Χωρίς Βαρύτητα!

ΤΟ " nο Gravity Zone" αποτελεί το παιδί του ιστότοπου γνωστού ως "ενάντια στην επιπεδούπολη" (antidras.blogspot.gr). Με ορμητήριο αυτό το χώρο, ανοίγουμε τα φτερά μας για πτήσεις προς θαυμαστούς, παράξενους, φιλόξενους κι αφιλόξενους, μα σίγουρα θαυμαστούς ορίζοντες. Μακρινούς ή κοντινούς, "εσωτερικούς" κι εξωτερικούς. Μεταφέρουμε εδώ κι επιλεγμένα κείμενα, δικά μας κι όχι μόνο, από το παλιό μπλογκ. Το "παλιό μας σπίτι" θα συνεχίζει να μας φιλοξενεί και αυτό και να αποτελεί σημείο αναφοράς και για καινούργιες εδώ αναρτήσεις μας.
Η
υπέρβαση των ανθρώπινων όντων προς ανώτερα (κι άρα ποιοτικότερα) επίπεδα ύπαρξης αποτελεί, όπως το βλέπουμε εμείς, αποτέλεσμα των ιδιοτήτων εκείνων που συνιστούν το μεγαλείο του ανθρώπου: Απλότητα, Ανεξαρτησία Αντίληψης, Αμφισβήτηση των συλλογικά αποδεκτών καταστάσεων και παραστάσεων, Περιέργεια, Φαντασία, Εκστατική διαίσθηση, Εκστατικός Θαυμασμός. Κι εμείς σκοπεύουμε στο νέο εγχείρημά μας να αδράξουμε κι αυτές τις ποιότητες που διαμορφώνουν κι ανάλογες διαδρομές κι αφηγούνται ιστορίες για "περιοχές μυθικές ή απαγορευμένες" .
(Ποιοι άραγε ορίζουν τι είναι μύθος ή απαγορευμένο ή απρόσιτο για τις μάζες και πόσοι ακόμη κι αυτοαποκαλούμενοι ή θεωρούμενοι ως "επαναστάτες" ενστερνίζονται αυτές τις οδηγίες;)
Κάτι μέσα μας μάς τρώει να αιωρηθούμε πάνω απ'όλη την ακαμψία και στατικότητα και πάνω απ'όλες τις παρανοήσεις του κόσμου, χαράσσοντας ρότα για τη λεωφόρο των...άστρων! Κάνοντας και μια απαραίτητη στάση στο "Μπαράκι στην Άκρη του Γαλαξία", ωθούμενοι από μια αρχέγονη μέθη, για να γευτούμε παράξενα ελιξίρια, μεθυστικά κοκτέηλ αστρικής σκόνης, κοσμικής ακτινοβολίας και φλεγόμενα υπολείμματα αστρικών (κι όχι μόνο) συστημάτων, με παγάκια από την ουρά αλητήριων αστεροειδών.
Και για να καταφέρουμε αυτά κι ακόμη περισσότερα, πρέπει να αφήσουμε τη...βαρύτητα πίσω μας. Χωρίς να ξεχάσουμε να πατάμε και γερά στο έδαφος!

Bρίσκεστε σε "no Gravity Zone" λοιπόν! Γιατί είμαστε ονειροπόλοι και με αιτία:

ΟΝΕΙΡΟΠΟΛΟΙ (του ανιχνευτή)


Ονειροπόλος είναι αυτός που μπορεί να βρει τον δρόμο του μόνο στο φως του φεγγαριού. Τιμωρία του είναι ότι βλέπει το ξημέρωμα πριν τον υπόλοιπο κόσμο. - ΟΣΚΑΡ ΟΥΑΪΛΝΤ

Αυτή είναι και η κατάρα του! Η πιο γλυκιά και πικρή συνάμα, η πιο αποκηρυγμένη και γι'αυτό ανεκτίμητης αξίας, η πιο επικίνδυνη και γι'αυτό άξια μόνο για όσους αντέχουν να τη βαστάξουν, η πιο μαγική και συνάμα απαιτητική, η πιο δύσκολη να περιγραφεί με τη συνηθισμένη μορφή ανθρώπινης έκφρασης, κατάρα του κόσμου ετούτου.
Αλλά τι θα'τανε ο κόσμος χωρίς τους "καταραμένους" του; Αν όχι καταδικασμένος, από πολύ παλιά, σε έλλειψη οξυγόνου και σε πλήρη μαρασμό;

Ονειροπόλοι είναι αυτοί που, με τις (μυστηριώδεις για την κοινή λογική) ενοράσεις και τα όνειρά τους και τη διάθεσή τους να γυρέψουν την εκπλήρωσή τους, επιτρέπουν ακόμα στη γη να γυρνάει!
Oνειροπόλοι είναι αυτοί που βλέπουν όσα οι πιο πολλοί αδυνατούν ή αρνούνται να δουν, γιατί δεν μπορούν να εγκαταλείψουν τη βολή του δοσμένου, καθιερωμένου πλαισίου. Αυτοί που ανακαλύπτουν τις εικόνες πίσω από τις εικόνες ή ανοίγουν το δρόμο προς νέους κόσμους εκεί όπου οι παλιοί αργοπεθαίνουν και σβήνουν.
Αλλά αυτό έχει πάντα τίμημα και τις περισσότερες φορές πολύ σκληρό.
Ονειροπόλοι είναι κι αυτοί που συχνά οδηγούνται στο γλυκόπικρο καταφύγιο της μοναξιάς και στην τρέλα που επίσης συχνά συνοδεύει την "ιερή μέθη" τους. Αυτοί που, διόλου σπάνια, συντρίβονται κάτω από όλη την κακότητα, τη μικροψυχία και το φθόνο που ξεχειλίζει στον κόσμο.
Αλλά και αυτοί οι οποίοι σαν τους τρελούς αλήτες που σέρνονται από μια πλανεύτρα εσωτερική μούσα: "ποθούν τα πάντα ταυτόχρονα, αυτοί που ποτέ δε χασμουριούνται ή λένε έστω και μία κοινοτοπία, αλλά που καίγονται σαν τα μυθικά κίτρινα ρωμαϊκά κεριά, που σκάνε σαν πυροτεχνήματα ανάμεσα στα αστέρια κι από μέσα τους ξεπηδά το μπλε φως της καρδιάς τους, κι όσοι τους βλέπουν κάνουν: Αααα!!!! με θαυμασμό' (να θυμηθούμε και τον Τζακ Κέρουακ στο βιβλίο του "on the road")

Και αυτό που κάνει τη διαφορά είναι ότι... " ο ταξιδιώτης παίρνει μονάχα ένα δρόμο. Ο ονειροπόλος τους παίρνει όλους. "(Julos Beaucarne)

Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2014

Δεν μας τα λέει καθόλου καλά η "μαντάμ NASA" για τη Σελήνη!

"Tο παράδοξο είναι απλά μια σύγκρουση της πραγματικότητας και της άποψής μας για το πώς οφείλει να είναι η πραγματικότητα"
 Ρίτσαρντ Φάυνμαν, νομπελίστας φυσικός για τη δουλειά του στην Κβαντομηχανική


Αν και ο πρόεδρος με το ξεχωριστό IQ Μπους ο νεώτερος δήλωνε το 2005 για εγκατάσταση μόνιμης βάσης των ΗΠΑ στη Σελήνη, ωστόσο το φιλόδοξο αυτό "πρότζεκτ" εγκαταλείφθηκε με επίσημες δηλώσεις της ίδιας της NASA, λόγω..τεχνικών δυσκολιών!! Οι άνθρωποί της, ούτε λίγο ούτε πολύ, παραδέχονται καθαρά πως δεν διαθέτει τη σήμερον ημέρα την τεχνολογία να στείλει επανδρωμένες αποστολές στο φεγγάρι! Κι ένας άνθρωπος με στοιχειώδη ευφυία, από αυτούς που απορρίπτουν ας πούμε ασυζητητί τις γελοίες και διάτρητες επίσημες εξηγήσεις για την 9/11 -πχ  πώς γίνεται να πέσει ένα ολόκληρο Μπόινγκ στο Πεντάγωνο και στη συνέχεια να εξαϋλωθεί, να μην βρεθούν συντρίμια, ούτε το παραμικρό ίχνος από αυτό και πώς, μα τις ηγεμονικές ψυχοπαθητικές ονειρώξεις του θείου Σαμ, γίνεται μέσα από μια τέτοια ασύλληπτη κόλαση φωτιάς, να διασώθηκε το διαβατήριο ενός από τους τρομοκράτες, που ω! τι βολικό! κι αποκάλυπτε την ταυτότητα των δραστών;!!!- αναρωτιέται λοιπόν εύλογα: Πώς υπήρχε πριν 45 χρόνια αυτή η τεχνολογία που δημιούργησε το πρόγραμμα και τις αποστολές "Απόλλων" κι έκαναν -δεκαετία του 1970- τον πρώην ναζί επιστήμονα του Χίτλερ και τότε διευθυντή της NASA Βέρνερ Φον Μπράουν να μιλάει για επανδρωμένες αποστολές στον Άρη μέσα στη δεκαετία πιθανώς του'80; Γιατί ολόκληρη ΝΑSΑ και ΗΠΑ δεν μπορούν να προσεδαφίσουν άνθρωπο στο φεγγάρι πια, όπως είχαν κάνει μισό αιώνα πριν; Δηλαδή τότε η διαστημική και όχι μόνο τεχνολογία ήταν..ανώτερη από τη σημερινή;

Apollo 14 Command Module, allegedly returned from the Moon, now housed at the Kennedy Space Center, Florida (Phil Kouts)

Από επίσημες ακροάσεις τον Ιούνιο του 2014, με τους υπεύθυνους διαστημικών προγραμμάτων της NASA στο Κογκρέσο, όπως τις μελέτησε απομαγνητοφωνημένες και παρακολούθησε τα βίντεο κι ανέλυσε ο Νεοζηλανδός φυσικός- και διευθυντής έρευνας και ανάπτυξης σε εταιρίες τεχνολογίας αιχμής- Phil Kouts, που προέβη και στις σχετικές αποκαλύψεις:
Υψηλόβαθμοι εκπρόσωποι της NASA δηλώνουν ότι δε διαθέτουν πλέον την απαραίτητη τεχνολογία πυρίμαχης επικάλυψης των σκαφών επανεισόδου στην ατμόσφαιρα, κάτι που διαφέρει από την ανάλογη των διαστημικών λεωφορείων! Οι τεχνολογίες αυτές που δεν εμπόδισαν καθόλου τα οχήματα επανεισόδου "Απόλλων" να επιστρέψουν στη γη πριν σαράντα περίπου χρόνια! Επίσης στις ακροάσεις αυτές συζητήθηκε και το ζήτημα της προστασίας των αστροναυτών από τις επικίνδυνες  κοσμικές και ηλιακές ακτινοβολίες. Και η NASA δηλώνει άγνοια για τα ποσά και τις εντάσεις των ακτινοβολιών αυτών σε περιοχές έξω από τον πλανήτη μας! Δηλαδή πώς πήγαμε στη σελήνη πριν τόσα χρόνια και τι εμπειρίες, χρήσιμα δεδομένα και τεχνογνωσία αποκτήθηκαν από αυτές τις "ιστορικές αποστολές"; Ακόμη και το περίφημο ΝRC των ΗΠΑ -Eθνική Επιτροπή Έρευνας- παραδέχτηκε πλήρες σκοτάδι για τις επιδράσεις αυτών των ακτινοβολιών πάνω στην ανθρώπινη βιολογία!

Οπότε για ποιες επανδρωμένες μελλοντικές αποστολές και εξερεύνηση του διαστήματος μπορούμε να μιλάμε-ή καλύτερα να μας παραμυθιάζουν όπως συνηθίζουν σε πληθώρα επίγειων θεμάτων τα αρμόδια χείλη;
 Και πάλι η αποκηρυγμένη στον παράλογο κόσμο μας λογική αναρωτιέται εύλογα: Πώς, μα τα αυτοκρατορικά αστέρια και τις εξουσιαστικές κορώνες του θείου Σαμ, τα πληρώματα των αποστολών "Απόλλων" βγήκαν και παρέμειναν στην επιφάνεια του δορυφόρου μας μέχρι και 20 ώρες; Με τη συνεχή επίδραση της ηλιακής και κοσμικής ακτινοβολίας να τους "βομβαρδίζει" και χωρίς μετά να ακουστούν ποτέ σχετικά προβλήματα υγείας για κάποιον από εκείνους τους αστροναύτες;

Ακούστηκαν και άλλα "κουφά" στις επιτροπές εκείνων των ακροάσεων από τα "έμπειρα χείλη" των διευθυντάδων της NASA, όπως περί ακατανίκητων δυσχερειών στην εκτόξευση διαστημικής ακάτου από την επιφάνεια της Σελήνης, λόγω "πηγαδιών βαρύτητας" δυσκόλως εντοπίσιμων -όπως και στον πλανήτη Άρη που "γλυκοκοιτάζουν" οι υπεύθυνοι της "κατάκτησης του Διαστήματος"- αν κι όπως οι λογικοί άνθρωποι γνωρίζουν η βαρύτητα στο φεγγάρι αντιστοιχεί στο 16,6% της γης. Κάτι που καθιστά ευκολότερη την αποσελήνωση, όπως υποτίθεται ότι απέδειξαν και οι επιτυχημένες επανδρωμένες αποστολές του "προγράμματος Απόλλων", από το 1969 ως το 1972. Θίχτηκε και το θέμα της μη ασφάλειας των πυραυλικών συστημάτων -σκάφη και κινητήρες- που ωστόσο πιο παλιά δεν εμπόδισαν το διαστημικό πρόγραμμα Απόλλων..

Αυτά σε πολύ γενικές γραμμές άρθρωσαν οι υπεύθυνοι διευθυντές διαστημικών προγραμμάτων της ΝΑSA. Εκείνης που -όπως οι ίδιοι οι άνθρωποί της δήλωσαν- κατάφερε να.."χάσει" οριστικά όλα τα βίντεο από τα συστήματα τηλεμετρίας και τις συνομιλίες σε μαγνητικές ταινίες, που αποτελούσαν ιστορική κληρονομιά όλης της ανθρωπότητας που "έκανε εκείνο το τεράστιο βήμα" στις 20 Ιουλίου του'69...Και ως φυσική συνέχεια ο πρόεδρος Ομπάμα τερμάτισε όλα τα σχέδια του 21ου αιώνα περί διαστημικής υπέρβασης.


Κι έτσι δικαιώνονται, ή όχι; , οι "γραφικοί" συνωμοσιολόγοι -ανάμεσά τους νιώθω να παρεισφρύει και η αφεντιά μου- που λίγο ή πολύ θίγουν τα εξής "ευφάνταστα":

} Δεν έγινε ποτέ η προσελήνωση των πληρωμάτων των αποστολών "Απόλλων" και όλα ήταν ένα στημένο χολυγουντιανού τύπου σώου εξομοίωσης σε ανάλογα διαμορφωμένα στούντιο. Άρα και τα πετρώματα που υποτίθεται ότι έφεραν μαζί τους οι αστροναύτες είχαν συλλεχθεί από μη επανδρωμένα σκάφη(;), να προσθέσω εγώ. Κι έτσι οι ΗΠΑ απόδειξαν ότι κέρδισαν τη διαστημική κούρσα σε σχέση με την τότε ΕΣΣΔ.


} Οι αποστολές έγιναν, ακόμη και με τεχνολογία που δεν διαθέτουμε σήμερα! Πώς είναι δυνατόν αυτό; Α χα! "Συμφωνίες μυστικές" με εξωγήινους "παράγοντες";
-Πάντως είναι απίστευτο το τι είδους δηλώσεις πάνω στο τεράστιας σημασίας αυτό θέμα έχουν γίνει, εδώ και χρόνια και ως τις μέρες μας, από πολύ επίσημα και με μεγάλο κύρος χείλη, κάτι που πολύς κόσμος αγνοεί και γι'αυτό θα επανέλθουμε στο ζήτημα με σχετική ανάρτηση που ταράζει πολλές σκεπτικιστικές παγιώσεις"-

Και γιατί τότε ναι και τώρα όχι; Τι αλλάζει;  Ή τι νέες συμφωνίες ή απαγορεύσεις έχουν δρομολογηθεί; Και ο άνθρωπος είναι καταδικασμένος να μείνει καρφωμένος στη γη και ποτέ να μην επεκτείνει τα όριά του, σε ένα είδος διαστημικής καραντίνας επιβεβλημένης από "εξωτερικές δυνάμεις"; Όχι μόνο τα τεχνολογικά του όρια αλλά -κυρίως- τα διανοητικά!
Πάντως οι τελευταίοι που φταίνε για την ύπαρξη των ακριβώς παραπάνω σεναρίων είναι οι συνωμοσιολόγοι..


Ο Ένοικος...


Για την παραπάνω ανάρτηση αντλήσαμε υλικό από σχετικό άρθρο του περιοδικού Hellenic Nexus Οκτωβρίου 2014, καθώς κι από το άρθρο Is There Any Hope for a Moon Base?  by Phil Kouts PhD


Ακόμα:

Το Κινέζικο Lunar Rover αναφέρει «Οι Αμερικάνοι δεν ήταν ποτέ εδώ»
 " Είμαστε φυλακισμένοι μέσα στο ηλιακό μας σύστημα "(;)
 "Κοσμοσυρροή" πάνω από τον πλανήτη γη!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου