Χωρίς Βαρύτητα!

ΤΟ " nο Gravity Zone" αποτελεί το παιδί του ιστότοπου γνωστού ως "ενάντια στην επιπεδούπολη" (antidras.blogspot.gr). Με ορμητήριο αυτό το χώρο, ανοίγουμε τα φτερά μας για πτήσεις προς θαυμαστούς, παράξενους, φιλόξενους κι αφιλόξενους, μα σίγουρα θαυμαστούς ορίζοντες. Μακρινούς ή κοντινούς, "εσωτερικούς" κι εξωτερικούς. Μεταφέρουμε εδώ κι επιλεγμένα κείμενα, δικά μας κι όχι μόνο, από το παλιό μπλογκ. Το "παλιό μας σπίτι" θα συνεχίζει να μας φιλοξενεί και αυτό και να αποτελεί σημείο αναφοράς και για καινούργιες εδώ αναρτήσεις μας.
Η
υπέρβαση των ανθρώπινων όντων προς ανώτερα (κι άρα ποιοτικότερα) επίπεδα ύπαρξης αποτελεί, όπως το βλέπουμε εμείς, αποτέλεσμα των ιδιοτήτων εκείνων που συνιστούν το μεγαλείο του ανθρώπου: Απλότητα, Ανεξαρτησία Αντίληψης, Αμφισβήτηση των συλλογικά αποδεκτών καταστάσεων και παραστάσεων, Περιέργεια, Φαντασία, Εκστατική διαίσθηση, Εκστατικός Θαυμασμός. Κι εμείς σκοπεύουμε στο νέο εγχείρημά μας να αδράξουμε κι αυτές τις ποιότητες που διαμορφώνουν κι ανάλογες διαδρομές κι αφηγούνται ιστορίες για "περιοχές μυθικές ή απαγορευμένες" .
(Ποιοι άραγε ορίζουν τι είναι μύθος ή απαγορευμένο ή απρόσιτο για τις μάζες και πόσοι ακόμη κι αυτοαποκαλούμενοι ή θεωρούμενοι ως "επαναστάτες" ενστερνίζονται αυτές τις οδηγίες;)
Κάτι μέσα μας μάς τρώει να αιωρηθούμε πάνω απ'όλη την ακαμψία και στατικότητα και πάνω απ'όλες τις παρανοήσεις του κόσμου, χαράσσοντας ρότα για τη λεωφόρο των...άστρων! Κάνοντας και μια απαραίτητη στάση στο "Μπαράκι στην Άκρη του Γαλαξία", ωθούμενοι από μια αρχέγονη μέθη, για να γευτούμε παράξενα ελιξίρια, μεθυστικά κοκτέηλ αστρικής σκόνης, κοσμικής ακτινοβολίας και φλεγόμενα υπολείμματα αστρικών (κι όχι μόνο) συστημάτων, με παγάκια από την ουρά αλητήριων αστεροειδών.
Και για να καταφέρουμε αυτά κι ακόμη περισσότερα, πρέπει να αφήσουμε τη...βαρύτητα πίσω μας. Χωρίς να ξεχάσουμε να πατάμε και γερά στο έδαφος!

Bρίσκεστε σε "no Gravity Zone" λοιπόν! Γιατί είμαστε ονειροπόλοι και με αιτία:

ΟΝΕΙΡΟΠΟΛΟΙ (του ανιχνευτή)


Ονειροπόλος είναι αυτός που μπορεί να βρει τον δρόμο του μόνο στο φως του φεγγαριού. Τιμωρία του είναι ότι βλέπει το ξημέρωμα πριν τον υπόλοιπο κόσμο. - ΟΣΚΑΡ ΟΥΑΪΛΝΤ

Αυτή είναι και η κατάρα του! Η πιο γλυκιά και πικρή συνάμα, η πιο αποκηρυγμένη και γι'αυτό ανεκτίμητης αξίας, η πιο επικίνδυνη και γι'αυτό άξια μόνο για όσους αντέχουν να τη βαστάξουν, η πιο μαγική και συνάμα απαιτητική, η πιο δύσκολη να περιγραφεί με τη συνηθισμένη μορφή ανθρώπινης έκφρασης, κατάρα του κόσμου ετούτου.
Αλλά τι θα'τανε ο κόσμος χωρίς τους "καταραμένους" του; Αν όχι καταδικασμένος, από πολύ παλιά, σε έλλειψη οξυγόνου και σε πλήρη μαρασμό;

Ονειροπόλοι είναι αυτοί που, με τις (μυστηριώδεις για την κοινή λογική) ενοράσεις και τα όνειρά τους και τη διάθεσή τους να γυρέψουν την εκπλήρωσή τους, επιτρέπουν ακόμα στη γη να γυρνάει!
Oνειροπόλοι είναι αυτοί που βλέπουν όσα οι πιο πολλοί αδυνατούν ή αρνούνται να δουν, γιατί δεν μπορούν να εγκαταλείψουν τη βολή του δοσμένου, καθιερωμένου πλαισίου. Αυτοί που ανακαλύπτουν τις εικόνες πίσω από τις εικόνες ή ανοίγουν το δρόμο προς νέους κόσμους εκεί όπου οι παλιοί αργοπεθαίνουν και σβήνουν.
Αλλά αυτό έχει πάντα τίμημα και τις περισσότερες φορές πολύ σκληρό.
Ονειροπόλοι είναι κι αυτοί που συχνά οδηγούνται στο γλυκόπικρο καταφύγιο της μοναξιάς και στην τρέλα που επίσης συχνά συνοδεύει την "ιερή μέθη" τους. Αυτοί που, διόλου σπάνια, συντρίβονται κάτω από όλη την κακότητα, τη μικροψυχία και το φθόνο που ξεχειλίζει στον κόσμο.
Αλλά και αυτοί οι οποίοι σαν τους τρελούς αλήτες που σέρνονται από μια πλανεύτρα εσωτερική μούσα: "ποθούν τα πάντα ταυτόχρονα, αυτοί που ποτέ δε χασμουριούνται ή λένε έστω και μία κοινοτοπία, αλλά που καίγονται σαν τα μυθικά κίτρινα ρωμαϊκά κεριά, που σκάνε σαν πυροτεχνήματα ανάμεσα στα αστέρια κι από μέσα τους ξεπηδά το μπλε φως της καρδιάς τους, κι όσοι τους βλέπουν κάνουν: Αααα!!!! με θαυμασμό' (να θυμηθούμε και τον Τζακ Κέρουακ στο βιβλίο του "on the road")

Και αυτό που κάνει τη διαφορά είναι ότι... " ο ταξιδιώτης παίρνει μονάχα ένα δρόμο. Ο ονειροπόλος τους παίρνει όλους. "(Julos Beaucarne)

Σάββατο 7 Απριλίου 2018

"Ζιμπάμπουε: επίσημη διαμαρτυρία στην Κίνα ότι τους στέλνει μικρά προφυλακτικά!"


Τα προφυλακτικά από εισάγονται από τις κινεζικές εταιρείες είναι πολύ... μικρά για τους άνδρες στη Ζιμπάμπουε. Τουλάχιστον αυτό ισχυρίζεται ο Υπουργός Υγείας της χώρας Ντέιβιντ Παριρενιάτα.
Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, ο Υπουργός υπέβαλε αίτημα στις εταιρίες από την Κίνα, οι οποίες παράγουν προφυλακτικά, να μεριμνήσουν για τους κατοίκους της Αφρικής, αφού απ' ότι φαίνεται οι Κινέζοι δεν έχουν υπόψη τους τι γίνεται σε άλλα μέρη του κόσμου!
Αυτή η παράκληση δεν γίνεται με σκοπό να «καυχηθούν» για τα προσόντα τους οι άντρες από τη Ζιμπάμπουε, αλλά προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων και ιδίως του ιού του AIDS, όπου μαστίζει την περιοχή.
Αξίζει να σημειωθεί ότι περίπου το 13,5% του πληθυσμού είναι φορέας του HIV, ήτοι περισσότεροι από 1.3 εκατομμύρια πολίτες έχουν τον ιό.
«Εισάγουμε προφυλακτικά από την Κίνα και πολλοί άνδρες παραπονούνται ότι είναι πολύ μικρά, αποθαρρύνοντάς τους να τα χρησιμοποιούν», εξήγησε ο Παριρενιάτα.
Σύμφωνα με έναν χάρτη που είχε κυκλοφορήσει το 2016 και δημοσίευσε η Daily Mail, το μέσο μέγεθος του ανδρικού μορίου για τους κατοίκους της Αφρικής είναι από 16,1 από έως 17,9 εκατοστά. Από την άλλη πλευρά για την Ανατολική Ασία, το μέσο μέγεθος κυμαίνεται από 9,30 μέχρι 10,5 εκατοστά και κάπου εκεί δημιουργείται το χάσμα…

το διαβάσαμε ΕΔΩ

Να τονίσουμε  ότι, μιλώντας σε εγκαίνια οργανισμού για το AIDS/ HIV σε στελέχη ιδιωτικών εταιρειών, η παράκληση του υπουργού υγείας της Ζιμπάμπουε στις κινεζικές εταιρείες (που κατασκευάζουν προφυλαχτικά τα οποία εισάγονται στη χώρα του) να μεριμνήσουν για τις ανάγκες των κατοίκων της μαύρης ηπείρου, έχει τρεις παραμέτρους.
Η πρώτη, και βασικότερη, έχει να κάνει φυσικά με την πολύ δυναμική οικονομική διείσδυση του ασιατικού δράκου στην Αφρική, στην προσπάθειά του για αναζήτηση πρώτων υλών, απαραίτητων στη σταθερότητα και συνέχιση της εντυπωσιακής ανόδου των δεικτών της οικονομίας του. Για να χρυσώσει η Κίνα το χάπι στους Αφρικανούς, τους οποίους κι εκμεταλλεύεται σκληρά και ποικιλοτρόπως, έχει δεσμευτεί σε επενδύσεις σχετικές με τις υποδομές των χωρών όπου δραστηριοποιούνται οι εταιρείες της και στο να μεριμνήσει, υποτίθεται, για τις ανάγκες των κατοίκων.
 Η δεύτερη έχει να κάνει με τη σοβαρότατη ανάγκη του πληθυσμού της αφρικανικής αυτής χώρας (και όχι μόνο αυτής, δυστυχώς) για την καταπολέμηση και περιορισμό των σεξουαλικά μεταδιδόμενων νοσημάτων και ειδικά του ιού που ευθύνεται για το AIDS.
Kαι η... τρίτη παράμετρος, όπως φαίνεται και σε πείσμα της απομυθοποίησης κάποιων ευρέως διαδεδομένων στερεότυπων, έχει να κάνει με το...μέγεθος του ανδρικού μορίου!

Τι να πει κανείς; μήπως ότι η επιχειρούμενη κινεζοποίηση του πλανήτη, μετά από αυτή της αμερικανοποίησης, έχει τις δυσλειτουργίες της σε τοπικές οικονομίες και πληθυσμούς;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου