Χωρίς Βαρύτητα!

ΤΟ " nο Gravity Zone" αποτελεί το παιδί του ιστότοπου γνωστού ως "ενάντια στην επιπεδούπολη" (antidras.blogspot.gr). Με ορμητήριο αυτό το χώρο, ανοίγουμε τα φτερά μας για πτήσεις προς θαυμαστούς, παράξενους, φιλόξενους κι αφιλόξενους, μα σίγουρα θαυμαστούς ορίζοντες. Μακρινούς ή κοντινούς, "εσωτερικούς" κι εξωτερικούς. Μεταφέρουμε εδώ κι επιλεγμένα κείμενα, δικά μας κι όχι μόνο, από το παλιό μπλογκ. Το "παλιό μας σπίτι" θα συνεχίζει να μας φιλοξενεί και αυτό και να αποτελεί σημείο αναφοράς και για καινούργιες εδώ αναρτήσεις μας.
Η
υπέρβαση των ανθρώπινων όντων προς ανώτερα (κι άρα ποιοτικότερα) επίπεδα ύπαρξης αποτελεί, όπως το βλέπουμε εμείς, αποτέλεσμα των ιδιοτήτων εκείνων που συνιστούν το μεγαλείο του ανθρώπου: Απλότητα, Ανεξαρτησία Αντίληψης, Αμφισβήτηση των συλλογικά αποδεκτών καταστάσεων και παραστάσεων, Περιέργεια, Φαντασία, Εκστατική διαίσθηση, Εκστατικός Θαυμασμός. Κι εμείς σκοπεύουμε στο νέο εγχείρημά μας να αδράξουμε κι αυτές τις ποιότητες που διαμορφώνουν κι ανάλογες διαδρομές κι αφηγούνται ιστορίες για "περιοχές μυθικές ή απαγορευμένες" .
(Ποιοι άραγε ορίζουν τι είναι μύθος ή απαγορευμένο ή απρόσιτο για τις μάζες και πόσοι ακόμη κι αυτοαποκαλούμενοι ή θεωρούμενοι ως "επαναστάτες" ενστερνίζονται αυτές τις οδηγίες;)
Κάτι μέσα μας μάς τρώει να αιωρηθούμε πάνω απ'όλη την ακαμψία και στατικότητα και πάνω απ'όλες τις παρανοήσεις του κόσμου, χαράσσοντας ρότα για τη λεωφόρο των...άστρων! Κάνοντας και μια απαραίτητη στάση στο "Μπαράκι στην Άκρη του Γαλαξία", ωθούμενοι από μια αρχέγονη μέθη, για να γευτούμε παράξενα ελιξίρια, μεθυστικά κοκτέηλ αστρικής σκόνης, κοσμικής ακτινοβολίας και φλεγόμενα υπολείμματα αστρικών (κι όχι μόνο) συστημάτων, με παγάκια από την ουρά αλητήριων αστεροειδών.
Και για να καταφέρουμε αυτά κι ακόμη περισσότερα, πρέπει να αφήσουμε τη...βαρύτητα πίσω μας. Χωρίς να ξεχάσουμε να πατάμε και γερά στο έδαφος!

Bρίσκεστε σε "no Gravity Zone" λοιπόν! Γιατί είμαστε ονειροπόλοι και με αιτία:

ΟΝΕΙΡΟΠΟΛΟΙ (του ανιχνευτή)


Ονειροπόλος είναι αυτός που μπορεί να βρει τον δρόμο του μόνο στο φως του φεγγαριού. Τιμωρία του είναι ότι βλέπει το ξημέρωμα πριν τον υπόλοιπο κόσμο. - ΟΣΚΑΡ ΟΥΑΪΛΝΤ

Αυτή είναι και η κατάρα του! Η πιο γλυκιά και πικρή συνάμα, η πιο αποκηρυγμένη και γι'αυτό ανεκτίμητης αξίας, η πιο επικίνδυνη και γι'αυτό άξια μόνο για όσους αντέχουν να τη βαστάξουν, η πιο μαγική και συνάμα απαιτητική, η πιο δύσκολη να περιγραφεί με τη συνηθισμένη μορφή ανθρώπινης έκφρασης, κατάρα του κόσμου ετούτου.
Αλλά τι θα'τανε ο κόσμος χωρίς τους "καταραμένους" του; Αν όχι καταδικασμένος, από πολύ παλιά, σε έλλειψη οξυγόνου και σε πλήρη μαρασμό;

Ονειροπόλοι είναι αυτοί που, με τις (μυστηριώδεις για την κοινή λογική) ενοράσεις και τα όνειρά τους και τη διάθεσή τους να γυρέψουν την εκπλήρωσή τους, επιτρέπουν ακόμα στη γη να γυρνάει!
Oνειροπόλοι είναι αυτοί που βλέπουν όσα οι πιο πολλοί αδυνατούν ή αρνούνται να δουν, γιατί δεν μπορούν να εγκαταλείψουν τη βολή του δοσμένου, καθιερωμένου πλαισίου. Αυτοί που ανακαλύπτουν τις εικόνες πίσω από τις εικόνες ή ανοίγουν το δρόμο προς νέους κόσμους εκεί όπου οι παλιοί αργοπεθαίνουν και σβήνουν.
Αλλά αυτό έχει πάντα τίμημα και τις περισσότερες φορές πολύ σκληρό.
Ονειροπόλοι είναι κι αυτοί που συχνά οδηγούνται στο γλυκόπικρο καταφύγιο της μοναξιάς και στην τρέλα που επίσης συχνά συνοδεύει την "ιερή μέθη" τους. Αυτοί που, διόλου σπάνια, συντρίβονται κάτω από όλη την κακότητα, τη μικροψυχία και το φθόνο που ξεχειλίζει στον κόσμο.
Αλλά και αυτοί οι οποίοι σαν τους τρελούς αλήτες που σέρνονται από μια πλανεύτρα εσωτερική μούσα: "ποθούν τα πάντα ταυτόχρονα, αυτοί που ποτέ δε χασμουριούνται ή λένε έστω και μία κοινοτοπία, αλλά που καίγονται σαν τα μυθικά κίτρινα ρωμαϊκά κεριά, που σκάνε σαν πυροτεχνήματα ανάμεσα στα αστέρια κι από μέσα τους ξεπηδά το μπλε φως της καρδιάς τους, κι όσοι τους βλέπουν κάνουν: Αααα!!!! με θαυμασμό' (να θυμηθούμε και τον Τζακ Κέρουακ στο βιβλίο του "on the road")

Και αυτό που κάνει τη διαφορά είναι ότι... " ο ταξιδιώτης παίρνει μονάχα ένα δρόμο. Ο ονειροπόλος τους παίρνει όλους. "(Julos Beaucarne)

Κυριακή 18 Απριλίου 2021

"Malice Through The Looking Glass"


"Malice Through The Looking Glass". Δηλαδή, "το Κακό μέσα από έναν καθρέφτη". Αφιερωμένο στους θαυμαστούς νέους καιρούς, που επίσημα η ανθρωπότητα εισήλθε από τις αρχές του 2020. Με τους επικυρίαρχους να κάνουν πλέον σαφή τα σχέδια για τo πέρασμα μέσω της διασποράς Φόβου και Μιζέριας, της θεσμοθετημένης Παράνοιας, στην εποχή του transhumanism. Όπου οι τεχνολογικές εξελίξεις και η τεχνητή νοημοσύνη θα μεταλλάξουν το ανθρώπινο ον σε κάτι άλλο. Ένα "μετάνθρωπο" απρόσωπο, ανέκφραστο -ποια νομίζατε ότι ήταν η ουσία της επιβαλλόμενης χρήσης μάσκας και της επιδιωκόμενης  "εγγραφής" της στο ανθρώπινο ρομπότ;-, δίχως συναισθήματα, ψηφιοποιημένο, συναινετικά υποταγμένο τόσο στην ψυχή όσο και στο σώμα και καλά προσαρμοσμένο σε έναν on line καθολικό Έλεγχο.

Πάμε όμως στο masterpiece του βίντεο:

Γοτθική ατμόσφαιρα, κιθαριστικές ομοβροντίες  σε εναλλαγή με "λιγωτική μελωδία" που συνθέτουν ένα έργο τέχνης!  Και αυτή η φωνή του Dani Filth! Ο οποίος είναι ο εγκέφαλος και η ψυχή του βρετανικού metal συγκροτήματος. Η εκπληκτική αυτή έκταση φωνής, χωρίς υποστήριξη μηχανημάτων, που παίζει με νότες πρίμο σοπράνο οι οποίες με εντυπωσιακή άνεση θυμίζουν την επόμενη στιγμή βαρύτονο! Οι δημιουργίες τους χαρακτηρίζονται και από τη χρήση αρχαΐζουσας αγγλικής γλώσσας, "σαιξπηρικά αγγλικά" θα μπορούσε κάποιος να πει, για παράδειγμα: "thy prayers" αντί "the prayers". Μπάντα με εμφανείς ποιητικές, αλλά και παγανιστικές ανησυχίες, με τις δημιουργίες τους να αποπνέουν σκοτεινή ατμόσφαιρα θεατρικού δρώμενου. Ένα συγκρότημα που μέσω της τέχνης του έχει εκφράσει και το μεγάλο σεβασμό του στη γυναίκα, τη Θηλυκή Αρχή, τη..Μεγάλη Μητέρα. Άρα από τη φύση του ασύμβατο με τη λαίλαπα των οργανωμένων μονοθεϊστικών θρησκειών..

Ο Ένοικος...

1 σχόλιο:

  1. Υπέροχο , δες και αυτό https://www.youtube.com/watch?v=6dW6aNAZGTM
    Και αυτό με αναφορές στον Ντε Σαντ και το Σαλό
    https://www.youtube.com/watch?v=Sz3LtbDXPWQ

    ΑπάντησηΔιαγραφή