Χωρίς Βαρύτητα!

ΤΟ " nο Gravity Zone" αποτελεί το παιδί του ιστότοπου γνωστού ως "ενάντια στην επιπεδούπολη" (antidras.blogspot.gr). Με ορμητήριο αυτό το χώρο, ανοίγουμε τα φτερά μας για πτήσεις προς θαυμαστούς, παράξενους, φιλόξενους κι αφιλόξενους, μα σίγουρα θαυμαστούς ορίζοντες. Μακρινούς ή κοντινούς, "εσωτερικούς" κι εξωτερικούς. Μεταφέρουμε εδώ κι επιλεγμένα κείμενα, δικά μας κι όχι μόνο, από το παλιό μπλογκ. Το "παλιό μας σπίτι" θα συνεχίζει να μας φιλοξενεί και αυτό και να αποτελεί σημείο αναφοράς και για καινούργιες εδώ αναρτήσεις μας.
Η
υπέρβαση των ανθρώπινων όντων προς ανώτερα (κι άρα ποιοτικότερα) επίπεδα ύπαρξης αποτελεί, όπως το βλέπουμε εμείς, αποτέλεσμα των ιδιοτήτων εκείνων που συνιστούν το μεγαλείο του ανθρώπου: Απλότητα, Ανεξαρτησία Αντίληψης, Αμφισβήτηση των συλλογικά αποδεκτών καταστάσεων και παραστάσεων, Περιέργεια, Φαντασία, Εκστατική διαίσθηση, Εκστατικός Θαυμασμός. Κι εμείς σκοπεύουμε στο νέο εγχείρημά μας να αδράξουμε κι αυτές τις ποιότητες που διαμορφώνουν κι ανάλογες διαδρομές κι αφηγούνται ιστορίες για "περιοχές μυθικές ή απαγορευμένες" .
(Ποιοι άραγε ορίζουν τι είναι μύθος ή απαγορευμένο ή απρόσιτο για τις μάζες και πόσοι ακόμη κι αυτοαποκαλούμενοι ή θεωρούμενοι ως "επαναστάτες" ενστερνίζονται αυτές τις οδηγίες;)
Κάτι μέσα μας μάς τρώει να αιωρηθούμε πάνω απ'όλη την ακαμψία και στατικότητα και πάνω απ'όλες τις παρανοήσεις του κόσμου, χαράσσοντας ρότα για τη λεωφόρο των...άστρων! Κάνοντας και μια απαραίτητη στάση στο "Μπαράκι στην Άκρη του Γαλαξία", ωθούμενοι από μια αρχέγονη μέθη, για να γευτούμε παράξενα ελιξίρια, μεθυστικά κοκτέηλ αστρικής σκόνης, κοσμικής ακτινοβολίας και φλεγόμενα υπολείμματα αστρικών (κι όχι μόνο) συστημάτων, με παγάκια από την ουρά αλητήριων αστεροειδών.
Και για να καταφέρουμε αυτά κι ακόμη περισσότερα, πρέπει να αφήσουμε τη...βαρύτητα πίσω μας. Χωρίς να ξεχάσουμε να πατάμε και γερά στο έδαφος!

Bρίσκεστε σε "no Gravity Zone" λοιπόν! Γιατί είμαστε ονειροπόλοι και με αιτία:

ΟΝΕΙΡΟΠΟΛΟΙ (του ανιχνευτή)


Ονειροπόλος είναι αυτός που μπορεί να βρει τον δρόμο του μόνο στο φως του φεγγαριού. Τιμωρία του είναι ότι βλέπει το ξημέρωμα πριν τον υπόλοιπο κόσμο. - ΟΣΚΑΡ ΟΥΑΪΛΝΤ

Αυτή είναι και η κατάρα του! Η πιο γλυκιά και πικρή συνάμα, η πιο αποκηρυγμένη και γι'αυτό ανεκτίμητης αξίας, η πιο επικίνδυνη και γι'αυτό άξια μόνο για όσους αντέχουν να τη βαστάξουν, η πιο μαγική και συνάμα απαιτητική, η πιο δύσκολη να περιγραφεί με τη συνηθισμένη μορφή ανθρώπινης έκφρασης, κατάρα του κόσμου ετούτου.
Αλλά τι θα'τανε ο κόσμος χωρίς τους "καταραμένους" του; Αν όχι καταδικασμένος, από πολύ παλιά, σε έλλειψη οξυγόνου και σε πλήρη μαρασμό;

Ονειροπόλοι είναι αυτοί που, με τις (μυστηριώδεις για την κοινή λογική) ενοράσεις και τα όνειρά τους και τη διάθεσή τους να γυρέψουν την εκπλήρωσή τους, επιτρέπουν ακόμα στη γη να γυρνάει!
Oνειροπόλοι είναι αυτοί που βλέπουν όσα οι πιο πολλοί αδυνατούν ή αρνούνται να δουν, γιατί δεν μπορούν να εγκαταλείψουν τη βολή του δοσμένου, καθιερωμένου πλαισίου. Αυτοί που ανακαλύπτουν τις εικόνες πίσω από τις εικόνες ή ανοίγουν το δρόμο προς νέους κόσμους εκεί όπου οι παλιοί αργοπεθαίνουν και σβήνουν.
Αλλά αυτό έχει πάντα τίμημα και τις περισσότερες φορές πολύ σκληρό.
Ονειροπόλοι είναι κι αυτοί που συχνά οδηγούνται στο γλυκόπικρο καταφύγιο της μοναξιάς και στην τρέλα που επίσης συχνά συνοδεύει την "ιερή μέθη" τους. Αυτοί που, διόλου σπάνια, συντρίβονται κάτω από όλη την κακότητα, τη μικροψυχία και το φθόνο που ξεχειλίζει στον κόσμο.
Αλλά και αυτοί οι οποίοι σαν τους τρελούς αλήτες που σέρνονται από μια πλανεύτρα εσωτερική μούσα: "ποθούν τα πάντα ταυτόχρονα, αυτοί που ποτέ δε χασμουριούνται ή λένε έστω και μία κοινοτοπία, αλλά που καίγονται σαν τα μυθικά κίτρινα ρωμαϊκά κεριά, που σκάνε σαν πυροτεχνήματα ανάμεσα στα αστέρια κι από μέσα τους ξεπηδά το μπλε φως της καρδιάς τους, κι όσοι τους βλέπουν κάνουν: Αααα!!!! με θαυμασμό' (να θυμηθούμε και τον Τζακ Κέρουακ στο βιβλίο του "on the road")

Και αυτό που κάνει τη διαφορά είναι ότι... " ο ταξιδιώτης παίρνει μονάχα ένα δρόμο. Ο ονειροπόλος τους παίρνει όλους. "(Julos Beaucarne)

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2022

"Οι Μεταμφιεσμένοι Συγκάτοικοι στον Πλανήτη"

Υπάρχουν δύο είδη ανθρώπων σε αυτό τον έτσι κι αλλιώς παράξενο και πλήρη παραδοξοτήτων πλανήτη; Οι ..έμψυχοι και οι χωρίς  ψυχή και ανώτερα τσάκρα ή ενεργειακά κέντρα, αποκαλούμενοι και "οργανικές πύλες"; Όπου οι δεύτεροι είναι πολύ καλοί στη μίμηση της ανθρώπινης συμπεριφοράς -"ανθρώπινα μιμίδια" που φέρουν μια ικανοποιητική και πειστική για τον ΜΗ Παρατηρητή μεταμφίεση λογικής- και στην επιφανειακή υιοθέτηση υψηλών προτύπων. Λειτουργώντας και σαν "ενεργειακά βαμπίρ" σε βάρος των πρώτων -αν και αυτό μπορεί να συμβεί κι από ανθρώπους που διαθέτουν ψυχή μα και αθεράπευτη βλακεία μαζί!- μέσα και στo ίδιο ακόμα οικογενειακό περιβάλλον και όχι μόνο στις διαπροσωπικές και κοινωνικές σχέσεις και επαφές.. Με την υψηλή άσκηση από αυτούς -"organic portals"- της "τέχνης της χειραγώγησης" σε συνδυασμό και με ιδιαίτερη αν και νοσηρή γοητεία που ενίοτε τους χαρακτηρίζει, κατεβάζουν τις δονήσεις ή συχνότητες των έμψυχων όντων σε επίπεδα πολύ χαμηλά και συχνά καταστροφικά, ειδικά όταν πρόκειται για μία συνεχή κατάσταση μακράς διαρκείας. Κάτι σαν "ροκάνισμα της ψυχής".. Ενίοτε και πάλι το ξεσκέπασμα ή ηχηρό ξεμπρόστιασμα της πραγματικής ιδιότητάς τους μπορεί να αποβεί ιδιαιτέρως επικίνδυνο. Ενώ δεδομένη είναι η άβολη αίσθηση που τους προκαλεί η παρουσία χαρισματικών από τη φύση τους, Φωτεινών ανθρώπινων πλασμάτων, μια απέχθεια που τους ταράζει συθέμελα όσο κι αν προσπαθούν να το κρύψουν και να μην παρασυρθούν σε εκδηλώσεις που ξεσκεπάζουν την υπόστασή τους, απέχθεια που εξελίσσεται σε εχθρότητα. Έχει βεβαίως να κάνει και με την τεράστια διαφορά εκπομπής συχνοτήτων..

Και κάπως-και- έτσι κατακρημνίζεται ο.. ανύποπτος άνθρωπος ως λογικό ον σε σκοτεινές αβύσσους αυτοκαταστροφής και διάχυτου παραλογισμού, μιας "διαυγούς τρέλας" που το χειρότερο είναι να πείθεται τελικά πως αποτελεί φυσιολογικότητα ή αναπόφευκτη "πραγματικότητα"..

Έχει τη σημασία της η μνημόνευση εδώ αυτής της ανάρτησης: The thriller of our times: UTOPIA (the banned TV serie) - Το θρίλερ της εποχής μας: UTOPIA (η απαγορευμένη τηλεοπτική σειρά!)

 Παρακολουθήστε αυτό το πολύ ενδιαφέρον βίντεο που ακολουθεί, το οποίο δυστυχώς δεν διαθέτει υπότιτλους για τους αναγνώστες μας από άλλες χώρες.

Ο Ένοικος...

"Οργανικές Πύλες – Οι Μεταμφιεσμένοι Συγκάτοικοι στον Πλανήτη"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου