Χωρίς Βαρύτητα!

ΤΟ " nο Gravity Zone" αποτελεί το παιδί του ιστότοπου γνωστού ως "ενάντια στην επιπεδούπολη" (antidras.blogspot.gr). Με ορμητήριο αυτό το χώρο, ανοίγουμε τα φτερά μας για πτήσεις προς θαυμαστούς, παράξενους, φιλόξενους κι αφιλόξενους, μα σίγουρα θαυμαστούς ορίζοντες. Μακρινούς ή κοντινούς, "εσωτερικούς" κι εξωτερικούς. Μεταφέρουμε εδώ κι επιλεγμένα κείμενα, δικά μας κι όχι μόνο, από το παλιό μπλογκ. Το "παλιό μας σπίτι" θα συνεχίζει να μας φιλοξενεί και αυτό και να αποτελεί σημείο αναφοράς και για καινούργιες εδώ αναρτήσεις μας.
Η
υπέρβαση των ανθρώπινων όντων προς ανώτερα (κι άρα ποιοτικότερα) επίπεδα ύπαρξης αποτελεί, όπως το βλέπουμε εμείς, αποτέλεσμα των ιδιοτήτων εκείνων που συνιστούν το μεγαλείο του ανθρώπου: Απλότητα, Ανεξαρτησία Αντίληψης, Αμφισβήτηση των συλλογικά αποδεκτών καταστάσεων και παραστάσεων, Περιέργεια, Φαντασία, Εκστατική διαίσθηση, Εκστατικός Θαυμασμός. Κι εμείς σκοπεύουμε στο νέο εγχείρημά μας να αδράξουμε κι αυτές τις ποιότητες που διαμορφώνουν κι ανάλογες διαδρομές κι αφηγούνται ιστορίες για "περιοχές μυθικές ή απαγορευμένες" .
(Ποιοι άραγε ορίζουν τι είναι μύθος ή απαγορευμένο ή απρόσιτο για τις μάζες και πόσοι ακόμη κι αυτοαποκαλούμενοι ή θεωρούμενοι ως "επαναστάτες" ενστερνίζονται αυτές τις οδηγίες;)
Κάτι μέσα μας μάς τρώει να αιωρηθούμε πάνω απ'όλη την ακαμψία και στατικότητα και πάνω απ'όλες τις παρανοήσεις του κόσμου, χαράσσοντας ρότα για τη λεωφόρο των...άστρων! Κάνοντας και μια απαραίτητη στάση στο "Μπαράκι στην Άκρη του Γαλαξία", ωθούμενοι από μια αρχέγονη μέθη, για να γευτούμε παράξενα ελιξίρια, μεθυστικά κοκτέηλ αστρικής σκόνης, κοσμικής ακτινοβολίας και φλεγόμενα υπολείμματα αστρικών (κι όχι μόνο) συστημάτων, με παγάκια από την ουρά αλητήριων αστεροειδών.
Και για να καταφέρουμε αυτά κι ακόμη περισσότερα, πρέπει να αφήσουμε τη...βαρύτητα πίσω μας. Χωρίς να ξεχάσουμε να πατάμε και γερά στο έδαφος!

Bρίσκεστε σε "no Gravity Zone" λοιπόν! Γιατί είμαστε ονειροπόλοι και με αιτία:

ΟΝΕΙΡΟΠΟΛΟΙ (του ανιχνευτή)Ονειροπόλος είναι αυτός που μπορεί να βρει τον δρόμο του μόνο στο φως του φεγγαριού. Τιμωρία του είναι ότι βλέπει το ξημέρωμα πριν τον υπόλοιπο κόσμο. - ΟΣΚΑΡ ΟΥΑΪΛΝΤ

Αυτή είναι και η κατάρα του! Η πιο γλυκιά και πικρή συνάμα, η πιο αποκηρυγμένη και γι'αυτό ανεκτίμητης αξίας, η πιο επικίνδυνη και γι'αυτό άξια μόνο για όσους αντέχουν να τη βαστάξουν, η πιο μαγική και συνάμα απαιτητική, η πιο δύσκολη να περιγραφεί με τη συνηθισμένη μορφή ανθρώπινης έκφρασης, κατάρα του κόσμου ετούτου.
Αλλά τι θα'τανε ο κόσμος χωρίς τους "καταραμένους" του; Αν όχι καταδικασμένος, από πολύ παλιά, σε έλλειψη οξυγόνου και σε πλήρη μαρασμό;

Ονειροπόλοι είναι αυτοί που, με τις (μυστηριώδεις για την κοινή λογική) ενοράσεις και τα όνειρά τους και τη διάθεσή τους να γυρέψουν την εκπλήρωσή τους, επιτρέπουν ακόμα στη γη να γυρνάει!
Oνειροπόλοι είναι αυτοί που βλέπουν όσα οι πιο πολλοί αδυνατούν ή αρνούνται να δουν, γιατί δεν μπορούν να εγκαταλείψουν τη βολή του δοσμένου, καθιερωμένου πλαισίου. Αυτοί που ανακαλύπτουν τις εικόνες πίσω από τις εικόνες ή ανοίγουν το δρόμο προς νέους κόσμους εκεί όπου οι παλιοί αργοπεθαίνουν και σβήνουν.
Αλλά αυτό έχει πάντα τίμημα και τις περισσότερες φορές πολύ σκληρό.
Ονειροπόλοι είναι κι αυτοί που συχνά οδηγούνται στο γλυκόπικρο καταφύγιο της μοναξιάς και στην τρέλα που επίσης συχνά συνοδεύει την "ιερή μέθη" τους. Αυτοί που, διόλου σπάνια, συντρίβονται κάτω από όλη την κακότητα, τη μικροψυχία και το φθόνο που ξεχειλίζει στον κόσμο.
Αλλά και αυτοί οι οποίοι σαν τους τρελούς αλήτες που σέρνονται από μια πλανεύτρα εσωτερική μούσα: "ποθούν τα πάντα ταυτόχρονα, αυτοί που ποτέ δε χασμουριούνται ή λένε έστω και μία κοινοτοπία, αλλά που καίγονται σαν τα μυθικά κίτρινα ρωμαϊκά κεριά, που σκάνε σαν πυροτεχνήματα ανάμεσα στα αστέρια κι από μέσα τους ξεπηδά το μπλε φως της καρδιάς τους, κι όσοι τους βλέπουν κάνουν: Αααα!!!! με θαυμασμό' (να θυμηθούμε και τον Τζακ Κέρουακ στο βιβλίο του "on the road")

Και αυτό που κάνει τη διαφορά είναι ότι... " ο ταξιδιώτης παίρνει μονάχα ένα δρόμο. Ο ονειροπόλος τους παίρνει όλους. "(Julos Beaucarne)

Δευτέρα, 6 Οκτωβρίου 2014

ΠΕΡΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΝΦΙΑ(-λτη) ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΩΝ ΦΟΡΩΝ

Tα παρακάτω μας στάλθηκαν με mail. H απόκτηση πολιτικής και κοινωνικής συνείδησης, η αυτοοργάνωση και η έμπρακτη αλληλεγγύη μεταξύ των ανθρώπων αποτελεί την πλέον ουσιαστική άμυνα και συνάμα αποφασιστική αντεπίθεσή τους ενάντια στα παράσιτα που τους αντιμετωπίζουν σαν υποζύγια και σαν σφαχτάρια...
Χαρατζίδες τότε Χαρατζίδες και τώραΚι όσο για τις φοροκαταιγίδες (το"ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος" δεν σημαίνει βεβαίως τίποτε μπροστά στη λαίλαπα της εξαθλίωσης και της επιδιωκόμενης γενοκτονίας), ας αφήσουμε το Γεώργιο Σουρή να τα σούρει με το δικό του τρόπο, από παλιά, καθώς κάποια πράγματα παραμένουν..."σταθερές αξίες" στο ραγιαδιστάν:
Φόρον εις το κατούρημα και φόρον εις το κλάμα
φορολογούνται χωριστά ή και τα δυο αντάμα.
Όμως το εις την ύπαιθρον λαμβάνων χώραν χέσιμον
τυγχάνει εξαιρέσιμον.


Ας δούμε λοιπόν τι επισημαίνεται και προτείνεται:

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΔΟΣΗ

Μετά το ΕΕΤΗΔΕ και το ΕΕΤΑ, η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ψήφισε και επιβάλλει τον ΕΝΦΙΑ, έναν ακόμα βαρύ, άδικο και μόνιμο φόρο, που αποτελεί την πιο βάρβαρη φορολόγηση για τα χαμηλότερα οικονομικά στρώματα. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για μονιμοποίηση του χαρατσιού μέσω της ΔΕΗ (το οποίο παρεμπιπτόντως δεν κατάφεραν να πληρώσουν πάνω από 1,5 εκατ. νοικοκυριά), αλλά και για επέκτασή του στα οικόπεδα, τα αγροτεμάχια, τα άδεια-μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα, ακόμα και στα ημιτελή κτίσματα!

Το μέτρο αυτό έρχεται να προστεθεί στις κατασχέσεις σπιτιών από τις τράπεζες, την ίδια ώρα που έχουμε αύξηση της ανεργίας, της απλήρωτης εργασίας, μείωση μισθών και συντάξεων, αυξήσεις στις τιμές των κοινωνικών αγαθών και των προϊόντων, συρρίκνωση των κοινωνικών παροχών.

Ο νέος ληστρικός φόρος:
·         Είναι ένα ακόμα εργαλείο που εξαθλιώνει περαιτέρω το λαό και λειτουργεί σε όφελος του κεφαλαίου. Είναι ψέμα ότι πρόκειται για φορολόγηση του πλούτου. Αντίθετα, την ίδια στιγμή που γονατίζει τους εργαζομένους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, προβλέπει μειώσεις και απαλλαγές για τις μεγάλες ιδιοκτησίες (κτίρια άνω των 500 μ.), την εκκλησιαστική περιουσία και εταιρείες που δηλώνουν φιλανθρωπικό ή πολιτιστικό έργο!

·         Ο εισπρακτικός-φορομπηχτικός του χαρακτήρας φαίνεται και μόνο από το γεγονός ενώ ότι το 2010 τα έσοδα του κράτους από το φόρο στην ακίνητη περιουσία ήταν 487 εκατ., το 2014 η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου έχει βάλει στόχο να εισπράξει από τα ακίνητα 4 δισ.! Δηλαδή αύξηση… 800% της φορολογίας ακινήτων μέσα σε τέσσερα χρόνια. Κατορθώνει όμως να μην εστιάζεται η συζήτηση στα 3,5 δισ., αλλά στα 167 εκατ., στις ακρότητες εξόφθαλμα παρανοϊκής φορολόγησης χωραφιών, οικοπέδων και σπιτιών σε μειονεκτικές περιοχές της υπαίθρου.

·         Αποτελεί χτύπημα του στοιχειώδους δικαιώματος στην κατοικία επιβάλλοντάς μας ενοίκιο στο ίδιο μας το σπίτι. Κυβέρνηση, ΕΕ και κεφάλαιο επιδιώκουν με τους φόρους, τις κατασχέσεις, τους πλειστηριασμούς, να διευκολύνουν τη συγκέντρωση της γης και των ακινήτων στα χέρια των λίγων και ισχυρών, που θα εκμεταλλευτούν την ευκαιρία να αγοράσουν για ένα κομμάτι ψωμί ακίνητα για τα οποία οι ιδιοκτήτες τους δεν θα μπορούν να πληρώσουν τους φόρους. Ήδη πιέζουν για την άρση ακόμα και της λειψής προστασίας της πρώτης κατοικίαςαπό τους πλειστηριασμούς και την εκποίησή της στο 1/3 της αντικειμενικής της αξίας.

·         Τα χρήματα που θα εισπραχθούν προορίζονται κατευθείαν για τους τοκογλύφους δανειστές και τις τράπεζες, για τους οποίους τα συντρίμμια της ζωής των εργαζομένων αποτελούν πρώτης τάξεως ευκαιρίες πλουτισμού.

Πρέπει να μετατρέψουμε τη δυσαρέσκεια σε υπεύθυνο συλλογικό αγώνα και τη δυσφορία σε όραμα.
Αγωνιζόμαστε να ανατραπεί η νέα φοροληστεία σε βάρος των οικονομικά αδύνατων και να αλλάξει ριζικά το φορολογικό σύστημα που λειτουργεί προς όφελος των οικονομικά ισχυρών. Αρνούμαστε τους άδικους και δυσβάσταχτους φόρους.
Δεν υποτασσόμαστε - Δεν εφησυχάζουμε. Οι λογικές των διορθώσεων, των μεταθέσεων, των παρατάσεων κ.λπ. δεν είναι παρά τερτίπια για να περάσει η ουσία αυτής της εξοντωτικής πολιτικής. Οι εργαζόμενοι δεν χρωστάμε σε κυβέρνηση, τράπεζες, ΕΕ, ΔΝΤ, ΕΚΤ. Δεν θα αφήσουμε τα σπίτια και τα χωράφια μας έρμαια στις ορέξεις των ισχυρών. Δεν πληρώνουμε το χρέος τους με τα χαράτσια.

Παλεύουμε για:
·         Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. Καμιά φορολόγηση της λαϊκής κατοικίας με κεντρικούς και τοπικούς φόρους.
·         Διαγραφή των χρεών για τα χαράτσια.
·         Κανένα λαϊκό σπίτι στα χέρια κράτους-τραπεζών. Η στέγαση είναι δικαίωμα όλων. Πλήρης προστασία του δικαιώματος στην ιδιοκατοίκηση για τα λαϊκά στρώματα.
·         Όχι στις ηλεκτρονικές κατασχέσεις μισθών και συντάξεων και στις κατασχέσεις περιουσίας των φτωχών λαϊκών στρωμάτων για χρέη σε δήμους-κράτος.
·         Όχι στη φορολογική αφαίμαξη της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων με τους έμμεσους και άμεσους φόρους. Να αντιστραφεί ο αντιλαϊκός χαρακτήρας της άμεσης φορολογίας και οι χαμηλοί συντελεστές για τα μεγάλα εισοδήματα φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων.
·         Μείωση των έμμεσων φόρων. Κατάργηση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης (φάρμακα κ.α.) και στα κοινωνικά αγαθά (ρεύμα, νερό, πετρέλαιο, φυσικό αέριο).
·         Αφορολόγητο το εισόδημα μέχρι το όριο της αξιοπρεπούς διαβίωσης. Κανενός είδους φορολόγηση κάτω από αυτό το όριο. Να καταργηθεί το τεκμήριο διαβίωσης για τη φορολόγηση άνεργων και χαμηλών εισοδημάτων.
·         Να φορολογηθεί το μεγάλο κεφάλαιο κα η μεγάλη ακίνητη περιουσία με βάση πραγματικές αντικειμενικές αξίες. Κατάργηση των φοροαπαλλαγών των εφοπλιστών, της εκκλησίας, των βιομήχανων, τραπεζών και των κάθε λογής «επενδυτών».
·         Να σταματήσουν οι ενισχύσεις των τραπεζών και η πληρωμή στους τοκογλύφους δανειστές.
Με αγωνιστικές κινητοποιήσεις στη γειτονιά, στους χώρους δουλειάς και με συντονισμούς ανά περιοχή συμβάλλουμε στη διαμόρφωση ενός μαζικού, ανατρεπτικού ρεύματος ανυπακοής που θα βάλει φραγμό στα σχέδιά τους, θα σαρώσει τους αντιλαϊκούς-αντεργατικούς νόμους, θα κλιμακώσει τον αγώνα του μέχρι την ανατροπή αυτής της πολιτικής!

Σας καλούμε σε εκδήλωση – συζήτηση
τη Δευτέρα 6/10 στο θεατράκι της Ξυλοτεχνίας,
με εκπρόσωπο της Αριστερής Κίνησης Περιστερίου,
του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Αττικής
και νομικό για παροχή πρακτικών συμβουλών.

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

από leftmove.wordpress.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου