2014

Έμπολα: Δεν θα υπάρξει εμβόλιο

Ομολογία γιατρού: «Ο κόσμος δεν είναι αρκετά πανικοβλημένος, άρα δεν έχουμε αρκετούς πελάτες για να φτιάξουμε ένα εμβόλιο κατά του ιού του Έμπολα»

Ένα σύντομο βίντεο διάρκειας 2 λεπτών που ανέβασε η ιστοσελίδα «Bloomberg News» στο YouTube προσπαθεί να εξηγήσει γιατί δεν υπάρχει ήδη ένα ευρέως διαθέσιμο εμβόλιο κατά του Έμπολα.

Το αν θα πιστέψετε τα όσα αναφέρονται ή όχι είναι άλλο θέμα, ειδικά αν δεν έχετε γνώσεις, αλλά αφιερώστε λίγο χρόνο.Το πιο συναρπαστικό βρίσκεται στα λόγια του δρος Ben Neuman από το Πανεπιστήμιο του Ρίντινγκ προς το τέλος του βίντεο. Ο Neuman εξηγεί ότι επειδή οι ιοί μεταλλάσσονται εύκολα «δεν φτάνει μόνο ένα φάρμακο για την καταπολέμηση του Έμπολα. Χρειαζόμαστε ένα κοκτέιλ φαρμάκων και ίσως ένα εμβόλιο».

Μάλιστα. Αυτό φαίνεται να αποτελεί βούτυρο στο ψωμί των μεγάλων φαρμακοβιομηχανιών, σωστά; Ο δρ Ben εξηγεί επίσης γιατί οι μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες δεν βιάζονται να παράγουν αυτό το κοκτέιλ φαρμάκων και εμβολίων – το οποίο σίγουρα θα μεταφραζόταν σε πάρα πολλά έσοδα.
«Για όλα αυτά χρειάζονται πολλά χρήματα και προς το παρόν, απ’ όσο τουλάχιστον γνωρίζουμε, λιγότεροι από 5.000 άνθρωποι έχουν μολυνθεί από τον ιό του Έμπολα. Ακούγεται τρομακτικό, αλλά δεν ξέρω αν υπάρχει αρκετός, εμ … πανικός ή αρκετοί άνθρωποι που μπορούν να γίνουν δυνητικοί αγοραστές αυτών των φαρμάκων ώστε να δικαιολογήσει μια εταιρεία – ιδιωτική ούτως ή άλλως – τα έξοδα που θα κάνει γι’ αυτό τον σκοπό».
Αυτό το βίντεο αποκαλύπτει 2 θεμελιώδεις αλήθειες.

Πρώτον: τα φαρμακευτικά προϊόντα και τα εμβόλια δεν φτιάχνονται για να σώζουν ζωές. Φυσικά και όχι, πρώτα απ’ όλα φτιάχνονται με σκοπό κάποιοι να κερδίσουν χρήματα.

 Δεύτερον: πρέπει να υπάρχει αρκετός πανικός ώστε να ξεσηκωθούν οι πιθανοί αγοραστές-πελάτες, γεγονός που θα προωθήσει τη δημιουργία των εν λόγω φαρμακευτικών προϊόντων και εμβολίων. Απλώς λοιπόν δεν υπάρχει αρκετός πανικός σχετικά με τον ιό Έμπολα ώστε όλο αυτό το εγχείρημα να αξίζει τον κόπο. Πάντως υπάρχει σίγουρα αρκετός πανικός τώρα πλέον, σωστά;

Πρόκειται για μια συντονισμένη προσπάθεια. Πολλοί άνθρωποι από τη βιομηχανική βάση της ιατρικής και των μέσων μαζικής ενημέρωσης περιμένουν να βγάλουν ένα σωρό χρήματα από αυτόν τον ιό. Και, ακριβώς πάνω στην ώρα, το πρακτορείο Reuters αναφέρει ότι πρόκειται να φτιαχτεί με γοργούς ρυθμούς ένα νέο εμβόλιο κατά του Έμπολα και να ξεκινήσουν δοκιμές σε ανθρώπους ασθενείς άμεσα. Αυτός είναι πράγματι γοργός ρυθμός!

Η εγελιανή διαλεκτική αποτελεί μια διαχρονική στρατηγική. Γιατί; Επειδή λειτουργεί. Έτσι, απλώς συνεχίζουν να τη χρησιμοποιούν ξανά και ξανά. Πρόβλημα: δεν υπάρχει αρκετός πανικός για τον ιό Έμπολα, γεγονός που θα μπορούσε να αποφέρει μεγάλα κέρδη.

Αντίδραση: δημιουργία πανικού, γεγονός που θα αποφέρει μεγάλα κέρδη.
Λύση: το πρόβλημα λύθηκε.

Βασικά πρόκειται για την ίδια στρατηγική που χρησιμοποιήθηκε για τη γρήγορη παραγωγή πειραματικών εμβολίων κατά του ιού H1N1 μόλις πριν από λίγα χρόνια, μόνο που αυτή τη φορά έχουμε να κάνουμε με έναν πολύ πιο τρομακτικό ιό προκειμένου να προκληθεί ακόμα μεγαλύτερος φόβος. Στην πραγματικότητα, την επόμενη φορά που θα δείτε στην εφημερίδα μια επικεφαλίδα τύπου «Ο φόβος για τον ιό Έμπολα είναι μεταδοτικός», μην διστάσετε να το λάβετε αυτό σοβαρά υπόψη σας.

***
Melissa Melton

To διαβάσαμε στο edw hellas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου