Χωρίς Βαρύτητα!

ΤΟ " nο Gravity Zone" αποτελεί το παιδί του ιστότοπου γνωστού ως "ενάντια στην επιπεδούπολη" (antidras.blogspot.gr). Με ορμητήριο αυτό το χώρο, ανοίγουμε τα φτερά μας για πτήσεις προς θαυμαστούς, παράξενους, φιλόξενους κι αφιλόξενους, μα σίγουρα θαυμαστούς ορίζοντες. Μακρινούς ή κοντινούς, "εσωτερικούς" κι εξωτερικούς. Μεταφέρουμε εδώ κι επιλεγμένα κείμενα, δικά μας κι όχι μόνο, από το παλιό μπλογκ. Το "παλιό μας σπίτι" θα συνεχίζει να μας φιλοξενεί και αυτό και να αποτελεί σημείο αναφοράς και για καινούργιες εδώ αναρτήσεις μας.
Η
υπέρβαση των ανθρώπινων όντων προς ανώτερα (κι άρα ποιοτικότερα) επίπεδα ύπαρξης αποτελεί, όπως το βλέπουμε εμείς, αποτέλεσμα των ιδιοτήτων εκείνων που συνιστούν το μεγαλείο του ανθρώπου: Απλότητα, Ανεξαρτησία Αντίληψης, Αμφισβήτηση των συλλογικά αποδεκτών καταστάσεων και παραστάσεων, Περιέργεια, Φαντασία, Εκστατική διαίσθηση, Εκστατικός Θαυμασμός. Κι εμείς σκοπεύουμε στο νέο εγχείρημά μας να αδράξουμε κι αυτές τις ποιότητες που διαμορφώνουν κι ανάλογες διαδρομές κι αφηγούνται ιστορίες για "περιοχές μυθικές ή απαγορευμένες" .
(Ποιοι άραγε ορίζουν τι είναι μύθος ή απαγορευμένο ή απρόσιτο για τις μάζες και πόσοι ακόμη κι αυτοαποκαλούμενοι ή θεωρούμενοι ως "επαναστάτες" ενστερνίζονται αυτές τις οδηγίες;)
Κάτι μέσα μας μάς τρώει να αιωρηθούμε πάνω απ'όλη την ακαμψία και στατικότητα και πάνω απ'όλες τις παρανοήσεις του κόσμου, χαράσσοντας ρότα για τη λεωφόρο των...άστρων! Κάνοντας και μια απαραίτητη στάση στο "Μπαράκι στην Άκρη του Γαλαξία", ωθούμενοι από μια αρχέγονη μέθη, για να γευτούμε παράξενα ελιξίρια, μεθυστικά κοκτέηλ αστρικής σκόνης, κοσμικής ακτινοβολίας και φλεγόμενα υπολείμματα αστρικών (κι όχι μόνο) συστημάτων, με παγάκια από την ουρά αλητήριων αστεροειδών.
Και για να καταφέρουμε αυτά κι ακόμη περισσότερα, πρέπει να αφήσουμε τη...βαρύτητα πίσω μας. Χωρίς να ξεχάσουμε να πατάμε και γερά στο έδαφος!

Bρίσκεστε σε "no Gravity Zone" λοιπόν! Γιατί είμαστε ονειροπόλοι και με αιτία:

ΟΝΕΙΡΟΠΟΛΟΙ (του ανιχνευτή)


Ονειροπόλος είναι αυτός που μπορεί να βρει τον δρόμο του μόνο στο φως του φεγγαριού. Τιμωρία του είναι ότι βλέπει το ξημέρωμα πριν τον υπόλοιπο κόσμο. - ΟΣΚΑΡ ΟΥΑΪΛΝΤ

Αυτή είναι και η κατάρα του! Η πιο γλυκιά και πικρή συνάμα, η πιο αποκηρυγμένη και γι'αυτό ανεκτίμητης αξίας, η πιο επικίνδυνη και γι'αυτό άξια μόνο για όσους αντέχουν να τη βαστάξουν, η πιο μαγική και συνάμα απαιτητική, η πιο δύσκολη να περιγραφεί με τη συνηθισμένη μορφή ανθρώπινης έκφρασης, κατάρα του κόσμου ετούτου.
Αλλά τι θα'τανε ο κόσμος χωρίς τους "καταραμένους" του; Αν όχι καταδικασμένος, από πολύ παλιά, σε έλλειψη οξυγόνου και σε πλήρη μαρασμό;

Ονειροπόλοι είναι αυτοί που, με τις (μυστηριώδεις για την κοινή λογική) ενοράσεις και τα όνειρά τους και τη διάθεσή τους να γυρέψουν την εκπλήρωσή τους, επιτρέπουν ακόμα στη γη να γυρνάει!
Oνειροπόλοι είναι αυτοί που βλέπουν όσα οι πιο πολλοί αδυνατούν ή αρνούνται να δουν, γιατί δεν μπορούν να εγκαταλείψουν τη βολή του δοσμένου, καθιερωμένου πλαισίου. Αυτοί που ανακαλύπτουν τις εικόνες πίσω από τις εικόνες ή ανοίγουν το δρόμο προς νέους κόσμους εκεί όπου οι παλιοί αργοπεθαίνουν και σβήνουν.
Αλλά αυτό έχει πάντα τίμημα και τις περισσότερες φορές πολύ σκληρό.
Ονειροπόλοι είναι κι αυτοί που συχνά οδηγούνται στο γλυκόπικρο καταφύγιο της μοναξιάς και στην τρέλα που επίσης συχνά συνοδεύει την "ιερή μέθη" τους. Αυτοί που, διόλου σπάνια, συντρίβονται κάτω από όλη την κακότητα, τη μικροψυχία και το φθόνο που ξεχειλίζει στον κόσμο.
Αλλά και αυτοί οι οποίοι σαν τους τρελούς αλήτες που σέρνονται από μια πλανεύτρα εσωτερική μούσα: "ποθούν τα πάντα ταυτόχρονα, αυτοί που ποτέ δε χασμουριούνται ή λένε έστω και μία κοινοτοπία, αλλά που καίγονται σαν τα μυθικά κίτρινα ρωμαϊκά κεριά, που σκάνε σαν πυροτεχνήματα ανάμεσα στα αστέρια κι από μέσα τους ξεπηδά το μπλε φως της καρδιάς τους, κι όσοι τους βλέπουν κάνουν: Αααα!!!! με θαυμασμό' (να θυμηθούμε και τον Τζακ Κέρουακ στο βιβλίο του "on the road")

Και αυτό που κάνει τη διαφορά είναι ότι... " ο ταξιδιώτης παίρνει μονάχα ένα δρόμο. Ο ονειροπόλος τους παίρνει όλους. "(Julos Beaucarne)

Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Το κουρέλιασμα της "επίσημης" προϊστορίας": Gobekli Tepe

 " Παράδοξο είναι απλά μια σύγκρουση της πραγματικότητας και της άποψής μας για το πώς οφείλει να είναι η πραγματικότητα" Ρίτσαρντ Φέυνμαν, νομπελίστας φυσικός
Δείτε κι αυτό: Οι αρχαιολογικές Συγκαλύψεις


 - Και μια μικρή εισαγωγική διόρθωση στο άρθρο που αναρτάμε: Το εκπληκτικό ή "εξωπραγματικό" για κάποιους επιστήμονες Γκόμπεκλι Τεπέ στη Νοτιοανατολική Τουρκία, δεν ήταν το ίδιο οικισμός αλλά αποκλειστικά ένα σύμπλεγμα ναών. Ένας μεγάλος λατρευτικός χώρος που αποτελούνταν από 20 ναούς, με κεντρικές κολώνες σε σχήμα Τ και βάρους 20 τόνων περίπου και ύψους 6 μέτρων, διακοσμημένες με εντυπωσιακής τεχνικής σχήματα ζώων. Ένα εκπληκτικά μεγάλο δημιούργημα, σε μια εποχή που η χρονολόγησή της προκαλεί με την παρουσία του κι ένα σύνολο εντυπωσιακών πέτρινων όγκων μιας πολύ υψηλής για "πρωτόγονους" αισθητικής! 
Όσο για τις θεωρίες που αναφέρονται γενικά περί "αρχαίων αστροναυτών" και "μη γήινου παράγοντα", ας μην υποτιμούμε ίσως τις ακατανόητες έως αδιανόητες δυνατότητες και τεχνολογίες, για τις αντιλήψεις και στρεβλές "επίσημες γνώσεις μας", που προφανώς διέθεταν οι γήινοι προκατακλυσμιαίοι πολιτισμοί. 
Χωρίς βέβαια να διαγράφουμε τίποτε, αφού συχνά η "πραγματικότητα" αποδεικνύεται πιο φανταστική κι από την πιο οργιάζουσα φαντασία, καταρρίπτοντας "στέρεες πεποιθήσεις" και θεωρίες, όπως συμβαίνει και με το Γκόμπεκλι Τεπέ και κουρελιάζοντας δόγματα κι "επιστημονικές βεβαιότητες"..


Ίσως ο "μύθος" για την Ατλαντίδα αλλά και οι αναφορές για άλλους μεγάλους χαμένους παγκόσμιας εμβέλειας πολιτισμούς, μόνο μύθος δεν ήταν, όπως ομολογούν διστακτικά έστω πολλοί "συμβατικοί" αρχαιολόγοι ανά τον κόσμο, καθώς  υπάρχουν εκπληκτικές ανακαλύψεις: από τις πυραμίδες στα νησιά -π.χ. Αζόρες- του Ατλαντικού αλλά και νησιά του Ινδικού έως βυθισμένες στο βυθό του ωκεανού τεράστιες πυραμίδες και σφίγγες. Από την ιαπωνική θάλασσα έως τις υποθαλάσσιες γιγάντιες αυτές κατασκευές στα όρια του Τριγώνου των Βερμούδων, σκαλισμένες με αρχαία σύμβολα και πικτογράμματα και όπως εικάζεται έχοντας ανακαλυφθεί από τους Αμερικανούς απ'την εποχή της κρίσης της Κούβας, στη δεκαετία του 1960! Aλλά και άλλα απίστευτα-και το εννοούμε αυτό- ευρήματα, που δεν είναι της παρούσας ανάρτησης.. -

αναπαράσταση του φανταστικής κατασκευαστικής τεχνικής Gobekli Tepe

"Το Γκόμπεκλι Τεπέ αλλάζει τα πάντα" Ίαν Χόντερ του πανεπιστημίου του Στάνφορντ για το εκπληκτικό Γκόμπεκλι Τεπέ
Δείτε σχετικά και στη Βικιπαίδεια: http://en.wikipedia.org/wiki/G%C3%B6bekli_Tepe

Και για να κατανοηθεί πόσο σημαντικό είναι το παρακάτω άρθρο όσον αφορά τη μη γραμμική αντίληψη της άνθησης του ανθρωπινου πολιτισμού κατά τη συμβατική Ιστορία, τα βιβλία της οποίας οφείλουν να επαναξιολογηθούν μέχρι και να ξαναγραφτούν υπό το βάρος και τη χρονολόγηση πληθώρας συγκλονιστικών ευρημάτων σε όλη την υφήλιο, θα παραθέσω και κάποια επιπλέον στοιχεία. Αναφέροντας με πολλή συντομία για το τι έχει ανακαλυφθεί στην περιοχή του "σπουδαιότερου αρχαιολογικού μνημείου στον κόσμο"- κατά τον καθηγητή αρχαιολογίας του πανεπιστημίου του Γιοχάνεσμπουργκ Ντ. Λίουις-Γουίλλιαμς αλλά και άλλους συναδέλφους του- στην περιοχή των λατρευτικών ναών του Γκόμπεκλι Τεπέ καθώς και σε οικισμούς στην ευρύτερη περιοχή.

Όπου όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι και αυτοί χτίστηκαν από τον ίδιο μυστήριο πολιτισμό που ανοικοδόμησε τον λατρευτικό χώρο των 20 περίπου ναών, με κολώνες που ζυγίζουν 20 τόνους και έχουν εντυπωσιακά άψογη διακόσμηση και αισθητική, κουρελιάζοντας κυριολεκτικά ότι διδάσκει η συμβατική προϊστορία στα επίσημα εγχειρίδια! Κολώνες που έχουν άρτια κοπεί και δουλευτεί: επίπεδες επιφάνειες, ευθείες γραμμές και τεχνικές διακόσμησης που απέχουν παρασάγγας από αυτό που είχε θεωρηθεί τέχνη "πρωτόγονων" της 10ης χιλιετίας προ χριστού.
 Στον οικισμό του Νεβάλι Κορί, 50χλμ. περίπου από το Γκόμπεκλι Τεπέ, βρέθηκαν σπίτια από τούβλα και δάπεδα από τσιμέντο που υπήρχε και στα δάπεδα των ναών του Γκόμπεκλι Τεπέ. Αλλά μιλάμε για μια ιδιαίτερα ανθεκτική ποικιλία τσιμέντου, το λεγόμενο terrazzo, τόσο ανθεκτικό που το χρησιμοποιούσαν μετά από πολλές χιλιετίες οι...Ρωμαίοι για να χτίσουν έργα που έχουν σταθεί όρθια μέχρι σήμερα: αποβάθρες, γέφυρες κτλ Επίσης οι ίδιοι άνθρωποι του οικισμού έκαναν χρήση αγγείων από τσιμέντο και όχι από πηλό. Στον οικισμό του Τσογιονού βρέθηκαν και χάλκινα εργαλεία. Αν αυτοί οι άνθρωποι της "νεολιθικής εποχής" έλιωναν, όπως λένε κάποιοι ειδικοί, το χαλκό σε καμίνια τότε η εποχή του χαλκού μετατοπίζεται πολύ πιο πίσω!

Το εκπληκτικό και πλήρως ανατρεπτικό εύρημα -δες κι εδώ:Αντικείμενα που "δεν θα έπρεπε να υπάρχουν":O μυστηριώδης χάρτης του Piri Reis- έρχεται από τον οικισμό του Ασικλί Χουγιούκ: ένα βραχιόλι του 7.500 προ χριστού, από οψιδιανό, το οποίο είναι κυκλικό και επίπεδο σε απίστευτη τελειότητα! -διαβάστε κι εδώ: http://www.ancient-wisdom.co.uk/turkeyashikli.htm. Επιστήμονες από τα πανεπιστήμια της Κων/πολης και Λυών, σε δημοσίευσή τους πριν λίγα χρόνια, ομολογούν για τα παραπάνω και την τέλεια επίσης λείανση αλλά και συμμετρία του κοσμήματος που συγκρίνεται μόνο με φακούς τηλεσκοπίων μεγάλου μεγέθους! Αναγκάζονται να παραδεχτούν ότι για να φτιαχτεί χρησιμοποιήθηκε κάποια μηχανική συσκευή και σε μια πολύ μικρή τρύπα του βραχιολιού ο κατασκευαστής δεν μπορεί παρά να χρησιμοποίησε κάποιο είδος τρυπανιού!! Τέτοια εργαλεία υποτίθεται όμως ότι εμφανίζονται στην εποχή των μετάλλων..

Κι άλλα πολλά στοιχεία που δεν περίμεναν να συναντήσουν και δυσκολεύονται οι ειδικοί να ερμηνεύσουν, ανακαλύπτονται στην ευρύτερη περιοχή όπου ζούσαν και κινούνταν κυνηγοί και τροφοσυλλέκτες και όχι γεωργοί σε μόνιμη βάση κι εγκατάσταση, όπως έχουν καταλήξει οι επιστήμονες. Kαι οι ανασκαφές, που είχαν ξεκινήσει πάνω από 16 χρόνια πριν, συνεχίζονται..

Η προϊστορία και Ιστορία του ανθρώπινου είδους δεν είναι αυτή που νομίζουμε και διδασκόμαστε!

 "Το μυστήριο του Gobekli Tepe (βίντεο)"

Προγενέστερο από το Stonehenge κατά 6.000 χρόνια, το εκπληκτικό Gobekli Tepe στη Τουρκία καταρίπτει τη συμβατική αρχαιολογική άποψη για την αυγή του πολιτισμού.


Τα ευρήματα έγιναν ευπρόσδεκτα από τους θεωρητικούς περί ύπαρξης αρχαίων αστροναυτών, που υποστηρίζουν, ότι λόγω του υψηλού επιπέδου των δεξιοτήτων που θα απαιτούνταν για να κτιστεί αυτή η αρχαία κατασκευή, το Gobekli Tepe θα μπορούσε να είχε κατασκευαστεί με τη βοήθεια των εξωγήινων.

Οι όμορφες λαξευμένες στήλες και άλλα χαρακτηριστικά, πιστεύουν ότι κατέστη δυνατό να λαξευτούν, μόνο με εργαλεία πέρα από την τεχνολογία που υπήρχε στη διάθεση αυτών των αρχαίων ανθρώπων καθώς μάλιστα, δεν έχουν βρεθεί λείψανα των εργαλείων που χρειάστηκαν για να υποδεικνύουν το τρόπο με τον οποίο αυτό κατασκευάστηκε.

Ενώ μερικοί μπορεί να θεωρήσουν αυτό το συμπέρασμα παρατραβηγμένο, τουλάχιστον, το Göbekli Tepe και άλλα αρχαία μνημεία σε όλο τον κόσμο, υποδεικνύουν μια προηγμένη γνώση του σύμπαντος και πίστη για ύπαρξη ζωής, έξω από το γήινο βασίλειό μας.

Το Γκόμπεκλι Τεπέ (Göbekli Tepe) βρίσκεται 35 χλμ βόρεια από τα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία, κοντά στην πόλη Ούρφα και αποτελείται από 20 σε σχήμα Τ πέτρινους πύργους, σκαλισμένους με σχέδια φίδια, σκορπιούς, λιοντάρια, αγριογούρουνα, αλεπούδες και άλλα ζώα λίγο περίεργα, που αφήνουν τη φαντασία να οργιάζει...

Το καταπληκτικό πράγμα με αυτούς τους πύργους, είναι ότι χρονολογούνται από το 9.500 π.Χ., 5.500 χρόνια πριν από τις πρώτες πόλεις της Μεσοποταμίας και 7.000 χρόνια πριν από τον κύκλο του Στόουνχεντζ.

Οι επιστήμονες λένε ότι τότε οι άνθρωποι δεν είχαν ακόμη ανακαλύψει την κατασκευή αγγείων ή την καλλιέργεια του σιταριού. Ζούσαν σε χωριά, δεν είχαν γεωργία και στηριζόντουσαν μόνο στο κυνήγι για να επιβιώσουν.

Σε αυτή την περιοχή, κοντά στο Γκόμπεκλι Τεπέ (Göbekli Tepe) έχουν βρεθεί προϊστορικοί ναοί της νεολιθικής εποχής που έχουν χρονολογηθεί γύρω στο 11.500 π.Χ. και είναι οι αρχαιότεροι στον κόσμο, δύο φορές αρχαιότεροι απ' οτιδήποτε παρόμοιο σε αυτόν τον πλανήτη, χιλιάδες χρόνια παλιότεροι από τις Πυραμίδες ή το Στόουνχετζ.


Ο οικισμός έχει έναν μεγαλιθικό ναό που ξεπερνά κατά πολύ το παγκοσμίου φήμης Στόουνχετζ, για την ακρίβεια είναι 6.000 ετών αρχαιότερος ο ναός. Είναι ο αρχαιότερος ναός τέτοιου μεγέθους που έχει βρεθεί ποτέ στον κόσμο.
Τι όμως κάνει το Γκόμπεκλι Τεπέ να ξεχωρίζει;
Οι πρώτοι μεγάλοι, οργανωμένοι οικισμοί, με οικίες, ναούς και άλλα κτίσματα πιστευόταν (μέχρι σήμερα) ότι ήταν έργο των ανθρώπων της Γεωργικής Επανάστασης , δηλαδή όταν το ανθρώπινο είδος πέρασε από τη φάση του κυνηγού - τροφοσυλλέκτη, σε αυτή του γεωργού. Αυτό εκτιμάται ότι έγινε περίπου το 7.000 έως 5.500 π.Χ.


Όμως το Γκόμπεκλι Τεπέ ανατρέπει αυτές τις εκτιμήσεις. Ο ναός χτίστηκε προτού ο άνθρωπος ανακαλύψει τα μέταλλα και τα εργαλεία, ακόμη και προτού ανακαλύψει τις κατασκευές με πηλό (σύμφωνα πάντα με τα δεδομένα που είχε μέχρι τώρα η επιστήμη).

Το Γκιούμπεκλι Τεπέ βρίσκεται ως μέρος σε μια περιοχή πολύ σημαντική για την εξέλιξη των ανθρώπων και από όπου εκτιμάται ότι ξεκίνησε το ανθρώπινο είδος.
Είναι στην κορυφή μιας ζώνης με ήπιο κλίμα και γόνιμη γη, μιας ζώνης που εκτείνεται από τον Περσικό Κόλπο μέχρι το Λίβανο, το Ισραήλ, την Ιορδανία και την Αίγυπτο και που εντοπίζονται κάποια από τα σημαντικότερα ευρήματα της προϊστορικής φάσης του ανθρώπου.


Ο ναός αποτελείται από κύκλους, περίπου 20, στους οποίους υπάρχουν μεγαλιθικοί πυλώνες, περισσότεροι από 200. Κάθε πυλώνας έχει ύψος 6 μέτρων και ζυγίζει περίπου 20 τόνους.   


Το Γκόμπεκλι Τεπέ ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά σε ανασκαφές του 1964, από Αμερικανούς αρχαιολόγους με επικεφαλής τον Πήτερ Μπένεκτιτ ο οποίος προσδιόρισε μόνο ότι στην περιοχή υπήρχε δραστηριότητα την νεολιθική εποχή. Το 1994 τις ανασκαφές συνέχισαν Τούρκοι αρχαιολόγοι του Γερμανικού αρχαιολογικού ινστιτούτου υπό την διεύθυνση του αρχαιολόγου Κλάους Σμιθ του Πανεπιστήμιου της Χαϊδελβέργης.
  




Οι ανασκαφές συνεχίζονται και οι αρχαιολόγοι είναι φειδωλοί στις εκτιμήσεις και τις δηλώσεις τους για το μέρος. Μια βεβαιότητα έχουν όμως: ότι το Γκιούμπεκλι Τεπέ έχει πολλά κρυμμένα μυστικά και πάρα πολλά πράγματα ακόμη να μας μάθει...Ή να μας αποκαλύψει...


Το άρθρο αυτό πάρθηκε από το the curiosity of cat
όπου έκλεινε με το παρακάτω βίντεο του National Geographic:
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου