Χωρίς Βαρύτητα!

ΤΟ " nο Gravity Zone" αποτελεί το παιδί του ιστότοπου γνωστού ως "ενάντια στην επιπεδούπολη" (antidras.blogspot.gr). Με ορμητήριο αυτό το χώρο, ανοίγουμε τα φτερά μας για πτήσεις προς θαυμαστούς, παράξενους, φιλόξενους κι αφιλόξενους, μα σίγουρα θαυμαστούς ορίζοντες. Μακρινούς ή κοντινούς, "εσωτερικούς" κι εξωτερικούς. Μεταφέρουμε εδώ κι επιλεγμένα κείμενα, δικά μας κι όχι μόνο, από το παλιό μπλογκ. Το "παλιό μας σπίτι" θα συνεχίζει να μας φιλοξενεί και αυτό και να αποτελεί σημείο αναφοράς και για καινούργιες εδώ αναρτήσεις μας.
Η
υπέρβαση των ανθρώπινων όντων προς ανώτερα (κι άρα ποιοτικότερα) επίπεδα ύπαρξης αποτελεί, όπως το βλέπουμε εμείς, αποτέλεσμα των ιδιοτήτων εκείνων που συνιστούν το μεγαλείο του ανθρώπου: Απλότητα, Ανεξαρτησία Αντίληψης, Αμφισβήτηση των συλλογικά αποδεκτών καταστάσεων και παραστάσεων, Περιέργεια, Φαντασία, Εκστατική διαίσθηση, Εκστατικός Θαυμασμός. Κι εμείς σκοπεύουμε στο νέο εγχείρημά μας να αδράξουμε κι αυτές τις ποιότητες που διαμορφώνουν κι ανάλογες διαδρομές κι αφηγούνται ιστορίες για "περιοχές μυθικές ή απαγορευμένες" .
(Ποιοι άραγε ορίζουν τι είναι μύθος ή απαγορευμένο ή απρόσιτο για τις μάζες και πόσοι ακόμη κι αυτοαποκαλούμενοι ή θεωρούμενοι ως "επαναστάτες" ενστερνίζονται αυτές τις οδηγίες;)
Κάτι μέσα μας μάς τρώει να αιωρηθούμε πάνω απ'όλη την ακαμψία και στατικότητα και πάνω απ'όλες τις παρανοήσεις του κόσμου, χαράσσοντας ρότα για τη λεωφόρο των...άστρων! Κάνοντας και μια απαραίτητη στάση στο "Μπαράκι στην Άκρη του Γαλαξία", ωθούμενοι από μια αρχέγονη μέθη, για να γευτούμε παράξενα ελιξίρια, μεθυστικά κοκτέηλ αστρικής σκόνης, κοσμικής ακτινοβολίας και φλεγόμενα υπολείμματα αστρικών (κι όχι μόνο) συστημάτων, με παγάκια από την ουρά αλητήριων αστεροειδών.
Και για να καταφέρουμε αυτά κι ακόμη περισσότερα, πρέπει να αφήσουμε τη...βαρύτητα πίσω μας. Χωρίς να ξεχάσουμε να πατάμε και γερά στο έδαφος!

Bρίσκεστε σε "no Gravity Zone" λοιπόν! Γιατί είμαστε ονειροπόλοι και με αιτία:

ΟΝΕΙΡΟΠΟΛΟΙ (του ανιχνευτή)


Ονειροπόλος είναι αυτός που μπορεί να βρει τον δρόμο του μόνο στο φως του φεγγαριού. Τιμωρία του είναι ότι βλέπει το ξημέρωμα πριν τον υπόλοιπο κόσμο. - ΟΣΚΑΡ ΟΥΑΪΛΝΤ

Αυτή είναι και η κατάρα του! Η πιο γλυκιά και πικρή συνάμα, η πιο αποκηρυγμένη και γι'αυτό ανεκτίμητης αξίας, η πιο επικίνδυνη και γι'αυτό άξια μόνο για όσους αντέχουν να τη βαστάξουν, η πιο μαγική και συνάμα απαιτητική, η πιο δύσκολη να περιγραφεί με τη συνηθισμένη μορφή ανθρώπινης έκφρασης, κατάρα του κόσμου ετούτου.
Αλλά τι θα'τανε ο κόσμος χωρίς τους "καταραμένους" του; Αν όχι καταδικασμένος, από πολύ παλιά, σε έλλειψη οξυγόνου και σε πλήρη μαρασμό;

Ονειροπόλοι είναι αυτοί που, με τις (μυστηριώδεις για την κοινή λογική) ενοράσεις και τα όνειρά τους και τη διάθεσή τους να γυρέψουν την εκπλήρωσή τους, επιτρέπουν ακόμα στη γη να γυρνάει!
Oνειροπόλοι είναι αυτοί που βλέπουν όσα οι πιο πολλοί αδυνατούν ή αρνούνται να δουν, γιατί δεν μπορούν να εγκαταλείψουν τη βολή του δοσμένου, καθιερωμένου πλαισίου. Αυτοί που ανακαλύπτουν τις εικόνες πίσω από τις εικόνες ή ανοίγουν το δρόμο προς νέους κόσμους εκεί όπου οι παλιοί αργοπεθαίνουν και σβήνουν.
Αλλά αυτό έχει πάντα τίμημα και τις περισσότερες φορές πολύ σκληρό.
Ονειροπόλοι είναι κι αυτοί που συχνά οδηγούνται στο γλυκόπικρο καταφύγιο της μοναξιάς και στην τρέλα που επίσης συχνά συνοδεύει την "ιερή μέθη" τους. Αυτοί που, διόλου σπάνια, συντρίβονται κάτω από όλη την κακότητα, τη μικροψυχία και το φθόνο που ξεχειλίζει στον κόσμο.
Αλλά και αυτοί οι οποίοι σαν τους τρελούς αλήτες που σέρνονται από μια πλανεύτρα εσωτερική μούσα: "ποθούν τα πάντα ταυτόχρονα, αυτοί που ποτέ δε χασμουριούνται ή λένε έστω και μία κοινοτοπία, αλλά που καίγονται σαν τα μυθικά κίτρινα ρωμαϊκά κεριά, που σκάνε σαν πυροτεχνήματα ανάμεσα στα αστέρια κι από μέσα τους ξεπηδά το μπλε φως της καρδιάς τους, κι όσοι τους βλέπουν κάνουν: Αααα!!!! με θαυμασμό' (να θυμηθούμε και τον Τζακ Κέρουακ στο βιβλίο του "on the road")

Και αυτό που κάνει τη διαφορά είναι ότι... " ο ταξιδιώτης παίρνει μονάχα ένα δρόμο. Ο ονειροπόλος τους παίρνει όλους. "(Julos Beaucarne)

Τετάρτη 13 Ιουλίου 2022

" Claimed Stanley Kubrick Confession To Faking The Moon Landings "

 

Ο Στάνλεϊ Κιούμπρικ, ο "θεωρούμενος ευρέως ως ο σημαντικότερος σκηνοθέτης όλων των εποχών, Αμερικανός σκηνοθέτης δύο τουλάχιστον "κινηματογραφικών επών" ("Το Κουρδιστό Πορτοκάλι" και "2001: Η Οδύσσεια του Διαστήματος"), τρεις μέρες πριν αποχαιρετήσει τελείως ξαφνικά κι αναπάντεχα τον μάταιο αυτό κόσμο,  αποφάσισε να δώσει μια συνέντευξη τελείως διαφορετική από τις συνηθισμένες, που περισσότερο με εξομολόγησηση μοιάζει. Στον Patrick Murray, τρεις μέρες πριν πεθάνει γαλήνια στον ύπνο του, τον Μάρτιο του 1999 από ... καρδιακή ανακοπή (τότε δεν υπήρχαν τα mRNA σκευάσματα)...Όπου ισχυρίστηκε ότι η σπουδαιότερη ταινία που σκηνοθέτησε στη ζωή του, με εκατομμύρια καθηλωμένους θεατές σε όλον τον κόσμο, ήταν η...προσελήνωση το καλοκαίρι του 1969 !! Φυσικά η περιγραφή του video στο youtube επισημαίνει ότι πρόκειται για "hoax", "fake interview"... Το video είναι μια συλλογή δύο μη επεξεργασμένων αποσπασμάτων από την αρχική συνέντευξη, που φέρεται να έγινε με τον Kubrick 3 ημέρες πριν από το θάνατό του, το 1999 και η οποία βρισκόταν σε "εμπάργκο" 15 ετών.

Παραπέμπουμε άμεσα σε αυτήν την ανάρτηση όπου, όπως το βλέπουμε πλέον, προσφέρει διόλου αμελητέα υποστήριξη στους "εξωφρενικούς, υποτιθέμενους ισχυρισμούς"... Τουλάχιστον όσον αφορά την "fake προσελήνωση" με την κατά κοινή παραδοχή υπάρχουσα τότε τεχνολογία (αν έγινε υπό..."άλλες συνθήκες", με άκρως απόρρητη υπάρχουσα πραγματικά τεχνογνωσία και σε άλλη χρονική στιγμή πριν ή μετά το 1969 αποτελεί άλλο μεγάλο "συνωμοσιολογικό ζήτημα"...) , είτε τη σκηνοθέτησε ο μεγάλος αυτός κινηματογραφικός δημιουργός είτε όχι:  
Δεν μας τα λέει καθόλου καλά η "μαντάμ NASA" για τη Σελήνη! Σε συνδυασμό και με αυτά τα νέα στοιχεία: ΣΟΚ στην επιστημονική κοινότητα!!Και τρίτη ζώνη Van Allen τυλίγει τη Γη!!Τι συμβαίνει "εκεί έξω";

Παροτρύνουμε τον αναγνώστη να ξεκινήσει με την περιήγηση στις παραπάνω δυο αναρτήσεις των συνδέσμων, πριν προχωρήσει στην παρακολούθηση του video που ακολουθεί με την επίμαχη συνέντευξη...

Έτσι κι αλλιώς το τι είναι πραγματικά η Σελήνη και τι συμβαίνει με ή σε αυτήν, είναι ένα από τα ιερά δισκοπότηρα της.."εναλλακτικής αναζήτησης".

Αξίζει και μία βόλτα στο περιεχόμενο του συνδέσμου στο τέλος, με την τελευταία ταινία του Κιούμπρικ, "Eyes Wide Shut", με γυρίσματα που διήρκεσαν σχεδόν δύο χρόνια, κάτω από υπερβολική (quite strange? ) ασφάλεια και μυστικότητα. Σε άκρως μυστικές, "περίεργες ενασχολήσεις" της ελίτ αναφερόταν η ταινία και δεν είχε πάρει μάλλον άδεια για κάτι τέτοιο από αυτούς που τους "πάτησε τον κάλο" άσχημα ...(Τι να κάνουμε? "συνωμοσιολογική διάθεση" είναι αυτή...!). Ταινία που εκπέμπει μία έντονη αν και νοσηρή γοητεία (δεν βρίσκουμε καλύτερο χαρακτηρισμό που να αντιπροσωπεύει εμάς...) και που πριν βγει στις αίθουσες ο εμπνευστής και δημιουργός της είχε ήδη πεθάνει στον ύπνο του...

Αν κα ιδιοφυής άνθρωπος ο Κιούμπρικ ίσως παραήταν τολμηρός και ξεπέρασε τα "επιτρεπτά όρια" με αυτά που έκανε λίγο πριν πεθάνει από "φυσικά αίτια"...

Ακολουθεί το ενδιαφέρον video αν και με..."fake" υλικό:
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου