Χωρίς Βαρύτητα!

ΤΟ " nο Gravity Zone" αποτελεί το παιδί του ιστότοπου γνωστού ως "ενάντια στην επιπεδούπολη" (antidras.blogspot.gr). Με ορμητήριο αυτό το χώρο, ανοίγουμε τα φτερά μας για πτήσεις προς θαυμαστούς, παράξενους, φιλόξενους κι αφιλόξενους, μα σίγουρα θαυμαστούς ορίζοντες. Μακρινούς ή κοντινούς, "εσωτερικούς" κι εξωτερικούς. Μεταφέρουμε εδώ κι επιλεγμένα κείμενα, δικά μας κι όχι μόνο, από το παλιό μπλογκ. Το "παλιό μας σπίτι" θα συνεχίζει να μας φιλοξενεί και αυτό και να αποτελεί σημείο αναφοράς και για καινούργιες εδώ αναρτήσεις μας.
Η
υπέρβαση των ανθρώπινων όντων προς ανώτερα (κι άρα ποιοτικότερα) επίπεδα ύπαρξης αποτελεί, όπως το βλέπουμε εμείς, αποτέλεσμα των ιδιοτήτων εκείνων που συνιστούν το μεγαλείο του ανθρώπου: Απλότητα, Ανεξαρτησία Αντίληψης, Αμφισβήτηση των συλλογικά αποδεκτών καταστάσεων και παραστάσεων, Περιέργεια, Φαντασία, Εκστατική διαίσθηση, Εκστατικός Θαυμασμός. Κι εμείς σκοπεύουμε στο νέο εγχείρημά μας να αδράξουμε κι αυτές τις ποιότητες που διαμορφώνουν κι ανάλογες διαδρομές κι αφηγούνται ιστορίες για "περιοχές μυθικές ή απαγορευμένες" .
(Ποιοι άραγε ορίζουν τι είναι μύθος ή απαγορευμένο ή απρόσιτο για τις μάζες και πόσοι ακόμη κι αυτοαποκαλούμενοι ή θεωρούμενοι ως "επαναστάτες" ενστερνίζονται αυτές τις οδηγίες;)
Κάτι μέσα μας μάς τρώει να αιωρηθούμε πάνω απ'όλη την ακαμψία και στατικότητα και πάνω απ'όλες τις παρανοήσεις του κόσμου, χαράσσοντας ρότα για τη λεωφόρο των...άστρων! Κάνοντας και μια απαραίτητη στάση στο "Μπαράκι στην Άκρη του Γαλαξία", ωθούμενοι από μια αρχέγονη μέθη, για να γευτούμε παράξενα ελιξίρια, μεθυστικά κοκτέηλ αστρικής σκόνης, κοσμικής ακτινοβολίας και φλεγόμενα υπολείμματα αστρικών (κι όχι μόνο) συστημάτων, με παγάκια από την ουρά αλητήριων αστεροειδών.
Και για να καταφέρουμε αυτά κι ακόμη περισσότερα, πρέπει να αφήσουμε τη...βαρύτητα πίσω μας. Χωρίς να ξεχάσουμε να πατάμε και γερά στο έδαφος!

Bρίσκεστε σε "no Gravity Zone" λοιπόν! Γιατί είμαστε ονειροπόλοι και με αιτία:

ΟΝΕΙΡΟΠΟΛΟΙ (του ανιχνευτή)


Ονειροπόλος είναι αυτός που μπορεί να βρει τον δρόμο του μόνο στο φως του φεγγαριού. Τιμωρία του είναι ότι βλέπει το ξημέρωμα πριν τον υπόλοιπο κόσμο. - ΟΣΚΑΡ ΟΥΑΪΛΝΤ

Αυτή είναι και η κατάρα του! Η πιο γλυκιά και πικρή συνάμα, η πιο αποκηρυγμένη και γι'αυτό ανεκτίμητης αξίας, η πιο επικίνδυνη και γι'αυτό άξια μόνο για όσους αντέχουν να τη βαστάξουν, η πιο μαγική και συνάμα απαιτητική, η πιο δύσκολη να περιγραφεί με τη συνηθισμένη μορφή ανθρώπινης έκφρασης, κατάρα του κόσμου ετούτου.
Αλλά τι θα'τανε ο κόσμος χωρίς τους "καταραμένους" του; Αν όχι καταδικασμένος, από πολύ παλιά, σε έλλειψη οξυγόνου και σε πλήρη μαρασμό;

Ονειροπόλοι είναι αυτοί που, με τις (μυστηριώδεις για την κοινή λογική) ενοράσεις και τα όνειρά τους και τη διάθεσή τους να γυρέψουν την εκπλήρωσή τους, επιτρέπουν ακόμα στη γη να γυρνάει!
Oνειροπόλοι είναι αυτοί που βλέπουν όσα οι πιο πολλοί αδυνατούν ή αρνούνται να δουν, γιατί δεν μπορούν να εγκαταλείψουν τη βολή του δοσμένου, καθιερωμένου πλαισίου. Αυτοί που ανακαλύπτουν τις εικόνες πίσω από τις εικόνες ή ανοίγουν το δρόμο προς νέους κόσμους εκεί όπου οι παλιοί αργοπεθαίνουν και σβήνουν.
Αλλά αυτό έχει πάντα τίμημα και τις περισσότερες φορές πολύ σκληρό.
Ονειροπόλοι είναι κι αυτοί που συχνά οδηγούνται στο γλυκόπικρο καταφύγιο της μοναξιάς και στην τρέλα που επίσης συχνά συνοδεύει την "ιερή μέθη" τους. Αυτοί που, διόλου σπάνια, συντρίβονται κάτω από όλη την κακότητα, τη μικροψυχία και το φθόνο που ξεχειλίζει στον κόσμο.
Αλλά και αυτοί οι οποίοι σαν τους τρελούς αλήτες που σέρνονται από μια πλανεύτρα εσωτερική μούσα: "ποθούν τα πάντα ταυτόχρονα, αυτοί που ποτέ δε χασμουριούνται ή λένε έστω και μία κοινοτοπία, αλλά που καίγονται σαν τα μυθικά κίτρινα ρωμαϊκά κεριά, που σκάνε σαν πυροτεχνήματα ανάμεσα στα αστέρια κι από μέσα τους ξεπηδά το μπλε φως της καρδιάς τους, κι όσοι τους βλέπουν κάνουν: Αααα!!!! με θαυμασμό' (να θυμηθούμε και τον Τζακ Κέρουακ στο βιβλίο του "on the road")

Και αυτό που κάνει τη διαφορά είναι ότι... " ο ταξιδιώτης παίρνει μονάχα ένα δρόμο. Ο ονειροπόλος τους παίρνει όλους. "(Julos Beaucarne)

Τετάρτη 7 Ιουλίου 2021

"Ωδή στη Χαρά". Μια απάντηση μέσα από εικόνα, ήχο, δονήσεις δημιουργικής συνάθροισης. - Greetings from "vaccinalism's" colony Greece ..-

Απαντάμε με έναν δικό μας τρόπο σε όλους αυτούς τους ατάλαντους και ψυχολογικά διαταραγμένους, που ολοφάνερα εκδηλώνουν μίσος. Οξύ μίσος προς όλους τους "άπιστους", τους "αιρετικούς", τους αμφισβητίες, αγνοώντας προκλητικά κι όλα όσα σοβαρά και σημαντικά στοιχεία κι αν επικαλούνται και παραθέτουν οι τελευταίοι. Αμφισβητίες με αιτία, μιας όλο πιο χυδαίας ρητορικής, θέσφατης όπως την προβάλλουν οι προπαγανδιστικοί πυλώνες, εχθρικής προς τις ανώτερες νοητικές λειτουργίες του ανθρώπου. 

Απαντάμε με έναν διαφορετικό τρόπο σε αυτούς τους θρασείς μηχανορράφους, λήσταρχους που κλέβουν τη χαρά και την ουσία της ζωής και διασπείρουν τα βδελυρά δηλητήριά τους στην κοινωνία. Τον συνεχή και μ' αδιάλειπτη ένταση φόβο του θανάτου, για να οδηγήσουν τους ανθρώπους σε λιποψυχία. Τις ριπές μιζέριας, κατήφειας και σύγχυσης μέσω επίμονης απόπειρας ελέγχου της πληροφορίας και παραχάραξης της γνώσης, για να οδηγήσουν τα μυριάδες θύματά τους σε θολή κρίση και αυτοματοποιημένη συμπεριφορά. Τις συνεχείς βολές ψυχικής παράλυσης με σφαίρες τις απειλές ολοένα πιο παρανοϊκής χροιάς, για να καταστήσουν τους πληθυσμούς ευκολότερα ποδηγετήσιμους. Το λανσάρισμα του Προβλήματος και μετά τις προβλεπόμενες μέσω προπαγάνδας αντιδράσεις, την παρουσίαση της "θέσφατης" Λύσης. 

Δεν θα καμφθούμε. Ακόμα κι αν αποφασίσουν να μας πυροβολούν με πλαστικές ή πραγματικές σφαίρες στους δρόμους αν με τίποτα δεν πειστούμε να ακολουθήσουμε -και μάλιστα κατά γράμμα- όλες τις νυν κι επερχόμενες  ναζιστικές επιταγές. Το καλό ή κακό -άλλωστε δεν έχουν γίνει πια σχετικές οι έννοιες;- είναι ότι μας αρέσει και ο χορός και η ευελιξία που προσφέρει στις κινήσεις, ανεξαρτήτως χώρου και χρόνου.


Επειδή λοιπόν χρησιμοποιούμε κι εμείς τον συμβολισμό, απαντάμε με χαρούμενα, ταλαντούχα, συναθροισμένα για έναν όμορφο κοινό σκοπό, παιδικά προσωπάκια. Με υπαίθριες ορχήστρες που στήνουν "γιορτή στο δρόμο", με υπέροχη μουσική και συντονισμένα φωνητικά, με θεσπέσιους στο άκουσμα ήχους και δονήσεις. Που οι αποδέκτες της απάντησης αυτής δεν μπορούνε ν' αντέξουν. Γιατί δεν συνάδουν με την ψυχρόαιμη φύση τους. Όπως και η φύση κάθε έμψυχου ανθρώπινου πλάσματος δεν συνάδει με τη δική τους. Κάθε πλάσματος συντονισμένου με τον ήλιο της ζωής εντός του και σε αλληλεπίδραση με όλους εκείνους που έχουν αφυπνισθεί και μπορούν πια να συνεννοηθούν με τη μία μεταξύ τους.. 

Αρνούμαστε ρητά και κατηγορηματικά τη νέα θρησκεία της βιοτρομοκρατίας, τους ιερείς της και τις απαίσιες κι εχθρικές προς την ίδια την επιβίωση διδασκαλίες τους. Αδιαφορούμε για τα τελετουργικά τους μέσα σε "πεφωτισμένες στοές", μέσα σε τηλεοπτικά στούντιο και αίθουσες διασκέψεων "κορυφής", γελάμε με τους κώδικες και την αριθμολογία τους σε κοινή θέα. Αρνούμαστε τα πειράματά τους με πειραματόζωα θέλουμε και όχι εμάς, τις "ευλογίες" της διαχείρισης των "πιστών" και της "σωτηρίας" όπως την αντιλαμβάνονται αυτοί, την ενέσιμη έγχυση τοξικών και νευρο-εκφυλιστικών δηλητηρίων μιας επιστήμης που αντιστρατεύεται την ίδια την ευαίσθητη ισορροπία σώματος και πνεύματος. Δεν μας αγγίζουν καθόλου οι εκκρίσεις εξωπραγματικού παραλογισμού ενός ρακένδυτου αφηγήματος που προπαντός αποφεύγει, όπως ο διάβολος το λιβάνι, τη φιλαλήθεια. Τη μόνη ατραπό που σύμφωνα και με τον Πυθαγόρα κάνει τους ανθρώπους όμοιους με τους θεούς.


Ο Ένοικος...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου