Χωρίς Βαρύτητα!

ΤΟ " nο Gravity Zone" αποτελεί το παιδί του ιστότοπου γνωστού ως "ενάντια στην επιπεδούπολη" (antidras.blogspot.gr). Με ορμητήριο αυτό το χώρο, ανοίγουμε τα φτερά μας για πτήσεις προς θαυμαστούς, παράξενους, φιλόξενους κι αφιλόξενους, μα σίγουρα θαυμαστούς ορίζοντες. Μακρινούς ή κοντινούς, "εσωτερικούς" κι εξωτερικούς. Μεταφέρουμε εδώ κι επιλεγμένα κείμενα, δικά μας κι όχι μόνο, από το παλιό μπλογκ. Το "παλιό μας σπίτι" θα συνεχίζει να μας φιλοξενεί και αυτό και να αποτελεί σημείο αναφοράς και για καινούργιες εδώ αναρτήσεις μας.
Η
υπέρβαση των ανθρώπινων όντων προς ανώτερα (κι άρα ποιοτικότερα) επίπεδα ύπαρξης αποτελεί, όπως το βλέπουμε εμείς, αποτέλεσμα των ιδιοτήτων εκείνων που συνιστούν το μεγαλείο του ανθρώπου: Απλότητα, Ανεξαρτησία Αντίληψης, Αμφισβήτηση των συλλογικά αποδεκτών καταστάσεων και παραστάσεων, Περιέργεια, Φαντασία, Εκστατική διαίσθηση, Εκστατικός Θαυμασμός. Κι εμείς σκοπεύουμε στο νέο εγχείρημά μας να αδράξουμε κι αυτές τις ποιότητες που διαμορφώνουν κι ανάλογες διαδρομές κι αφηγούνται ιστορίες για "περιοχές μυθικές ή απαγορευμένες" .
(Ποιοι άραγε ορίζουν τι είναι μύθος ή απαγορευμένο ή απρόσιτο για τις μάζες και πόσοι ακόμη κι αυτοαποκαλούμενοι ή θεωρούμενοι ως "επαναστάτες" ενστερνίζονται αυτές τις οδηγίες;)
Κάτι μέσα μας μάς τρώει να αιωρηθούμε πάνω απ'όλη την ακαμψία και στατικότητα και πάνω απ'όλες τις παρανοήσεις του κόσμου, χαράσσοντας ρότα για τη λεωφόρο των...άστρων! Κάνοντας και μια απαραίτητη στάση στο "Μπαράκι στην Άκρη του Γαλαξία", ωθούμενοι από μια αρχέγονη μέθη, για να γευτούμε παράξενα ελιξίρια, μεθυστικά κοκτέηλ αστρικής σκόνης, κοσμικής ακτινοβολίας και φλεγόμενα υπολείμματα αστρικών (κι όχι μόνο) συστημάτων, με παγάκια από την ουρά αλητήριων αστεροειδών.
Και για να καταφέρουμε αυτά κι ακόμη περισσότερα, πρέπει να αφήσουμε τη...βαρύτητα πίσω μας. Χωρίς να ξεχάσουμε να πατάμε και γερά στο έδαφος!

Bρίσκεστε σε "no Gravity Zone" λοιπόν! Γιατί είμαστε ονειροπόλοι και με αιτία:

ΟΝΕΙΡΟΠΟΛΟΙ (του ανιχνευτή)


Ονειροπόλος είναι αυτός που μπορεί να βρει τον δρόμο του μόνο στο φως του φεγγαριού. Τιμωρία του είναι ότι βλέπει το ξημέρωμα πριν τον υπόλοιπο κόσμο. - ΟΣΚΑΡ ΟΥΑΪΛΝΤ

Αυτή είναι και η κατάρα του! Η πιο γλυκιά και πικρή συνάμα, η πιο αποκηρυγμένη και γι'αυτό ανεκτίμητης αξίας, η πιο επικίνδυνη και γι'αυτό άξια μόνο για όσους αντέχουν να τη βαστάξουν, η πιο μαγική και συνάμα απαιτητική, η πιο δύσκολη να περιγραφεί με τη συνηθισμένη μορφή ανθρώπινης έκφρασης, κατάρα του κόσμου ετούτου.
Αλλά τι θα'τανε ο κόσμος χωρίς τους "καταραμένους" του; Αν όχι καταδικασμένος, από πολύ παλιά, σε έλλειψη οξυγόνου και σε πλήρη μαρασμό;

Ονειροπόλοι είναι αυτοί που, με τις (μυστηριώδεις για την κοινή λογική) ενοράσεις και τα όνειρά τους και τη διάθεσή τους να γυρέψουν την εκπλήρωσή τους, επιτρέπουν ακόμα στη γη να γυρνάει!
Oνειροπόλοι είναι αυτοί που βλέπουν όσα οι πιο πολλοί αδυνατούν ή αρνούνται να δουν, γιατί δεν μπορούν να εγκαταλείψουν τη βολή του δοσμένου, καθιερωμένου πλαισίου. Αυτοί που ανακαλύπτουν τις εικόνες πίσω από τις εικόνες ή ανοίγουν το δρόμο προς νέους κόσμους εκεί όπου οι παλιοί αργοπεθαίνουν και σβήνουν.
Αλλά αυτό έχει πάντα τίμημα και τις περισσότερες φορές πολύ σκληρό.
Ονειροπόλοι είναι κι αυτοί που συχνά οδηγούνται στο γλυκόπικρο καταφύγιο της μοναξιάς και στην τρέλα που επίσης συχνά συνοδεύει την "ιερή μέθη" τους. Αυτοί που, διόλου σπάνια, συντρίβονται κάτω από όλη την κακότητα, τη μικροψυχία και το φθόνο που ξεχειλίζει στον κόσμο.
Αλλά και αυτοί οι οποίοι σαν τους τρελούς αλήτες που σέρνονται από μια πλανεύτρα εσωτερική μούσα: "ποθούν τα πάντα ταυτόχρονα, αυτοί που ποτέ δε χασμουριούνται ή λένε έστω και μία κοινοτοπία, αλλά που καίγονται σαν τα μυθικά κίτρινα ρωμαϊκά κεριά, που σκάνε σαν πυροτεχνήματα ανάμεσα στα αστέρια κι από μέσα τους ξεπηδά το μπλε φως της καρδιάς τους, κι όσοι τους βλέπουν κάνουν: Αααα!!!! με θαυμασμό' (να θυμηθούμε και τον Τζακ Κέρουακ στο βιβλίο του "on the road")

Και αυτό που κάνει τη διαφορά είναι ότι... " ο ταξιδιώτης παίρνει μονάχα ένα δρόμο. Ο ονειροπόλος τους παίρνει όλους. "(Julos Beaucarne)

Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015

Συγκλονιστικά κι εξωφρενικά στοιχεία για την παγκόσμια ανισότητα σε όλα τα επίπεδα!


ένα μικρό δείγμα της παρανοϊκά άδικης και καταστροφικής παγκόσμιας παράκρουσης είναι τα παρακάτω στοιχεία! Πιο ολοκληρωμένη λίστα στο πολύ ενδιαφέρον άρθρο που ακολουθεί, μαζί με χάρτες που δείχνουν την τεράστια διαφορά στο κόστος διαβίωσης σε όλο το κόσμο

" ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ
Αριθμός δισεκατομμυριούχων: 515
Συνολική περιουσία τους (2013): $2 τρισ.
Σχεδόν το ένα τέταρτο των δισεκατομμυριούχων του πλανήτη ζουν εδώ. Από αυτούς, ένας στους πέντε ζει στην Καλιφόρνια, πιο πίσω σε προτίμηση η Νέα Υόρκη και το Τέξας.
ΚΙΝΑ
Αριθμός δισεκατομμυριούχων: 157
Συνολική περιουσία τους (2013): $384 δισ.
Βιομηχανία, τράπεζες, εμπόριο, τρομακτική ανάπτυξη. Δέκα νέοι δισεκατομμυριούχοι προστέθηκαν στη συλλογή της χώρας τη χρονιά που πέρασε.
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Αριθμός δισεκατομμυριούχων: 148
Συνολική περιουσία τους (2013): $432 δισ.
Η τέταρτη οικονομία του πλανήτη δεν θα μπορούσε παρά να έχει το δικό της σημαντικό μερίδιο στους σούπερ πλούσιους. Ο αριθμός τους πλησιάζει εκείνον της Κίνας, αν και ο πληθυσμός της Γερμανίας είναι 17 φορές μικρότερος. Ο συνολικός τους πλούτος, μάλιστα, είναι μεγαλύτερος και αυξήθηκε τη χρονιά που πέρασε. "

από το ίδιο άρθρο:
 Υπέρ Κατανάλωση

Το παρακάτω βίντεο δημιουργήθηκε από το Ίδρυμα Gaia Foundation και έχει σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού για την υπερκατανάλωση και την κατάχρηση των ηλεκτρονικών συσκευών.
Το εξαιρετικά εύστοχο βίντεο ονομάζεται Wake Up Call και δείχνει πώς ο βομβαρδισμός των διαφημίσεων οδηγεί τον άνθρωπο στο κυνήγι της πιο σύγχρονης ηλεκτρονικής συσκευής, η οποία μετά από ελάχιστο διάστημα θεωρείται παλιά και αντικαθίσταται από καινούργια μοντέλα σκλαβώνοντας κυριολεκτικά τον καταναλωτή σε έναν μάταιο αγώνα να αποκτήσει το καινούργιο μοντέλο ενός υποτιθέμενου τηλεφώνου που ονομάζεται Y Phone, παραπέμποντας στο iPhone και σε όλα αυτά τα καινούργια Gadgets που βγαίνουν καθημερινά στην αγορά.
Πέρα όμως από τη δυστυχία του ίδιου του καταναλωτή, αυτό που δεν αντιλαμβανόμαστε, είναι ότι η μαζική παραγωγή αυτών των προϊόντων οδηγεί σε μαζική καταστροφή της φύσης.
Παρακολουθήστε το:



Παγκόσμια Ανισότητα


Συγκλονιστική η κλίμακα της παγκόσμιας ανισότητητας, οικονομικής, πολτιτιστικής, νοητικής.

Το πλουσιότερο 1 τοις εκατό είναι πιθανό να ελέγχει περισσότερο από το ήμισυ του συνολικού πλούτου του πλανήτη μέχρι το επόμενο έτος, σύμφωνα με μελέτη της φιλανθρωπικής οργάνωσης Oxfam. Η προειδοποίηση για την επιδείνωση της παγκόσμιας ανισότητας έρχεται ακριβώς τη στιγμή που η επιχειρηματική ελίτ του κόσμου ετοιμάζεται να συναντηθεί αυτή την εβδομάδα στο ετήσιο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας.

Οι 80 πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο κατέχουν 1,9 δις δολάρια, διαπίστωσε η έκθεση, σχεδόν το ίδιο ποσό που μοιράζονται 3,5 δισεκατομμύρια από τους φτωχότερους κατοίκους του πλανήτη, δηλαδή περίπου ο μισός πληθυσμός της Γης. Πέρυσι, 85 δισεκατομμυριούχοι αντιστοιχούσαν στον αριθμό αυτό. Επιπλέον, το πλουσιότερο 1 τοις εκατό του πληθυσμού ελέγχει σχεδόν το ήμισυ του συνολικού πλούτου του κόσμου, μερίδιο που αυξάνεται επίσης.

Ο τύπος της ανισότητας που χαρακτηρίζει σήμερα τις οικονομίες του κόσμου είναι σε αντίθεση με οτιδήποτε έχουμε δει τα τελευταία χρόνια, εξηγεί η έκθεση.
«Μεταξύ 2002 και 2010, ο συνολικός πλούτος του φτωχότερου ήμισυ του κόσμου σε δολάρια είχε αυξηθεί λίγο- πολύ με τον ίδιο ρυθμό με εκείνο των δισεκατομμυριούχων», αναφέρει. «Ωστόσο, από το 2010, έχει μειωθεί σε αυτό το διάστημα»

Η Winnie Byanyima, διευθύντρια της φιλανθρωπικής οργάνωσης, σημειώνει σε δήλωσή της ότι πάνω από ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι ζουν με λιγότερο από 1,25 δολάρια την ημέρα. «Θέλουμε πραγματικά να ζούμε σε έναν κόσμο όπου το 1 τοις εκατό κατέχει περισσότερα από όσα όλοι εμείς οι υπόλοιποι μαζί;» είπε. «Η κλίμακα της παγκόσμιας ανισότητας είναι απλά συγκλονιστική»
Οι επενδυτές του οικονομικού κλάδου, της ασφάλισης και της υγείας είδαν τα μεγαλύτερα κέρδη, σύμφωνα με την Oxfam. Χρησιμοποιώντας δεδομένα από τη λίστα των δισεκατομμυριούχων του περιοδικού Forbes, η έκθεση αναφέρει ότι όσοι έχουν συμφέροντα σε βιομηχανίες φαρμακευτικής και υγειονομικής περίθαλψης είδαν την καθαρή αξία τους να εκτοξεύεται κατά 47 τοις εκατό. Η φιλανθρωπική οργάνωση αναφέρει ότι η ταχύτατα αναπτυσσόμενη περιουσία των ατόμων αυτών οφείλεται στις καμπάνιες των λόμπι, για τις οποίες δαπανώνται εκατομμύρια για την προστασία και την ενίσχυση των συμφερόντων τους.

Σε ποιές χώρες ζουν οι πλουσιότεροι; Πού βρίσκονται οι περισσότεροι δισεκατομμυριούχοι; Ποιες χώρες φιλοξενούν τους πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη. Μπορεί η δόλια κι έντεχνα κατασκευασμένη  “οικονομική κρίση” να έχει προκαλέσει ύφεση και μείωση των εισοδημάτων, στους περισσότερους ανθρώπους, ωστόσο την ίδια στιγμή οι μεγιστάνες ζουν και βασιλεύουν και πλουτίζουν εις βάρος των υπολοίπων. Που όμως βρίσκονται αυτοί; Σε ποιές χώρες φιλοξενούνται;
Ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι στις περισσότερες χώρες που υπάρχουν οι πλουσιότεροι άνθρωποι του πλανήτη υπάρχουν ταυτόχρονα και οι πλέον εξαθλιωμένοι Ινδία, Βραζιλία, Αμερική και οι απολυτα καταπιεσμένοι, Σ. Αραβία, Κίνα Ινδία  Όμορφος κόσμος ΑΝ- ηθικός, Αγγελικά πλασμένος.
Δεκαπέντε χώρες έχουν τον μεγαλύτερο αριθμό δισεκατομμυριούχων στο έδαφός τους, σύμφωνα με στοιχεία του Wealth-X και του UBS billionaire Census. Ας δούμε τη γεωγραφική διασπορά των ισχυρών του χρήματος, σύμφωνα με την έρευνα.

Που είναι το χρήμα;


ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ
Αριθμός δισεκατομμυριούχων: 515
Συνολική περιουσία τους (2013): $2 τρισ.
Σχεδόν το ένα τέταρτο των δισεκατομμυριούχων του πλανήτη ζουν εδώ. Από αυτούς, ένας στους πέντε ζει στην Καλιφόρνια, πιο πίσω σε προτίμηση η Νέα Υόρκη και το Τέξας.
ΚΙΝΑ
Αριθμός δισεκατομμυριούχων: 157
Συνολική περιουσία τους (2013): $384 δισ.
Βιομηχανία, τράπεζες, εμπόριο, τρομακτική ανάπτυξη. Δέκα νέοι δισεκατομμυριούχοι προστέθηκαν στη συλλογή της χώρας τη χρονιά που πέρασε.
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Αριθμός δισεκατομμυριούχων: 148
Συνολική περιουσία τους (2013): $432 δισ.
Η τέταρτη οικονομία του πλανήτη δεν θα μπορούσε παρά να έχει το δικό της σημαντικό μερίδιο στους σούπερ πλούσιους. Ο αριθμός τους πλησιάζει εκείνον της Κίνας, αν και ο πληθυσμός της Γερμανίας είναι 17 φορές μικρότερος. Ο συνολικός τους πλούτος, μάλιστα, είναι μεγαλύτερος και αυξήθηκε τη χρονιά που πέρασε.
ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ
Αριθμός δισεκατομμυριούχων: 135
Συνολική περιουσία τους (2013): $420 δισ.
Στο οικονομικό κέντρο του κόσμου, το Λονδίνο, οι δισεκατομμυριούχοι υπάρχουν σε αφθονία. Επιπλέον, οι άνθρωποι με περιουσία πάνω από $30 εκατ. υπολογίζονται σε 6.400, σχεδόν 6% περισσότεροι από πέρσι. Τα άσχημα νέα για τους δισεκατομμυριούχους εδώ είναι πως το 2013 τόσο ο αριθμός τους όσο και η συνολική τους περιουσία μειώθηκε ελαφρώς. Κρίση Καταραμένη!
ΡΩΣΙΑ
Αριθμός δισεκατομμυριούχων: 108
Συνολική περιουσία τους (2013): $342 δισ.
35 ολοκαίνουργιοι πολυεκατομμυριούχοι εμφανίστηκαν στη χώρα το 2013. Για το 2014 οι αναλυτές δεν είναι τόσο σίγουροι καθώς η κατάσταση στην Κριμαία μαζί με τις οικονομικές κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη χώρα αναμένεται να αντιστρέψουν τη θετική πορεία.
ΙΝΔΙΑ
Αριθμός δισεκατομμυριούχων: 103
Συνολική περιουσία τους (2013): $180 δισ.
Με τη χώρα σε οικονομική κρίση, ο αριθμός τους και η περιουσία τους μειώθηκαν κατά 5% το 2013.
ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ
Αριθμός δισεκατομμυριούχων: 75
Συνολική περιουσία τους (2013): $224 δισ.
Εδώ φτάνουν αρκετοί εύποροι Κινέζοι αναζητώντας μεγαλύτερη ασφάλεια για τα κεφάλαιά τους, χαμηλότερους φόρους και λιγότερο κρατικό έλεγχο. Οι ζάπλουτοι της πόλης αυξάνονται σταθερά κάθε χρόνο.
ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ
Αριθμός δισεκατομμυριούχων: 64
Συνολική περιουσία τους (2013): $204 δισ.
Το πετρέλαιο έχει κάνει πάμπλουτους πολλούς ανθρώπους στη χώρα, 200 από αυτούς έχουν περιουσία πάνω από $30 εκατ. και η συνολική αξία τους αυξήθηκε κατά 27%.
ΓΑΛΛΙΑ
Αριθμός δισεκατομμυριούχων: 64
Συνολική περιουσία τους (2013): $202 δισ.
Τα τρία τέταρτα των σούπερ πλουσίων της χώρας ζουν στο Παρίσι. Παρά τις απειλές του προέδρου Ολάντ ότι θα υπερφορολογήσει τους πολυεκατομμυριούχους, το αποτέλεσμα του νόμου που ψηφίστηκε δεν έχει αξιολογηθεί ακόμη.
ΕΛΒΕΤΙΑ
Αριθμός δισεκατομμυριούχων: 61
Συνολική περιουσία τους (2013): $128 δισ.
Σταθερή διαχρονική αξία παρά την κρίση.
ΒΡΑΖΙΛΙΑ
Αριθμός δισεκατομμυριούχων: 50
Συνολική περιουσία τους (2013): $259 δισ.
Η έβδομη οικονομία του κόσμου έχει δικό της σημαντικό μερίδιο δισεκατομμυριούχων. Όμως, παρά την ανάπτυξη που έφερε η προετοιμασία για το Μουντιάλ, η συνολική περιουσία τους έπεσε ελαφρά.
ΤΟΥΡΚΙΑ
Αριθμός δισεκατομμυριούχων: 38
Συνολική περιουσία τους (2013): $56 δισ.
Με την οικονομία της να αυξάνεται 4% -και τις προβλέψεις για το 2014 να είναι περίπου στο +2,3%- αυξάνει σταθερά και τον αριθμό των υπερπλουσίων της. Μάλιστα η χώρα είναι τρίτη στον κόσμο σε παραγωγή πολυτελών θαλαμηγών.
ΚΑΝΑΔΑΣ
Αριθμός δισεκατομμυριούχων: 37
Συνολική περιουσία τους (2013): $94 δισ.
Πλούσιοι και παλιομοδίτες. Από τους 5.000 Καναδούς με περιουσία άνω των $30 εκατ., οι 4.300 είναι άντρες και με μέσο όρο ηλικίας τα 63.
ΗΝΩΜΕΝΑ ΑΡΑΒΙΚΑ ΕΜΙΡΑΤΑ
Αριθμός δισεκατομμυριούχων: 37
Συνολική περιουσία τους (2013): $45 δισ.
Πετρέλαιο, φυσικό αέριο, εξαιρετικά υγιής τουριστικός τομέας και εκρηκτική ανάπτυξη του real estate οδηγούν τους επιχειρηματίες της χώρας των μόλις 10 εκατ. κατοίκων να βρίσκεται ανάμεσα στους πλουσιότερους του κόσμου.
ΙΑΠΩΝΙΑ
Αριθμός δισεκατομμυριούχων: 33
Συνολική περιουσία τους (2013): $77 δισ.
Αν και σε συνεχή κρίση εδώ και χρόνια, εξακολουθεί να παραμένει ισχυρή, και τρίτη οικονομία στον πλανήτη. Ο πληθυσμός των πλουσίων αυξήθηκε και εδώ το 2013.

Infographic: Το κόστος ζωής σε κάθε σημείο του κόσμου

Όλο και περισσότερο σκεφτόμαστε το κόστος διαβίωσης, ειδικότερα όταν έχουμε αποφασίσει να μεταναστέυσουμε σε άλλη χώρα.
Οι πιο κάτω χάρτες δείχνουν τη διαφορά στο κόστος διαβίωσης σε όλο το κόσμο που υπολογίζεται βάση Δείκτη Τιμών Καταναλωτή.
Αυτός ο δείκτης λαμβάνει υπόψη το κόστος των ειδών διατροφής (κρέας, ψωμί, ρύζι, αυγά, φρούτα, λαχανικά), μεταφοράς (εισιτήρια μέσων μαζικής μεταφοράς, ταξί, τιμές πετρελαίου), εστιατορίων και των επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας (ηλεκτρικό, θέρμανση, νερό, διαδίκτυο κτλ.).
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Movehub.com που χαρτογράφησε όλο τον κόσμο με βάση το κόστος ζωής, οι τρεις πιο ακριβές χώρες είναι η Ελβετία, η Νορβηγία και η Βενεζουέλα, ενώ στον αντίποδα βρίσκονται η Ινδία, το Νεπάλ και το Πακιστάν. Όσο για την Ελλάδα, βρίσκεται περίπου στο μέσον.
An interesting map from MoveHub reveals living costs around the world



Το διαβάσαμε στο terra papers

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου