Χωρίς Βαρύτητα!

ΤΟ " nο Gravity Zone" αποτελεί το παιδί του ιστότοπου γνωστού ως "ενάντια στην επιπεδούπολη" (antidras.blogspot.gr). Με ορμητήριο αυτό το χώρο, ανοίγουμε τα φτερά μας για πτήσεις προς θαυμαστούς, παράξενους, φιλόξενους κι αφιλόξενους, μα σίγουρα θαυμαστούς ορίζοντες. Μακρινούς ή κοντινούς, "εσωτερικούς" κι εξωτερικούς. Μεταφέρουμε εδώ κι επιλεγμένα κείμενα, δικά μας κι όχι μόνο, από το παλιό μπλογκ. Το "παλιό μας σπίτι" θα συνεχίζει να μας φιλοξενεί και αυτό και να αποτελεί σημείο αναφοράς και για καινούργιες εδώ αναρτήσεις μας.
Η
υπέρβαση των ανθρώπινων όντων προς ανώτερα (κι άρα ποιοτικότερα) επίπεδα ύπαρξης αποτελεί, όπως το βλέπουμε εμείς, αποτέλεσμα των ιδιοτήτων εκείνων που συνιστούν το μεγαλείο του ανθρώπου: Απλότητα, Ανεξαρτησία Αντίληψης, Αμφισβήτηση των συλλογικά αποδεκτών καταστάσεων και παραστάσεων, Περιέργεια, Φαντασία, Εκστατική διαίσθηση, Εκστατικός Θαυμασμός. Κι εμείς σκοπεύουμε στο νέο εγχείρημά μας να αδράξουμε κι αυτές τις ποιότητες που διαμορφώνουν κι ανάλογες διαδρομές κι αφηγούνται ιστορίες για "περιοχές μυθικές ή απαγορευμένες" .
(Ποιοι άραγε ορίζουν τι είναι μύθος ή απαγορευμένο ή απρόσιτο για τις μάζες και πόσοι ακόμη κι αυτοαποκαλούμενοι ή θεωρούμενοι ως "επαναστάτες" ενστερνίζονται αυτές τις οδηγίες;)
Κάτι μέσα μας μάς τρώει να αιωρηθούμε πάνω απ'όλη την ακαμψία και στατικότητα και πάνω απ'όλες τις παρανοήσεις του κόσμου, χαράσσοντας ρότα για τη λεωφόρο των...άστρων! Κάνοντας και μια απαραίτητη στάση στο "Μπαράκι στην Άκρη του Γαλαξία", ωθούμενοι από μια αρχέγονη μέθη, για να γευτούμε παράξενα ελιξίρια, μεθυστικά κοκτέηλ αστρικής σκόνης, κοσμικής ακτινοβολίας και φλεγόμενα υπολείμματα αστρικών (κι όχι μόνο) συστημάτων, με παγάκια από την ουρά αλητήριων αστεροειδών.
Και για να καταφέρουμε αυτά κι ακόμη περισσότερα, πρέπει να αφήσουμε τη...βαρύτητα πίσω μας. Χωρίς να ξεχάσουμε να πατάμε και γερά στο έδαφος!

Bρίσκεστε σε "no Gravity Zone" λοιπόν! Γιατί είμαστε ονειροπόλοι και με αιτία:

ΟΝΕΙΡΟΠΟΛΟΙ (του ανιχνευτή)


Ονειροπόλος είναι αυτός που μπορεί να βρει τον δρόμο του μόνο στο φως του φεγγαριού. Τιμωρία του είναι ότι βλέπει το ξημέρωμα πριν τον υπόλοιπο κόσμο. - ΟΣΚΑΡ ΟΥΑΪΛΝΤ

Αυτή είναι και η κατάρα του! Η πιο γλυκιά και πικρή συνάμα, η πιο αποκηρυγμένη και γι'αυτό ανεκτίμητης αξίας, η πιο επικίνδυνη και γι'αυτό άξια μόνο για όσους αντέχουν να τη βαστάξουν, η πιο μαγική και συνάμα απαιτητική, η πιο δύσκολη να περιγραφεί με τη συνηθισμένη μορφή ανθρώπινης έκφρασης, κατάρα του κόσμου ετούτου.
Αλλά τι θα'τανε ο κόσμος χωρίς τους "καταραμένους" του; Αν όχι καταδικασμένος, από πολύ παλιά, σε έλλειψη οξυγόνου και σε πλήρη μαρασμό;

Ονειροπόλοι είναι αυτοί που, με τις (μυστηριώδεις για την κοινή λογική) ενοράσεις και τα όνειρά τους και τη διάθεσή τους να γυρέψουν την εκπλήρωσή τους, επιτρέπουν ακόμα στη γη να γυρνάει!
Oνειροπόλοι είναι αυτοί που βλέπουν όσα οι πιο πολλοί αδυνατούν ή αρνούνται να δουν, γιατί δεν μπορούν να εγκαταλείψουν τη βολή του δοσμένου, καθιερωμένου πλαισίου. Αυτοί που ανακαλύπτουν τις εικόνες πίσω από τις εικόνες ή ανοίγουν το δρόμο προς νέους κόσμους εκεί όπου οι παλιοί αργοπεθαίνουν και σβήνουν.
Αλλά αυτό έχει πάντα τίμημα και τις περισσότερες φορές πολύ σκληρό.
Ονειροπόλοι είναι κι αυτοί που συχνά οδηγούνται στο γλυκόπικρο καταφύγιο της μοναξιάς και στην τρέλα που επίσης συχνά συνοδεύει την "ιερή μέθη" τους. Αυτοί που, διόλου σπάνια, συντρίβονται κάτω από όλη την κακότητα, τη μικροψυχία και το φθόνο που ξεχειλίζει στον κόσμο.
Αλλά και αυτοί οι οποίοι σαν τους τρελούς αλήτες που σέρνονται από μια πλανεύτρα εσωτερική μούσα: "ποθούν τα πάντα ταυτόχρονα, αυτοί που ποτέ δε χασμουριούνται ή λένε έστω και μία κοινοτοπία, αλλά που καίγονται σαν τα μυθικά κίτρινα ρωμαϊκά κεριά, που σκάνε σαν πυροτεχνήματα ανάμεσα στα αστέρια κι από μέσα τους ξεπηδά το μπλε φως της καρδιάς τους, κι όσοι τους βλέπουν κάνουν: Αααα!!!! με θαυμασμό' (να θυμηθούμε και τον Τζακ Κέρουακ στο βιβλίο του "on the road")

Και αυτό που κάνει τη διαφορά είναι ότι... " ο ταξιδιώτης παίρνει μονάχα ένα δρόμο. Ο ονειροπόλος τους παίρνει όλους. "(Julos Beaucarne)

Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

"Ουρλιάζοντας" για όλους και για όλα: Ρατσισμός (και πολλά άλλα ακόμη) είναι...



Μέσα σ'έναν κόσμο, εντός κι εκτός εγχώριων τειχών, που βρίθει από κάθε μορφής και κοπής και φανερό ή καμουφλαρισμένο ρατσισμό (ακόμη κι "αντιρατσιστικού" τύπου) εναντίον του ανθρώπου, που άγεται και φέρεται από κάθε είδους -ισμό... Εμείς, οδηγούμενοι από μια ακατανίκητη παρόρμηση, νιώθουμε σα να θέλουμε να...ουρλιάξουμε! Σαν την αγωνία και ζωτική λαχτάρα για εισροή αέρα για εκείνον που πνίγεται από θηλειά ασφυξίας, νιώθουμε μια απελευθερωτική ανάγκη για να φωνάξουμε, να ουρλιάξουμε κι ας ακουστούμε μονάχα από τους εαυτούς μας. Να ουρλιάξουμε σαν αξημέρωτοι λύκοι που δεν εκπαιδεύτηκαν και κατάντησαν σκυλιά ή μόσχοι σιτευτοί ή ζαλισμένοι αμνοί μέσα σε ζαλισμένα κοπάδια και που γυρεύουν τα ελεύθερα ανοιχτά πεδία. Πέρα από τις περιφράξεις των γκέτο της "πολιτισμικής" παράκρουσης και συναινετικής παλινωδίας.
Και ξέρουμε...Ξέρουμε πως η ζωή δεν είναι στρωμένη με ροδοπέταλα, αλλά αγαπάμε τα ρόδα!

Το παρακάτω κείμενο μπορεί να ιδωθεί και σαν ένα είδος μανιφέστου, που τη βγαίνει με τον δικό του τρόπο στους χαλεπούς και πονηρούς αυτούς καιρούς...

"Ουρλιάζοντας" για όλους και για όλα: Ρατσισμός (και πολλά άλλα ακόμη) είναι...

Ξεκινάμε με τους...υπερήφανα δηλωμένους ρατσιστές, πριν πάμε και σε όλους τους υπόλοιπους, αφιερώνοντάς τους τα παρακάτω εύστοχα κατά την άποψή μας λόγια του μακαρίτη Βασίλη Ραφαηλίδη:
"Οι καθαροί (ή καθαρόαιμοι) λαοί υπάρχουν μόνο στην ακάθαρτη φαντασία των αποβλακωμένων σωβινιστών, που αποτελούν την πιο καθαρή μορφή κρετινισμού που υπάρχει"

Κι έχουμε και λέμε για τη συνέχεα:

Ρατσισμός (και μάλιστα πολύ ύπουλος και νοσηρότητα και βιασμός του "ορθού λόγου") είναι...

η οποιαδήποτε θρησκεία (ή "θρησκευτική σκοτοδίνη" κατά μια προσφιλή φράση του φίλου Ένοικου) που ο βιβλικός σαδιστής "θεός" της γυρεύει θυσίες παιδιών ως απόδειξη αγάπης των πιστών του, παροτρύνει τα αποκτηνωμένα κοπάδια οπαδών του σε σφαγές ανδρών, γυναικών, παιδιών, ακόμα και ζώων. Ή που ο "μεσσίας" της δηλώνει με "θεϊκή γλυκύτητα" ότι όποιος δεν είναι μαζί του είναι εναντίον του. Που τα ιερατεία της απαιτούσαν φόρο "δεκάτης" και τυφλή υποταγή από το θεοφοβούμενο λαό, επιβράβευαν και επιβραβεύουν την αποβλάκωση της δεισιδαιμονίας, δίδασκαν καιδιδάσκουν την ενοχοποίηση της Φύσης, της γυναίκας, "των αιώνιων χαρών της ζωής" (Γουίλλιαμ Μπλέηκ). Στήνοντας και την πυρά της "κάθαρσης" και τη ματωμένη μετάνοια της Ιεράς Εξέτασης. Που τόσο οι παλιότεροι όσο και οι σύγχρονοι επαγγελματίες  αντιπρόσωποι του "θεού" πάνω στη γη, συσσώρευαν και συσσωρεύουν με ιερό ζήλο αμύθητα πλούτη, πατώντας πάνω στην υλική και πνευματική ένδεια του ποιμνίου και νομιμοποιώντας την "ελέου θεού" τυραννία κι εκμετάλλευση του ανθρώπου από μισ-άνθρωπο.

Ρατσισμός είναι...
το κάθε είδους και συντεχνίας επιστημονικό ιερατείο και οι "άνθρωποι της διανόησης και της γνώσης" που...αποκρύπτουν την πραγματική γνώση (με το αζημίωτο), την κατακερματίζουν, τη διαστρεβλώνουν, την εξειδικεύουν, την ευτελίζουν και στο τέλος τη χλευάζουν. Για λογαριασμό και προς όφελος μιας θρασύτατης και μυστικοπαθούς και γι'αυτό επικίνδυνης ελίτ, η οποία και θεωρεί τη γνώση και τις θαυμαστές δυνατότητες που αυτή προσφέρει, ως αποκλειστικό της προνόμιο καιτην ίδια ως ανώτερο είδος σε σχέση με τα "ζαλισμένα κοπάδια" της "πλέμπας".

Ρατσισμός, σε βάρος όσων διαφωνούν ή στέκονται εμπόδιο και κατά προέκταση σε βάρος της ίδιας της ανθρωπότητας (και διαπλανητικός φασισμός), είναι...
να θεωρείσαι υπερδύναμη (και το πιστό τσιράκι της ή "σύμμαχος" κατά το πολιτικώς ορθό) με φαντασιώσεις μεσσιανικού τύπου και στομφώδη σχέδια παγκόσμιας ηγεμονίας, όπου ο σκοπός αγιάζει κι άρα αποκτηνώνει τα μέσα. Και να συνωμοτείς με το στήσιμο αντεπαναστάσεων στο όνομα του "εκδημοκρατισμού" και την ενθρόνιση γλοιωδών, τυραννικών, αδίστακτων ανδρείκελων και με στρατιωτικές επεμβάσεις υπέρ της "απελευθέρωσης" πληθυσμών αλλά ερήμην αυτών και με εμπάργκο και "οικονομικά μέτρα" που ξεκληρίζουν ολόκληρες γενιές. Και, με κατά συρροή ψέματα και κατασκευασμένα "στοιχεία" να δικαιολογείς τον οπλικά προηγμένο τρόμο που σκορπάς για να πλήξεις την χρηματοδοτούμενη και αναστημένη από εσένα (και τις μυστικές υπηρεσίες σου) τρομοκρατία και μετά να "ανοικοδομήσουν" τα ερείπια οι εταιρικοί σου λήσταρχοι και μισθοφορικοί ιδιώτες δολοφόνοι.  Και να απεργάζεσαι ακόμη και ατζέντες για πρόκληση Αρμαγεδώνων, προκειμένου να ικανοποιήσεις τις ψυχοπαθητικές σου εμμονές και επιδιώξεις.

Ρατσισμός (κι επίσης φασισμός) είναι...
να είσαι υπερεθνική οντότητα, τύπου Ε.Ε. ας πούμε, και με παντιέρα την ελευθερία-μα στην ουσία ανεξέλεγκτη από κάθε θεσμικό φορέα ασυδοσία των "αγορών" και των χρηματοπιστωτικών και πολυεθνικών παρασιτικών οργανισμών τους, να διαλύεις την οικονομία και παραγωγική βάση των κοινωνιών και να καταπατάς με αυταρχισμό και αλαζονία ναζιστικής κοπής κάθε δικαίωμα ή προσπάθεια ή υποψία αυτής για αυτοδιάθεση και αυτοκυβέρνηση των λαών που "ενώνεις προστατευτικά".

Ρατσισμός (και καθαρματοσύνη και αισχρότητα) )είναι...
να θες να αποκαλείσαι "κράτος πρόνοιας" και μονίμως και διαρκώς να αφαιρείς και να στερείς από τους φτωχότερους για να ενισχύεις του πλουσιότερους. Κι αυτό να έχεις το θράσος και την αξιομίσητη δολιότητα να το βαφτίζεις "μεταρρυθμίσεις", που σαν έννοια ακούγεται ως κάτι το θετικό. Αλλά η αντιστροφή κι ο ευτελισμός των εννοιών να αποτελεί την ουσία της "φιλοσοφίας" και των πολιτικών σου ατζεντών.

Ρατσισμός (και δολιότητα) είναι...
να είσαι το "σκιώδες" κέντρο πίσω από την κουρτίνα, τα επιστρατευμένα πληρωμένα μυαλά, οι έμμισθοι πολιτικοί μάνατζερ, τα ιδρύματα και think tanks, οι "τελάληδες" και οι μυστικές υπηρεσίες, πράκτορες και χαφιέδες της ΕΞΟΥΣΙΑΣ.
 Και να κατασκευάζεις όπως σε εξυπηρετεί την "πραγματικότητα". Με τον απόλυτο έλεγχο ενός αποπροσανατολιστικά καταιγιστικού και τεράστιου πακτωλού πληροφοριών. Και την παρακολούθηση μέσω των προηγμένων τεχνολογιών σου των πάντων σε κάθε πτυχή της ζωής τους και παράλληλα με την ποινικοποίηση της ανεξαρτησίας στοχασμού και τη θεσμοθετημένη πλέον επιβράβευση του ρουφιανισμού.
 Και να ψεκάζεις από ψηλά με τοξικές ενώσεις βαρέων μετάλλων και με όποιον άλλο αποδομητικό παθογόνο παράγοντα, ώστε να έχεις να χειριστείς πιο εύκολα ασθενικούς πληθυσμούς. Και να μολύνεις και τις τροφές τους με γενετικά τροποποιημένα δηλητήρια για να τους "σώσεις από την απειλή της πείνας". Και να παρασκευάζεις στα εργαστήριά σου δολοφονικούς ιούς που έχουν την κακή συνήθεια να διαφεύγουν στο περιβάλλον και που δεν είναι οικονομικά συμφέρον για το ιατροφαρμακευτικό καρτέλ σου η μαζική παραγωγή θεραπειών, αντίθετα με την ακριβοπληρωμένη παράταση της παραπαίουσας ζωής.

Ρατσισμός (και κακούργημα) είναι...
να είσαι "πολιτικός καριέρας", συνήθως ανεπάγγελτος ή και επίγονος κάποιου ανθεκτικού στο χρόνο και στην έννοια δικαίου πολιτικού "τζακιού" (όπως λέμε χρόνια ασθένεια) και ν'αντιμετωπίζεις το εκλογικό σώμα ως άψυχα στατιστικά δεδομένα κι ως αναγκαίο κακό στην αναρρίχησή σου και στις "μπίζνες" για γρήγορο κέρδος. Και ν'απεργάζεσαι μέρα-νύχτα την εξαπάτηση κι εξευτελισμό των ανθρώπων, που έχουν την ατυχία να κινούνται και ν'αναπνέουν στην επικράτεια την οποία εσύ και οι συνέταιροί σου λογαριάζετε ως τσιφλίκι σας.

Ρατσισμός (και εθελοτυφλία έως ηλιθιότητα) είναι...
να αυτοαποκαλείσαι "αριστερός" ή "αναρχικός" και να υποστηρίζεις "αντιρατσιστικά" νομοθετικά εκτρώματα που ποινικοποιούν την ελευθερία έκφρασης και το δικαίωμα στη διατήρηση των παραδόσεων ενός λαού, που διαστρεβλώνουν κι εξοβελίζουν την ιστορική αλήθεια και μνήμη προς όφελος μιας παγκοσμιοποιημένης και ύποπτης και ισοπεδωτικής "πολυπολιτισμικότητας" κι ενοχοποιούν την επιφυλακτικότητα και διαφωνία απέναντι στη θεοκρατική κτηνωδία  (στο όνομα πάλι της "πολυπολιτισμικότητας" και του σεβασμού στη "διαφορετικότητα όσο αποκρουστική κι αν είναι αυτή;)-Αλήθεια, πόσο το Ισλάμ μπορεί ν'αποτελέσει απειλή για τας πολιτισμένας Ευρώπας;
Και δαιμονοποιώντας έως ποινικοποιώντας σιγά σιγά την αντίδραση στον προσυλητισμό μέσω του κρετινισμού, του κομπλεξισμού και της τζιχαντιστικής χατζάρας (δες αμέσως προηγούμενο link) και στον πιο φριχτό σκοταδισμό -Κλειτοριδεκτομή (ή όταν η ανθρώπινη βαρβαρότητα και βλακεία γίνονται καθεστώς!)
 Αλλά και να σφυρίζεις "αριστερά" μα στην ουσία αδιάφορα μπροστά στην κοινωνική γενοκτονία και καταλήστευση ενός ολόκληρου λαού, με άλλοθι το σημαδεμένο έτσι κι αλλιώς σώου των όποτε έρθουν-επόμενων εκλογών
Οι εκλογές μέσα στις αστικές "δημοκρατίες" νομιμοποιούν το φαύλο αντι-δημοκρατικό κύκλο και τις ιδιωτικές τυραννίες!

Ρατσισμός χέρι χέρι με τη βλακεία που διακατέχει τον φασισμό της ιδεολογικής "αυθεντίας" και σωτηριολογικού-θρησκευτικού χαρακτήρα εμμονή...
είναι να θεωρείς ότι ο κόσμος μπορεί ν'αλλάξει μόνο βάσει των δικών σου απαρέγκλιτων σχεδίων, όπου ακόμη και η ίδια η έννοια της χειραφέτησης δύναται να αναγορευτεί σε καθήκον, φορτωμένου με περίσσιο ιδεολογικό βάρος κι έχοντας έτσι απωλέσει κάθε νόημά της - Οι στρατευμένοι και οι εξεγερμένοι..
Κι αν η πραγματικότητα ιδωθεί σαν ένας μεγάλος καθρέφτης, εσύ να επιλέγεις να τη θωρείς μέσα από ένα μόνο σπασμένο κομμάτι του, σαν αυτιστικό άτομο, μη μπορώντας να δεις και να συνθέσεις την ολοκληρωμένη εικόνα, αλλά και να κατανοήσεις τις επιμέρους ειδικές συνθήκες της.

Ρατσισμός (και μέγιστη υποκρισία) είναι...
να δηλώνεις "αντιρατσιστής" κι "αντιφασίστας". Μα την ίδια στιγμή να είσαι έρμαιο μονολιθικών εγχειριδίων "ζωής και σκέψης" κι αυταρχικών ινστρουχτόρων που δεν ανέχονται την οποιαδήοτε παρέκκλιση από την κατευθυντήρια γραμμή και δεν διαφέρουν και πολύ από τη φάρσα του παπικού αλάθητου- Μήπως ο αντιφασισμός στην πιο φανατισμένη και στρατευμένη μορφή του κατρακυλάει σ'ένα μερικές φορές λανθάνον είδος φασισμού; Και να είσαι θεμελιωτής ή αυτοματοποιημένο όργανο ολοκληρωτικών δομών, σε βάρος της αυτονομίας της συνείδησης και της ανεξαρτησίας της αντίληψης και υπηρετικό προσωπικό προπαγανδιστικών πρότζεκτς και διεργασιών (Η σημασία της αφύπνισης της ποιητικής δύναμης της ζωής!)
Ή να συμμετέχεις, παρά τα "αριστερά σου φρονήματα" (και φιλοδοξίες ηγετικές μέσα στην κοινωνία) σε κλειστές λέσχες και "συναγωγές" μιας μυστικοπαθούς και βαθιά αντιδημοκρατικής ελίτ. Ή να είσαι πολιτικό πρόσωπο και κηδεμόνας τέκνων που, παρά τις διακηρύξεις σου για αγώνες υπέρ των δικαιωμάτων του λαού και της ισότητας, τα στέλνεις να εκπαιδευτούν και να γαλουχηθούν σε ακριβοθώρητα και πανάκριβα ιδιωτικά ιδρύματα, τα οποία και προετοιμάζουν τα επόμενα στελέχη της μεγαλοαστικής παρασιτικής εξουσίας, της νομενκλατούρας, των "ειδικών" της επικυριαρχίας σε βάρος της υλικής και πνευματικής αυτονομίας.

Ρατσισμός (και παλιανθρωπισμός) είναι...
να βλέπεις το γείτονα και το συνάνθρωπό σου να λιμοκτονεί και να υποφέρει, ολόκληρες οικογένειες στα πρόθυρα του θανάτου και συ να μιλάς για τις ευκαιρίες που προσφέρουν οι κρίσεις σε όποιον διαθέτει πολυμήχανο μυαλό. Και διόλου σπάνια να λειτουργείς σαν τους μαυραγορίτες και λογής κερδοσκόπους της (προηγούμενης) γερμανικής Κατοχής.
 Και σαν μόνιμη δικαιολογία, για του παρόντος σου την ανύπαρκτη παραγωγή πολιτισμού και υψηλών κοινωνικών αξιών που είσαι πρόθυμος να τις υπερασπίζες θυσιάζοντας την όποια επίπλαστη "ασφάλειά σου", εσύ καταφεύγεις στα λαμπρά επιτεύγματα και κατορθώματα μακρινών και μη προγόνων. Κι απαιτείς σεβασμό για πράγματα που ΔΕΝ αποτελούν δικές σου κατακτήσεις!
Και φαίνεται να αγνοείς ότι η Ιστορία δεν αρέσκεται στην υπογραφή συμβολαίων σωτηρίας και συνέχειας της παρουσίας τους με λαούς που δεν κουνάνε ούτε το δάχτυλό τους για να ξεφύγουν από τη δυσχερή τους θέση. Περιμένοντας την "εξωκοσμική χείρα βοηθείας" των "από μηχανής θεών" και "ημίθεων" συμμάχων...


Θλιβερή κατάντια! Είναι να πορεύεσαι (μάλλον να μένεις πεισματικά στάσιμος) περιορίζοντας ή ξεπουλώντας τον εαυτό σου ή και τα δυο μαζί. Περιορίζοντας και ξεπουλώντας τους άλλους. Και συνεισφέροντας κι εσύ, στο μέτρο που σου αναλογεί, στην πτώση. Τόσο του εαυτού σου όσο και της ίδιας της ανθρωπότητας στα πιο μεγάλα αδιέξοδα, στα πο καταστροφικά δεινά, στις πιο σκοτεινές αβύσσους...

ανιχνευτής


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου