Χωρίς Βαρύτητα!

ΤΟ " nο Gravity Zone" αποτελεί το παιδί του ιστότοπου γνωστού ως "ενάντια στην επιπεδούπολη" (antidras.blogspot.gr). Με ορμητήριο αυτό το χώρο, ανοίγουμε τα φτερά μας για πτήσεις προς θαυμαστούς, παράξενους, φιλόξενους κι αφιλόξενους, μα σίγουρα θαυμαστούς ορίζοντες. Μακρινούς ή κοντινούς, "εσωτερικούς" κι εξωτερικούς. Μεταφέρουμε εδώ κι επιλεγμένα κείμενα, δικά μας κι όχι μόνο, από το παλιό μπλογκ. Το "παλιό μας σπίτι" θα συνεχίζει να μας φιλοξενεί και αυτό και να αποτελεί σημείο αναφοράς και για καινούργιες εδώ αναρτήσεις μας.
Η
υπέρβαση των ανθρώπινων όντων προς ανώτερα (κι άρα ποιοτικότερα) επίπεδα ύπαρξης αποτελεί, όπως το βλέπουμε εμείς, αποτέλεσμα των ιδιοτήτων εκείνων που συνιστούν το μεγαλείο του ανθρώπου: Απλότητα, Ανεξαρτησία Αντίληψης, Αμφισβήτηση των συλλογικά αποδεκτών καταστάσεων και παραστάσεων, Περιέργεια, Φαντασία, Εκστατική διαίσθηση, Εκστατικός Θαυμασμός. Κι εμείς σκοπεύουμε στο νέο εγχείρημά μας να αδράξουμε κι αυτές τις ποιότητες που διαμορφώνουν κι ανάλογες διαδρομές κι αφηγούνται ιστορίες για "περιοχές μυθικές ή απαγορευμένες" .
(Ποιοι άραγε ορίζουν τι είναι μύθος ή απαγορευμένο ή απρόσιτο για τις μάζες και πόσοι ακόμη κι αυτοαποκαλούμενοι ή θεωρούμενοι ως "επαναστάτες" ενστερνίζονται αυτές τις οδηγίες;)
Κάτι μέσα μας μάς τρώει να αιωρηθούμε πάνω απ'όλη την ακαμψία και στατικότητα και πάνω απ'όλες τις παρανοήσεις του κόσμου, χαράσσοντας ρότα για τη λεωφόρο των...άστρων! Κάνοντας και μια απαραίτητη στάση στο "Μπαράκι στην Άκρη του Γαλαξία", ωθούμενοι από μια αρχέγονη μέθη, για να γευτούμε παράξενα ελιξίρια, μεθυστικά κοκτέηλ αστρικής σκόνης, κοσμικής ακτινοβολίας και φλεγόμενα υπολείμματα αστρικών (κι όχι μόνο) συστημάτων, με παγάκια από την ουρά αλητήριων αστεροειδών.
Και για να καταφέρουμε αυτά κι ακόμη περισσότερα, πρέπει να αφήσουμε τη...βαρύτητα πίσω μας. Χωρίς να ξεχάσουμε να πατάμε και γερά στο έδαφος!

Bρίσκεστε σε "no Gravity Zone" λοιπόν! Γιατί είμαστε ονειροπόλοι και με αιτία:

ΟΝΕΙΡΟΠΟΛΟΙ (του ανιχνευτή)


Ονειροπόλος είναι αυτός που μπορεί να βρει τον δρόμο του μόνο στο φως του φεγγαριού. Τιμωρία του είναι ότι βλέπει το ξημέρωμα πριν τον υπόλοιπο κόσμο. - ΟΣΚΑΡ ΟΥΑΪΛΝΤ

Αυτή είναι και η κατάρα του! Η πιο γλυκιά και πικρή συνάμα, η πιο αποκηρυγμένη και γι'αυτό ανεκτίμητης αξίας, η πιο επικίνδυνη και γι'αυτό άξια μόνο για όσους αντέχουν να τη βαστάξουν, η πιο μαγική και συνάμα απαιτητική, η πιο δύσκολη να περιγραφεί με τη συνηθισμένη μορφή ανθρώπινης έκφρασης, κατάρα του κόσμου ετούτου.
Αλλά τι θα'τανε ο κόσμος χωρίς τους "καταραμένους" του; Αν όχι καταδικασμένος, από πολύ παλιά, σε έλλειψη οξυγόνου και σε πλήρη μαρασμό;

Ονειροπόλοι είναι αυτοί που, με τις (μυστηριώδεις για την κοινή λογική) ενοράσεις και τα όνειρά τους και τη διάθεσή τους να γυρέψουν την εκπλήρωσή τους, επιτρέπουν ακόμα στη γη να γυρνάει!
Oνειροπόλοι είναι αυτοί που βλέπουν όσα οι πιο πολλοί αδυνατούν ή αρνούνται να δουν, γιατί δεν μπορούν να εγκαταλείψουν τη βολή του δοσμένου, καθιερωμένου πλαισίου. Αυτοί που ανακαλύπτουν τις εικόνες πίσω από τις εικόνες ή ανοίγουν το δρόμο προς νέους κόσμους εκεί όπου οι παλιοί αργοπεθαίνουν και σβήνουν.
Αλλά αυτό έχει πάντα τίμημα και τις περισσότερες φορές πολύ σκληρό.
Ονειροπόλοι είναι κι αυτοί που συχνά οδηγούνται στο γλυκόπικρο καταφύγιο της μοναξιάς και στην τρέλα που επίσης συχνά συνοδεύει την "ιερή μέθη" τους. Αυτοί που, διόλου σπάνια, συντρίβονται κάτω από όλη την κακότητα, τη μικροψυχία και το φθόνο που ξεχειλίζει στον κόσμο.
Αλλά και αυτοί οι οποίοι σαν τους τρελούς αλήτες που σέρνονται από μια πλανεύτρα εσωτερική μούσα: "ποθούν τα πάντα ταυτόχρονα, αυτοί που ποτέ δε χασμουριούνται ή λένε έστω και μία κοινοτοπία, αλλά που καίγονται σαν τα μυθικά κίτρινα ρωμαϊκά κεριά, που σκάνε σαν πυροτεχνήματα ανάμεσα στα αστέρια κι από μέσα τους ξεπηδά το μπλε φως της καρδιάς τους, κι όσοι τους βλέπουν κάνουν: Αααα!!!! με θαυμασμό' (να θυμηθούμε και τον Τζακ Κέρουακ στο βιβλίο του "on the road")

Και αυτό που κάνει τη διαφορά είναι ότι... " ο ταξιδιώτης παίρνει μονάχα ένα δρόμο. Ο ονειροπόλος τους παίρνει όλους. "(Julos Beaucarne)

Τετάρτη 13 Μαΐου 2020

Η μετά κορόνας εποχήH μετά Covid-19 εποχή: Θα φοράμε μάσκες σαν τον «Sub Zero» & θα μας παρακολουθούν από κάμερες & κινητά «για το καλό μας»

Η μετα-κορωνοϊού εποχή τρομάζει γιατί όλοι καλούνται να ζήσουν μέσα στα οικονομικά «ερείπια» που άφησε πίσω του και γιατί με αφορμή την πανδημία καταπατήθηκαν βασικά συνταγματικά δικαιώματα όπως «του συνέρχεσθαι και του πηγαίνειν όπου θέλει».

Ποτέ στην Ελληνική σύγχρονη Ιστορία για να βγει κάποιος από το σπίτι του και να πάει όπου ήθελε δεν χρειαζόταν να έχει πάνω του χαρτί που να το υπογράφει ο ίδιος. Αν το έλεγε αυτό κάποιος σε ψυχίατρο πριν 5 χρόνια την «τσίμπαγε» την ψυχιατρική αγωγούλα χαλαρά…

Τρομάζουν οι πρακτικές παρακολούθησης που ακολουθούνται στην Κίνα και αφού δοκιμαστούν εκεί στην συνέχεια με «έντεχνο» τρόπο επιχειρούν να τις φέρουν και στις χώρες της Δύσης αφού εκτός από τις κάμερες που τοποθετούνται έξω από τα σπίτια των πολιτών τώρα τις εγκαθιστούν και μέσα και μάλιστα χωρίς καμία προειδοποίηση.

Φυσικά όλα αυτά γίνονται λόγω… κορωνοϊού, αυτό είναι το πρόσχημα που χρησιμοποιούν οι κινεζικές αρχές και αυτό ακριβώς θα είναι το ίδιο πρόσχημα που θα χρησιμοποιήσουν οι… Δυτικές αρχές.

Το ρεπορτάζ του CNN αναφέρει την καταγγελία ενός Ιρλανδού ο οποίος ζει και εργάζεται στην Κίνα. Ο άνδρας ανέφερε στο CNN πως όταν επέστρεψε από επαγγελματικό ταξίδι στην Νότια Κίνα, βρήκε
μια κάμερα εγκατεστημένη έξω από την πόρτα του διαμερίσματος του. Για τον ίδιο και η οικογένεια του θα ξεκινούσε η καραντίνας διάρκειας δυο εβδομάδων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ενώ δεν υπάρχει σχετικός νόμος, η Κίνα τοποθετεί κάμερες έξω, και πολλές φορές, μέσα στα σπίτια ανθρώπων που πρέπει να βρίσκονται σε καραντίνα με πολλούς να μιλούν για παραβίαση του δικαιώματος στην ιδιωτικότητα.

Η Κίνα είναι μια από τις χώρες με τις περισσότερες κάμερες παρακολούθησης τους δρόμους. Οκτώ από τις πλέον επιτηρούμενες πόλεις στον κόσμο βρίσκονται στην Κίνα.

Tι σημαίνουν όλα αυτά;

Οτι δυστυχώς ο «Γουίνστον» από το «1984» που είχε μια τηλεορασίτσα στο γκρίζο δωματιάκι του και συνομιλούσε με τον «Μεγάλο Αδελφό» που τον παρακολουθούσε μέσα στο ίδιο του το σπίτι, πολύ σύντομα θα φαντάζει ότι απλώς δεχόταν βιντεοκλήση από έναν φίλο…

Να πούμε κάτι πολύ σημαντικό. Στην Κίνα, οι κρατικές κάμερες παρακολούθησης (που είναι πάνω από 200 εκατομμύρια) βρίσκονται μαζί με τις κάμερες καταστημάτων και επιχειρήσεων και τις οικιακές κάμερες, συνδεδεμένες σε ένα ενιαίο δίκτυο επιτήρησης που πρακτικά σημαίνει ότι δεν μπορεί κανένα άτομο να υπάρξει μόνο του, έστω και σε κάποιο «τυφλό» σημείο, σε ένα σοκάκι, χωρίς να εντοπιστεί.

Ταυτόχρονα με την παρακολούθηση από τις κάμερες εντός και εκτός σπιτιού θα παρακολουθείται και το κινητό μας τηλέφωνο. «Για το καλό μας».

Ετσι δικαιολογεί ο ειδικός Francesc Pujol την «εισβολή στην ιδιωτική ζωή των ανθρώπων» καθώς όπως τονίζει θα υπάρχει έλεγχος των πολιτών μέσω γεωγραφικής τοποθεσίας από το κινητό και όλο αυτό, ώστε να περιοριστεί η πανδημία του κορωνοϊού!

Ο έλεγχος των κινήσεων των πολιτών μέσω της γεωγραφικής τοποθεσίας είναι εξ ορισμού μια «εισβολή της ιδιωτικής ζωής» των ανθρώπων, αλλά θα είναι απαραίτητο εργαλείο για την διαχείριση μελλοντικών επιδημιών.

Αυτό υποστηρίχθηκε από τον διευθυντή του Κέντρου MRI του Πανεπιστημίου της Ναβάρα, Francesc Pujol, ο οποίος θεωρεί ότι η γεωγραφική τοποθεσία θα είναι απαραίτητη εάν δεν θέλουμε «η χώρα να παραλύει κάθε δύο μήνες επειδή δεν μπορούμε να επιτύχουμε την διαχείριση νέων κρουσμάτων.»

Δηλαδή δεν την γλιτώνουμε με τίποτα κι όλα αυτά με έναν ιό!

Ας κάνουμε και μια υπόθεση εργασίας. Για τον κορωνοϊό επέλεξαν στο σύνολό τους οι χώρες του πλανήτη να κλείσουν στα σπίτια άπαντες, από τον Καναδά μέχρι την Αυστραλία και από την Νορβηγία μέχρι την Ναμίμπια και την Μποτσουάνα. Υποτίθεται για να εμποδιστεί η εξάπλωση του ιού. Τώρα βέβαια πως αποφασίζουν την άρση των μέτρων απαγόρευσης ενώ η πανδημία ακόμα βρίσκεται σε εξέλιξη είναι ένα άλλο ζήτημα.

Αυτό μάλιστα προκαλεί μια εύλογη απορία. Αν ξαναέχουμε έξαρση τι θα συμβεί; Ξανά «lockdown»;
Και πέραν αυτού τι οικονομική ζωή μπορεί να υπάρξει όταν όλοι θα πρέπει να είναι ντυμένοι με μάσκες σαν τον Sub Zero από το Mortal Kombat, για να πιουν έναν καφέ, να φάνε κάτι σε μια ταβέρνα, ή να βγουν για διασκέδαση σε ένα μπαρ το βράδυ.

Η αναγκαία συνθήκη για να διασκεδάσει κάποιος ή για να βγεί να αγοράσει είναι η καλή, χαλαρή ψυχολογική διάθεση. Μπορεί να υπάρξει κάτι τέτοιο με αναγκαστική αμφίεση επιζώντα βιολογικού πολέμου; Σαφώς όχι.

Ξέρουν όλοι τους σε όλες τις χώρες ότι θα προκληθεί μια οικονομική καταστροφή άνευ προηγουμένου, οπότε αναρωτιέται κάποιος γιατί το κάνουν αυτό;

Σκεπτόμενοι «νοσηρά» και «κακοπροαίρετα» έχουμε να πούμε το εξής: Για να υπάρξει μια παγκόσμια διακυβέρνηση και να επιβληθεί στους ανθρώπους θα πρέπει να υπάρχει ένα συνεχές άλυτο πρόβλημα το οποίο μπορεί να λυθεί μόνο από ένα παγκόσμιο κράτος.

Ένα παγκόσμιο κράτος μπορεί να προχωρήσει σε παγκόσμια διαγραφή χρέους γιατί δεν γίνεται να χρωστάει κάπου… λέμε τώρα…

Είναι η μόνη οντότητα που θα μπορούσε να κάνει κάτι τέτοιο γιατί θα επιβάλλονταν στα συμφέροντα όλων των επιμέρους εθνών που θα το αποτελούν.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο Ν.Τραμπ και ο Μ.Τζόνσον που ήθελαν να προφυλάξουν τις οικονομίες τους έχουν δεχτεί πυρά από το σύνολο των ΜΜΕ.

Πως το λέει το ρητό; «Δημιούργησε ένα πρόβλημα, προκάλεσε αντιδράσεις και πρόσφερε την λύση» αλλά είπαμε σκεφτόμαστε νοσηρά και καχύποπτα.

Θεόφραστος Ανδρεόπουλος


το δανειστήκαμε από ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου