Χωρίς Βαρύτητα!

ΤΟ " nο Gravity Zone" αποτελεί το παιδί του ιστότοπου γνωστού ως "ενάντια στην επιπεδούπολη" (antidras.blogspot.gr). Με ορμητήριο αυτό το χώρο, ανοίγουμε τα φτερά μας για πτήσεις προς θαυμαστούς, παράξενους, φιλόξενους κι αφιλόξενους, μα σίγουρα θαυμαστούς ορίζοντες. Μακρινούς ή κοντινούς, "εσωτερικούς" κι εξωτερικούς. Μεταφέρουμε εδώ κι επιλεγμένα κείμενα, δικά μας κι όχι μόνο, από το παλιό μπλογκ. Το "παλιό μας σπίτι" θα συνεχίζει να μας φιλοξενεί και αυτό και να αποτελεί σημείο αναφοράς και για καινούργιες εδώ αναρτήσεις μας.
Η
υπέρβαση των ανθρώπινων όντων προς ανώτερα (κι άρα ποιοτικότερα) επίπεδα ύπαρξης αποτελεί, όπως το βλέπουμε εμείς, αποτέλεσμα των ιδιοτήτων εκείνων που συνιστούν το μεγαλείο του ανθρώπου: Απλότητα, Ανεξαρτησία Αντίληψης, Αμφισβήτηση των συλλογικά αποδεκτών καταστάσεων και παραστάσεων, Περιέργεια, Φαντασία, Εκστατική διαίσθηση, Εκστατικός Θαυμασμός. Κι εμείς σκοπεύουμε στο νέο εγχείρημά μας να αδράξουμε κι αυτές τις ποιότητες που διαμορφώνουν κι ανάλογες διαδρομές κι αφηγούνται ιστορίες για "περιοχές μυθικές ή απαγορευμένες" .
(Ποιοι άραγε ορίζουν τι είναι μύθος ή απαγορευμένο ή απρόσιτο για τις μάζες και πόσοι ακόμη κι αυτοαποκαλούμενοι ή θεωρούμενοι ως "επαναστάτες" ενστερνίζονται αυτές τις οδηγίες;)
Κάτι μέσα μας μάς τρώει να αιωρηθούμε πάνω απ'όλη την ακαμψία και στατικότητα και πάνω απ'όλες τις παρανοήσεις του κόσμου, χαράσσοντας ρότα για τη λεωφόρο των...άστρων! Κάνοντας και μια απαραίτητη στάση στο "Μπαράκι στην Άκρη του Γαλαξία", ωθούμενοι από μια αρχέγονη μέθη, για να γευτούμε παράξενα ελιξίρια, μεθυστικά κοκτέηλ αστρικής σκόνης, κοσμικής ακτινοβολίας και φλεγόμενα υπολείμματα αστρικών (κι όχι μόνο) συστημάτων, με παγάκια από την ουρά αλητήριων αστεροειδών.
Και για να καταφέρουμε αυτά κι ακόμη περισσότερα, πρέπει να αφήσουμε τη...βαρύτητα πίσω μας. Χωρίς να ξεχάσουμε να πατάμε και γερά στο έδαφος!

Bρίσκεστε σε "no Gravity Zone" λοιπόν! Γιατί είμαστε ονειροπόλοι και με αιτία:

ΟΝΕΙΡΟΠΟΛΟΙ (του ανιχνευτή)


Ονειροπόλος είναι αυτός που μπορεί να βρει τον δρόμο του μόνο στο φως του φεγγαριού. Τιμωρία του είναι ότι βλέπει το ξημέρωμα πριν τον υπόλοιπο κόσμο. - ΟΣΚΑΡ ΟΥΑΪΛΝΤ

Αυτή είναι και η κατάρα του! Η πιο γλυκιά και πικρή συνάμα, η πιο αποκηρυγμένη και γι'αυτό ανεκτίμητης αξίας, η πιο επικίνδυνη και γι'αυτό άξια μόνο για όσους αντέχουν να τη βαστάξουν, η πιο μαγική και συνάμα απαιτητική, η πιο δύσκολη να περιγραφεί με τη συνηθισμένη μορφή ανθρώπινης έκφρασης, κατάρα του κόσμου ετούτου.
Αλλά τι θα'τανε ο κόσμος χωρίς τους "καταραμένους" του; Αν όχι καταδικασμένος, από πολύ παλιά, σε έλλειψη οξυγόνου και σε πλήρη μαρασμό;

Ονειροπόλοι είναι αυτοί που, με τις (μυστηριώδεις για την κοινή λογική) ενοράσεις και τα όνειρά τους και τη διάθεσή τους να γυρέψουν την εκπλήρωσή τους, επιτρέπουν ακόμα στη γη να γυρνάει!
Oνειροπόλοι είναι αυτοί που βλέπουν όσα οι πιο πολλοί αδυνατούν ή αρνούνται να δουν, γιατί δεν μπορούν να εγκαταλείψουν τη βολή του δοσμένου, καθιερωμένου πλαισίου. Αυτοί που ανακαλύπτουν τις εικόνες πίσω από τις εικόνες ή ανοίγουν το δρόμο προς νέους κόσμους εκεί όπου οι παλιοί αργοπεθαίνουν και σβήνουν.
Αλλά αυτό έχει πάντα τίμημα και τις περισσότερες φορές πολύ σκληρό.
Ονειροπόλοι είναι κι αυτοί που συχνά οδηγούνται στο γλυκόπικρο καταφύγιο της μοναξιάς και στην τρέλα που επίσης συχνά συνοδεύει την "ιερή μέθη" τους. Αυτοί που, διόλου σπάνια, συντρίβονται κάτω από όλη την κακότητα, τη μικροψυχία και το φθόνο που ξεχειλίζει στον κόσμο.
Αλλά και αυτοί οι οποίοι σαν τους τρελούς αλήτες που σέρνονται από μια πλανεύτρα εσωτερική μούσα: "ποθούν τα πάντα ταυτόχρονα, αυτοί που ποτέ δε χασμουριούνται ή λένε έστω και μία κοινοτοπία, αλλά που καίγονται σαν τα μυθικά κίτρινα ρωμαϊκά κεριά, που σκάνε σαν πυροτεχνήματα ανάμεσα στα αστέρια κι από μέσα τους ξεπηδά το μπλε φως της καρδιάς τους, κι όσοι τους βλέπουν κάνουν: Αααα!!!! με θαυμασμό' (να θυμηθούμε και τον Τζακ Κέρουακ στο βιβλίο του "on the road")

Και αυτό που κάνει τη διαφορά είναι ότι... " ο ταξιδιώτης παίρνει μονάχα ένα δρόμο. Ο ονειροπόλος τους παίρνει όλους. "(Julos Beaucarne)

Παρασκευή 16 Απριλίου 2021

Θέληση και Φαντασία

 

Κάθε επαρκώς εφαρμοσμένη τεχνολογία ελάχιστα διαφέρει από την αποκαλούμενη Μαγεία. Στην οποία δεν υπάρχει κάτι το "μεταφυσικό". Άλλωστε όταν μιλάμε για μεταφυσική εννοούμε στην ουσία νόμους της Φύσης -κομμάτι της οποίας είναι και η ανθρώπινη φύση- τους οποίους η σύγχρονη συμβατική, μονολιθική επιστήμη, σε αντίθεση με την αρχαία, επιμένει να τους αγνοεί ή να τους υποβαθμίζει όταν τα φαινόμενα και η ουσία πίσω από το "περιτύλιγμα" δεν επιδέχονται αμφισβήτησης. Η "μαγεία" λοιπόν είναι η τέχνη και η Επιθυμία του -εσωτερικού- Εαυτού να επιφέρει αλλαγές στη φυσική ή υλική "πραγματικοτητα". Χαρακτηριστικό της τελευταίας είναι η "ρευστότητα", ένα γεγονός το οποίο γνωρίζουν πολύ καλά και όσοι έχουν αφιερώσει τη ζωή και τις μελέτες τους στον "παράξενο κόσμο" της Νέας Αλχημείας -ή αλχυμείας- της κβαντομηχανικής.

Μια ισχυρή Θέληση σε συνδυαμό με έναν εστιασμένο, αλλά χωρίς άγχος, οραματισμό αποτελεί ίσως ένα είδος ακόμη και "υπερόπλου". Υπό προϋποθέσεις βεβαίως. Που δύναται και να οδηγήσει το ανθρώπινο πλάσμα σε μια εκούσια έξοδο από τα δεσμά του αυτοπεριορισμού του. Κάθε όπλο ωστόσο απαιτεί τον σωστό κι επιδέξιο χειρισμό, που επιτυγχάνεται μέσω της άσκησης.

"Δεν υπάρχει Νόμος πέρα από το Κάνε αυτό που θέλεις. Η λέξη για τον Νόμο είναι Θέλημα. Θέλημα - Thelema – σημαίνει Θέληση " Aleister Crowley

Για περισσότερα ερεθίσματα:
Το ξεκίνημα της πραγματικής επιστήμης: "Το Πεδίο: Η Μυστική Δύναμη του Σύμπαντος - Η Εποχή του Μηδενικού Σημείου"

Ο Ένοικος...


" Στη μαγική-εσωτεριστική παράδοση, η Φαντασία είναι ουσιαστικό παρελκόμενο της Θέλησης, ανάλογο με το σκόπευτρο ενός όπλου. Προορισμός της είναι να κατευθύνει καθαρά και αποφασιστικά τη Θέληση προς ένα αντικείμενο. 
Η Θέληση διαθέτει δύναμη που είναι ανεξάρτητη από τον υλικό κόσμο. Η γνωστή ρήση του Κοέλιο περί θέλησης και «συνωμοσίας του σύμπαντος», αληθεύει μεν, αλλά υπό κάποιες πολύ σαφείς προϋποθέσεις, οι οποίες δεν έχουν καμία σχέση με την πρόσληψη του ρητού από την πλειοψηφία του κόσμου. 
Το κλειδί εδώ είναι η λέξη «Εστίαση». 
Περισσότερα στο βίντεο που ακολουθεί –μαζί με μια ιδιαίτερη άσκηση! "
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου