Χωρίς Βαρύτητα!

ΤΟ " nο Gravity Zone" αποτελεί το παιδί του ιστότοπου γνωστού ως "ενάντια στην επιπεδούπολη" (antidras.blogspot.gr). Με ορμητήριο αυτό το χώρο, ανοίγουμε τα φτερά μας για πτήσεις προς θαυμαστούς, παράξενους, φιλόξενους κι αφιλόξενους, μα σίγουρα θαυμαστούς ορίζοντες. Μακρινούς ή κοντινούς, "εσωτερικούς" κι εξωτερικούς. Μεταφέρουμε εδώ κι επιλεγμένα κείμενα, δικά μας κι όχι μόνο, από το παλιό μπλογκ. Το "παλιό μας σπίτι" θα συνεχίζει να μας φιλοξενεί και αυτό και να αποτελεί σημείο αναφοράς και για καινούργιες εδώ αναρτήσεις μας.
Η
υπέρβαση των ανθρώπινων όντων προς ανώτερα (κι άρα ποιοτικότερα) επίπεδα ύπαρξης αποτελεί, όπως το βλέπουμε εμείς, αποτέλεσμα των ιδιοτήτων εκείνων που συνιστούν το μεγαλείο του ανθρώπου: Απλότητα, Ανεξαρτησία Αντίληψης, Αμφισβήτηση των συλλογικά αποδεκτών καταστάσεων και παραστάσεων, Περιέργεια, Φαντασία, Εκστατική διαίσθηση, Εκστατικός Θαυμασμός. Κι εμείς σκοπεύουμε στο νέο εγχείρημά μας να αδράξουμε κι αυτές τις ποιότητες που διαμορφώνουν κι ανάλογες διαδρομές κι αφηγούνται ιστορίες για "περιοχές μυθικές ή απαγορευμένες" .
(Ποιοι άραγε ορίζουν τι είναι μύθος ή απαγορευμένο ή απρόσιτο για τις μάζες και πόσοι ακόμη κι αυτοαποκαλούμενοι ή θεωρούμενοι ως "επαναστάτες" ενστερνίζονται αυτές τις οδηγίες;)
Κάτι μέσα μας μάς τρώει να αιωρηθούμε πάνω απ'όλη την ακαμψία και στατικότητα και πάνω απ'όλες τις παρανοήσεις του κόσμου, χαράσσοντας ρότα για τη λεωφόρο των...άστρων! Κάνοντας και μια απαραίτητη στάση στο "Μπαράκι στην Άκρη του Γαλαξία", ωθούμενοι από μια αρχέγονη μέθη, για να γευτούμε παράξενα ελιξίρια, μεθυστικά κοκτέηλ αστρικής σκόνης, κοσμικής ακτινοβολίας και φλεγόμενα υπολείμματα αστρικών (κι όχι μόνο) συστημάτων, με παγάκια από την ουρά αλητήριων αστεροειδών.
Και για να καταφέρουμε αυτά κι ακόμη περισσότερα, πρέπει να αφήσουμε τη...βαρύτητα πίσω μας. Χωρίς να ξεχάσουμε να πατάμε και γερά στο έδαφος!

Bρίσκεστε σε "no Gravity Zone" λοιπόν! Γιατί είμαστε ονειροπόλοι και με αιτία:

ΟΝΕΙΡΟΠΟΛΟΙ (του ανιχνευτή)


Ονειροπόλος είναι αυτός που μπορεί να βρει τον δρόμο του μόνο στο φως του φεγγαριού. Τιμωρία του είναι ότι βλέπει το ξημέρωμα πριν τον υπόλοιπο κόσμο. - ΟΣΚΑΡ ΟΥΑΪΛΝΤ

Αυτή είναι και η κατάρα του! Η πιο γλυκιά και πικρή συνάμα, η πιο αποκηρυγμένη και γι'αυτό ανεκτίμητης αξίας, η πιο επικίνδυνη και γι'αυτό άξια μόνο για όσους αντέχουν να τη βαστάξουν, η πιο μαγική και συνάμα απαιτητική, η πιο δύσκολη να περιγραφεί με τη συνηθισμένη μορφή ανθρώπινης έκφρασης, κατάρα του κόσμου ετούτου.
Αλλά τι θα'τανε ο κόσμος χωρίς τους "καταραμένους" του; Αν όχι καταδικασμένος, από πολύ παλιά, σε έλλειψη οξυγόνου και σε πλήρη μαρασμό;

Ονειροπόλοι είναι αυτοί που, με τις (μυστηριώδεις για την κοινή λογική) ενοράσεις και τα όνειρά τους και τη διάθεσή τους να γυρέψουν την εκπλήρωσή τους, επιτρέπουν ακόμα στη γη να γυρνάει!
Oνειροπόλοι είναι αυτοί που βλέπουν όσα οι πιο πολλοί αδυνατούν ή αρνούνται να δουν, γιατί δεν μπορούν να εγκαταλείψουν τη βολή του δοσμένου, καθιερωμένου πλαισίου. Αυτοί που ανακαλύπτουν τις εικόνες πίσω από τις εικόνες ή ανοίγουν το δρόμο προς νέους κόσμους εκεί όπου οι παλιοί αργοπεθαίνουν και σβήνουν.
Αλλά αυτό έχει πάντα τίμημα και τις περισσότερες φορές πολύ σκληρό.
Ονειροπόλοι είναι κι αυτοί που συχνά οδηγούνται στο γλυκόπικρο καταφύγιο της μοναξιάς και στην τρέλα που επίσης συχνά συνοδεύει την "ιερή μέθη" τους. Αυτοί που, διόλου σπάνια, συντρίβονται κάτω από όλη την κακότητα, τη μικροψυχία και το φθόνο που ξεχειλίζει στον κόσμο.
Αλλά και αυτοί οι οποίοι σαν τους τρελούς αλήτες που σέρνονται από μια πλανεύτρα εσωτερική μούσα: "ποθούν τα πάντα ταυτόχρονα, αυτοί που ποτέ δε χασμουριούνται ή λένε έστω και μία κοινοτοπία, αλλά που καίγονται σαν τα μυθικά κίτρινα ρωμαϊκά κεριά, που σκάνε σαν πυροτεχνήματα ανάμεσα στα αστέρια κι από μέσα τους ξεπηδά το μπλε φως της καρδιάς τους, κι όσοι τους βλέπουν κάνουν: Αααα!!!! με θαυμασμό' (να θυμηθούμε και τον Τζακ Κέρουακ στο βιβλίο του "on the road")

Και αυτό που κάνει τη διαφορά είναι ότι... " ο ταξιδιώτης παίρνει μονάχα ένα δρόμο. Ο ονειροπόλος τους παίρνει όλους. "(Julos Beaucarne)

Τετάρτη 28 Απριλίου 2021

SOYLENT GREEN : far away, so close !...(τόσο μακριά, τόσο κοντά)

video: Soylent Green (1973) -   Riot Control scene

"Πανδημίες" με εισαγωγικά αλλά και χωρίς, δραπέτες σκοτεινών φρανκενσταϊνικών εργαστηρίων,"βιολογικού πολέμου" ενάντια σε ποιον/ποιους; εχθρικών προς τη ζωή. Μελλοντικοί (πιο) επικίνδυνοι ιοί που οι Μπιλ Γκέητς του κόσμου προαναγγέλουν σαν νέοι Νοστράδαμοι. Αλλά και "θανατηφόροι ιοί"(πόσο πολύ όμως;), με ανεπαρκή διαγνωστικά "εργαλεία" ("Σκάνδαλο στη Γερμανία! Τεστ PCR... ένα ακριβοπληρωμένο σκουπίδι!"), με "αόρατο" γονιδίωμα που επιμένε να ξεγλιστρά σαν χέλι , αλλά οπωσδήποτε δεν σταματάει να βρυγχάται αφού το λέει η οθόνη και οι "ειδικοί" της. Καταστάσεις-πανούκλα που ήρθαν για να μη φύγουν και για να μεταλλάξουν το ανθρώπινο είδος σε κάτι άψυχο, άβουλο, τσιπαρισμένο και ίσως με ενσωματωμένες νανο-μηχανές εντός, εκφυλισμένο. Πώς εισέρχεται ο κόσμος στη δυστοπία του"Soylent Green";  Έγιναν πράγματι επιστημονικές εργασίες κι απομονώθηκε ένας νέος ιός που να δικαιολογεί όλα αυτά τα παρανοϊκά μέτρα και τις ψυχοπαθητικές πιέσεις σε παγκόσμιο επίπεδο; Μας απειλούν μεταλλάξεις επί μεταλλάξεων, ατέρμονη διασπορά ΦΟΒΟΥ! Δεν ισχύει και το ότι όσο πιο πολύ μεταλλάσσεται ένας ιός για να επιβιώσει τόσο ασθενέστερος γίνεται; Και να: αν και ερμητικά κλειστά ως τώρα τα σύνορα, βροχή μεταλλάξεων  από την Ινδία, τη Βρετανία, τη Βραζιλία, την Ουγκάντα και το Τιμπουκτού, τους πιγκουίνους της Ανταρκτικής, τις νυχτερίδες της Κίνας, τα μετεωροειδή που πέφτουν στη Γη από το αχανές διάστημα, σαν την αχανή ανθρώπινη α-νοησία αλλά και αναλγησία των ανθρωπο-φυλάκων. Ρομποτοποίηση των δραστηριοτήτων και της εργασίας, τεχνητή νοημοσύνη ασφυκτικού ελέγχου και απρόβλεπτων συνεπειών. Κατώτατος καθολικός "μισθός" και επερχόμενη επισιτιστική κρίση και βιβλική πείνα, μετατροπή των ανθρωπόζωων σε ινδικά χοιρίδια από ανεξιχνίαστης σύνθεσης και θανάσιμων παρενεργειών ταχυδακτυλουργικής παραγωγής "εμβόλια". Μετανθρωπισμός, απανθρωπισμός, μισανθρωπισμός, "ψηφιακή ευτυχία" , το soma του μέλλοντος που αγκιστρώνεται ήδη στο παρόν...

Heil Safety, Sieg Heil!!! 

Στήστε μπλόκα και οδοφράγματα, σημεία ελέγχου τόσο αυστηρά που θα τα ζήλευαν και τα Ες-Ες, οικοδομήστε τοίχους και υψώστε φράχτες με συρματοπλέγματα, ακόμη και ηλεκτροφόρα. Ξέρετε, ουδέν μονιμότερον του προσωρινού.
Ας θεσπιστεί μόνιμη απαγόρευση κυκλοφορίας τις βραδινές και μεταμεσονύχτιες ώρες που κυκλοφορούν και παραμονεύουν νταβραντισμένοι ιοί κι επικίνδυνα πλάσματα όπως φαντάσματα, βρυκόλακες, λυκάνθρωποι και λάμιες. Να πληρώνει έναν μισθό σε πρόστιμο όποιος μετακινείται "άσκοπα" κι ας εκτελείται επιτόπου  όποιος επανηλειμμένα αποδειχτεί ότι δεν συμμορφώνεται! Διαμορφώστε με συνέπεια ανατριχιαστική την κουλτούρα του νέου "πολιτισμού COVID", εγχύστε τα δηλητηριώδη διανοητικά σκουπίδια της μέσα στα μυαλά των νέων γενεών, μολύνετε την καρδιά μικρών και μεγάλων, ρουφήξτε σαν ενεργειακά βαμπίρ τη ζώσα πνοή και την ψυχική ουσία των παθητικών θυμάτων σας. Ο πρωτοφανής ιστορικά μαρασμός της συλλογικής ψυχής! Η Χιροσίμα των ανθρώπινων δικαιωμάτων! Η στοχοποίηση της ελεύθερης διανόησης, της ελεύθερης κίνησης, της δημιουργικής έκφρασης, της αλληλεπίδρασης μεταξύ των ανθρώπινων όντων, της ίδιας της ανθρώπινης ύπαρξης...
ΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΑΚΟΜΑ; :

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου