Χωρίς Βαρύτητα!

ΤΟ " nο Gravity Zone" αποτελεί το παιδί του ιστότοπου γνωστού ως "ενάντια στην επιπεδούπολη" (antidras.blogspot.gr). Με ορμητήριο αυτό το χώρο, ανοίγουμε τα φτερά μας για πτήσεις προς θαυμαστούς, παράξενους, φιλόξενους κι αφιλόξενους, μα σίγουρα θαυμαστούς ορίζοντες. Μακρινούς ή κοντινούς, "εσωτερικούς" κι εξωτερικούς. Μεταφέρουμε εδώ κι επιλεγμένα κείμενα, δικά μας κι όχι μόνο, από το παλιό μπλογκ. Το "παλιό μας σπίτι" θα συνεχίζει να μας φιλοξενεί και αυτό και να αποτελεί σημείο αναφοράς και για καινούργιες εδώ αναρτήσεις μας.
Η
υπέρβαση των ανθρώπινων όντων προς ανώτερα (κι άρα ποιοτικότερα) επίπεδα ύπαρξης αποτελεί, όπως το βλέπουμε εμείς, αποτέλεσμα των ιδιοτήτων εκείνων που συνιστούν το μεγαλείο του ανθρώπου: Απλότητα, Ανεξαρτησία Αντίληψης, Αμφισβήτηση των συλλογικά αποδεκτών καταστάσεων και παραστάσεων, Περιέργεια, Φαντασία, Εκστατική διαίσθηση, Εκστατικός Θαυμασμός. Κι εμείς σκοπεύουμε στο νέο εγχείρημά μας να αδράξουμε κι αυτές τις ποιότητες που διαμορφώνουν κι ανάλογες διαδρομές κι αφηγούνται ιστορίες για "περιοχές μυθικές ή απαγορευμένες" .
(Ποιοι άραγε ορίζουν τι είναι μύθος ή απαγορευμένο ή απρόσιτο για τις μάζες και πόσοι ακόμη κι αυτοαποκαλούμενοι ή θεωρούμενοι ως "επαναστάτες" ενστερνίζονται αυτές τις οδηγίες;)
Κάτι μέσα μας μάς τρώει να αιωρηθούμε πάνω απ'όλη την ακαμψία και στατικότητα και πάνω απ'όλες τις παρανοήσεις του κόσμου, χαράσσοντας ρότα για τη λεωφόρο των...άστρων! Κάνοντας και μια απαραίτητη στάση στο "Μπαράκι στην Άκρη του Γαλαξία", ωθούμενοι από μια αρχέγονη μέθη, για να γευτούμε παράξενα ελιξίρια, μεθυστικά κοκτέηλ αστρικής σκόνης, κοσμικής ακτινοβολίας και φλεγόμενα υπολείμματα αστρικών (κι όχι μόνο) συστημάτων, με παγάκια από την ουρά αλητήριων αστεροειδών.
Και για να καταφέρουμε αυτά κι ακόμη περισσότερα, πρέπει να αφήσουμε τη...βαρύτητα πίσω μας. Χωρίς να ξεχάσουμε να πατάμε και γερά στο έδαφος!

Bρίσκεστε σε "no Gravity Zone" λοιπόν! Γιατί είμαστε ονειροπόλοι και με αιτία:

ΟΝΕΙΡΟΠΟΛΟΙ (του ανιχνευτή)


Ονειροπόλος είναι αυτός που μπορεί να βρει τον δρόμο του μόνο στο φως του φεγγαριού. Τιμωρία του είναι ότι βλέπει το ξημέρωμα πριν τον υπόλοιπο κόσμο. - ΟΣΚΑΡ ΟΥΑΪΛΝΤ

Αυτή είναι και η κατάρα του! Η πιο γλυκιά και πικρή συνάμα, η πιο αποκηρυγμένη και γι'αυτό ανεκτίμητης αξίας, η πιο επικίνδυνη και γι'αυτό άξια μόνο για όσους αντέχουν να τη βαστάξουν, η πιο μαγική και συνάμα απαιτητική, η πιο δύσκολη να περιγραφεί με τη συνηθισμένη μορφή ανθρώπινης έκφρασης, κατάρα του κόσμου ετούτου.
Αλλά τι θα'τανε ο κόσμος χωρίς τους "καταραμένους" του; Αν όχι καταδικασμένος, από πολύ παλιά, σε έλλειψη οξυγόνου και σε πλήρη μαρασμό;

Ονειροπόλοι είναι αυτοί που, με τις (μυστηριώδεις για την κοινή λογική) ενοράσεις και τα όνειρά τους και τη διάθεσή τους να γυρέψουν την εκπλήρωσή τους, επιτρέπουν ακόμα στη γη να γυρνάει!
Oνειροπόλοι είναι αυτοί που βλέπουν όσα οι πιο πολλοί αδυνατούν ή αρνούνται να δουν, γιατί δεν μπορούν να εγκαταλείψουν τη βολή του δοσμένου, καθιερωμένου πλαισίου. Αυτοί που ανακαλύπτουν τις εικόνες πίσω από τις εικόνες ή ανοίγουν το δρόμο προς νέους κόσμους εκεί όπου οι παλιοί αργοπεθαίνουν και σβήνουν.
Αλλά αυτό έχει πάντα τίμημα και τις περισσότερες φορές πολύ σκληρό.
Ονειροπόλοι είναι κι αυτοί που συχνά οδηγούνται στο γλυκόπικρο καταφύγιο της μοναξιάς και στην τρέλα που επίσης συχνά συνοδεύει την "ιερή μέθη" τους. Αυτοί που, διόλου σπάνια, συντρίβονται κάτω από όλη την κακότητα, τη μικροψυχία και το φθόνο που ξεχειλίζει στον κόσμο.
Αλλά και αυτοί οι οποίοι σαν τους τρελούς αλήτες που σέρνονται από μια πλανεύτρα εσωτερική μούσα: "ποθούν τα πάντα ταυτόχρονα, αυτοί που ποτέ δε χασμουριούνται ή λένε έστω και μία κοινοτοπία, αλλά που καίγονται σαν τα μυθικά κίτρινα ρωμαϊκά κεριά, που σκάνε σαν πυροτεχνήματα ανάμεσα στα αστέρια κι από μέσα τους ξεπηδά το μπλε φως της καρδιάς τους, κι όσοι τους βλέπουν κάνουν: Αααα!!!! με θαυμασμό' (να θυμηθούμε και τον Τζακ Κέρουακ στο βιβλίο του "on the road")

Και αυτό που κάνει τη διαφορά είναι ότι... " ο ταξιδιώτης παίρνει μονάχα ένα δρόμο. Ο ονειροπόλος τους παίρνει όλους. "(Julos Beaucarne)

Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

Δεν θα μας τρελάνετε (και άλλο) εσείς, γκέγκε;Εισαγωγή με απόσπασμα άρθρου ("Τροπολογίες") από το "Ουδέν Σχόλιον":

"Πάνω από 183 τροπολογίες άσχετες επί ασχέτων νομοσχεδίων προώθησε και ψήφισε η συγκυβέρνηση του αίσχους τις τελευταίες μέρες.
  Να προλάβουν να ''τακτοποιήσουν'' τα πάντα,  να ξεπουλήσουν τα πάντα, να βολέψουν ημέτερους, να ευνοήσουν φωτογραφικά εταιρείες κι επιχειρήσεις κολλητών και μεγαλοεργολάβων, να πληρώσουν και να δώσουν λεφτά σ' εκείνους μόνον που αυτοί θέλουν.
  Τό τί ψηφίστηκε αυτές τις μέρες με αυτές τις τροπολογίες, μόνον αργότερα με την πάροδο του χρόνου και με την εφαρμογή κάθε μιάς απ' αυτές θα μάθουμε! Και τότε βέβαια θα είναι αργά. ''Είναι νόμος του κράτους!'' θα μας λένε οι (πολιτικοί) απατεώνες. Κι εμείς θα σκύβουμε το κεφάλι και θα το αποδεχόμαστε."


Η σκυτάλη σε μένα τώρα.

Όχι κ.πρώην πρωθυπουργέ μας!
Το προεκλογικό σας σύνθημα περί "αλήθειας" μόνο νοητικά στερημένους μπορεί(;) να πείσει!
Όπως άλλωστε εσείς και οι επαγγελματίες συμβουλάτορές σας θεωρείτε ένα μεγάλο κομματι αυτών που πρόκειται να ψηφίσουν, χεσμένοι ελπίζετε κι από το φόβο τους λόγω κολοσσιαίας εγχώριας και ευρωπαϊκής εκστρατείας τρομοκράτησης και κινδυνολογίας εξόδου από τη στραγγαλιστική μέγγενη του ευρώ-φονιά της αυτοδιάθεσης και αυτάρκειας των ευρωπαίκών λαών!-Η Ενωμένη Ευρώπη απορεί, προβληματίζεται, καταγγέλει, αφαιμάζει και συνεχίζει...
Κι άλλωστε τόσο καιρό είχατε πάρει διαζύγιο από την "αλήθεια", αλλά και από πληθώρα αλλων ιδιαίτερα σημαντικών εννοιών για την ηθική και πνευματική υπόσταση ενός λαού: διαφάνεια, δημοκρατικότητα, δίκαιο (εκτός αν το δίκαιο του ισχυροτέρου μέσα σε μια κοινωνία-ζούγκλα είναι και το πρότυπο που ο κόσμος το'χει τούμπανο κι εσείς και οι επιχειρηματίες φίλοι και εντολοδότες σας κρυφό καμάρι!), νομιμότητα- Το αντισυνταγματικό "συνταγματικό τόξο" και οι σάπιοι καρποί του κτλ κτλ Τώρα λοιπόν την έχετε δει μετανοημένος ψεύτης και παραχαράκτης της αλήθειας που ζητάει από τα θύματά του μια νέα ευκαιρία; Κάτι σαν τον πρώην άσωτο κι αλκοολικό (και ηλίθιο) Αμερικανό πολιτικό; Που στη συνέχεια μετατράπηκε σε μετανοημένο κι αναγεννημένο χριστιανό και διετέλεσε και για δυο τετραετίες πρόεδρος των ΗΠΑ, με πρωτοφανές πετσόκομμα των ατομικών δικαιωμάτων κι ελευθεριών και του όποιου χαρακτήρα κράτους πρόνοιας υπέρ των πλουσίων και πολυεθνικών...
Κι άλλωστε κ.πρώην πρωθυπουργέ μας, που κάποτε δηλώνατε περήφανα ότι δεν υπογράφετε μνημόνια, πριν το "νόμιμα εκλεγμένο" θίασο του τραπεζίτη Παπαδήμου... Ναι, αυτό είναι σαφώς και μπηχτή προς τον ανεκδιήγητο φωνακλά τηλε-βιβλιοπώλη που μας φορέσατε καπέλο αυτά τα δυόμισι χρόνια και πρόσφατα ούρλιαζε για "πέσιμο της νόμιμα εκλεγμένης κυβέρνησης". Αυτής δηλαδή, που στα mail των ευρω-φασιστών (ΣΚΕΨΕΙΣ ΠΑΝΩ Σ'ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ: "Σε κατοχή μέχρι το 2052")
περί μη εφαρμογής ανεπιθύμητων για την "ευρω-αλληλεγγύη" τροπολογιών και νομοθετημάτων, κατέβαζε πρωθυπουργικά και υπουργικά και βουλευτικά βρακιά μεταξωτά-κοντράστ στα κουρέλια των "ξεδοντιάρηδων", να θυμηθούμε και την έκφραση του "σοσιαληστή" Ολάντ για τους φτωχούς της χώρας του. Και με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου επέβαλε δημοκρατικά τις ορέξεις της που η βουλή-γλάστρα απλά επικύρωνε...Ω! Τι πλεόνασμα δημοκρατίας, τι αέρας πολιτικής διαφάνειας και ελευθερίας!
Α! Κι άλλη μια μπηχτή προς τον αρχαιολάτρη-τηλεβιβλιοπώλη-μεγαλοστέλεχός σας: Αλήθεια σημαίνει α-λήθη, δηλαδή να μη λησμονείς, να μην ξεχνάς (αυτά που έχεις μάθει και πάθει!)


Κι ερχόμαστε και σε σας "αξιότιμε" σοφιστή και ποιητή Φανφάρα της πολιτικής, number 2 της "νόμιμα εκλεγμένης κουστωδίας, ξε-πωλητικής αντί πινακίου φακής των πάντων (κινητών, ακίνητων, υποδομών και πόρων κι εργατικού δυναμικού), κ.πρώην αντιπρόεδρέ μας! Θεωρούμε ότι είστε μεγάλος πλακατζής και με αδυναμία στα "κοφτερά ανέκδοτα"(σαν τα δόντια των τοκογλύφων στις σάρκες του κόσμου και ειδικά των ασθενέστερων τάξεων και των νέων ανθρώπων με πάνω από 60% ανεργία). Αλλιώς δεν θα βγαίνατε την ημέρα της τρίτης ψηφοφορίας για διακοσμητικό πρόεδρο της υποτιθέμενης δημοκρατίας (υιοθετημένης από τη μαφία του χρήματος και την οικονομική ολιγαρχία με τους τεράστιους μηχανισμούς προπαγάνδας και τα πορνίδια των ΜΜΕ στο τσεπάκι) και θα δηλώνατε ότι το απόκομμά σας σκοπεύει να αποκαταστήσει...."τις αδικίες"
Ναι! ναι! ναι!αοοουυυυυυυ! Μπιαχ!
Ουπς! ας διατηρήσουμε την λογική μας λίγο ακόμη στο φρενοκομείο που ζούμε σύμφωνα και με τις πρόσφατες τηλεδηλώσεις (και λόγω πτώσης της συγκυβέρνησης που δεν πρόκαμε να ολοκληρώσει το κατεδαφιστικό της έργο μέχρι υποδειγματικής ισοπέδωσης) του κυβερνητικού τηλεβιβλιοπώλη!-μια πληθώρα από...-ισμούς
Και δηλώσατε  κ.πρώην αντιπρόεδρε ότι το σοσιαληστρικό έκτρωμά σας και απολειφάδι του κάποτε λαοπλάνου δημαγωγικού εαυτού του αποτελεί....παράγοντα πολιτικής σταθερότητας! Ναιιιι! Ααααγκρ! αοουυυ! γιαχ!
Όχι...όχι...θα μείνω λίγο ακόμη ψύχραιμος!
Οπότε τίθεται το ψύχραιμο και λογικόν ερώτημα:
αφού βρε "πρωτομάστορα της δημοκρατίας" αναγνωρίζεις ότι έγιναν αδικίες για τις οποίες συνυπόγραψες κι εσύ ως number 2, τώρα το θυμήθηκες να τις αποκαταστήσεις,  που κινδυνεύεις να καταλήξεις στα δύσοσμα λύματα κι αζήτητα της Ιστορίας;
Άστα καλύτερα, μίστερ πρώην number 2! Το μόνο που θα κάνω, γιατί νιώθω να βρωμίζομαι ενοχλητικά που ασχολούμαι με όλα αυτά γενικά τα πεπραγμένα και ειπωμένα, είναι να θυμίσω αυτά που κάποτε είχα επισημάνει (με συγκεκριμένα επιχειρήματα κι όχι εικασίες κι αοριστολογίες που κάνουν τον καλό πολιτικάντη για τον κομματοπελτέ ψηφοφοράκο) για το "νόμιμα εκλεγμένο" ποιόν σας, όταν είχατε ξεστομίσει άλλο ένα "ανεκδοτάκι" τότε: "η πολιτική σταθερότητα της χώρας" με εγγυητή αυτή την κυβέρνηση δεν έχει να κάνει με "εθνικό αγαθό", αλλά με κάτι άλλο...

Και αουφίντερζεν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου