Χωρίς Βαρύτητα!

ΤΟ " nο Gravity Zone" αποτελεί το παιδί του ιστότοπου γνωστού ως "ενάντια στην επιπεδούπολη" (antidras.blogspot.gr). Με ορμητήριο αυτό το χώρο, ανοίγουμε τα φτερά μας για πτήσεις προς θαυμαστούς, παράξενους, φιλόξενους κι αφιλόξενους, μα σίγουρα θαυμαστούς ορίζοντες. Μακρινούς ή κοντινούς, "εσωτερικούς" κι εξωτερικούς. Μεταφέρουμε εδώ κι επιλεγμένα κείμενα, δικά μας κι όχι μόνο, από το παλιό μπλογκ. Το "παλιό μας σπίτι" θα συνεχίζει να μας φιλοξενεί και αυτό και να αποτελεί σημείο αναφοράς και για καινούργιες εδώ αναρτήσεις μας.
Η
υπέρβαση των ανθρώπινων όντων προς ανώτερα (κι άρα ποιοτικότερα) επίπεδα ύπαρξης αποτελεί, όπως το βλέπουμε εμείς, αποτέλεσμα των ιδιοτήτων εκείνων που συνιστούν το μεγαλείο του ανθρώπου: Απλότητα, Ανεξαρτησία Αντίληψης, Αμφισβήτηση των συλλογικά αποδεκτών καταστάσεων και παραστάσεων, Περιέργεια, Φαντασία, Εκστατική διαίσθηση, Εκστατικός Θαυμασμός. Κι εμείς σκοπεύουμε στο νέο εγχείρημά μας να αδράξουμε κι αυτές τις ποιότητες που διαμορφώνουν κι ανάλογες διαδρομές κι αφηγούνται ιστορίες για "περιοχές μυθικές ή απαγορευμένες" .
(Ποιοι άραγε ορίζουν τι είναι μύθος ή απαγορευμένο ή απρόσιτο για τις μάζες και πόσοι ακόμη κι αυτοαποκαλούμενοι ή θεωρούμενοι ως "επαναστάτες" ενστερνίζονται αυτές τις οδηγίες;)
Κάτι μέσα μας μάς τρώει να αιωρηθούμε πάνω απ'όλη την ακαμψία και στατικότητα και πάνω απ'όλες τις παρανοήσεις του κόσμου, χαράσσοντας ρότα για τη λεωφόρο των...άστρων! Κάνοντας και μια απαραίτητη στάση στο "Μπαράκι στην Άκρη του Γαλαξία", ωθούμενοι από μια αρχέγονη μέθη, για να γευτούμε παράξενα ελιξίρια, μεθυστικά κοκτέηλ αστρικής σκόνης, κοσμικής ακτινοβολίας και φλεγόμενα υπολείμματα αστρικών (κι όχι μόνο) συστημάτων, με παγάκια από την ουρά αλητήριων αστεροειδών.
Και για να καταφέρουμε αυτά κι ακόμη περισσότερα, πρέπει να αφήσουμε τη...βαρύτητα πίσω μας. Χωρίς να ξεχάσουμε να πατάμε και γερά στο έδαφος!

Bρίσκεστε σε "no Gravity Zone" λοιπόν! Γιατί είμαστε ονειροπόλοι και με αιτία:

ΟΝΕΙΡΟΠΟΛΟΙ (του ανιχνευτή)


Ονειροπόλος είναι αυτός που μπορεί να βρει τον δρόμο του μόνο στο φως του φεγγαριού. Τιμωρία του είναι ότι βλέπει το ξημέρωμα πριν τον υπόλοιπο κόσμο. - ΟΣΚΑΡ ΟΥΑΪΛΝΤ

Αυτή είναι και η κατάρα του! Η πιο γλυκιά και πικρή συνάμα, η πιο αποκηρυγμένη και γι'αυτό ανεκτίμητης αξίας, η πιο επικίνδυνη και γι'αυτό άξια μόνο για όσους αντέχουν να τη βαστάξουν, η πιο μαγική και συνάμα απαιτητική, η πιο δύσκολη να περιγραφεί με τη συνηθισμένη μορφή ανθρώπινης έκφρασης, κατάρα του κόσμου ετούτου.
Αλλά τι θα'τανε ο κόσμος χωρίς τους "καταραμένους" του; Αν όχι καταδικασμένος, από πολύ παλιά, σε έλλειψη οξυγόνου και σε πλήρη μαρασμό;

Ονειροπόλοι είναι αυτοί που, με τις (μυστηριώδεις για την κοινή λογική) ενοράσεις και τα όνειρά τους και τη διάθεσή τους να γυρέψουν την εκπλήρωσή τους, επιτρέπουν ακόμα στη γη να γυρνάει!
Oνειροπόλοι είναι αυτοί που βλέπουν όσα οι πιο πολλοί αδυνατούν ή αρνούνται να δουν, γιατί δεν μπορούν να εγκαταλείψουν τη βολή του δοσμένου, καθιερωμένου πλαισίου. Αυτοί που ανακαλύπτουν τις εικόνες πίσω από τις εικόνες ή ανοίγουν το δρόμο προς νέους κόσμους εκεί όπου οι παλιοί αργοπεθαίνουν και σβήνουν.
Αλλά αυτό έχει πάντα τίμημα και τις περισσότερες φορές πολύ σκληρό.
Ονειροπόλοι είναι κι αυτοί που συχνά οδηγούνται στο γλυκόπικρο καταφύγιο της μοναξιάς και στην τρέλα που επίσης συχνά συνοδεύει την "ιερή μέθη" τους. Αυτοί που, διόλου σπάνια, συντρίβονται κάτω από όλη την κακότητα, τη μικροψυχία και το φθόνο που ξεχειλίζει στον κόσμο.
Αλλά και αυτοί οι οποίοι σαν τους τρελούς αλήτες που σέρνονται από μια πλανεύτρα εσωτερική μούσα: "ποθούν τα πάντα ταυτόχρονα, αυτοί που ποτέ δε χασμουριούνται ή λένε έστω και μία κοινοτοπία, αλλά που καίγονται σαν τα μυθικά κίτρινα ρωμαϊκά κεριά, που σκάνε σαν πυροτεχνήματα ανάμεσα στα αστέρια κι από μέσα τους ξεπηδά το μπλε φως της καρδιάς τους, κι όσοι τους βλέπουν κάνουν: Αααα!!!! με θαυμασμό' (να θυμηθούμε και τον Τζακ Κέρουακ στο βιβλίο του "on the road")

Και αυτό που κάνει τη διαφορά είναι ότι... " ο ταξιδιώτης παίρνει μονάχα ένα δρόμο. Ο ονειροπόλος τους παίρνει όλους. "(Julos Beaucarne)

Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2021

ΣΟΚ στην επιστημονική κοινότητα!!Και τρίτη ζώνη Van Allen τυλίγει τη Γη!!Τι συμβαίνει "εκεί έξω";Σύμφωνα με το βίντεο: Οι ζώνες Van Allen ανακαλύφθηκαν το 1958 κατά τη διάρκεια ενός πειράματος με σκοπό τη συλλογή δεδομένων όσον αφορά την Κοσμική Ακτινοβολία..Οι επιστήμονες εξεπλάγησαν όταν η συσκευή Geiger, την οποία μετέφερε ο δορυφόρος κατέγραψε σχεδόν μηδενικά ποσοστά ύπαρξης φορτισμένων σωματιδίων σε ορισμένες ζώνες. Η εξήγηση δόθηκε από ερευνητική ομάδα,ο προϊστάμενος της οποίας βάφτισε τις ζώνες με το όνομά του!. ΠΗΓΗ: TO BHMA/ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Έχουμε και λέμε:

Oι ζώνες ακτινοβολίας Van Allen -ζώνες υψηλής ενέργειας σωματιδίων ή των "επικίνδυνων ηλεκτρονίων" που περιβάλλουν σαν δαχτυλίδια τον πλανήτη- καθιστούν ιδιαίτερα δύσκολη έως πολύ επικίνδυνη την έξοδο οποιουδήποτε διαστημικού σκάφους, επανδρωμένου ή μη, από τα "όρια της ΓΗΣ" και αποτελούν πηγή πρόκλησης βλαβών στους δορυφόρους σε τροχιά..Κάτι που κουμπώνει και με όσα περίεργα αναφέρονται σε μια παλιότερη ανάρτησή μου: Δεν μας τα λέει καθόλου καλά η "μαντάμ NASA" για τη Σελήνη!

Προσοχή όμως: οι δυσκολίες αυτές, για διαπλανητικά ταξίδια, ισχύουν σύμφωνα με την ως τα τώρα υπάρχουσα τεχνολογία ΠΟΥ ΜΑΣ ΛΕΝΕ επίσημα ότι διαθέτουν.. Γιατί, πέρα του ότι η άποψή μου είναι ότι η πραγματική κι εφαρμοσμένη τεχνολογία που υπάρχει δεν έχει καμία σχέση με αυτό που αφήνουν το ευρύ κοινό να πιστεύει -αν και ζούμε σε εποχές που για κάποιους λόγους "έχουν αδειοδοτηθεί οι διαρροές"-, υπάρχουν και εναλλακτικοί τρόποι διαστημικών ταξιδιών "με τάχιστες διαδικασίες" : σκουληκότρυπες και φυσικές ή τεχνητές αστροπύλες, σε χρήση από το "άγνωστο" -για το ευρύ και πάλι κοινό που πιστεύει το ξεχειλωμένο αφήγημα της "επίσημης Ιστορίας"- και απώτατο παρελθόν του πλανήτη μας. Και πάλι, οι "διαρροές" και "αναφορές" έχουν αρχίσει να αναδιαμορφώνουν αφηγήματα και πεποιθήσεις, οδηγώντας σε πολλά εκπληκτικά και ανατρεπτικά αποτελέσματα για τις "βεβαιότητες" της "συμβατικής επιστήμης".. Βεβαίως και θα επανέλθω με πολλά.. Θυμηθείτε προς το παρόν:

ΠΡΟΣΔΕΘΕΙΤΕ!
Στο δρόμο για την "ανακάλυψη του αιώνα", πεταμένη στα αζήτητα της ενημέρωσης από το κατεστημένο και τα ΜΜΕ του: Τι είναι καταρχήν οι γραμμές της Νάσκα στο Περού

Ο Ένοικος...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου