Χωρίς Βαρύτητα!

ΤΟ " nο Gravity Zone" αποτελεί το παιδί του ιστότοπου γνωστού ως "ενάντια στην επιπεδούπολη" (antidras.blogspot.gr). Με ορμητήριο αυτό το χώρο, ανοίγουμε τα φτερά μας για πτήσεις προς θαυμαστούς, παράξενους, φιλόξενους κι αφιλόξενους, μα σίγουρα θαυμαστούς ορίζοντες. Μακρινούς ή κοντινούς, "εσωτερικούς" κι εξωτερικούς. Μεταφέρουμε εδώ κι επιλεγμένα κείμενα, δικά μας κι όχι μόνο, από το παλιό μπλογκ. Το "παλιό μας σπίτι" θα συνεχίζει να μας φιλοξενεί και αυτό και να αποτελεί σημείο αναφοράς και για καινούργιες εδώ αναρτήσεις μας.
Η
υπέρβαση των ανθρώπινων όντων προς ανώτερα (κι άρα ποιοτικότερα) επίπεδα ύπαρξης αποτελεί, όπως το βλέπουμε εμείς, αποτέλεσμα των ιδιοτήτων εκείνων που συνιστούν το μεγαλείο του ανθρώπου: Απλότητα, Ανεξαρτησία Αντίληψης, Αμφισβήτηση των συλλογικά αποδεκτών καταστάσεων και παραστάσεων, Περιέργεια, Φαντασία, Εκστατική διαίσθηση, Εκστατικός Θαυμασμός. Κι εμείς σκοπεύουμε στο νέο εγχείρημά μας να αδράξουμε κι αυτές τις ποιότητες που διαμορφώνουν κι ανάλογες διαδρομές κι αφηγούνται ιστορίες για "περιοχές μυθικές ή απαγορευμένες" .
(Ποιοι άραγε ορίζουν τι είναι μύθος ή απαγορευμένο ή απρόσιτο για τις μάζες και πόσοι ακόμη κι αυτοαποκαλούμενοι ή θεωρούμενοι ως "επαναστάτες" ενστερνίζονται αυτές τις οδηγίες;)
Κάτι μέσα μας μάς τρώει να αιωρηθούμε πάνω απ'όλη την ακαμψία και στατικότητα και πάνω απ'όλες τις παρανοήσεις του κόσμου, χαράσσοντας ρότα για τη λεωφόρο των...άστρων! Κάνοντας και μια απαραίτητη στάση στο "Μπαράκι στην Άκρη του Γαλαξία", ωθούμενοι από μια αρχέγονη μέθη, για να γευτούμε παράξενα ελιξίρια, μεθυστικά κοκτέηλ αστρικής σκόνης, κοσμικής ακτινοβολίας και φλεγόμενα υπολείμματα αστρικών (κι όχι μόνο) συστημάτων, με παγάκια από την ουρά αλητήριων αστεροειδών.
Και για να καταφέρουμε αυτά κι ακόμη περισσότερα, πρέπει να αφήσουμε τη...βαρύτητα πίσω μας. Χωρίς να ξεχάσουμε να πατάμε και γερά στο έδαφος!

Bρίσκεστε σε "no Gravity Zone" λοιπόν! Γιατί είμαστε ονειροπόλοι και με αιτία:

ΟΝΕΙΡΟΠΟΛΟΙ (του ανιχνευτή)


Ονειροπόλος είναι αυτός που μπορεί να βρει τον δρόμο του μόνο στο φως του φεγγαριού. Τιμωρία του είναι ότι βλέπει το ξημέρωμα πριν τον υπόλοιπο κόσμο. - ΟΣΚΑΡ ΟΥΑΪΛΝΤ

Αυτή είναι και η κατάρα του! Η πιο γλυκιά και πικρή συνάμα, η πιο αποκηρυγμένη και γι'αυτό ανεκτίμητης αξίας, η πιο επικίνδυνη και γι'αυτό άξια μόνο για όσους αντέχουν να τη βαστάξουν, η πιο μαγική και συνάμα απαιτητική, η πιο δύσκολη να περιγραφεί με τη συνηθισμένη μορφή ανθρώπινης έκφρασης, κατάρα του κόσμου ετούτου.
Αλλά τι θα'τανε ο κόσμος χωρίς τους "καταραμένους" του; Αν όχι καταδικασμένος, από πολύ παλιά, σε έλλειψη οξυγόνου και σε πλήρη μαρασμό;

Ονειροπόλοι είναι αυτοί που, με τις (μυστηριώδεις για την κοινή λογική) ενοράσεις και τα όνειρά τους και τη διάθεσή τους να γυρέψουν την εκπλήρωσή τους, επιτρέπουν ακόμα στη γη να γυρνάει!
Oνειροπόλοι είναι αυτοί που βλέπουν όσα οι πιο πολλοί αδυνατούν ή αρνούνται να δουν, γιατί δεν μπορούν να εγκαταλείψουν τη βολή του δοσμένου, καθιερωμένου πλαισίου. Αυτοί που ανακαλύπτουν τις εικόνες πίσω από τις εικόνες ή ανοίγουν το δρόμο προς νέους κόσμους εκεί όπου οι παλιοί αργοπεθαίνουν και σβήνουν.
Αλλά αυτό έχει πάντα τίμημα και τις περισσότερες φορές πολύ σκληρό.
Ονειροπόλοι είναι κι αυτοί που συχνά οδηγούνται στο γλυκόπικρο καταφύγιο της μοναξιάς και στην τρέλα που επίσης συχνά συνοδεύει την "ιερή μέθη" τους. Αυτοί που, διόλου σπάνια, συντρίβονται κάτω από όλη την κακότητα, τη μικροψυχία και το φθόνο που ξεχειλίζει στον κόσμο.
Αλλά και αυτοί οι οποίοι σαν τους τρελούς αλήτες που σέρνονται από μια πλανεύτρα εσωτερική μούσα: "ποθούν τα πάντα ταυτόχρονα, αυτοί που ποτέ δε χασμουριούνται ή λένε έστω και μία κοινοτοπία, αλλά που καίγονται σαν τα μυθικά κίτρινα ρωμαϊκά κεριά, που σκάνε σαν πυροτεχνήματα ανάμεσα στα αστέρια κι από μέσα τους ξεπηδά το μπλε φως της καρδιάς τους, κι όσοι τους βλέπουν κάνουν: Αααα!!!! με θαυμασμό' (να θυμηθούμε και τον Τζακ Κέρουακ στο βιβλίο του "on the road")

Και αυτό που κάνει τη διαφορά είναι ότι... " ο ταξιδιώτης παίρνει μονάχα ένα δρόμο. Ο ονειροπόλος τους παίρνει όλους. "(Julos Beaucarne)

Πέμπτη 22 Απριλίου 2021

Αλίμονό μας έτσι και μετενσαρκωθεί!

 

Ο "τιμημένος νεκρός" πρίγκιπας Φίλιππος, που γεννήθηκε στο ανάκτορο Μον Ρεπό της Κέρκυρας, σίγουρα ήταν ένας άνθρωπος του χιούμορ. Του γνωστού βρετανικού φλεγματικού χιούμορ, που δεν του λείπει και ο κυνισμός της αποικιοκρατικής κυριαρχίας τόσων ετών, και κυρίως του μαύρου, αποκαλούμενου "black humor". O τέκτονας 33ου βαθμού κι επικεφαλής, για λογαριασμό της μακρινής ξαδέλφης και συζύγου του Ελισσάβετ, στο Τάγμα της Περικνημίδας -που λέγεται πως εποπτεύει τη βρετανική μασονία- σαφέστατα μπορούσε να εκπλήξει με το "χιούμορ" του. Εν έτει 1988 είχε δηλώσει ότι αν πέθαινε και μετενσαρκωνόταν θα επιθυμούσε να επιστρέψει στη γη σαν θανατηφόρος ιός, για να συμβάλλει στη λύση του "προβλήματος του υπερπληθυσμού"! Κάτι ανάλογο, αν θυμόμαστε καλά, είχε δηλώσει και ο επί σειρά ετών πρόεδρος της  συνεπούς κάθε χρόνο στις συνωμοτικές, μυστικές συνεδριάσεις της παγκόσμιας ελίτ Λέσχης Μπίλντερμπεργκ, πρίγκιπας Βερνάρδος της Ολλανδίας, που πέθανε το 2004. 

Και γιατί όχι; Βασιλείς και βασίλισσες, δούκες και βαρώνοι -που αγωνιούν να μη "νοθευτεί το γαλάζιο αίμα" και οι ενδογαμίες στις τάξεις τους δίνουν και παίρνουν-, μεγιστάνες της οικονομίας και της τεχνολογίας, "μεγάλοι αρχιτέκτονες" και "μάγιστροι" σε διαφορες Στοές, ανέκαθεν αντιμετώπιζαν τις μάζες ως κατώτερου είδους  ζωικό βασίλειο πάνω στον πλανήτη. Που το ξεζουμίζεις, το χρησιμοποιείς ποικιλότροπα ως εκμεταλλεύσιμο πόρο και ανάλογα με συγκυρίες και ατζέντες το πατάς κάτω, το λιώνεις κι αν κριθεί αναγκαίο το εξαφανίζεις κι από προσώπου γης. Και το δηλώνεις και μπροστά στα μάτια τους, τους προειδοποιείς για να έχεις "ήσυχη συνείδηση" κι "ελαφρύ κάρμα". Μετενσάρκωση είναι αυτή! 

 Αλλά πού να τα γνωρίζουν αυτά οι απλοί άνθρωποι μέχρι και κάποιοι επιστήμονες, που αναρτούν στα social media αφιερώματα στη μνήμη του εκλιπόντος και ίσως πιστεύουν σε παραμύθια. Τα οποία περιλαμβάνουν φονικούς ιούς, "πανδημίες", μέχρι και gentlemen πρίγκιπες, οι οποίοι με το θάνατό τους αφήνουν πίσω υπέργηρες και βυθισμένες στη θλίψη "μοναχικές βασίλισσες".

Ο Ένοικος...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου