Χωρίς Βαρύτητα!

ΤΟ " nο Gravity Zone" αποτελεί το παιδί του ιστότοπου γνωστού ως "ενάντια στην επιπεδούπολη" (antidras.blogspot.gr). Με ορμητήριο αυτό το χώρο, ανοίγουμε τα φτερά μας για πτήσεις προς θαυμαστούς, παράξενους, φιλόξενους κι αφιλόξενους, μα σίγουρα θαυμαστούς ορίζοντες. Μακρινούς ή κοντινούς, "εσωτερικούς" κι εξωτερικούς. Μεταφέρουμε εδώ κι επιλεγμένα κείμενα, δικά μας κι όχι μόνο, από το παλιό μπλογκ. Το "παλιό μας σπίτι" θα συνεχίζει να μας φιλοξενεί και αυτό και να αποτελεί σημείο αναφοράς και για καινούργιες εδώ αναρτήσεις μας.
Η
υπέρβαση των ανθρώπινων όντων προς ανώτερα (κι άρα ποιοτικότερα) επίπεδα ύπαρξης αποτελεί, όπως το βλέπουμε εμείς, αποτέλεσμα των ιδιοτήτων εκείνων που συνιστούν το μεγαλείο του ανθρώπου: Απλότητα, Ανεξαρτησία Αντίληψης, Αμφισβήτηση των συλλογικά αποδεκτών καταστάσεων και παραστάσεων, Περιέργεια, Φαντασία, Εκστατική διαίσθηση, Εκστατικός Θαυμασμός. Κι εμείς σκοπεύουμε στο νέο εγχείρημά μας να αδράξουμε κι αυτές τις ποιότητες που διαμορφώνουν κι ανάλογες διαδρομές κι αφηγούνται ιστορίες για "περιοχές μυθικές ή απαγορευμένες" .
(Ποιοι άραγε ορίζουν τι είναι μύθος ή απαγορευμένο ή απρόσιτο για τις μάζες και πόσοι ακόμη κι αυτοαποκαλούμενοι ή θεωρούμενοι ως "επαναστάτες" ενστερνίζονται αυτές τις οδηγίες;)
Κάτι μέσα μας μάς τρώει να αιωρηθούμε πάνω απ'όλη την ακαμψία και στατικότητα και πάνω απ'όλες τις παρανοήσεις του κόσμου, χαράσσοντας ρότα για τη λεωφόρο των...άστρων! Κάνοντας και μια απαραίτητη στάση στο "Μπαράκι στην Άκρη του Γαλαξία", ωθούμενοι από μια αρχέγονη μέθη, για να γευτούμε παράξενα ελιξίρια, μεθυστικά κοκτέηλ αστρικής σκόνης, κοσμικής ακτινοβολίας και φλεγόμενα υπολείμματα αστρικών (κι όχι μόνο) συστημάτων, με παγάκια από την ουρά αλητήριων αστεροειδών.
Και για να καταφέρουμε αυτά κι ακόμη περισσότερα, πρέπει να αφήσουμε τη...βαρύτητα πίσω μας. Χωρίς να ξεχάσουμε να πατάμε και γερά στο έδαφος!

Bρίσκεστε σε "no Gravity Zone" λοιπόν! Γιατί είμαστε ονειροπόλοι και με αιτία:

ΟΝΕΙΡΟΠΟΛΟΙ (του ανιχνευτή)


Ονειροπόλος είναι αυτός που μπορεί να βρει τον δρόμο του μόνο στο φως του φεγγαριού. Τιμωρία του είναι ότι βλέπει το ξημέρωμα πριν τον υπόλοιπο κόσμο. - ΟΣΚΑΡ ΟΥΑΪΛΝΤ

Αυτή είναι και η κατάρα του! Η πιο γλυκιά και πικρή συνάμα, η πιο αποκηρυγμένη και γι'αυτό ανεκτίμητης αξίας, η πιο επικίνδυνη και γι'αυτό άξια μόνο για όσους αντέχουν να τη βαστάξουν, η πιο μαγική και συνάμα απαιτητική, η πιο δύσκολη να περιγραφεί με τη συνηθισμένη μορφή ανθρώπινης έκφρασης, κατάρα του κόσμου ετούτου.
Αλλά τι θα'τανε ο κόσμος χωρίς τους "καταραμένους" του; Αν όχι καταδικασμένος, από πολύ παλιά, σε έλλειψη οξυγόνου και σε πλήρη μαρασμό;

Ονειροπόλοι είναι αυτοί που, με τις (μυστηριώδεις για την κοινή λογική) ενοράσεις και τα όνειρά τους και τη διάθεσή τους να γυρέψουν την εκπλήρωσή τους, επιτρέπουν ακόμα στη γη να γυρνάει!
Oνειροπόλοι είναι αυτοί που βλέπουν όσα οι πιο πολλοί αδυνατούν ή αρνούνται να δουν, γιατί δεν μπορούν να εγκαταλείψουν τη βολή του δοσμένου, καθιερωμένου πλαισίου. Αυτοί που ανακαλύπτουν τις εικόνες πίσω από τις εικόνες ή ανοίγουν το δρόμο προς νέους κόσμους εκεί όπου οι παλιοί αργοπεθαίνουν και σβήνουν.
Αλλά αυτό έχει πάντα τίμημα και τις περισσότερες φορές πολύ σκληρό.
Ονειροπόλοι είναι κι αυτοί που συχνά οδηγούνται στο γλυκόπικρο καταφύγιο της μοναξιάς και στην τρέλα που επίσης συχνά συνοδεύει την "ιερή μέθη" τους. Αυτοί που, διόλου σπάνια, συντρίβονται κάτω από όλη την κακότητα, τη μικροψυχία και το φθόνο που ξεχειλίζει στον κόσμο.
Αλλά και αυτοί οι οποίοι σαν τους τρελούς αλήτες που σέρνονται από μια πλανεύτρα εσωτερική μούσα: "ποθούν τα πάντα ταυτόχρονα, αυτοί που ποτέ δε χασμουριούνται ή λένε έστω και μία κοινοτοπία, αλλά που καίγονται σαν τα μυθικά κίτρινα ρωμαϊκά κεριά, που σκάνε σαν πυροτεχνήματα ανάμεσα στα αστέρια κι από μέσα τους ξεπηδά το μπλε φως της καρδιάς τους, κι όσοι τους βλέπουν κάνουν: Αααα!!!! με θαυμασμό' (να θυμηθούμε και τον Τζακ Κέρουακ στο βιβλίο του "on the road")

Και αυτό που κάνει τη διαφορά είναι ότι... " ο ταξιδιώτης παίρνει μονάχα ένα δρόμο. Ο ονειροπόλος τους παίρνει όλους. "(Julos Beaucarne)

Τρίτη 9 Αυγούστου 2022

" Το Καλοκαίρι της Μεγάλης Αφύπνισης "Το Καλοκαίρι της Μεγάλης Αφύπνισης τα πράγματα συνεχίζουν να κτυπάνε κατακέφαλα σε όλα τα επίπεδα και είναι εμφανή τα σαφή σημάδια διάλυσης. Οι τελευταίοι προμαχώνες του Covid πέφτουν, το προπαγανδιστικό τσουνάμι γίνεται όλο και πιο παράλογο και η φωτιά ανάβει σε πολλές γωνιές… Σενάρια πολέμου προκαλούνται προετοιμάζοντας τον κόσμο για ότι έρχεται.

Στο φρενοκομείο της Γερμανίας, η ορχήστρα πανικού συνεχίζει να παίζει απτόητη, η κλιματική δικτατορία ανακοινώνεται, το αφεντικό του ΠΟΫ (WHO) δημιουργεί παγκόσμια κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την ευλογιά των πιθήκων και μάλιστα κατά της πλειοψηφίας της επιτροπής εμπειρογνωμόνων και ξεκινά ένα άλλο «εμβολιαστικό πείραμα».

Στο πολιτικό παράλογο στο τέλος του μονοπολικού κόσμου και του «νέου κανονικού» όλα είναι πλέον δυνατά. Ένας Αμερικανός αναλυτής είναι έκπληκτος από την «οικονομική αυτοκτονία» της Ευρώπης, η ύφεση γίνεται ολοένα και πιο αισθητή και η ένωση τροφίμων μιλά για τη μεγαλύτερη κρίση των τελευταίων 70 ετών. Η παγκόσμια οικονομία συνεχίζει να αναδιοργανώνεται, η Γερμανία βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση και η Ευρώπη βρίσκεται επίσης στο χείλος του γκρεμού.

Στο μεταξύ, η χώρα φαίνεται στα πρόθυρα της κρατικής αποτυχίας, ο φόβος μιας λαϊκής εξέγερσης είναι έκδηλος και η μεγαλομανία μαζί με την πλήρη αυταπάτη και την ανικανότητα είναι πλέον σχεδόν τόσο αφόρητη για κάποιους. Άλλωστε, μπορείς να βιώσεις την αυτοκαταστροφή και την αποτυχία από μόνη της και την πραγματικότητά της σε πραγματικό χρόνο.

Όλο και περισσότεροι γιατροί και επαγγελματίες συνειδητοποιούν ότι ο Covid δεν υπάρχει πια και οι συνέπειες του μαζικού εμβολιασμού και του Zero Covid είναι ολοκληρωτική καταστροφή. Ο άνεμος στο ρεπορτάζ συνεχίζει να γυρίζει, ακόμη και ο καθρέφτης αναλαμβάνει το θέμα των παρενεργειών και συγκρίνει τον Χάμπεκ με τον Τσαουσέσκου. Το Υπουργείο Υγείας λογοκρίνει τους λήπτες εμβολίων μετά από πλημμύρες οργισμένων σχολίων… Το Twitter κατακλύζεται από αρνητικές μαρτυρίες από όσους έχουν εμβολιαστεί με το hashtag vaccination, με ένα μίσος και ρητορική μίσους μεταξύ των ακόμα συμμορφωμένων πιστών του κορωνοϊού μετά από δύο χρόνια βαθέως διχασμού.

Όποιος ασκεί κριτική θα συνεχίσει να υφαρπάζεται από μέτρα και εμβολιαστικούς σαδιστές και υπάρχει μια ύπουλη και αποκαλυπτική εκστρατεία όχι μόνο κατά του «Άξονα του Καλού». Την ίδια στιγμή, όλο και περισσότεροι συνειδητοποιούν ότι είμαστε μάρτυρες ενός από τα μεγαλύτερα «εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στην ιστορία».

H Oυκρανία και η Ευρώπη χάνουν τον πόλεμο. Στο μεταξύ, μπορεί κανείς να διαβάσει στον κόσμο ότι «ο ουκρανικός στρατός διαπράττει εγκλήματα πολέμου και χρησιμοποιεί αμάχους ως ανθρώπινες ασπίδες» και η Αμνηστία βλέπει επίσης παραβιάσεις του στρατιωτικού νόμου. Ο Ζελένσκι διαλύεται στους New York Times, οι οποίοι κάνουν λόγο για «βαθιά δυσπιστία». Αποκαλύψεις για offshore λογαριασμούς, μια ταινία που δεν επιτρέπεται να προβληθεί και το «Wagnergate» παίζουν και αυτά τον ρόλο τους στην εξάρθρωση.

Οι διαδηλώσεις και οι αναταραχές σε όλο τον κόσμο συνεχίζονται αμείωτες. Ο Κιμ έχει απειλήσει τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Νότια Κορέα με πυρηνικό χτύπημα, κατηγόρησε την Ουκρανία ότι διαθέτει εργαστήρια βιοόπλων, ενώ υπάρχει επίσης μια «τεταμένη κατάσταση ασφαλείας» στο Κοσσυφοπέδιο. Η εκπομπή γύρω από την επίσκεψη της Πελόζι στην Ταϊβάν, την οποία διεκδικεί η Κίνα, προκάλεσε σάλο. Η Ρωσία διαφοροποιεί την υποστήριξή της μεταξύ της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας και του ΚΚΚ και ο αστερισμός της υποτιθέμενης συμμαχίας είναι πολύ σαφής. Αξιοσημείωτο είναι ότι η Ταϊβάν, το Κόσοβο και η Ουκρανία έχουν κοινά σημεία, όπως η εμπορία ανθρώπων και οργάνων και η διαφθορά, και σε αυτό το πλαίσιο γίνεται λόγος για κάθαρση και αποναζισμό.

Το δανειστήκαμε από ΕΔΩ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου