Χωρίς Βαρύτητα!

ΤΟ " nο Gravity Zone" αποτελεί το παιδί του ιστότοπου γνωστού ως "ενάντια στην επιπεδούπολη" (antidras.blogspot.gr). Με ορμητήριο αυτό το χώρο, ανοίγουμε τα φτερά μας για πτήσεις προς θαυμαστούς, παράξενους, φιλόξενους κι αφιλόξενους, μα σίγουρα θαυμαστούς ορίζοντες. Μακρινούς ή κοντινούς, "εσωτερικούς" κι εξωτερικούς. Μεταφέρουμε εδώ κι επιλεγμένα κείμενα, δικά μας κι όχι μόνο, από το παλιό μπλογκ. Το "παλιό μας σπίτι" θα συνεχίζει να μας φιλοξενεί και αυτό και να αποτελεί σημείο αναφοράς και για καινούργιες εδώ αναρτήσεις μας.
Η
υπέρβαση των ανθρώπινων όντων προς ανώτερα (κι άρα ποιοτικότερα) επίπεδα ύπαρξης αποτελεί, όπως το βλέπουμε εμείς, αποτέλεσμα των ιδιοτήτων εκείνων που συνιστούν το μεγαλείο του ανθρώπου: Απλότητα, Ανεξαρτησία Αντίληψης, Αμφισβήτηση των συλλογικά αποδεκτών καταστάσεων και παραστάσεων, Περιέργεια, Φαντασία, Εκστατική διαίσθηση, Εκστατικός Θαυμασμός. Κι εμείς σκοπεύουμε στο νέο εγχείρημά μας να αδράξουμε κι αυτές τις ποιότητες που διαμορφώνουν κι ανάλογες διαδρομές κι αφηγούνται ιστορίες για "περιοχές μυθικές ή απαγορευμένες" .
(Ποιοι άραγε ορίζουν τι είναι μύθος ή απαγορευμένο ή απρόσιτο για τις μάζες και πόσοι ακόμη κι αυτοαποκαλούμενοι ή θεωρούμενοι ως "επαναστάτες" ενστερνίζονται αυτές τις οδηγίες;)
Κάτι μέσα μας μάς τρώει να αιωρηθούμε πάνω απ'όλη την ακαμψία και στατικότητα και πάνω απ'όλες τις παρανοήσεις του κόσμου, χαράσσοντας ρότα για τη λεωφόρο των...άστρων! Κάνοντας και μια απαραίτητη στάση στο "Μπαράκι στην Άκρη του Γαλαξία", ωθούμενοι από μια αρχέγονη μέθη, για να γευτούμε παράξενα ελιξίρια, μεθυστικά κοκτέηλ αστρικής σκόνης, κοσμικής ακτινοβολίας και φλεγόμενα υπολείμματα αστρικών (κι όχι μόνο) συστημάτων, με παγάκια από την ουρά αλητήριων αστεροειδών.
Και για να καταφέρουμε αυτά κι ακόμη περισσότερα, πρέπει να αφήσουμε τη...βαρύτητα πίσω μας. Χωρίς να ξεχάσουμε να πατάμε και γερά στο έδαφος!

Bρίσκεστε σε "no Gravity Zone" λοιπόν! Γιατί είμαστε ονειροπόλοι και με αιτία:

ΟΝΕΙΡΟΠΟΛΟΙ (του ανιχνευτή)


Ονειροπόλος είναι αυτός που μπορεί να βρει τον δρόμο του μόνο στο φως του φεγγαριού. Τιμωρία του είναι ότι βλέπει το ξημέρωμα πριν τον υπόλοιπο κόσμο. - ΟΣΚΑΡ ΟΥΑΪΛΝΤ

Αυτή είναι και η κατάρα του! Η πιο γλυκιά και πικρή συνάμα, η πιο αποκηρυγμένη και γι'αυτό ανεκτίμητης αξίας, η πιο επικίνδυνη και γι'αυτό άξια μόνο για όσους αντέχουν να τη βαστάξουν, η πιο μαγική και συνάμα απαιτητική, η πιο δύσκολη να περιγραφεί με τη συνηθισμένη μορφή ανθρώπινης έκφρασης, κατάρα του κόσμου ετούτου.
Αλλά τι θα'τανε ο κόσμος χωρίς τους "καταραμένους" του; Αν όχι καταδικασμένος, από πολύ παλιά, σε έλλειψη οξυγόνου και σε πλήρη μαρασμό;

Ονειροπόλοι είναι αυτοί που, με τις (μυστηριώδεις για την κοινή λογική) ενοράσεις και τα όνειρά τους και τη διάθεσή τους να γυρέψουν την εκπλήρωσή τους, επιτρέπουν ακόμα στη γη να γυρνάει!
Oνειροπόλοι είναι αυτοί που βλέπουν όσα οι πιο πολλοί αδυνατούν ή αρνούνται να δουν, γιατί δεν μπορούν να εγκαταλείψουν τη βολή του δοσμένου, καθιερωμένου πλαισίου. Αυτοί που ανακαλύπτουν τις εικόνες πίσω από τις εικόνες ή ανοίγουν το δρόμο προς νέους κόσμους εκεί όπου οι παλιοί αργοπεθαίνουν και σβήνουν.
Αλλά αυτό έχει πάντα τίμημα και τις περισσότερες φορές πολύ σκληρό.
Ονειροπόλοι είναι κι αυτοί που συχνά οδηγούνται στο γλυκόπικρο καταφύγιο της μοναξιάς και στην τρέλα που επίσης συχνά συνοδεύει την "ιερή μέθη" τους. Αυτοί που, διόλου σπάνια, συντρίβονται κάτω από όλη την κακότητα, τη μικροψυχία και το φθόνο που ξεχειλίζει στον κόσμο.
Αλλά και αυτοί οι οποίοι σαν τους τρελούς αλήτες που σέρνονται από μια πλανεύτρα εσωτερική μούσα: "ποθούν τα πάντα ταυτόχρονα, αυτοί που ποτέ δε χασμουριούνται ή λένε έστω και μία κοινοτοπία, αλλά που καίγονται σαν τα μυθικά κίτρινα ρωμαϊκά κεριά, που σκάνε σαν πυροτεχνήματα ανάμεσα στα αστέρια κι από μέσα τους ξεπηδά το μπλε φως της καρδιάς τους, κι όσοι τους βλέπουν κάνουν: Αααα!!!! με θαυμασμό' (να θυμηθούμε και τον Τζακ Κέρουακ στο βιβλίο του "on the road")

Και αυτό που κάνει τη διαφορά είναι ότι... " ο ταξιδιώτης παίρνει μονάχα ένα δρόμο. Ο ονειροπόλος τους παίρνει όλους. "(Julos Beaucarne)

Δευτέρα 12 Απριλίου 2021

Πυρηνικός πόλεμος και πλανητική καταστροφή – ανακοινώθηκε ένα τρομερό σενάριο της σύγκρουσης στο Donbass, από Ρώσο γεωπολιτικό!


Πυρηνικός πόλεμος και πλανητική καταστροφή – ανακοινώθηκε ένα τρομερό σενάριο της σύγκρουσης στο Donbass
Ο γνωστός Ρώσος πολιτικός επιστήμονας Σεργκέι Μάρκοφ περιέγραψε το πιο απαισιόδοξο σενάριο που σχετίζεται με τις προκλητικές ενέργειες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στη γραμμή επαφής.
«Το χειρότερο σενάριο του πολέμου στο Donbass. Πρέπει επίσης να μιλήσετε γι ‘αυτόν. Η πιθανότητά του, φυσικά, δεν είναι 90% ή 50%, αλλά υφίσταται. Και αυτό είναι ένα σενάριο πλήρες καταστροφών.

1. Η APU ξεκινά επίθεση. Και πηγαίνει στο Ντόνετσκ και το Λούγκανσκ. Οι στρατοί του DPR και του LPR υποχωρούν. Απώλειες αμάχων.
2. Η Ρωσία παρέχει υποστήριξη στο DPR και το LPR.
3. Ο ουκρανικός στρατός υποχωρεί.
4. Στην Ουκρανία, γενική κινητοποίηση. Ξεκινά το μαζικό βομβαρδισμό των πόλεων Donbass ως εκδίκηση από μακρινές θέσεις.
5. Η Ρωσία απευθύνει έκκληση στη Δύση με πρόταση να σταματήσει το Κίεβο. Αντί να ασκεί πίεση στο Κίεβο, η Δύση οδηγεί μια αντι-ρωσική υστερία και περιλαμβάνει πλήρως κυρώσεις. Οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Πολωνία και η Βρετανία στέλνουν στρατεύματα στη δυτική Ουκρανία και το Κίεβο.
6. Η Ρωσία, προκειμένου να σώσει τον πληθυσμό του Ντονμπάς από την καταστροφή, περικυκλώνει τον ουκρανικό στρατό έξω από το Ντονμπάς με επιθέσεις από βόρεια και νότια.
7. Ανακύπτει το ερώτημα σχετικά με την τύχη του Ουκρανικού στρατού που περιβάλλεται. Ορίζεται από την υπεροχή του αέρα. Η Ρωσία κυριαρχεί εκεί.
8. Το ΝΑΤΟ σε σύνοδο κορυφής έκτακτης ανάγκης δηλώνει ότι έκλεισε τον εναέριο χώρο της Ουκρανίας. Αεροπορική άμυνα της Πολωνίας από το έδαφος της Ουκρανίας και αεροπορική άμυνα των Ηνωμένων Πολιτειών από αμερικανικά πλοία που επιτίθενται σε ρωσικά στρατιωτικά αεροσκάφη.
9. Σε απάντηση, τα ρωσικά αεροσκάφη επιτέθηκαν στην αεροπορική άμυνα της Πολωνίας και των Ηνωμένων Πολιτειών. Πλοίο των ΗΠΑ βυθίζεται.
10. Σε απάντηση, οι ΗΠΑ επιτίθενται στα ρωσικά πολεμικά πλοία στη Μαύρη Θάλασσα και τη Σεβαστούπολη.
11. Το ΝΑΤΟ κηρύσσει περιορισμένο πόλεμο εναντίον της Ρωσίας στο έδαφος της Ουκρανίας.
12. Οι εχθροπραξίες διεξάγονται.
13. Με την πάροδο του χρόνου, η ηττημένη πλευρά θα χρησιμοποιήσει τακτικά πυρηνικά όπλα.
14. Θα υπάρξει ανταλλαγή τακτικών πυρηνικών όπλων στο έδαφος της Ουκρανίας.
15. Οι επιχειρήσεις μάχης εκτείνονται πέρα ​​από τα σύνορα της Ουκρανίας.
 Δεν θέλω να γράψω το σενάριο περαιτέρω. Είναι όμως σαφές ότι ο κόσμος βρίσκεται στα πρόθυρα μιας πυρηνικής καταστροφής.

Οι πολιτικοί του κόσμου πρέπει να σταματήσουν αυτό το καταστροφικό σενάριο. Τώρα αυτό είναι εύκολο να γίνει – η Ουκρανία πρέπει απλώς να σταματήσει να πυροβολεί και να επιστρέψει στην εφαρμογή των συμφωνιών του Μινσκ.

Οι ΗΠΑ πρέπει να σταματήσουν να ωθούν την Ουκρανία σε πόλεμο και να σταματήσουν να προκαλούν τη Ρωσία. Η Ευρώπη πρέπει να σταματήσει να κατηγορεί τη Ρωσία και τελικά να κατηγορήσει τον επιτιθέμενο – το καθεστώς του Κιέβου και τα γεράκια.

Σύνδεση: Ο πόλεμος είναι εδώ! Η παγκόσμια σύρραξη;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου